• Aydın21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Söke Ülkü Ocakları Başkanı Ekrem ERDEM Röportajı
11 Ocak 2017 Çarşamba 15:23

Söke Ülkü Ocakları Başkanı Ekrem ERDEM Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Sedat ÜNLÜ, Söke Ülkü Ocakları Başkanı Ekrem ERDEM İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Sedat ÜNLÜ, Söke Ülkü Ocakları Başkanı Ekrem ERDEM İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi

Sedat ÜNLÜ : Başkanım öncelikle kendinizi  tanıtır mısınız?

Ekrem ERDEM :  Ülkücü Olmaktan Gurur Duyuyoruz

Rizeliyim. Lise mezunuyum. İnşaat işiyle uğraşıyorum. 29 yıldan beri de Aydın’da yaşıyorum. Mevcut durumda Söke ülkü ocakları başkanlığı yapıyorum. Memleketimizi seviyoruz. Ülkücüyüz, ülkücü olmaktan her zaman gurur duymuşuzdur.

Sedat ÜNLÜ : Ülkü ocaklarına ilk çocuk yaşta mı geldiniz?

Ekrem ERDEM :  Orta Okulda Ülkü Ocağıyla Tanıştım

Evet çocuk yaşta Ükü Ocaklarına gitmeye başladım.  Mersin’de  orta okulda ülkü ocaklarıyla tanıştım. Rahmetli Başbuğ’un, Nihat Atsız’ın  kitaplarını okuyorduk.

Sedat ÜNLÜ : Bu teşkilata girmenize kim vesile oldu?

Ekrem ERDEM :  Aydın’da Tamamen İşin İçinde Olduk

Ahmet abi diye bir abimiz vesile oldu. Ama Aydın’a  gelince tamamen Ülkü Ocaklarının  içinde olduk.

Sedat ÜNLÜ : Sizi etkileyen neydi?

Ekrem ERDEM :  Ülkücüler bu memleketin  çimentosudur

Vatan sevgisi, bayrak sevgisi. Bu memlekette ülkücülerden vatan haini çıkmaz. Biz bu memleketin sevdalısıyız, memleketini seven  her zaman ülkücülerdir bu memlekette. Ülkücüler bu memleketin betonu çimentosudur.

 Sedat ÜNLÜ : Ülkü ocakları olarak faaliyetleriniz nelerdir?

Ekrem ERDEM :  60 tıra Yakın Yardım Gönderdik

Ülkü ocakları olarak bizim faaliyetlerimiz Türk-İslam ülküsünü gençlerimize anlatmaktır. Teşkilatımızda yaklaşık 200’e yakın Üniversite öğrencisi var. Biz en son Türkiye genelinde yaptığımız faaliyetlerle Halep’teki Türkmenlere 60 tıra yakın yardım gönderdik. Aydın ve Söke Ülkü Ocakları olarak yardımlarda bizim de payımız oldu.

Ekrem ERDEM :  Türkiye’deki Türkmenler İçin Gıda Yardımı Düşünüyoruz.

 Soydaşlarımızın, askerimizin açken bizim burada tok olmamız doğru olmaz yani. Ülkücüye yakışmaz. Ülkücü arkadaşlarımızın hepsi bu konuda çalıştılar, hepsinden Allah razı olsun diyoruz. Söke olarak bir çalışmamız daha var. Bir tır da Türkiye’deki Türkmenler için gıda yardımı yapmayı düşünüyoruz Söke ülkü ocakları olarak.

Sedat ÜNLÜ : Ülkücüden vatan haini çıkmaz dediniz, çocuk yaşta ocakla tanıştığınızı söylediniz. Şimdi konuşuluyor eski ülkücülük falan. Eski ülkücülük diye bir şey var mı?

Ekrem ERDEM :  Ülkücünün Eskisi Yenisi Olmaz

Ülkücünün eskisi yenisi olmaz. Ülkücü ülkücüdür. Eski ülkücüyüm demekle ülkücülük olunmaz. Türk-İslam ülküsünü benimseyen, Allah’ı tanıyan, Başbuğ’u tanıyan, bu davayı iyi bilen bir insan eski ülkücüyüm yeni ülkücüyüm diyemez. Eski ülkücüden kasıt şu aslında. Teşkilat içerisinde görev almayan insanlara  bu isim aslında takılıyor. Teşkilat içerisinde görev almadı diye ama ilçede ama bir ocakta bu insanı eski ülkücüdür diye adlandırmak çok yanlış.

Sedat ÜNLÜ : Bunu  genelde kendileri söylüyorlar eski ülkücüyüm gibi…

Ekrem Erdem : En büyük ülkücü rahmetli Başbuğ’dur

En büyük ülkücü rahmetli Başbuğ’dur, Atatürk’tür. 1922’de Mustafa Kemal Atatürk bozkurt parayı bastı. En büyük milliyetçidir bu iki insan. Türkiye’de ülkücüleri temsil eden sayın Olcay KILAVUZ Bey bizim genel başkanımız. Aydın’da da ülkücüleri temsil eden Mustafa KARACA , Söke’de ülkü ocaklarını temsil eden Ülkü Ocakları Söke İlçe Başkanı benim.

Sedat ÜNLÜ : Az önce ülkücünün eskisi yenisi olmaz dediniz. Ama bu adlandırmayı yaptıran da bir ralite olduğunu düşünüyorum. Uzun zamandır bu camiadan biri olarak dünle bugün arasında bir fark görüyor musunuz?

Ekrem ERDEM : Eski Ülkücüyüm Diye Gönül Koyanlar Var

Bu soruyu eski ülkücüyüm diyene sormak lazım. Tabi bizim bu davanın çilesini çeken birçok ülkücü büyük abilerimiz var. Biz onların tırnağı, saçının teli kadar olamayız.  Onlar kadar hizmet ettiğimizi düşünemem. Çünkü onlar bu işin mücadelesini vermişler. Ama gönül koyanlar var işte. Ben eski ülkücüyüm diye. Bu yanlış yani. Ülkücünün yenisi eskisi olmaz

Sedat ÜNLÜ : Az önce gençlerin bilgiye daha kolay ulaşabildiklerini, bu anlamda daha bilgili olduklarını söylediniz. Dünden bugüne bakılınca gençler aynı zamanda daha bilinçliler diyebilir miyiz?

Ekrem ERDEM : Bugün Gençler Daha Bilinçliler

Evet gençler bugün daha bilinçliler. Zaten bizim ülkü ocağımıza o kavramları bilen , milliyetçilik olsun, bayrak sevgisi, vatan sevgisi olsun, bunlara sahip olan olan geliyor. Mesela öyle gençler vardı ki, ailesi CHP’li bir genç geliyor bizim ülkücülüğü bilmeden, biz ona anlatıyoruz. O çocuğa evde anne babanın vermediği şeyleri biz ona veriyoruz. O çocuk değişiyor ve anne baba bize teşekkür ediyor. Benim çocuğum böyle değildi, nasıl değişti diyorlar.

Ekrem ERDEM : Bir Çocuğun Anne Babası Geldi Teşekkür Etti

Yine bir gün ocakta otururken liseden bir çocuk geldi. Anne baba sosyal demokrat bir aile. Çocuk küpe takmış, top sakalı var,saçı uzun… okulda serbest oldu ya bazı şeyler. Tabi biz anlattık ona küpenin,uzun saçın ne anlama geldiğini, anne babasının lafını dinlemesi gerektiğini. Çocuğa bir ilmihal verdim, dedim bunu al oku. O çocuk bir hafta sonra geldi. İlmihali tamamen ezberlemiş, bana anlattı. Ben eve gittim, abdest alıp şükür namazı kıldım dedi çocuk. Aile öğretmedi bunu. Şimdi o çocuk, tıpta okuyor. Ve namazını da bırakmıyor. Anne babası geldi teşekkür etti. Biz sizi böyle bilmiyorduk dediler.

Ekrem ERDEM : Biz Kavgacı Değiliz, Burası Eğitim Yuvası

 Ülkü ocaklarını kavgacı biliyorlar. Biz kavgası değiliz, burası bir eğitim yuvası. Burası peygamber ocağı, Ahmet Yesevi ocağı. Bizim işimiz eğitim. Bizim kavgamız vatan için,bayrak için bunlar için kavgamızı da sonuna kadar ederiz. Biz bu vatanın bayrağın bekçileriyiz. Vatanın bir karış toprağına gözünü diken herkesin de karşısındayız. Sayın genel başkanımız Devlet Bey de söylüyor, Olcay Bey de söylüyor bunu.

Sedat Ünlü: İleriye dönük projeleriniz nelerdir? 200 üyeniz olduğunuzu söylediğiniz. Daha fazla insana ulaşmak için neler planlıyorsunuz?

Ekrem ERDEM :  Sempatizanlarla Beraber Bu Sayı 500’ü Geçebiliyor

200 tane bizim sadec e üniversiteden üyemiz var. Aynı zamanda sempatizanlar da var. Bu sayı 500’ü de geçebiliyor. Bayrak yürüyüşü filan olduğu zaman bini de geçiyor yani. Gerçi son dönemlerde terör olayları yüzünden gerçi aileler çocuklarına bişey olmasın diye biraz tedirgin olduklarından bu sayı azaldı.

Ekrem ERDEM : Fırat ÇAKIROĞLU Kardeşimiz  Bunların Karşılarına Dikildi

Üniversitelerde biliyorsunuz 15 Temmuzdan önce üniversitede PKK’lı öğrenciler özellikle Ege Bölgesi’nde...  Tabi bunların şimdi sesi çıkmıyor. Ege üniversitesinde Türkler buraya giremez diye yazı yazdılar.Fırat ÇAKIROĞLU kardeşimiz bunların karşısına dikildi yani. Türkiye Cumhuriyeti’nin toprakları burası yani. Burası bir Kürdistan değil.

Ekrem ERDEM : Gençlerin Eli Kalem Tutsun İstiyoruz

Bunu yapan ordaki rektör. Niye? Sosyal demokrat bir rektör.Yapan demeyelim göz yuman yani. O genci de bile bile öldürdüler yani. Hastane orda genç burda. Burdan oraya götürülemedi. Biz kavgaya karşı olan bir insanız. Gençlerin eli kalem tutsun istiyoruz.Okusunlar ve memlekete faydalı birer insan olsunlar. Kavga değil. Bir yanlışlık haksızlık varsa onun karşısındayız biz.

Ekrem ERDEM : Uyuşturucu Yaşı 13’e Düştü

Dağdan teröristler geliyor buraya,yerleşiyorlar. Devlet de biliyor bunu. Bundan beş yıl önce  polis arabasına saldırdılar. Gittim ben aldım arabayı. Polis gidemiyor. Ateş ediyorlar. Hala daha var. Bir de gençlerin en büyük sorunu uyuşturucu. Uyuşturucu yaşı 13’e düştü. Teröre  de finans sağlayan birşey uyuşturucu.Bunların başını çekeni halletmek lazım.

Ekrem ERDEM : Terör Vatanını Yıkmaya Yönelik Uyuşturucu İse Yuvanı

Sen birşey yapınca, sen kimsin ne yapıyorsun diyor devlet. Sen şikayet ediyorsun, polisin yapmıyor. Terörden sonra gelen en büyük yara bu yani. Terör senin vatanını yıkmaya yönelik, bu ise yuvanı. Elimizden geldiği kadar da uyuşturucuya bulaşmış insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. İki tane arkadaşımız vardı onları kurtardık. Şimdi namazında niyazında insanlar

Röportaj : Sedat ÜNLÜ

dsc_2241.jpgdsc_2250.jpgdsc_2256.jpgdsc_2259.jpgekrem.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7781 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim