• Aydın19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ADNAN MENDERES’İN ANISINA RESİM SERGİSİ DÜZENLENDİ
03 Mart 2020 Salı 20:08

ADNAN MENDERES’İN ANISINA RESİM SERGİSİ DÜZENLENDİ

1. Uluslararası Demokrasi ve Milli Egemenlik Resim, Hat Sanatı ve Tekstil Sergisi Açılış Töreni, 3 Mart 2020 tarihinde Aydın Arkeoloji Müzesi Sergi Salonu’nda gerçekleşti.

1. Uluslararası Demokrasi ve Milli Egemenlik Resim, Hat Sanatı ve Tekstil Sergisi Açılış Töreni, 3 Mart 2020 tarihinde Aydın Arkeoloji Müzesi Sergi Salonu’nda gerçekleşti.

Serginin açılış törenine; Vali Yavuz Selim Köşger, Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumali Öksüz, Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdulbari Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz katıldı.

Sergi açılışında; bağımsızlık ve egemenlik mücadelemizin kapsamını belirleyen, akıl ve muhakemeyi devreye sokan kurumların başında üniversitelerin geldiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir,  “Bilinmelidir ki bizler, üzerimize düşen görev ve sorumluluğun bilinciyle durmadan ve yorulmadan çalışıyoruz. Sorumluluğumuz ağır, ama bu sorumluluk bizim çalışma isteğimizin merkezinde durmakta ve her daim bizi diri tutmaktadır. Geleceğin dinamik, bağımsız, güçlü ve lider Türkiye’sini ancak bu şekilde inşa edebiliriz.” dedi.

Serginin küratörü, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Aytaç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, 15 Temmuz şehitlerimiz ve İdlib’te şehadete ulaşan yiğitlerimiz için katılımcıları, saygı duruşuna davet etti. 10’u yabancı ülkeden olmak üzere 66 sanatçı akademisyenin eserleriyle katıldığı sergi hakkında bilgiler veren Aytaç, Adnan Menderes’in anısına düzenlenen sergiye ilgilerinden dolayı katılımcılara teşekkür etti.

Ülke olarak hassas günlerden geçtiğimizi belirten Vali Yavuz Selim Köşger, milli birliğimizin daim olmasını temenni ederek açılış kurdelesini kesti.

Vali Yavuz Selim Köşger, Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ve beraberindeki heyet, Üniversite Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümünün kazı sorumluluğunu aldığı Tralleis Antik Kenti’nden çıkartılan tarihi eserlerin de sergilendiği müzede, Müze Müdürü Abdulbari Yıldız’ın eşliğinde incelemelerde ve değerlendirmelerde bulundular.

img_7756.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 992 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim