• Aydın15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aydın BŞB Meclis Üyesi Emine HAYIRSEVER Röportajı
05 Aralık 2016 Pazartesi 21:28

Aydın BŞB Meclis Üyesi Emine HAYIRSEVER Röportajı

AydınÖzel Gazatesi genel yayın Yönetmeni Adnan AYTAŞKIN; Aydın Büyükşehir ve Sultanhisar Belediye Meclis Üyesi Emine HAYIRSEVER İle Çok özel Röportaj gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazatesi genel yayın Yönetmeni Adnan AYTAŞKIN; Aydın Büyükşehir ve Sultanhisar Belediye Meclis Üyesi Emine HAYIRSEVER İle Çok özel Röportaj gerçekleştirdi.

Adnan AYTAŞKIN : Emine hanım öncelikle kendinizi bize tanıtır mısınız,  Nerelisiniz, Nerede doğdunuz ve hangi  eğitimleri aldınız.

Emine HAYIRSEVER : İşletme Mezunuyum

Ben Aydın merkez doğumluyum, 1966 yılında doğdum. Aydın Ticaret Lisesi mezunuyum. Üniversite olarak ta İşletme bölümünü bitirdim.

Adnan AYTAŞKIN : Aydın Büyükşehir Meclis Üyesisiniz şu anda, ilk siyaset hayatınıza ne zaman başladınız. Aileden mi geliyor.

Emine HAYIRSEVER : 1990’lı Yıllarda Siyasete Başladım

Ben kendimi bildim bileli siyasetteyim, çocukluğum, gençliğim. Babam işçi emeklisi idi. Çünkü onların uzaktan yakından bir ilgisi yoktu. Siyaset aileden değil ama ben kendimi bildim bileli Siyasetin içerisindeyim. Ben üniversiteyi bitirdikten sonra 1990’lı yıllarda Cumhuriyet Halk Partisinde siyasete başladım.

Emine HAYIRSEVER : Uğur Mumcu’nun Ölüm Yıldönümünde Üye Oldum

Uğur Mumcu’nun anma etkinliklerinde Atatürkçü Düşünce Derneğinin eylemleri vardı eğer hatırlarsanız o eylemlere katıldım. Aydın’da Uğur Mumcu’nun Ölüm yıl dönümünde Cumhuriyet Halk Partisine üye oldum, 1994’te yani yaklaşık 30 yılın içindeyim. Gençlik Kolları, Kadın Kolları yani Cumhuriyet Halk Partisi İl Yöneticiliği tabi o zamanda muhalefetteyim ben. Cumhuriyet Halk Partisinde hep muhalefetteyim hani hep yeni bir arayışın içinde idim.

Emine HAYIRSEVER : Yöneticiliğe Aday Oldum

Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisinin görüş ve değerlerine sahip çıkabilecek Cumhuriyet Halk Partisine en iyi şekilde temsil edebilecek yerlerde olmak içinde yöneticiliğe de aday oldum. Listeyle çıktık tabi o zaman kazanamadık daha sonra o yıllarda Aydındaydım.

Emine HAYIRSEVER : İlk Kadın Sultanhisar Meclis Üyesiyim

1998’den itibaren de eşimle birlikte Sultanhisar’daydık. Muhasebe, Mali Müşavirlik büromuz orada olduğu için daha sonrada Sultanhisar Cumhuriyet Halk Partisi’nde devam ettim. 2004’te Sultanhisar Cumhuriyet Halk Partisinden yerel seçimlere Meclis Üyesi Adayı olarak katıldım. Sultanhisar’ın ilk Seçilmiş Kadın Belediye Meclis Üyesiyim yani o dönemlerde Özlem Çerçioğlu milletvekiliydi,  kendisi Sultanhisar’lıdır. 2004 yılında Belediye Meclis Üyesi oldum, 2004 - 2009 yılları arası.

Emine HAYIRSEVER : Belediye Meclisinde Güzel Şeylere İmza Attık

Sultanhisar Cumhuriyet Halk Partisi olarak 2004’te seçimleri çok az bir oyla kaybettik. Nerdeyse kazandığımız bir seçimi verdik çok az bir oyla 3 Belediye Meclis Üyemiz vardı bunlardan biriside bendim. Cumhuriyet Halk Partisi muhalefetteydi ama Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte çok güzel şeylere imza attık.

Emine HAYIRSEVER : 2014’te Belediye Başkan Aday Adayı Oldum

Daha sonraki süreçte Cumhuriyet Halk Partisindeki siyasetim devam etti, İlçe Yönetiminde, İl Yönetiminde 2014’te Belediye Başkan Aday Adayıydım. 2014’teki Aday Adaylığı sürecimde o zamandaki basın açıklamalarımda belirtmiştim ama Genel Merkezimizin kanaati ile şu anki Belediye Başkanımız OSMAN YILDIRIMKAYA,  Belediye Başkan Adayı olarak belirlendi.

Emine HAYIRSEVER : AKP’den Gelen Başkan Adayı İle Kazandık

Sultanhisar Cumhuriyet Halk Partisi yerel yönetimlerde Belediyeyi hiç kazanmamıştı. Bizim için kim olduğu önemli değildi. Benim Atam’a verdiğim bir söz vardı. Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını her şeye rağmen AKP’den gelen bir Başkan Adayı ile beraber Cumhuriyet Halk Partisi Sultanhisar ilçe Başkanı, ilçe örgütü üyeleri ile ve gerçekten inanan bir avuç insanla beraber büyük başarıyı yakalayarak Sultanhisar Cumhuriyet Halk Partisi olarak yerel seçimleri kazandık.

Adnan AYTAŞKIN : Osman Yıldırımkaya Ak Parti’den mi geldi, Adaylık yaptı mı daha önceden?

Emine HAYIRSEVER : Osman Bey 2009’da AKP’ye Geçtiği İçin Kaybetti

Evet, Atça, Aydın Büyükşehir olmadan önce beldeydi, Osman YILDIRIMKAYA Bey’de 1999 da Doğru Yol Partisinden seçildi. 2004’te tekrar Doğru Yol’dan seçildi. 2004’ün sonlarına doğru Ak Parti’ye geçmiştir. 2009 seçimlerinde AKP’ye geçtiği için kayıp etti ama 2014’te CHP’ye geçti. Kazanabilecek yer de CHP idi aslında bu doğru bir tespitti. Aslında siyaset budur. Her zaman kazanılacak yerde olmak akıllıca bir iş.

Adnan AYTAŞKIN : Sultanhisar’dan bİrinci sıra Meclis Üyesisiniz bu konuyu değerlendirir misiniz, Emine hanım bu teklifi size kim bulundu.

Emine HAYIRSEVER : BŞB Meclis Üyeliği Teklifi Aldım

Tabi daha sonra bana Aydın Büyükşehir Belediyesi birinci sıra meclis üyeliği teklif edildi, Osman YILDIRIMKAYA Bey yaptı. Büromuza geldi. Ben teklifi önce kabul etmedim çünkü çalışabileceğimizi düşünmedim ve aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi’ne verdiğim örgüte verdiğim yıllar vardı. Bunun üzerine görevi kabul etmedim.

Emine HAYIRSEVER : İlçe Yönetimi tek Bir Şartla İstifa Etmedi

Sultanhisar’dan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı, İlçe Yöneticileri tek bir şartla istifa etmediler. Eğer Emine Hayırsever Büyükşehir Belediye Meclis üyesi 1. Sırada olacaksa seçime öyle gideceğiz. Buradan kendilerine çok teşekkür ediyorum. Onlar bana bu görevi verdi İlçe başkanı ve ilçe yönetimi.

Emine HAYIRSEVER : İlçe Yönetimi 2 Aday İçin Şart Koşmuştu

CHP Sultanhisar İlçe yönetimi 2 aday adayı için şart koştu. Okan Yalçınkaya içinde geçerliydi. Çünkü biliyorsunuz o zaman bizim Cumhuriyet Halk Partisinin içinden gelen iki aday adayımız vardı biri Okan Yalçınkaya’ydı biride Emine Hayırsever’di bendim. Bu süreçte biz zaten ilçe başkanı Servet Hayırsever şu sözü vermişti: Hanginiz aday olursa olsun, diğeri Belediye Meclis Üyesi olacak ve bu seçim kazanılacak. Bunun üzerine bana birinci sıra meclis üyeliği Okan Yalçınkaya‘ya da 2. Sıra Belediye Meclis Üyeliği teklif edildi. 

Emine HAYIRSEVER : Amaç Emek Harcayan İnsanları Yalnız Bırakmamak

Sultanhisar’da Aday Adayı olan arkadaşların belediye meclis Üyesi Adayı gösterilme amacı Sultanhisar Cumhuriyet Halk Partisi’nin Atça’dan Salavatlı’dan ve 11 mahalleden bir araya toplayarak adaya adaylığına müracaat etme cesaretini gösteripte Cumhuriyet Halk Partisine emek harcayan insanları yalnız bırakmamak ve birlikte seçime girmekti.

Emine HAYIRSEVER : Örgütün Gücü İle Seçimi Aldık

Sultanhisar İlçe Başkanına teşekkür ediyorum, kadın kolları ve Gençlik Kolları da olmak üzere. Eğer onlar bunu yapmamış olsaydı, CHP seçimi 64 yıl sonra tekrar kazanamazdı. 2014 de bizim sayımızı artırmamız gerekiyorken kaybettiğimiz ilçeler var. CHP’li olup ta kaybedilen İlçeler var.  Ama biz AKP li bir belediyenin elinden CHP yi kazandırarak aldık buda örgütün gücü ile seçimi aldık. Her ne kadar Örgütün gücüne inanmasalar da bunu görmek istemeseler de bu örgüte ve CHP tabanına ben güveniyorum. CHP Sultanhisar İlçe Örgütü gereği ne ise gereğini de yaptılar.

Adnan AYTAŞKIN : Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olduktan sonra Sultanhisar ile ilgili hiç proje ürettiniz mi ? Büyükşehir’in yaptığı veya sizin yaptığınız şeyler oldu mu?

Emine HAYIRSEVER : Başkan, Sultanhisar 10 Katı Fazla Hizmet Alacak Dedi

Tabi ki Sultanhisar Belediye Başkanımın yaptığı, yapmaya çalıştığı projeler oldu. Seçimden önce kendisinin de söylediği gibi diğer İlçelere göre Sultanhisar İlçemizin Büyükşehir’den 10 katı hizmet alacağını söyledi ve yatırımlar yapılmasını sağladığımız projeler oldu.

Emine HAYIRSEVER : Hal’ler Büyükşehir’e Devredildi

Benim burada özellikle söylemek istediğim konu şu. Biliyorsunuz ki Büyükşehir olduktan sonra Kanunların söylediği şekilde Hal’ler Büyükşehir belediyesine devredildi. Bununla ilgili biliyorsunuz aynı zamanda 30 yıldır Mali Müşavirim, 20 yıldır da kendi büromda çalışmalarımı yürütüyorum. Sultanhisar belediyesi toptancı halinde ki Toptancı Hal’i ile ilgili bizim bir sıkıntımız vardı.

Emine HAYIRSEVER : Sultanhisar Eski Belediye Başkanları Haybeden İş yapmış

Daha önceki Belediye başkanları maalesef haybeden Belediye Başkanlığı yapmışlar. Neden ? Bunu da söylemek istiyorum. Sultanhisar Belediyesi Toptancı Hali’nin mevcut yerinin ne Şehir imar planı işlenmiş, ne ruhsatı alınmış, hiçbir gerekli diğer yasal işlemler yapılmamış. Ortada bir hal var ama havada asılı bir hâl.

Emine HAYIRSEVER : Toptancı Hali Kapanacak Diye Yazı Geldi

Aydın Büyükşehir olunca da Büyükşehir Belediyesine geçmesi gerekiyor haklı olarak ama öyle bir süreç yaşandı ki tam çilek sezonu. Aydın Sanayii Ticaret İl Müdürlüğünden yazı gelmiş Sultanhisar Belediyesine, Sultanhisar Toptancı Hali kapatılacaktır diye. Bizim bunlardan haberimiz olmadı. En son süre bitmiş bu arada toptancı halinde komisyonculuk yapan mükelleflere, işletmelere, şirketlere yazı gitmeye başlayınca haberim oldu.

Emine HAYIRSEVER : Ben Hemen Konuya Müdahil Oldum

Ben hemen konuya müdahil oldum baktım süre bitmiş. Araştırdım, Aydın BŞB Başkanımız Özlem Hanım ile görüştüm, Genel Sekreter ile görüştüm, Osman YILDIRIMKAYA Başkan ile görüştük, Evet Hal’ler Büyükşehir’e geçti ama kapanmış olması mümkün değil. Bu arada Sanayi Ticaret İl Müdürlüğüyle görüşüldü. Bu konuyu uzun bir süre gündeme taşıdık. Basın Mensupları ile görüşüldü.

Emine HAYIRSEVER : Belediye Başkanını Karşıma Alıp Görüştüm

Onun üzerine ben 12 komisyoncu ile birlikte Belediye Başkanını karşıma alıp görüştüm. Ya bu konuyu çözersiniz, Sultanhisar Belediyesi çözecek, ya da burada ki hal hiçbir şekilde buradan kapanıp Atça’ya gitmeyecek. Avukat tuttuk, firmalarla beraber dava açtık, dava sürecini takip ettik, bu arada bunun hem kanunlarla ilgili hem de Büyükşehir ile ilgili ayağını takip ettim.

Emine HAYIRSEVER : Toptancı Hali’nin Yerinde Kalmasını Sağladık

Uzun bir süreçten sonra kapatılmış olan Sultanhisar Belediyesi Toptancı Halinin yerinde kalmasını sağladık ama çok uzun bir süreçti, dimdik durdum. Bu da olması gerekendi. Çünkü Sultanhisar kazanıyorsa çilekten kazanıyor. Ne Zeytin’i ne İncir’i eskisi gibi kalmadı. İlçelerin ekonomileri tarıma dayalı tamamen tarıma dayalı bir ilçeyiz, orada yatırım yapan insanların yatırımlarının heba edilmemesi gerekiyordu, bu çok güzel bir çalışma oldu ve bunun için uğraştık.

Adnan AYTAŞKIN : Halin tekrar geri kazandırılmasını sağlayan mahkeme mi oldu yani ?

Emine HAYIRSEVER : Hal Konusunda Büyük Görev Sultanhisar’a Düştü

Başkanım Osman YILDIRIMKAYA bu konuyu Hal konusunu tekrar gündeme aldı, Sultanhisar Belediye Meclisi olarak İmar Planı içine orayı Organize alan, Ticari alan olarak tekrar imar değişikliği ile aldık. Sultanhisar Belediyesi yeniden oraya ruhsatlarını verdi. Hal olarak kullanılmaya başlanmasını sağladı. Burada da en büyük görev Sultanhisar Belediye Meclis Üyelerine ve Sultanhisar belediye Başkanı Osman YILDIRIMKAYA’ya düştü.

Emine HAYIRSEVER : Arkadaşları İlk Ben Harekete Geçirdim

Hepimiz birlikte hal konusu üzerinde çok çalıştık. Hepimiz birbirimize destek olduk. AKP’den, MHP’den olsun, diğer meclis üyesi arkadaşlarda itiraz etmedi hep birlikte bu problemi çözdük. Hal’i tekrar Sultanhisar’a kazandırdık. Ancak arkadaşları ilk ben harekete geçirdim, onlar bu konuda sen nasıl istiyorsan öyle yapalım. Sultanhisar elindeki Hal’i kaybetmesin dedi. Hepsine çok teşekkür ediyorum.

Emine HAYIRSEVER : Özlem ÇERÇİOĞLU’na Teşekkür ediyorum

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem ÇERÇİOĞLU’na da teşekkür ediyorum. Neden, çünkü Aydın Büyükşehir’in Hal’i bu Meclis değişiklikleri yapılırken biz Sultanhisar Belediye Meclisi olarak bu değişiklikleri yaptık ama aynı zamanda Aydın Büyükşehir Belediye meclisine geldi, Büyükşehir Belediye meclisinde bu değişiklikler yapıldı ve yeniden yasallaştı. Bu konuda da Özlem ÇERÇİOĞLU’na da teşekkür ediyorum. Sultanhisar Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyesinin ilçemize yapmış olduğu hizmetler konusunda yer anlamında olsun, ATÇA’ya Hal yapılması konularında hep destek olduk.

Adnan AYTAŞKIN : Sultanhisar veya Büyükşehir Belediyesi olarak ne yaptınız parti olarak ?

Emine HAYIRSEVER : Kavaklı’nın Şirince’yi Geçmesini İstiyoruz

Yörük Ali Efe’nin doğduğu köy olan Sultanhisar’ın Kavaklı Köyü var biliyorsunuz, Yukarıda 650 m rakımda NYSA Antik kenti’nin içerisinden geçilerek gidiliyor. Bununla ilgili daha geçtiğimiz Mecliste Aydın Büyükşehir’e proje yapılacak işte Belediyeye ait yerler mesire alanları piknik alanları, Kavaklı’nın bir Şirince’yi geçmesini bekliyoruz.

Emine HAYIRSEVER : Kavaklı - Yörük Ali Efe’nin Köyü

Çünkü Yörük Ali Efe’nin doğduğu Köy, Sağlık açısından gerçekten oksijen’in çok bol olduğu hastalıklara iyi geldiği söyleniyor. Bununla ilgili benim bireysel çalışmalarım da var. NYSA Antik kenti Aydın Büyükşehir Belediyesi büyük katkılar sağladı. Sultanhisar Belediyesi olarak bizim oraya katkı sağlamamız maddi olarak mümkün değil.

Emine HAYIRSEVER : Özlem Başkan Antik Kentlere Önem Veriyor

Seçildiğimizden bugüne NYSA Antik kentine Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak katkılar sağlıyoruz. Bu da Özlem başkanım Antik kentlere önem veriyor. Nysa’da önemli bir antik kentimiz hatta şunu da söyleyeyim. Efes’ten sonra 2. büyük Antik kent Nysa ve birçoğu yeryüzünün altında kalan bir Antik kent.

Emine HAYIRSEVER : NYSA Antik Kentine Katkılarda Bulunduk

Ankara Üniversitesi Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Vedat İDİL daha sonra Doç. Dr. Musa KADIOĞLU’nun önderliğinde o zaman biz Kazılara NYSA Ören Yeri Derneği olarak katkıda bulunuyorduk. Çok büyük katkılarda bulunduk. O zaman da Özlem ÇERÇİOĞLU Milletvekiliydi biz de onunla birlikte ekip olarak elimizden geleni yaptık. Kazılar devam ediyor. Hatta biliyorsunuz, geçen yıl NYSA Antik kentinde Meclis toplantısı yaptık.

Emine HAYIRSEVER : Sultanhisar’a Büyük Spor Tesisi Yapılacak

Şuan hâlihazırda Sultanhisar’a büyük bir spor tesisi, yüzme havuzları yapılacak, bunun tahsisi yapıldı Büyükşehir Belediyesine hani Çine’de ve diğer ilçelerde yaptığı gibi bunları da Aydın Büyükşehir Belediyesi yapıp Sultanhisar Belediyesine devir edecek. Yeri biz tahsis edeceğiz onların anlaşmaları yapıldı, İlçe anlamında zaten AYBA olarak’ta sosyal hizmetler olarak’ta Atça’sından Salavatlı’sına 11 mahalleye bu güzel projeyi, insana dokunmak insan ile birlikte olmak, bu anlamda güzel çalışmalar var. 

Adnan AYTAŞKIN : Mali Müşavirler odasında yönetim kurulunda mısınız ?

Emine HAYIRSEVER : Delegeliği Mahkeme Kararıyla Aldım

Aydın Mali Müşavirler Odasında bu yıl bir seçim yaşandı. Genelde tek aday ile gidiliyordu bu yıl 3 tane liste yarıştı. Ben de Delegeyim. Seçildim ama Delegeliği Mahkeme kararıyla almak zorunda kaldım. Neden böyle oldu. Seçimler yapılırken yerel yönetimlerde olduğu gibi işte 1. Liste, 2. Liste ve 3. Liste diye 3 liste var. 1-2-3’ü kontenjan olarak tespit etmişler, işte bizim listede 4. Sıradan başlayarak delege oldu mazbata aldı arkadaşlar.

Emine HAYIRSEVER : Oda Başkanım İle Görüştüm

Ben bunu öğrendiğimde, hayatım hep mücadele ile geçti ama meslek anlamında da böyle. Bunu öğrendiğimde Oda Başkanım ile görüştüm. İlçe seçim kuruluna itiraz edeceğimi söyledim. 3568 sayılı yasaya göre tam kanunsuzluk vardı. Neden, yapılan seçim bizim 3568 sayılı yasamıza ait bir seçimdi. Ve kesinlikle Delege seçiminde de alınan oylara göre bölünüyor Nisbi temsil yani böyle bir uygulama yok. 

Emine HAYIRSEVER : Olayı YSK’ya Taşıdım

Aydında ki Oda seçimlerini İlçe Seçime itiraz ettim, ret geldi, İl seçime itiraz ettim, ret geldi. Bende olayı YSK ya Ankara’ya taşıdım. YSK’dan da benim dediğim gibi tam kanunsuzluk nedeniyle 3568 sayılı kanuna aykırılıktan kazandım, Delege oldum. Böylelikle 14 Delege vardı, 14 Delegenin tamamı değişti. Birinci liste de 9 kişi vardı 8 oldu, ikinci listeden biz 4 kişi olduk, üçüncü listeden de 2 kişi Delege oldu.

Emine HAYIRSEVER : Masum TÜRKER Bana Ankara Yönetim Kurulu Üyeliği Teklif Etti

Geçtiğimiz 15-16 Ekim’de de biz Ankara’ya TÜRMOB genel kuruluna gittik. Orada da 3 liste yarıştı bağımsız adaylar vardı Türkiye genelinde 103 bin meslek mensubu var. TÜRMOB yönetimi de 9 kişiden oluşuyor. Masum TÜRKER var eski Ekonomi Bakanı, kendisini uzun zamandır tanıyoruz, duayenimizdir. Masum TÜRKER bana Ankara’da Genel Merkezde Yönetim Kurulu Üyeliği teklif etti.

Emine HAYIRSEVER : Ankara’da 13 Oy İle Seçimi Kaybettik

1647 delege var ve oy kullanacak. 9 kişilik Yönetim Kurulu var. Yedek Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu seçilecek. Disiplin Kurulu seçilecek. Bana Yönetim Kurulu Üyeliği teklif etti. Beni seçmesi benim için çok büyük bir onur ve gururdu, kabul ettim. Tabi ki orada da her seçimde olduğu gibi gruplar ve gruplar arası muhalefet ve biz 13 oy ile Masum Bey’in listesi seçimi kaybetti. Diğer liste Çağdaşlar kazandı.

Emine HAYIRSEVER : TÜRMOB Seçimi İçin Yargı Süreci Devam Ediyor

Orada ki süreç devam ediyor orada da yargı süreci var, itirazlar var. Kanun ile nisbi temsil var. Bana göre Ankara yolculuğu başladı gibi görünüyor çünkü TÜRMOB’ta görev dağılımları olacak yani yan kurullar olacak başka kurullar olacak yani bunu ile ilgili de TÜRMOB la çalışmalar devam edecek gibi görünüyor. TÜRMOB Yönetim Kurulu kendi arasında görev dağılımı yaptı ama itirazlar var. Genel görevler oluyor, kurullar oluyor o görevler nasıl dağıtılacak onu bilemeyeceğim.

Adnan AYTAŞKIN : Ankara da Aydın’ı TÜRMOB Genel Kurulunda sadece siz temsil ettiniz. Bu nasıl bir duygu.

Emine HAYIRSEVER : Aydın’ı Ankara’da Ben Temsil Ettim

Aydın’ı Ankara’da ben temsil ettim. Bu durum kişilerin kendi isteği ile olan bir şey değil. Neye göre belirleniyor. Birçok şeye bakılıyor. Kişinin çevresine, Vizyonuna, seçilebilmesi için gerekli olan vasıflara. Oda Başkanım Delege değildi zaten, eski Başkan Fettah AÇAN Delegeydi. O da kazanan listenin 2. Sırasında yedeklerdeydi.

Emine HAYIRSEVER : Aday Olmam Onları Çok Şaşırttı

Benim aday olmam, onları çok şaşırttı beklemiyorlardı çünkü böyle bir şeyi ama zaten ben buradan gitmeden önce de olması gerekeni hani listeler konusunda desteklenmesi konusunda görüşümü çok net bir şekilde belirtmiştim. Aydın ilini Asil Listede benden başka temsil eden olmaması önemli.

Emine HAYIRSEVER : İstanbul Demek Türkiye Demek

Zaten her oda Ankara da temsil edilemiyor. Biliyorsunuz bütün seçimlerde İstanbul var, İstanbul demek Türkiye demek. Türkiye demek İstanbul demek. Çünkü 103.000 kişiyi 1643 kişi temsil ediyor ama bunun en az 600-700 Delegesi İstanbul delegesi. Yani büyük Odalar, İzmir, Ankara gibi Odalar Aydın Ege Bölgesi odası olarak anılıyor.

Emine HAYIRSEVER : Ankara’da Efeliğimizi İspatlamış Olduk

Benim adaylığım biraz bireysel oldu. Efeliğimizi ispatlamış olduk bir kere daha. Ve bir Kadın olarak asla Kadın- Erkek ayrımı yapmıyorum. İnsan olduğu için bakıyorum ama şöyle bir şey var biliyorsunuz, her yerde bu Siyasette de böyle, Meslek Odalarında da böyle. Güç her zaman erkeklerin elinde.

Emine HAYIRSEVER : Kadın Olarak Temsil Etmek Çok Farklı Bir Duyguydu

Hatta salonda orada bir tane meslektaşlarımızdan birisi bağırdı hep erkek aranızda hiç Kadın yok mu diye.. Bir meslek Mensubu olarak bir Kadın olarak onları temsil etmek onların adına orada olmak çok daha farklı bir duyguydu. Çok güzel heyecanlar yaşadım. İlk defa Delege oldum. İlk defa Delegelikten de Yönetim Kuruluna Aday oldum. Gerisiniz siz düşünün. 

Adnan AYTAŞKIN : Siz Sultanhisar’dan Seçilmiş Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olarak bir proje sundunuz mu ?

Emine HAYIRSEVER : Türkiye Belediyeler Birliğine Seçildim

Büyükşehir Belediye Meclisine sunamadım. Şöyle sunamadım, Neden aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliğine 5 yıllığına seçildim. Aydın Büyükşehir Belediyesini temsilen, aynı zamanda tarihi kentler birliği üyesiyim, Büyükşehir’i temsilen İstanbul’da toplantıya da gittik.

Emine HAYIRSEVER : Özlem Hanım Projeni Hazırla Sun Dedi

Özlem Başkanıma projeyi 2014 de seçildikten sonra şöyle sundum. Başkanım dedim Nysa dahil olmak üzere Antik Kentler, Aydının her tarafı Antik Kent biliyorsunuz, bütün Antik Kentler ile ilgili geniş anlamda hepsine birden bir proje hazırlayıp tarihi kentler birliğine sunalım, tarihi kentler birliğinden de destek alarak çünkü Gaziantep biliyorsunuz daha önce Baklavası ve kebabıyla biliniyordu ama şuan Gaziantep Dünya Devletleri arasında tanınıyor. Tarihi Kentler Birliğinden aldığı destekler ile yapıldı. Özlem Hanım Projeni hazırla sun dedi ama bir türlü biz o aşamaya gelemedik. Neden gelemedik çünkü çok daha farklı öncelikler olduğu için gelemedik ama yapılacak çok şey var Aydında.

Adnan AYTAŞKIN : Siz Büyükşehir Belediye Meclis Üyesisiniz ve Siyasetçi olarak orada yer alıyorsunuz. Belediye de bu işlere bakan Daire Başkanlığı hangisi ? Kültür Daire Başkanlığında size bu proje konusunda destek olan kim var

Emine HAYIRSEVER : Özlem Başkan’ın Gündeme Alması Gereken Bir Proje

Ben Kültür Daire Başkanlığı ile görüşmedim, neden görüşmedim çünkü bu büyük bir proje, Özlem Başkanımın onayı gereken daha doğrusu gündeme alması gereken bir proje, tabi ki ben Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak tek başıma da hazırlayıp bu projeyi sunabilirim. Ama Büyükşehir Belediyesi olarak yapılacağı için daha sonra birkaç defa görüştük ama sıra buna gelmedi bende ben de Kültür Daire Başkanlığı ile görüşmedim.

Adnan AYTAŞKIN : Kültür Daire Başkanlığında bu konu ile ilgili uzman mutlaka birileri çalışıyordur. Özlem Hanım her konudan anlayacak diye bir şey yok.

Emine HAYIRSEVER : Özlem Başkan Tamam Desin, Proje hazırlanır

Uzmanlık ayrı bir şey, Projelendirme ile ilgili hazırlık yapılıp Özlem Başkan tamam desin Proje hazırlanır zaten. Bunda bir sıkıntı yok. Burada önemli olan Aydın’ın tarihiyle Kültürüyle sadece Antik Kentleriyle değil yerel mutfağıyla yani her şeyiyle beraber bir Kültür olarak platform yaratıp bunu Aydın’ın gündemine taşıyıp oluşturmak lazım.

Emine HAYIRSEVER : Benim Kafamda Çok Proje Var

Özlem Başkanım ne yapıyor ? Zeytin Hasadı Şenlikleri yapıyor neden? Aydın için yapıyor. Diğer projeleri yapıyor ama aslında bu da olması gereken hani benim kafamda çok proje var. Bu projeleri oturup, ha tabi Siyasi Konjonktür de belli. Hani Türkiye Cumhuriyetinin içinde olan durumlarda belli, uğraşılan konularda belli, çok farklı konular var ama ben Aydın BŞB Meclis Üyesi olarak katkı sağlamaya her şeyiyle hazırım ama sıra oraya gelmiyor öncelikler çok farklı oluyor.

Emine HAYIRSEVER : Her Şeyi Özlem başkan Bilemez

Şunu söyleyeceğim burada önemli olan şu elini taşın altına koymaya hazır olan insanlar var, Meclis Üyeleri var bunların hiçbir görüşü alınmıyor. Bu kadar net. Proje yapılacak bir şey var mı ? Nasıl katkı sağlanır tabi ki her şeyi Özlem Başkan bilemez, ben bunu eleştirmek anlamında söylemiyorum.

Emine HAYIRSEVER : Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerin Var

Her Şeyi Özlem Başkan bilemez hani her şeyi organize etmesini bekleyemezsin ama Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerin var, çalışabileceğini düşündüğün insanlar ile birliktesin ekibin var, bu ekibin 2014-2019 arası Aydın için seçildi. Bunlar ne yapabilir, birlikte ne hazırlanabilir, ne üretilebilir Aydın nasıl Türkiye’nin gündemine oturtulabilir, nasıl bir hizmet verilebilir. Aydın’ın içinden akan bir tabakhane deresi var, Aydın nasıl Eskişehir gibi olabilir, Eskişehir’i kopyalayalım demiyorum.

The End

Röportaj : Adnan AYTAŞKIN

_dsc1717.jpg_dsc1712.jpgemine.jpg

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 11843 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim