• Aydın18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MHP Efeler İlçe Başkanı Ahmet BASKIN Röportajı
20 Ocak 2017 Cuma 19:56

MHP Efeler İlçe Başkanı Ahmet BASKIN Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Osman ÇELİKKOL MHP Efeler İlçe Başkanı Ahmet BASKIN ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Osman ÇELİKKOL MHP Efeler İlçe Başkanı Ahmet BASKIN ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

Osman ÇELİKKOL : Biraz kendinizden bahseder misiniz? Nerede doğdunuz hangi eğitimleri aldınız ? Parti ile ilişkiniz nasıl başladı?

Ahmet BASKIN : Ortaokul Zamanımda MHP İle Tanıştım

1980 Aydında dünyaya geldim. Aslen Çine’nin Kasar köyündenim. İlk, Orta ve Lise eğitimlerimi Aydında tamamladım. Daha sonrasında bulunduğum bazı durumlardan dolayı üniversiteye gitmedim. Sonrasında bir askerlik dönemim oldu ve geri döndüğümde ticari hayata başladım. Çeşitli meslek gruplarında ticaret yaptıktan sonra, şuanda da bulunduğum oto alım-satım işi icra etmekteyim. Milliyetçi Hareket Partisi ile tanışmamız ortaokul zamanlarıma dayanır.

Osman ÇELİKKOL : Ülkücü müsünüz ?

Ahmet BASKIN : Ülkücü Olmaya Çalışıyoruz

Ülkücü demeyelim, Ülkücü olmaya çalışıyoruz. Başbuğ’umuza sormuşlar. Aynı sizin gibi geçmişte bir anekdotu var. Gazeteci bir arkadaşın biri soruyor; Ülkücü müsünüz? Diye. Cevabı Ülkücü olmaya çalışıyorum. Yani Başbuğ’umuzun Ülkücü olmaya çalıştığı yerde biz Ülkücüyüz dememiz doğru olmaz. Ülkücü olmaya çalışıyoruz. Ülkücü olarak yaşamaya çalışıyoruz. Bu ideolojide bu yolda ilerlemeye çalışıyoruz. Çünkü çok zor bir şey Ülkücü olmak.

Ahmet BASKIN : Çeşitli Kademelerde Görevimi İcra Ettim

Ortaokul çağlarında başladı Milliyetçi Hareket Partisi ile tanışmamız. Daha sonra çeşitli kademelerde görevimizi yapmaya çalıştık. En son 2009 yılında Milliyetçi Hareket Partisi Aydın Merkez İlçe Yönetim Kuruluna aday idim. Daha sonra yine 2012’de Merkez İlçe ’de yönetim kurulu üyeliği yaptım. 2014 yılı seçimlerinde Efeler İlçe olunca kurucu yönetim kurulunda teşkilat işlerinden sorumlu başkan yardımcılığı görevini yaptım. Sonrasında siyaseti 1 buçuk sene kadar ara verdim. Bu ara verdiğim zamanda evlilik yaptım. Bir çocuğumuz dünyaya geldi.  

Osman ÇELİKKOL : Siyasetin içinde bulunan insanlar genelde bir süre geri çekiliyorlar ve tekrar geri dönüyorlar.

Ahmet BASKIN : Teşkilat İçin Çalışmalarımız Yoğun Bir Şekilde Devam Etmekte

Onu dinlenme olarak tabir edebiliriz. Şöyle açıklamak gerekirse bizlerde o ara bir dinlenme, aynı zamanda arkamızdan gelen arkadaşların önünü açmak amacıyladır. Biraz öncede söylediğim gibi biz bu süre zarfında evlendim. Daha sonrasında Genel Başkanımız Sayın Devlet BAHÇELİ’de Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Şefkat ÇETİN’in uygun görmeleri ile İl Başkanımız Burak PEHLİVAN’ın tavsiyeleri ile 15 Kasım 2016’da yönetim kurulundaki arkadaşlarımız ile beraber Efeler İlçe Başkanlığına atandık. O günden bu yana da teşkilat için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde devam ettirmekteyiz.

Ahmet BASKIN : Önceliğimiz; İnsanlarımız

Önceliğimiz bizim, insanlarımız. Bu konuda sizlerin sayesinde kamuoyunda da güzel ve iyi şeyler ile bulunma çok önemli. Bu konuda da sizlere teşekkür ediyorum. Geldiğimiz günden bu yana basındaki arkadaşlarımız ilgilerini, alakalarını hiç eksik etmediler ve bu konuda yönetim kurulu üyelerim adına da çok teşekkür ediyorum. Bizim planladığımız bazı etkinliklerimiz oluyor. Bunun ilkini geçen hafta Pazar günü Ayın 15’inde bir kahvaltımız vardı. Kahvaltı etkinliğimizde belediye meclis üyelerimiz, yönetim kurulu üyelerimiz ile kaynaşma etkinliği düzenledik. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde Şubat ayında planladığımız bir etkinliğimiz var.

Ahmet BASKIN : Teşkilat Mensubu Arkadaşlarımızın Bağlarını Güçlendirmek İstiyoruz

İlk baştaki derdimiz teşkilatımızın mensupları olan arkadaşlarımızı bir araya getirebilmek. Bir anekdot vardır. Dünya orduları kurucusu yani bugün dünyadaki orduların temelini oluşturan Mete Han’ın bir olayı vardır. Mete Han ıslıklı bir ok geliştirir. Emrindeki askerlere derki; ben okumu nereye atarsam hepiniz oraya atacaksınız. Bir gün en sevdiği atlardan birisini okunu yöneltir ve atar. Bazı askerler tereddüt eder. Daha sonra Mete Han okunu o tereddüt eden askerlere doğru çevirir ve attığı ok ile o tereddüt eden askerleri yüzlerce ok ile teker teker öldürür.

Ahmet BASKIN : Devletin Bekası İçin

Çinli bir hatunun yüzünden babasına isyan eder. Daha sonra sürgüne gönderilir. Bir gün av esnasında babasını görür ve ok atar. Attığı ok ile arkasından gelen binlerce ok ile babasını öldürür. Buradaki durum kendi devletinin bekası için babasına dahi acımamıştır. Buradaki altı çizilmesi gereken en önemli nokta birlik olmaktır. Metehan bir ok atıyor ve arkasından binlerce ok onun attığı yere gidiyor.

Ahmet BASKIN : Birlik ve Beraberlik Şart

Bizimde oluşturmak istediğimiz Liderimiz Devlet BAHÇELİ Beyinde direktifleri doğrultusunda oluşturmak istediğimiz olay budur. İsmail GASPIRALI’nin dediği gibi dilde, fikirde, işte birlik. Yani biz bir yere el attığımızda arkamızda binlerce insan ile teşkilat mensubu arkadaşlarımız ile aynı şeyi söyleyebilmeliyiz. Bunun için birlik ve beraberlik şart. Kolay hiçbir şey yok. Biz buraya gelirken sadece oturmak için gelmedik. Biz daha önce görev aldığımız dönemde de aynı idi.

Ahmet BASKIN : Beceriksizlik İle İhanet Arasında İnce Bir Çizgi Vardır

Buradan Kuloğulları köyünden Kırklar köyüne, Yukarı Kayacık’tan Kızılcaköy’e, Ovaeymir’inden Yeniköy’ünden Çiflikburnun’a Savrandereye. Biz her tarafı biliyoruz. Bütün insanlarımızı biliyoruz. Sadece bizim insanlarımızın dokunulmaya, hallerinin hatırlarının sorulmaya ihtiyacı var. Onların iyi niyetini biliyoruz. Biz ellerinden tuttuğumuzda yüzlerce insanla yürüyebileceğimizi biliyoruz. Elbette kolay değil fakat bunu sağlamak zorundayız. Eğer bunu sağlamayacaksak da burada oturmanın bir anlamı yok. Eğer onu yapamayacağımızı anladığımızda burada da durmayız. Başbuğ’un çok güzel bir sözü vardır. Beceriksizlik ile ihanet arasından kıldan ince bir çizgi vardır.

Osman ÇELİKKOL : Referandumda Devlet BAHÇELİ AKP’nin yanında olacağını açıkladı. Sizde o zaman Devlet BAHÇELİ’nin yanında olacak mısınız?

Ahmet BASKIN : Devlet Bey AKP’nin Yanında Değildir

Devlet Bey AKP’nin yanında değil, sadece bizim için önemli olan Devletin ve Milletin bekasıdır, çıkarıdır. Önce Ülkem ve Milletim sonra partim ve ben söyleminin anlamı da budur zaten. Biz Devletimizin ve Milletimizin çıkarları doğrultusunda halkımızın menfaatine olacağını düşündüğümüz her oluşumun içinde yer alırız. Genel Merkezimizin de bu gün içinde bulunduğu durum yani Anayasa Değişikliği Paketinin içinde yer almasının sebebi de budur. Bunun toplum nazarında çok iyi irdelenmesi gerekiyor. Ancak şöyle bir şey var; bizim toplum olarak bazı sıkıntılarımız var. Araştırmak ve incelemek gibi sıkıntılarımız var. Biz sadece algı yönetimine kapılıyoruz bu yüzden buna dikkat etmemiz gerekir, neyin ne getireceğine neyin ne götüreceğine iyi irdeleyebilmemiz gerekir.

Ahmet BASKIN : Anayasa Değişikliği Olmasa Bile Şuan Fiili Durum Söz Konusudur

Bu gün Anayasa Değişikliği olmasa bile fiiliyatta bir durum var, yani isterse Sayın Cumhurbaşkanı Bakanları değiştirebiliyor, istediği bir yasayı yasal olmayan kendi isteği ile çıkartıp değiştirebiliyor yani bu fiiliyat konusunda hepimiz hem fikiriz. Ancak burada fiili durumun hiçbir sorgulanabilir yanı yok. Hiçbir yasal dayanağı olmadığı gibi hiçbir sorgulanabilir yanı yok. Zaten Genel Başkanımızın da söylediği bu zaten. Bu fiili durumu en azından realiteye çevirelim ama sorgulanabilir, hesap  verilebilir ve yaptığı işlerden sorumlu tutulabilir. Sorumlu tutulabiliyor olması çok önemli bu konuda Genel Merkezimizin yapmış olduğu açıklamaların çok iyi irdelenmesi gerekir.

Ahmet BASKIN : Algı Yönetimine Çok Dikkat Etmemiz Gerekir

Daha önce de söylediğim gibi biz toplum olarak algı yönetimine açığız, sıkıntılarımız var. Yani bu gün en çok bağıranın, en çok sesi çıkanın sesine kulak veriyoruz. Bunun en açık örneği pazarda en çok bağıran satıcının sesinin kulağımıza gelmesi gibi yani tekrar söylüyorum biz algı yönetimine kurban gidiyoruz, bu yüzden buna çok dikkat etmemiz gerekir. Vatandaşlarımızdan isteğimiz sakin kafayla düşünüp durumu değerlendirmeleridir.

Ahmet BASKIN : Bizim Milletimiz 600 Vekilin 400 Tanesini Muhalefet Vekili Yapabilir

Şuan gelecek olan sistemle dışarıdan bakan atanabiliyor olması ve en azından hesap verilebilir olacağı için kendi şahsi düşüncem bazı konularda daha hassas davranılacağını düşünüyorum. 1982 Anayasası %92,5 oranında kabul gördü ama akabindeki seçimlerde o dönem ki darbe yönetiminin, Cuntanın işaret ettiği aday seçimlerde mağlup oldu. Bizim Milletimiz dengeyi çok iyi biliyor. Yani bu seçimler ile referanduma gidilmez, geçer-geçmez o ayrı mesele. Geçerse ki biz onun üzerinden konuşuyoruz; Parlamentodaki 600 tane vekilin 400 tanesini bizim Milletimiz Muhalefet Vekili yapabilir, biz Milletimize güveniyoruz.

Ahmet BASKIN : Milletimiz Dengeyi Çok İyi Oluşturur

Bu bizim elimizde çalışmak zorundayız ve bu sefer de daha büyük denetim mekanizması oluşturabilir. Milletimiz denge olayını çok iyi bilir özellikle 2014 seçimlerinde gördüğümüz Efeler İlçesinde Muhalefetin Mecliste 18 sandalyesi var, CHP’nin de 18 sandalyesi var yani tam bir denge vardır. Bunu hususi olarak yazıp çizseniz, oyları dağıtsanız denk getiremezsiniz ama vatandaşlarımızın, milletimizin yaptığı denge bu yani milletimize güveneceğiz.

Ahmet BASKIN : Biz Referandum Kararı Alınmadan Önce de Sahalardaydık

Bu gün referandum var diye biz sahalarda değiliz. Biz referandum gelmeden önceleri de sahadaydık. İlk atamamızın geldiği günden beri 15-20 gün gelen gidenleri ağırladıktan sonradan beri biz hep sahadaydık, Bizim temel amacımız insanlarımızı bilinçlendirmek ve birlik ve beraberliği sağlamaktır. En büyük sıkıntılardan biri herkesin her konuda fikri olması bunu da dün söylediklerinizle bu gün söylediklerinizin çelişmemesi ile aşılır. Yani biz dün ne söylediysek bu gün de onu söylüyoruz. Dün yalan söyledi iseniz bu günde söylediğiniz onunla çelişir. Biz Milletimize dün yalan söylemedik bu günde söylemiyoruz Allah ömür verirse yarınlarda da yalan söylemeyeceğiz.

Osman ÇELİKKOL : Efeler İlçe Teşkilatı Olarak Hangi Alanlarda Projeleriniz Var?

Ahmet BASKIN : Biz Dünde Sahada İdik Bu Günde Sahalardayız

Bizim öncelikli projemiz, 2500 üyemizin minimum 2000’i ile yükleneceğimiz seçim çalışmaları var bunun için de insanlarımızla temasa geçerek birlik ve bütünlüğü sağlamaktır. Çünkü bizim ihtiyacımız olan şey budur insanlarımız temas edilmek istiyor ve biz bunun farkındayız dün de sahada idik bu günde sahadayız. Biz sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Dağ Emir Köyündeki Sabri Amcamın sorununu da biliyoruz, İmam Köydeki Halil Abinin sıkıntısını da biliyoruz, Kuloğulları Köyündeki Ayhan Abinin de sıkıntısını biliyoruz, Çiftlik Burnundaki Kadir Abinin de sıkıntısını biliyoruz. Yani bunlar rastgele söylenmiş isimler değil yani bu konuda biz sıkıntıları biliyoruz. Neyin nasıl olması gerektiğini biliyoruz. Noktaların nerde olduğunu biliyoruz. Biz bunlara temas ediyoruz.

Ahmet BASKIN : 2019’a Kadar Bütün Teşkilat Yapılarımız İle Aydın’a Yayılacağız

Yerel Seçimlere ve Genel Seçimlere muhtemelen Referandum geçerse 2019 eğer geçmez ise muhtemelen bir erken seçim olur. Erken seçimi bir kenara koyalım biz iki yıl sonra yapılacak olan seçime bakalım. Çok uzun bir süremiz kalmadı, 2019’a kadar bütün teşkilat yapılarımızla birlikte Aydın’a yayıldığımızı düşünürsek başka hiçbir şeye gerek yoktur. Yani deliler gibi oradan oraya koşturmamıza gerek yok. Çünkü tüm Teşkilat mensuplarımızı belli bir çalışmanın içerisinde sağlam hâle getirmiş olacağız.

Osman ÇELİKKOL : Partiler Seçimlerden Sonraki  İlk 4 Yıl Sanki Yoklar Ama Son 1 Yılda Her Şeylerini Ortaya Koyuyorlar İmajını Veriyorlar. Sizin Bu Konudaki Görüşleriniz Nelerdir?

Ahmet BASKIN : Bir Seçimin Bitmesi Diğer Seçimin Başlamasıdır

Bunun yanlış olduğunu biz söylüyoruz, bir seçimin bitmesi diğer seçimin başlamasıdır. Seçim bitti ertesi gün yeni seçim çalışmalarının başlaması gerekir biz zaten bunun için varız ve çalışmalarımızı bu şekilde yapıyoruz. Resmiyette görünen seçim iki yıl sonra ama bu gün seçim olsa biz hazırız. Teşkilatlarımızı dinç tutmak zorundayız, hazır hale getirmek zorundayız yoksa bizim burada durmamızın da hiçbir anlamı yok.

Ahmet BASKIN : Bizim Kapımız Herkese Açıktır

Bizim kapımız herkese açıktır. Sadece üye olarak da değil; bizim partimize, davamıza gönül vermiş ama çeşitli sebeplerden dolayı üye olamayan insanlarımızda var ve bunlarda sıkıntı değil. Biz realite de görüneni söylüyoruz. Bunun dışında biz keşke 3000 kişi ile seçim çalışmalarımızı yürütebilsek, yani Efelerde 3000 kişi ile çalınmadık ev kapı ve sıkılmadık el kalmaz. Gene de bizim hedefimiz bu çünkü geçmişte sadece seçim dönemlerinde yapılan çalışmaların başarı getirmediği çok açıktır. Seçimlere iki ay kala koşturma ile hiçbir başarı elde edilemeyeceği çok açıktır. Bizim öngördüğümüz sistem bu ve inşallah başaracağız.

Osman ÇELİKKOL : Aydın’ın En Önemli Sorunu Ya Da Sorunları Nelerdir?

Ahmet BASKIN : Ben Şehir içi Toplu Taşıma Araçlarını Kullanıyorum

Benim kendi işim otomotiv üzerine olduğundan dolayı, Aydın’ın en büyük sorunlarından biri otopark sorunudur. Bazen kocaman bulvar bile kitleniyor ve araba park edecek yer yok. Ben şehir içi dolmuşlarını kullanıyorum. Neden? Zaten arabam ile gelirsem burada park edecek bir yer yok ve bizler zaten topluma örnek olmak zorundayız. Bizler toplu taşıma araçlarına binmeliyiz ki topluma örnek olabilelim.

Ahmet BASKIN : Aydın’daki Yollarda da Birçok Sıkıntı Var

Yollarda da sıkıntılar var, Büyükşehir Belediyesinin orda Vakıflar yol yapıyor, yolun yarısı kapalı ve diğer taraftan geçmen için küçücük sokak ikiye bölünmüş yani her taraf her tarafta bunun gibi sıkıntılar var ama bunları Belediye Meclis Üyelerimiz aracılığı ile gündeme getirmeye çalışıyoruz.

Ahmet BASKIN : Geleceğimizi Etkileyecek Diğer Bir Sıkıntı Jeotermallerdir

Aydın’ın 10 yıllarını etkileyecek diğer bir sıkıntı da jeotermallerdir. Gündüzleri pek fazla belli olmuyor ama akşamları çıkın dışarıya nefes alacak hava yok yani her tarafta lağım kokusuna benzer bir koku mahvediyor ve şehir nefes alamıyor. Yani özellikle bu jeotermallerin gerekli kurumlarca denetimlerinin çok iyi yapılması gerekir. Yani Aydın nefes alabilirlik konumdan çıktı; akşam balkonu çıkıp nefes alamıyorsun hatta kapı pencere açık ise evin içine kadar kokular giriyor. Yani burada Denetim Mekanizmalarının çok iyi çalıştırılması gerekiyor.

Ahmet BASKIN : Alternatif Yol ve Güzergâhların Açılması Şart

Aydın da bizim tespit ettiğimiz eksikler özellikle Efelerde çok fazla var. Bu yüzden bunları yapıcı bir eleştiri olarak Belediye Meclisi gündemine getiriyoruz ve getirmeye de devam edeceğiz. Elbette hatalar var ve bunların düzeltilmesi gerekiyor. Alternatif yolların, alternatif güzergâhların açılması gerekiyor. Her yer otopark olmuş durumda yani yol kenarlarının her iki tarafı otopark olarak kullanıldığı halde yetmiyor. Buna da Alternatif otoparklar yapılmak zorundadır. Mesela Kipanın orada Vakıfların yapmış olduğu otopark var ama o da bir kısım rahatlatabilir. Bu alternatifleri oluşturmak Yerel Yönetim Birimlerine düşüyor. Çünkü onların engellere karşı yasal güçleri var.

 Ahmet BASKIN : Efelerin MHP Belediyecilik Anlayışına İhtiyacı Var

Özellikle Efelerin acil olarak Milliyetçi Hareket Partisi Belediyecilik anlayışına, Yönetim anlayışına ihtiyacı var. Bunun örnekleri çevre İllerimizde ve çevre İlçelerimizde var. Aydın’dan daha ağır sorunları olan İlçelerimiz bu sorunları çözdüler. Mesela burnumuzun dibindeki Manisa ile Aydın’ı kıyaslarsak eğer Manisa bizden daha kötü durumda idi. Ama sorunlarının %90’ını çözmüş durumdadır. Özellikle Büyükşehir olduktan sonra son iki yıl içerisinde çok güzel hizmetler vermiştir. Biz inşallah muhtemel 2019 Yerel Seçimlerinde Aydın’ın kaderini değiştireceğiz.

Ahmet BASKIN : Yerel Yönetimler Yatırımlar Konusunda Yol Açıcı Olmalıdır

Yatırımlar noktasında Yerel Yönetimlerin sonra Genel Yönetimlerin bazı konularda ön açıcı olması gerekiyor. Mesela Ortaklarda Himmet başkanımızın altyapısını hazırladığı Organize Sanayi Bölgesinde hatırladığım kadarıyla Ücretsiz yer tahsisi ile şuan orada yüzlerce insan ekmek yiyor. Yani altyapısını oluşturdular sadece fabrika gelsin burada çalışsın düşüncesi ile oluşturulmuştur. Ama özellikle bu yerlerin altyapısını ve hazırlıklarını Yerel Yönetimler yapmak zorundadır.

Ahmet BASKIN : Yerel Yönetimlerin Yönetim Anlayışı Değişmelidir

Şimdi Yerel Yönetim Birimleri; yer tahsisi konusunda zorluk çıkarır ise, altyapı konusunda zorluk çıkarır ise, prosedürler konusunda zorluk çıkarır ise kim neye buraya gelsin ki gelen zaten parası ile geliyor. Yani ticaret olarak düşünürsek; gelecek olan ben burada 1000 kişiyi istihdam edeceğim bana ne kolaylıklar sağlayacaksınız düşüncesi ile geliyor. Bize göre bunlar çok önemli ve acil olarak yönetim anlayışının değişmesi gerekiyor. Bunun yolu da seçimdir.

Osman ÇELİKKOL : Son Olarak Bizim Aracılığımız İle Söylemek İstediğiniz Bir Şey Var Mı?

Ahmet BASKIN : Ülkemizin ve Milletimizin Menfaatine Olan Her Oluşumda Biz Varız

Ülkemizin ve Milletimizin menfaatine olan her şey de Milliyetçi Hareket Partisi olarak Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli Bey’in direktifleri konusunda her zaman Teşkilat olarak yer almışızdır ve alacağız da. Teşkilatlarımız da ister istemez bazı kırgınlıklar var ve bunları aşarak, bunları birleştirerek birlikte hareket etmek. Yerel ve Genel Seçimlerde Partimizi, Davamızı Aydınlı hemşerilerimizin destekleri ile birlikte, Teşkilat Mensuplarımızın iyi niyetleri ve çalışmalarıyla iyi yerlere getireceğimizden eminiz. Biz gideriz, bizim ayaklarımız sağlam, biz ayaklarımızı sevmiyoruz, bizim yollar çetin bunun farkındayız. Yapılmayanları yaparak, başarılmayanları başararak, partimizi ve davamızı Aydın da Efelerde layık olduğu yere getireceğiz bundan da şüphemiz yoktur.

Röportaj : Osman ÇELİKKOL

_dsc7194.jpgmanset-060.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6709 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim