• Aydın15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Haluk  ALICIK : Ödenek Var mı Yok mu Diye Bile Sormadım +-
18 Şubat 2017 Cumartesi 15:50

Haluk ALICIK : Ödenek Var mı Yok mu Diye Bile Sormadım +-

Nazilli Belediye Başkanı Haluk ALICIK Aydın Gar Cafe’de Basın Mensupları ile Kahvaltılı bir Organizasyonda bir araya geldi.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk ALICIK Aydın Gar Cafe’de Basın Mensupları ile Kahvaltılı bir Organizasyonda bir araya geldi.

Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin ÖZDEN’inde katıldığı toplantıda Nazilli Belediye Başkanı Haluk ALICIK önemli açıklamalarda bulundu.

Haluk ALICIK’ın konuşmasında ki Satır Başları…

Haluk  ALICIK : Nazilli’yi Karşılıksız Sevdik

Nazilli Belediyesi Aydın’ın en büyük ilçelerinden biridir. 2009 Yerel seçimlerinde Allah naip etti ve bizde Belediye Başkanı seçildik. Ben Nazilli halkına ne kadar şükretsem azdır. Bu yüzden oy veren ve vermeyenlerden de Allah hepsinden razı olsun. Herkes bize çok ilgi gösterdi ve biz belki de Nazilli de tarih yazdık. Burada tarih yazmak önemlidir. Çünkü kozmopolit bir yer, her kesimden vatandaşlarımız mevcuttur. Biz Nazilli’yi karşılıksız sevdik. Biz 2009 yılında vatandaşımıza ne söz verdi isek Allaha şükür hepsini yaptık.

Haluk  ALICIK : Bizim İçin Üniversite Çok Önemlidir

Nazilli Belediyesi bu gün Üniversiteyi kucağına açmıştır. Nazilli de bizim için üniversite olmazsa olmazlarımızdandır. Üniversite de yaklaşık olarak 13.000-14.000 öğrenci var ve bizde Nazilli Belediyesi olarak üniversiteyi çok önemsiyoruz. Çünkü biz Nazilli’yi emekçi şehir olmaktan kurtaracağız demiştim. Üniversiteye 4-5 trilyon harcadık yani son alarak yapmış olduğumuz kütüphane kısa süre içerisinde açılacaktır.

Haluk  ALICIK : ODTÜ’den Sonra En İyi Kampüs Olacak

Nazilli Belediyesinin iki önceliği çok önemlidir. Birincisi üniversite şehri olacak, ikincisi organize sanayidir ve jeotermal ile tanıştığımızda bu süreç yaşanacaktır. Üniversite ile ilgili Nazilli Belediyesi şuan Nazilli İsabeyli Fakültesinde ODTÜ’den sonra en iyi kampüs olması için çalışmalarımız devam ediyor.

 Haluk  ALICIK : Atatürk’ün Bize Mirasıdır

Bu arazi 320 dönümden oluşmakta ve üniversite bunun 100 dönümlük kısmını kullanmaktadır. Kullanmadıkları kısımları da Nazilli Belediyesine vermek için senatodan karar çıkarttılar. Bu konuda Cavit Bircan Beye çok teşekkür ederiz. Bende Özelleştirme İdaresi, Turizm bakanlığı ile görüştüm ve buna ek olarak burada da Anıtlar Kurulu ile temastayız ve inşallah orayı alacağız. Orası Atatürk’ün bize bir mirasıdır.

Haluk  ALICIK : Yeni Derslikler Yapmak İçin Uğraşmaktayız

Şuanda orası çok atıl bir vaziyettedir. Mirasa sahip çıkmak bırakmak ile olmuyor. Yani mirasa adam gibi sahip çıkmak gerekiyor. Nazilli Belediyesi olarak da biz burada eğitim yuvalarının olmasını istiyoruz. Yani oraya konut yapma gibi amacımız yok, oraya yeni derslikler yapıp üniversiteye kazandıracağız.

Haluk  ALICIK : Üniversite Olmazsa Olmazımızdır

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi kuruluş tarihine bakıldığında diğer üniversitelere göre çok arka planda kalan bir üniversitedir. Çok farklı bölümlerin açılarak hızlı bir şekilde geliştirilmesi gerekir. Biz nasıl ki üniversiteye kucağımızı açtı isek üniversitede bize kucağını açmalıdır. Bu bizim için çok önemlidir.  Çünkü Nazilli olarak üniversite bizim idolümüzdür, olmazsa olmazımızdır.

Haluk  ALICIK : Siyasi Getiri Peşine Düşen Arkadaşlar Değiliz

Samimiyetimle söylüyorum; biz bunu para olarak da düşünüyoruz. Çünkü üniversitenin bahçesinde derslik istiyorlar, konferans salonu istiyorlar yapıyoruz. 1. Dönemdeki yaptıklarımı söylemek bile istemiyorum. 2. Dönem konferans salonu için 1 Trilyon para verdik. Yani bunu sadece belediyenizi düşünseniz, kendinizi düşünseniz ve siyasi bir getirisi var mıdır diye düşünseniz bunların hiç biri yoktur. Ama bizler siyasi getiri peşine düşecek arkadaşlar değiliz. Biz bu memlekette hizmetlerle var olmak istiyoruz ve Nazilli’nin de en büyük hedefi üniversite şehri olmasıdır.

Haluk  ALICIK : Bir Belediyenin Yapmak Zorunda Olmadıklarını da Yaptık

Fen Lisesi yaptık ve Sağlık Meslek Lisesi yaptık bunları Milli Eğitim Bakanlığına verdik. Huzurevi yaptık Sosyal Hizmetlere verdik. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yaptık, Sağlık Bakanlığına verdik.  Mobeseler için yaklaşık 1 trilyon İçişleri Bakanlığına verdik. 6 tane cami ve 6 tane köprü yaptık. Bunun yanında mecliste hiç sözüm olmadığı halde 3 tane Pazar yeri, 3 tane düğün salonu ve Cem Evi yaptım. Biz Nazilli’de toplumun bütün kesimleriyle barışık olan bir belediye başkanıyız.

Haluk  ALICIK : Parti Rozetleri Hiç Bir Zaman Ön Planda Değildir

Bunun en güzel örneği de Milletvekili seçimi ile Belediye Başkanlığı seçimleri arasındaki farktan da bellidir. Nazilli’de ki bütün vatandaşlarımız, bizim vatandaşımızdır. Benim için parti rozeti hiçbir zaman ön planda değildir, onlarla beraberimdir. Sokakta beraberimdir, düğünde beraberimdir, cenazesinde beraberimdir ve beraber olmaya da devam ediyoruz.

Haluk  ALICIK : Okumak, Yaşamak, Yaşlanmak ve Çalışmak İçin İdeal Bir Şehir

Bu memlekette Belediye Başkanlığı olarak Nazilli’nin çok güzel bir sloganı vardır. Nazilli okumak, yaşamak, yaşlanmak ve çalışmak için ideal bir şehirdir. Bu sloganı Mustafa BİRİNCİ hocam ile birlikte yapmıştık. Bu gerçekten de Nazilli’ye çok yakışıyor. Nazilli de biz bütün kesimin Belediye Başkanı olduğumuz gibi biz şunu istiyoruz.

Haluk  ALICIK : Bayanlar Bizim Başımızın Tacıdır

Biz bu memlekette hırsızlığa ve ahlaksızlığa izin vermeyeceğiz demiştik ve hırsızlığa ve ahlaksızlığa kesinlikle izin vermedik ve vermeyeceğiz. Ama şehrin göbeğinde çok lanet bir yer vardı, onu kaldırdık. Barlar Sitesi deniliyor, Nazilli çok gelişmiş deniliyor ve garajın olduğu yerde Sanayi Sitesinin orada meyhaneler var. Bayanlar bizim başımızın tacıdır. Bizi dünyaya getiren bir annemiz var. Ne yazık ki günümüz piyasasında bayanlar çok özür dileyerek söylüyorum; foto manken ve meyhanelerde garsonluk yapan bir şeylerin ortasında bir yer durumundaydı. Samimiyetimle söylüyorum; onları oradan kaldırmakta kolay bir şey değildir. Biz bunu yaptık.

Haluk  ALICIK : İçki İçene de Karşı Değilim

Ben kesinlikle içki içene de karşı değilim ama şehrin göbeğinde ahlaksızlığın olması böyle bir yüzyılda bırakın orayı Yeni Mahalle gibi Nazilli’nin en güzel semtinde bayanlarımız balkona çıkamıyordu. Bunun gibi birçok şey var. Belediyenin 19 katlı binası Allah için 19 yıl durmuş. Sayın Genel Başkanımız Devlet BAHÇELİ Nazilli’ye geldiğinde efendim size söz veriyorum bir daha geldiğinizde bunu görmeyeceksiniz dedim. İnanın o zamana kadar hiçbir çalışmamız bile yoktu.

Haluk  ALICIK : 3 Ayda bir 30-35 Milyar Kira Alıyoruz

Anemonu çağırıyoruz gelin otel yapalım diye kimse gelmiyor. Böyle devasa bir binaydı ve biz buraya yurt yapacağız dedik ve yaptık. Bundan önceki Belediye Başkanlığı döneminde orası Yatırım yapılsın diye 5 yıl para almaksızın verilmişmiş.  Ama bırakın 5 yılda yatırım yapmayı adamlar 3-4 trilyon parayı kendi ceplerine attılar. Biz burayı şuan kiraladık ve 3 ayda 30-35 milyar kira aldığımız yer durumundadır. Yap-işlet-devret yaptığımız yerde şuan durumumuz budur. Bunlar bizim için çok önemlidir.

Haluk  ALICIK : 400’ün Üzerinde Toplu Konut Yaptık

Yani ben toplu konuta da önem veriyorum ve 400’ün üzerinde toplu konut yaptık. Samimiyetimle söylüyorum öyle bir noktaya geldik ki Eğrek Mahallesi dediğimiz yer var. Nazilli’nin girişinde Dallıca Köprüsü var, onun yanında zeytinyağı fabrikası var, bu fabrikanın arkasından bahsediyorum ve oraya 32 tane daire yapacağım dedim 452 tane müracaat oldu. Noter huzurunda kura çekmek zorunda kaldık. Böyle bir noktadayız.

Haluk  ALICIK : Seçimden Önce Toplu Konutlar Yapacağımızı Söylemiştik

Biz seçim beyannamemizde Nazilli Toplu Konutlarını yapacağız diye söylemiştik. Arkadaşlar bunu yapacağız dedik ve Allah nasip etti oldu.  22 dönümlük bir alanımız vardı ve bu yer Cuma günü apar topar TOKİ’ye veriliyor. Pazar günü seçim var ve Pazartesi yeni Belediye başkanı yerini almış olacaktı. 1,4 trilyon daire karşılığı TOKİ’ye veriliyor. Biz Nazilli Belediyesi olarak vazgeçtik. O dönemde Ahmet abim TOKİ’den vazgeçtim diye bana çok sitem etmişlerdi ama sonradan kendisi de hak verdi.

Haluk  ALICIK : Nazilli Belediyesi 1,6 Trilyon Zarar Etmiş Olacaktı

Biz yaklaşık 54 milyardan 64 tane daire yaptık ve 800 milyar elde ettik. Daha sonra 162 daireye geçtik ve bunu da 1 saat içerisinde sattık ve buradan da 2,2 trilyon aldık. Toplamda 3 trilyon para oldu ve eğer 1,4 trilyona vermiş olsaydık, Nazilli Belediyesi 1,6 trilyon daha zarar etmiş olacaktı. Eskiden belediyenin yapmış olduğu binalar vardı ve bizim de güzel bir şey çıkarabileceğimize vatandaşlar inanmamışlardı.  Ama 54 milyara aldıkları konutları 3 ay sonra iki katına satabildiler. Ama bizde daha sonradan yaptığımız 162 dairede 5 yıl saklamak şartı ve evi olmaması gibi şartlar getirdik.

Haluk  ALICIK : Huzurevi ve Alzheimer Merkezlerini Kurduk

Toplu konutta çok iyi durumdayız.  Dün Söke Belediyesinden geldiler, ondan önce Polatlı Belediyesinden gelmişlerdi. Bunların yanın da Alzheimer ve Huzurevi projelerimiz oldu. Huzurevi projesini en son yapılan Fethiye Belediyesinden almıştık ve bu gün o huzur evinde yaşlıların mutluluğunu görmenizi isterim. Her zaman gidemesem bile muhakkak 2 haftada bir giderim. Alzheimer hastanız var mı bilmiyorum ama varsa da Allah yardımcınız olsun.  Bu hastalık çocuk gibi hatta çocuktan daha kötüsünüz. Yani ne yaptığınızı ne ettiğinizi bilmiyorsunuz.

Haluk  ALICIK : Biz Bunu Ücretsiz Yapıyoruz

Nazilli Belediyesi olarak biz bunu ücretsiz yapıyoruz. Sabah hastayı evinden alıyoruz, merkezimize getiriyoruz. Merkezde, bakıcılarımız, hemşirelerimiz ve doktorlarımız var. Burada onlar için en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz ve akşamda evlerine bırakıyoruz. Burada ki diğer güzel olan şey haftanın 3 günü bile hastayı alabiliyorsan ailesi de 3 gün rahat etmiş oluyor. Yani ev işlerini yapabiliyor, çarşıya çıkabiliyor ve kısacası onlar içinde iyi bir hizmet sağlamış oluyoruz.

Haluk  ALICIK : O Bayrağın Altında Ezilebilirsiniz

Benim Nazilli’deki Belediye Başkanlığım gerçekten çok zordur. Esat Bey Nazilli’de 3 dönem Belediye Başkanlığı yapmış bir abimizdir ve ondan aldığınız bayrağı çok farklı bir yere taşımanız lazım. O bayrağın altında da ezilebilirsiniz. Yani samimiyetimle söylüyorum şuan yaptığımız projelerle burada şuan uç noktaya geldik. Çünkü Nazilli’de bu var.

Haluk  ALICIK : Nazilli Belediyesi Borca Alışık Değil

Birde Nazilli Belediyesi borca alışık değil diyorum. Düşünün, bakınız ben şunu söyleye bilirdim. Yani bunu söyleyen çok belediyeler var ve bunu Aydında da yaşıyoruz. İşte ben niye üniversiteye konferans salonu yapayım veya niye efendim cami yapayım! Cami yapmışım, Cemevi yapmışım. Yani Cemevi benim değil diyebilirdim. 

Haluk  ALICIK : Uç Kesimlerden Oy Alan Belediye Başkanıyım

Bakınız; bu gün Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU CHP’li Belediyelere seslendi ve dedi ki; Cemevleri ibadethanedir diye geçirin dedi. MHP’den olan ben Belediye Başkanı olarak partinin adını ağzıma almam. Çünkü ben herkesin Belediye Başkanıyım.  Bana oy verenin de vermeyenin de Belediye Başkanıyım. Öyle hayatta olmaz ve ben hak ketten Nazilli’de hiç aklınızın almayacağı uç kesimlerden ben oy alan bir Belediye Başkanıyım.

Haluk  ALICIK : Bizim CHP’liler Babamın İsmini Hatırlamadı Dedi

Mesela Enver YETKİNER 1968 yılında Belediye Başkanlığı yapmış ve CHP’li bir ailenin evladıdır. Oğlanları bizde; Ömer YETKİNER Diş Hekimliği yapıyor. Ben hayatımda Milliyetçi Hareket Partisine hiç oy atmadığım halde dedi. Bizim CHP’liler babamın ismini hatırlamadı dedi. İsmi vermediler ama sen yaptın ve ben hayatım boyunca bunu unutmayacağım dedi. Yani ben Ak Partiden de oy alıyorum. Ben cemaatlerden bütün hepsinden oy alıyorum.

Haluk  ALICIK : Benim İşim Değil Noktasından Hiç Bakmadım

Baktığınız zaman ben Doğulu vatandaşlarımızdan oy alıyorum, Alevi vatandaşlarımızdan oy alıyorum. Yani şunu söyleyeceğim: Biz rozetsiz bir Belediye Başkanlığı yaparak bütün herkesi kucaklıyoruz ve ben, benim işim değil noktasından hiç bakmadım. Düşünün mesela Nazilli Belediyesi olarak benim vergi borcum ve SSK borcum hiç olmadı. Ben hiçbir bakanlığa gitmedim.  Hiçbir tanesine ihtiyacımız yoktu, biz güçlü bir belediyeydik. 

Haluk  ALICIK : Büyükşehir Yasasına İlk Günden Beri Karşıyım

Zaten bizim isyanımız, ben Büyükşehir Yasasına Ak Partinin dediği ilk gün karşıydım. Son gün geldi ve şu gün bile söyleyeyim ben bu yasaya karşıyım. Ben yöneticiliğe karşı değilim ki ben bu yasanın bütününe karşıyım. İşte Doğu da Güney Doğu da hendekleri kapatacak kepçe bulunamadı.

Haluk  ALICIK : Aynısını Aydın’da Yapamam Dedi

Baktığınızda geçen günlerde mesela Sayın Valim geldiği zaman sordum. Sayın Valim dedi ki: Mardin’de Ahmet TÜRK’lü Belediye de İlçe belediyesi yapmıyordu ve biz yaptırdık ve devrettik dedi. Aynısını Aydın da yapar mısınız dedim. Yapamam dedi.

Haluk  ALICIK : Nazilli Belediyesinin 1. Dönemde Hiç Kimseye Borcu Yoktur

Ama bakın bunları ben söylüyorum. Samimiyetimle söylüyorum Nazilli Belediyesinin 1. Dönemde hiç kimseye borcu olmadığı gibi bu devasa bir şey ya arkadaşlar su fabrikasından tutun, galericiler sitesinden tutun, hayvan pazarından tutun kadın sığınma evi, pazar yeri, fen lisesi, mobese vs. yani dünyanın işini yapmışız. Bunları yaparken ben mesela şunu söyleyeyim. Fen Lisesi ile ilgili biz Ahmet ERTÜRK Beyle beraber Esengül CİVELEK şuan Kırklareli Valimiz ve kendileri Nazillilidir.

Haluk  ALICIK : Ödenek Var mı Yok mu Diye Bile Sormadım

O zaman Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı, yanına ziyarete gittik. Esengül Hanıma Fen Lisesi istiyoruz dedi. Esengül Hanımda ya Haluk Bey Pansiyon binasını yaparsa söz veriyorum Fen Lisesini göndereceğim dedi. Ben hiç sormadım bile ödenek var mı yok mu diye. Yaparız dedim, geçtik ve Fen Lisesini yaptık. 

Devam Edecek...

Haber / Fotoğraf : Mehmet ŞİMŞEK

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9276 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim