• Aydın18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cenk ÜNLÜ : Aydın Ve Didim İnsanı Varolan Yönetimlere Kızgın ve Küskündür +-
22 Nisan 2017 Cumartesi 23:51

Cenk ÜNLÜ : Aydın Ve Didim İnsanı Varolan Yönetimlere Kızgın ve Küskündür +-

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Sedat ÜNLÜ Ak Parti Didim İlçe Başkanı Cenk ÜNLÜ İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Sedat ÜNLÜ Ak Parti Didim İlçe Başkanı Cenk ÜNLÜ  İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi

Sedat ÜNLÜ : Cenk Bey öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Nerede doğdunuz hangi eğitimleri aldınız?

Cenk ÜNLÜ :  Boğaziçi Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi Olarak Çalıştım

1978 Nazilli doğumluyum. İlk orta ve lise öğrenimimi Nazilli’de tamamladım. Nazilli Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra üniversite eğitimi için 1996’da İstanbul’a Boğaziçi Üniversitesi’ne gittim. Orada Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde lisans derecesinini 2001 yılında  aldım. Aynı yıl aynı bölümde ekonomi- politik alanında ‘avrupa para birliğinin yeniden değerlendirilmesi’ konulu  yüksek lisansa başladım. 2005 yılına kadar aynı bölümde araştırma görevlisi olarak çalıştım. Ve yüksek lisansımı tamamladım.

Cenk ÜNLÜ :  Doktora Sürecinde Akademik Kariyerimi Sonlandırdım

 Doktora sürecinde akademik kariyerimi sonlandırdım ve ticaret hayatına geri döndüm. Doktorayı sonlandırdıktan sonra Didim’e dönüp aile işleriyle ilgilenmeye başladık. Doktora sürecini sonlandırmayla alakalı birkaç şey söylemek istiyorum. O süreçte gördüm ki akademik kariyer egosu yüksek insanların işi. İllaki benim dediğim doğru demen gerekiyor. Sosyal bilimler için söylersek bir deney yapmıyorsun. Bir labaratuvarın yok. Fikirler ve yorumlar üzerinde tartışıyorsun. Sosyal bilimler metodolijisi zor bir disiplin. Ben istatistik ile de ilgilenmiştim. Ama tabi  siyaset bilimi bir temel bilim değil. Dolayısı ile yönümüzü  farklı bir yöne çevirdik. Bunun yanında ben ailenin baba tarafından da anne tarafından da memur tek üyesiyim. Bu bakımdan zamanla gördüğüm memuriyetin şahsıma pek uygun olmayışı sebebiyle böyle bir tercih yaptım.

Sedat ÜNLÜ : Siyaset hayatınız ne zaman başladı, İstanbul yıllarında mı daha öncesi de var mı?

Cenk ÜNLÜ :  Siyasi Hayatım 2011-2012 Yıllarında Ak Parti Didim Teşkilatı’nda Başladı

İstanbul yıllarında çok teklif geldi. Akademik kariyer ve eğitim sebebiyle o süreçte  girmemiştik. Daha sonrasında siyaset hayatına 2011-2012 yıllarında Ak Parti Didim İlçe Teşkilatı’nda  ilçe başkan yardımcılığı görevi alarak başladım. daha şekilde bir şekilde vesile oldu. Süreç bizi 30 Mart 2014 seçimleri öncesinde ilçe başkanlığına taşıdı. O süreçte ilçe başkanının istifa etmesiyle genel merkezin takdiri üzerine biz atandık. Ardından o dönemden beri bir kongre geçirdik. Bu yıl içinde 26 Şubat 2017 yılı itibariyle 3. yılı doldurduk.

Sedat ÜNLÜ : Bu üç yılın bir değerlendirmesini alabilir miyiz?

Cenk ÜNLÜ : İlçemiz İçin Doğru Olan Kamu Yatırımları İçin Elimizden Geleni Yaptık

Bizim göreve başladığımızdaki en büyük hassasiyetimiz Ak Parti’yi Didim’de kurumsal kimliğine uygun bir şekilde temsiliyle hizmet etmek oldu. Bu noktada partinin şahıslardan bağımsız da Didim’de büyümesi gerektiği hususunda bir çalışmamız sözkonusu oldu. Elimizden geldiğince ilçemiz ve ilçemizin teşkilatının güçlenmesi için çalıştık. Üyelerimize mahalle başkanlarımıza elimizden geldiğince sahip çıktık. Bu noktada kadın kollarımızla gençlik kollarımızla uyum içinde çalıştık. Ve ilçemiz için doğru olan kamu yatırımlarının ilçemize gelmesi  için tabanın sesinin bürokrasiye ve milletvekillerimize iletilmesi için elimizden geleni yaptık.

Sedat ÜNLÜ : Didim siyasetini ve Didim’e yapılan hizmetleri değerlendirdiğinizde gözlemlediğiniz sorunlar ve çözüm önerileriniz nelerdir?

Cenk ÜNLÜ : Didim Siyasetinde En Büyük Problem Kişisel Çatışmaların Ön Planda Olması

Didim siyasetindeki en büyük problem maalesef kişisel çatışmaların ön plana çıkması ve siyasetin kişiselleştirilmesi. Ve maalesef tartışmaların seviyesi. Zaman zaman çok aşağılarda seyretti. Bu tabi üzücü. Keşke ilçemizde çok daha olumlu ve pozitif noktalarda  siyaset üretilebilse. Ve kişisel kavgaların dışında siyaset üretilebilse.

Cenk ÜNLÜ : Bence Çözüm  Daha Çok İnsanın Siyasete İlgi Duyması Ve İnsan Kalitesinin Arması

Siyasete girişin kolaylaşmasıyla ve daha çok insanın siyasete ilgi duymasıyla  siyasetteki insan kalitesinin artmasıyla bu problemin düzeleceğini düşünüyorum. Daha fazla okuyan, düşünen, kafa yoran toplumun dertleriyle dertlenen insanlar, kişisel ego ve hırslarını bir kenara koyup da  siyaset üretmeye çalıştığı zaman bu problemler azalacaktır.

Cenk ÜNLÜ :  Büyükşehir Belediyesi’nin Hizmetleri Didim’de İnsanlara Ulaşmadı

Didim’i hizmetler noktasında değerlendirdiğimiz zaman  Büyükşehir Kanunu’ndan 2014 seçimlerinden itibaren Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri maalesef Didim’de insanlara  ulaşmadı. İnsanların hayatına dokunacak pek çok hizmeti yapabilecek olan Aydın Büyükşehir Belediyesi ekonomik gücü olmasına rağmen bunları yerine getirmedi.

Cenk ÜNLÜ : Yalıköy’de İnsanlar İçme Suyunu Kuyulardan Tedarik Ediyor

İlçemizde çok önemli sorunlarımız var. Özellikle altyapı problemimiz var. İlçemizde Akbük Mahallesi’nde, Hisar Mahallesi’nde, Mersindere Mahallesi’nde, Mavişehir Mahallesi’nde, Yeşilkent Bölgesi’nde, Yalıköy’de kanalizasyon yok. Yalıköy’de içme suyu dahi yok. Vatandaş kuyulardan tedarik ettiği suyla su ihtiyacını karşılamakta.

Cenk ÜNLÜ : Didim Aydın İçinde En Fazla Su Bedeli Ödeyen Bir İlçe

Yani bir mahalle düşünün yıl 2017 hala daha belediyeden şebeke suyu hizmeti alamamakta ama atık su bedeli ödemekte. Bu konuda Büyükşehir yetkilileri  3 yıldan beri “Çalışmalarımızı yapıyoruz, gündemimizde”  diyor. Ancak her hangi bir icraat ve faaliyet yok. Ve Didim şu anda Aydın sınırları içerisinde en fazla su bedeli ödeyen insanların yaşadığı bir ilçe.

Sedat ÜNLÜ : Büyükşehir Kanunu’ndan beri süregelen tartışmalar bir yana Didim bu kanundan önce hizmet alabilen bir yermiydi,  hizmetler bu kanunla beraber mi kesildi?

Cenk ÜNLÜ : Didim’de Hizmetler Sıkıntılıydı Büyükşehir’den Sonra Daha Sıkıntılı Oldu

Zaten onun öncesinde de işlemeyen kötü bir  süreç zaten vardı. Didim’de belediye hizmetleri ciddi anlamda sıkıntılıydı.Büyükşehir Belediyesi’nden sonra durum daha da sıkıntılı bir hal aldı. Şimdi Didim’de Söke’den geliyorsunuz. Yollarımızın hali belli. Sokakların hali belli. Çevre düzenlemesi ortada.

Cenk ÜNLÜ : İlçemizde Bir Kesimhane Yok, Üretici Kuşadası ve Aydın’a Gidiyor

Didim’de düzgün, insanlara hizmet edecek belediyenin dört başı mamur bir Belediye Düğün Salonu yok. Bir konferans salonumuz yok. 3-4 yıl önce inşaatı başlanılan bir kültür merkezimiz var o günden bugüne bir çivi çakılmış değil. İlçemizin bir mezbahası vardı. Kilit vurulup kapatıldı. Köylümüz mağdur, üreticimiz mağdur, kasaplar mağdur. Burdan insanlar tarım ve hayvancılığının neticesinde ürettikleri hayvanlarını Kuşadası’na, Aydın’a  kesime götürüyorlar. Bu esnafı da mağdur etmekte. Aynı şekilde o ürünü satın alan Didim’de yaşayan insanlara da ekstra ücret olarak, pahalı ürün olarak geri dönmekte.

Cenk ÜNLÜ : Didim’e İlk Defa Gelenler Otogar Yüzünden  Bir Kasabaya Geldiğini Zannediyor

İlçemizde otogar sorunu var. Didim bir turizm kenti. İlçemize ilk defa ayak basan insanlar sanki bir Anadolu kasabasına geldiğini zannediyor. Ya da kendi imkanlarıyla Türkiye’ye gelmiş bir turist uçaktan iniyor Bodrum’da yada İzmir’de. Bir şekilde Didim’e ulaşıyor. Bir otobüs firması aracılığı ile Didim’geliyorsa turizm kenti yerine bir kasabaya bir köye geldiğini zanneder.

Cenk ÜNLÜ : Didim’e Bir Sahil Yolunun Açılması Lazım

Didim Belediyesi ya da Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gereken en önemli şey her turizm sezonu geldiği zaman insanlar yakınıyor. Didim’de insanlar denize girecek yer bulamıyor. Halbuki bu kadar geniş sahilimiz var. Sahillerimiz çok kalabalık ve insanlarımız denize girecek yer bulamıyor deniyor. Didim’in 90 km sahili var. Didim’e bir sahil yolu açılması lazım. Mavişehir’den başlayıp Fevzipaşa’ya kadar uzanabilecek bir sahil yolu yapmak belediyenin görevi. Bunun imar planlarını yapmak belediyenin görevi. Ama maalesef Didim’de çok elzem bu konu atlanıyor.

Sedat ÜNLÜ : Didim bilindiği üzere çok göç alan hızlı büyüyen ve hızlı bir yapılaşmanın olduğu bir ilçe. Sizce bu hızlı yapılaşma belli bir plan program dahilinde kontrollü mü ilerliyor ya da düzensiz bir yapılaşma mı var?

Cenk ÜNLÜ : Didim Kontrolsüz Olarak İmara Açılmış Bir Yer

Bu Didim’in eski bir problemi. Didim’de imar planları yapılırken çok geniş bir bölge aynı anda kontrolsüz bir şekilde imara açılmış vaziyette. Bunun neticesinde de hak sahibi vatandaş  elbette yatırımını ve arazisini değerlendirecek. Bu noktada yapılabilecek hiçbir şey yok. Ama bundan sonra yapılabilecek şey daha doğru planlamalarla ilçenin daha iyi büyümesini sağlamak. Daha kaliteli büyümesini sağlamak lazım. Bu da kesinlikle belediyelerin elinde olan birşey.

Sedat ÜNLÜ : Didim’de gelecek yerel seçimlere dönük olarak iddialı mısınız?

Cenk ÜNLÜ : Aydın Ve Didim İnsanı Varolan Yönetimlere Kızgın ve Küskündür

 Her seçim kendi fırsatını yaratır. 2014 seçimlerinde partimiz 165 oyla seçimi kaybetmiştir. Gene 2019 seçimlerinde ilçemizde Ak Parti belediyeyi alma noktasında iddialı bir partidir. 2019 seçimlerine giderken Ak Parti hem Aydın’da hem Didim’de son derece iddialıdır. Çünkü Aydın ve Didim insanı belediyecilik hizmetlerinde hakettiği hizmeti alamadığı için varolan yönetimler küskündür, kızgındır. Bunun için Ak Pari Aydın’da ve Didim’de başarıya yakındır.

Devam Edecek...

Röportaj : Sedat ÜNLÜ

dsc_1572.jpgdsc_1576.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 39974 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim