• Aydın16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Birsen ÇIRAK : Sakarya’dan Müşterimiz Yeni Yerimizi Arayıp Buldu +-
10 Ocak 2017 Salı 22:41

Birsen ÇIRAK : Sakarya’dan Müşterimiz Yeni Yerimizi Arayıp Buldu +-

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Osman ÇELİKKOL Çamlı Konak Sahibi Birsen ÇIRAK ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Osman ÇELİKKOL Çamlı Konak Sahibi Birsen ÇIRAK ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi

Osman ÇELİKKOL : Biraz kendinizden bahseder misiniz ?

Birsen ÇIRAK : 2007’den Sonra Çalışma Hayatına Girdim

1970 Çine Kahramanköy doğumluyum. İlkokul Kahramanköy’de okudum. Ortaokul ve Liseyi Çine’de okudum. 1989 yılında evlendim ve Aydın’a geldim. Çalışmayı her zaman istedim fakat eşim izin vermedi. 1993 Yılında 1 dönem öğretmenlik yaptım. Çalışmak benim hep hayalimdi. 2007’den sonra çalışma hayatına mecburen girdim. Bu dönemlerde de en çok abim destek oldu bana.

Birsen ÇIRAK : Abim Babam Gibi

Abim benim için bir baba oldu. Babamda babamdır abimde babamdır benim için. Her konuda bana destektir. Çok şükür ki iyi ki abim var diyebiliyorum. 2009’da kızım üniversiteye başlamıştı. Bende o dönem bir arkadaşımın kantini vardı ve orada çalıştım. Sonra bir rahatsızlığım oldu. Bunun üzerine işi bıraktım. Evde el işi tarzı şeyler yapmaya başladım. Bu şekilde geçimimizi sağlamaya çalışıyordum.

Birsen ÇIRAK : İnsanları Tanımak İçin Çalışmak Gerekiyor

 Abim sağ olsun destek oluyordu. Becerikli bir insandım. El işi de yapıyordum, dikişte dikiyordum. Ama ben dışarıda çalışmayı seviyorum. Sosyal bir tarafım var. İnsanlar ile iletişim halinde olmayı seviyorum. Bir arkadaşım Sinemanın kafesini kiraya vermeyi düşünmüşler. Beni oraya götürdü ve ortak iş yapmaya başladık. Bu arada çalışma hayatının içerisinde değilseniz insanları çok iyi tanıyamıyorsunuz.

Birsen ÇIRAK : 10 Yıl Boyunca Çok Şey Öğrendim

Bu yaşıma kadar sanki bir şey bilmiyormuşum da şu geçen 10 yılın ardından daha çok bir şey biliyormuşum gibi hissediyorum. Etrafınızdaki her şeyin farkına varabiliyorsunuz. İlk işimdi orası. Sonradan anladım ki çok yanlış insanların arasına girmişim. 1 buçuk yıl kadar orada devam ettim. Sonra oradaki iş sonlanınca yine o tarz bir işe geçmek istedim fakat olmadı.

Birsen ÇIRAK : Çöpşiş İşine Girdim

Geçen yılda yol kenarında yine bir arkadaşımın aracılığı ile çöpşiş mekanı işletmesine girdim. Ardallı Billur Çeşme adında çöpşiş mekanı vardı. Orayı arkadaşımız ile başladık. Çok fazla süre geçmeden arkadaşımız bizi dolandırmaya çalıştı ve ben ortaklığı bozdum. Anladığım şey şu; iyi niyetli bir insansanız insanlar sizi kullanmaya çalışıyor. Ben de bunu farkettim. Sonra tek başıma kaldım. O dönemde yine abim geldi yanıma. Oğlum geldi garsonluk yaptı. Abim ocak başına geçti.

Birsen ÇIRAK : KOSGEB Girişimcilik Sertifikası Aldım

4 ay gibi bir süre orada sezonluk bir mekan işlettim. Sonrasında KOSGEB’in girişimci kadınlara yardımcı olduğunu, destek olduğunu, hibe verdiğini duydum. Girişimcilik kurslarına katıldım. Daha sonra sertifikamı aldım. Bu aralarda hep kurslara gidiyordum. Sosyal anlamda da iyi bir çevre edindim. Kurslardan olsun, eski iş yerlerimden olsun bir çok arkadaş edindim. Sevilen sayılan bir insanım. Çöpşiş’e bu yörenin insanı değil de daha çok İstanbul gibi şehirlerden gelen müşterilerimiz oluyordu.

Birsen ÇIRAK : Sakarya’dan Müşterimiz Yeni Yerimizi Arayıp Buldu

 Bu sene Sakarya’dan orada beni tanıyıp da burayı arayıp bulmuşlar ve buraya geldiler. Sosyal medya hesabımızda bizim mekanımızı görüyorlar ve aramışlar. Pozitif bir insan olduğumdan dolayı böyle bir şey olduğunu düşünüyorum. İyi niyetli biri olduğunuzda Allah’ta size yardımcı oluyor. Ben çöpşiş işi bilmezken orada o işi de öğrendim.

Devam Edecek…

Röportaj : Osman ÇELİKKOL

_dsc7027.jpg_dsc7032.jpg_dsc7037.jpg_dsc7041.jpg_dsc7043.jpgmanset-054.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4081 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim