• Aydın18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Etem MUTLU : Siyasi Görüşü Ne Olursa Olsun Herkesin İşi Olsun  Aşı Olsun +-
14 Ocak 2017 Cumartesi 19:53

Etem MUTLU : Siyasi Görüşü Ne Olursa Olsun Herkesin İşi Olsun Aşı Olsun +-

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Sedat ÜNLÜ CHP Gençlik Kolları Eski Genel Başkanı Etem MUTLU İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Sedat ÜNLÜ CHP Gençlik Kolları Eski Genel Başkanı Etem MUTLU İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi

Sedat ÜNLÜ : Etem Bey öncelikle kendinizi tanıtır mısınız?

Etem MUTLU : CHP’nin Bir Neferi Olarak Çalışmaktayım

Ankara Şereflikoçhisar doğumluyum. Ankara’da okudum. Ankara Şereflikoçhisar Gençlik Kolları, hemen arkasından Çankaya Gençlik Kolları, hemen arkasından CHP Ankara İl Gençlik Kolları’nda görev aldım. SHP ve hemen arkasından birleşmeden sonra CHP Gençlik Kolları İl Başkanlığı yaptım. Genel merkez gençlik kolları yöneticiliği yaptım. Birleşme esnasında yine kurucu gençlik kolları genel başkanlığı yaptım. SHP ve CHP birleşiminde Ankara’nın en genç il kurultay delegesi idim. Yine CHP’de genel merkezde sosyal etkinlikler sekreterliğinde bulundum. Arkasından Edirne’de siyasetle uğraştım. Şu anda da CHP’nin bir neferi olarak çalışmaktayım.

Sedat ÜNLÜ : Şu anda ticaretle mi uğraşıyorsunuz? Ankara’daki görevleriniz esnasında da ticaretle uğraştınız mı?

Etem MUTLU : Şu Anda Tamamen Ticaretle Uğraşıyorum

Şu anda Swiss Aybel Şirketler Topluluğunun bünyesinde zaten şirket Daymın yurtdışında, onun yöneticisiyim.  Ankara’da iken aile şirketlerimiz vardı. Şu anda tamamen ticaretle uğraşıyorum. Siyaseti hobi olarak takip ediyorum. Ailemizden insanlar aktif olarak siyasetin içinde dostlarımızla beraber.

Sedat ÜNLÜ : Kuşadasına geliş sebebiniz nedir? Burada partide görev alma durumunuz oldu mu?

Etem MUTLU : Partiyi Sıkı Bir Şekilde Takip Ediyorum

Kuşadası’na geliş sebebim tamamen kendi tercihim. Edirne’den sonra buraya geldim, burayı sevdim ve buraya yerleştim. Şirketimizde burada olduğu için onun başındayım. Şu anda partide bir görev alma durumum yok. Böyle bir talebim de yok. Sadece takip ediyorum. Altı yıldır Kuşadası’ndayım. Sıkı bir şekilde takip ediyorum partiyi.

Sedat ÜNLÜ : Ankara ile irtibatlarınız devam ediyor mu ?

Etem MUTLU : Biz Ekip Çalışması Yapıyoruz, Hizip Değil

Evet. Ankara ile irtibatlarım devam ediyor. Siyasi olarak tamamen Ankara’da ekip çalışması içerisindeyiz. Yani bu tamamen bir ekip çalışması hizip değil. Bunun üstüne basarak söylüyorum. Deniz BAYKAL’ın önderliğindeki harekette siyasi çalışmalarım devam ediyor.

Sedat ÜNLÜ : Böyle bir hareket mi var şu anda?

Etem MUTLU : Genel Merkeze Muhalif Bir Hareket Değiliz

Başta da söyledim bir hizip hareketi değil ama Deniz BAYKAL bu ülkede 25 yıl CHP Genel Başkanlığı yaptı. Doğal olarak ona güvenen, onunla beraber hareket eden insanlar, ünvanlarımız eski de olsa ilişiğimizi kesmiyoruz. Ama bu şu andaki genel merkeze muhalif bir hareket demek değildir.

 Etem MUTLU : Meclisteki En Son Oturumda Partimizi Deniz BAYKAL Temsil Etti

Zaten gördüğünüz gibi meclisteki en sonki, en hayati oturumda partimizi Deniz BAYKAL temsil etti. Biz Deniz BAYKAL döneminde aynı dönemde siyaset yapmış aynı kuşağı temsil eden insanlar ilişiğimizi kesmiyoruz. Ülkemiz için partimiz için ne yapmamız gerektiği konusunda ortak hareket ediyoruz. Zaten sosyal demokrat ve CHP geleneğinde ekipler vardır; vazgeçilmesidir olması da gerekir. Tamamen ülke ve parti yararına ne yapabiliriz bağlamında çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Etem MUTLU : Yeni Sol Hareketi SHP Döneminde Çıkmıştı.

Zaten bu hareket Yeni Sol Hareketi diye SHP döneminde çıkmıştı. Hiçbir zaman da hizip hareketi olmadı. Ben hep şuna benzetirim. Farklı bir ironi olacak ama hani şu liselerden ve üniversitelerden mezun olanlar, yılların belli günleri oturup nasıl hasret giderirse, biz de bütün Türkiye’deki Deniz BAYKAL döneminde siyasete giren bizim kuşaktaki insanlar, hepimiz ilimiz ilçelerimizde neler olup neler bitiyor, parti nereye gidiyor, bir hizip havasında değil, bir platform havasında sosyal demokrat çalışma platformu adı altında devam ediyoruz.

Sedat ÜNLÜ : Şimdi benim merak ettiğim bir şey var. Deniz Bey’le ilgili kaset olayı oldu. Deniz Bey istifa edip görevi bıraktı. Daha sonra milletvekili seçildi, meclis başkanlığı adaylığına seçildi, şimdi meclisteki son konuşmayı yaptı falan. E o zaman Deniz Bey neden bıraktı? Ve neden şu anda baş aktör?

Etem MUTLU : Şu Konjektürde İstifa Etmem Gerektirdiğine İnanıyorum Dedi

Ben şimdi tabi kendi fikrimi söyleyeceğim. Bu sorunun esas muhatabı parti büyükleridir, Deniz Bey’in kendisidir ama o dönemi bir hatırlayalım. Ben hayatımın büyük bir bölümünü partiye adamış bir insan olarak söylüyorum. Ve bu olayı çok sıcak yaşamış biri olarak söylüyorum.  Bir defa Deniz Bey istifa ederken yaptığı basın toplantısını gazeteciler olarak bir irdeleyin. Komplodur dedi, çirkindir dedi, aşağılık bir oyundur dedi. Kimin yaptığını bilmiyorum ben dedi bir hukukçuyum hukukçu kimliğimle dedi hiç kimseyi isnad edemem ama dedi partimin yıpranmaması için şu konjektürde istifa etmem gerektirdiğine inanıyorum dedi. Çok net bir açıklama. Bugünkü gibi hiçbir metne bakmadan ezbere söyledi.

Etem MUTLU : Bunun Adı Sosyal Demokrat Duruştur

O salonda olan biri olarak o istifa sürecinde Deniz Bey’in yanında olan biri olarak ben de anlam veremedim. Bırakmaması gerektiğini, inatla direnmesi gerektiğine inanan bir insandım ama bugüne baktığımızda Türkiye’deki herkes şunu gördü. Ömrünün büyük bir bölümünü siyasetle geçirmiş genel başkan olmak için yedi düvelle savaşmış bir insan partide genel başkanlığı hiç tartışılmadığı bir dönemde tek başına kurultaya girmeye 20 gün kala ve kazanması %100 garanti olmasına rağmen sırf parti yıpranmasın diye istifa eden bir insan. Bunun adı sosyal demokrat duruştur.

Etem MUTLU : Başka Ses Kayıtları da Duyduk Bu Memlekette

Bunu ne sağcı milletvekilleri yapar, ne sağcı genel başkanlar yapar. Gördük, başka ses kayıtları da gördük bu memlekette. Görmedik mi oğluna parayı sıfırla diyen başbakanlar. Çıktı rabia ile kapattı, annesinin cenazesinde Kuran okuyarak kapattı, sıfırlamaya başka sıfırlar ekleyerek kapattı. Ama Deniz BAYKAL’ın farkı bu. Zaten biraz önce onu söyledim. Bizimki bir hizip hareketi değil, bir gönül hareketi.

Etem MUTLU : Deniz BAYKAL Bir Cumhuriyet Halk Partisi Aşığı

Aslında bir hareket de yok. Deniz BAYKAL bize toplanın bir hareket yapın ben yeniden genel başkan olacağım demiyor. Biz o dönemde yani Deniz BAYKAL’ın SHP’den ayrıldığı 4,62 oyu olan ve tüzük kurultayında BAYKAL 4,62 oyu hazmedenler bu salonda kalsın gerisi gidebilir. Bakın güçlü DSP var güçlü SHP var yeniden dönebilirsiniz dediğinde o salonda kalanlar olarak bir gönül hareketiyiz biz. İstifada da ben istifa etmemesi gerektiğini direnmesi gerektiğini düşünüyordum ama Deniz BAYKAL için önemli olan şey  ben onun sözcüsü de değilim sadece bir sempatizanıyım. Deniz BAYKAL için ne ailesi, ne para ne başka bir şey. Deniz BAYKAL bir Cumhuriyet Halk Partisi aşığı. Şimdi sorunuza gelirsek, mecliste konuşması da parti görev vermiştir. En hassas gündemde partinin en duayen, en bilgili, en birikimli kişisi konuşmalıdır. Sayın KILIÇDAROĞLU genel başkanım saygı duyarım ama genel başkan oldu olalı yaptığı tek doğru şey mecliste kürsüyü Deniz BAYKAL’a bırakmasıdır.

Sedat ÜNLÜ : Bu bakımdan Kemal KILIÇDAROĞLU çok demokrat bir insan değil mi?

Etem MUTLU : Kimse Deniz BAYKAL’ı Milletvekili Seçtirmedi

Cumhuriyet Halk Partsi'nin bütün genel başkanları Atatürk, İsmet İNÖNÜ, Bülent ECEVİT, Deniz BAYKAL  hepsi demokrat,olmak zorundalar. Ama Kemal Bey’in demoktatlığından hiç şüphemiz yok bizim genel başkanımızdır. Yalnız birşeyi kaçırıyorsunuz. Kimse Deniz BAYKAL’ı milletvekili seçtirmedi. Deniz BAYKAL ön seçimle milletvekili seçildi.

Sedat ÜNLÜ : KILIÇDAROĞLU ön seçim yaptırmayabilirdi.

Etem MUTLU : Türkiye’nin En Genç Milletvekili Ünvanı Deniz BAYKAL’ındır

Ön seçim yapmasa milletvekili olmazdı. BAYKAL’a  milletvekili adayı olacakmısınız diye sorduklarında ben ön seçim olursa aday olacağım dedi. Deniz Bey’in milletvekilliğine ihtiyacı mı vardı? Türkiye’nin en genç milletvekili ünvanı Deniz BAYKAL’ındır. Ertuğrul GÜNAY’la birlikte.Yaşlarını büyüterek milletvekili olmuşlardır. Deniz BAYKAL Turan GÜNEŞ, İsmet İNÖNÜ’ler  zamanında milletvekilliği yapmıştır ve Antalya’da İsmet İNÖNÜ, Deniz BAYKAL’ı atamıştır.

Etem MUTLU :  “Milli Şefim Atamayla Milletvekili Olmam” Dedi

Deniz BAYKAL ise “Sayın milli şefim ben atamayla milletvekili olmam ön seçim yaparsanız , bir de kendi memleketimden olursa olurum” demiştir. Deniz BAYKAL tarihinde hiçbir zaman atamayla bir yere gelmemiştir. Kusura bakmayın sorunuzu da biraz yadırgadım. Bir Lütfi BAYDAR kadar Kemal KILIÇDAROĞLU da Baykalcıdır.

Etem MUTLU : Bülent ECEVİT, KILIÇDAROĞLU’nu Kabul Etmemiştir

Kemal KILIÇDAROĞLU SSK Genel Müdürlüğü’nden ayrıldıktan sonra DSP’ye müracaat etmiştir. Bülent ECEVİT kabul etmemiştir. Deniz BAYKAL, KILIÇDAROĞLU’nu İstanbul’a atayarak  milletvekilliği yapmıştır. KILIÇDAROĞLU bir dönem genel başkan yardımcılığı, iki dönem de BAYKAL’ın kontenjanında  grup başkan vekilliği yapmıştır. Yani Metin Lütfi BAYDAR  ne kadar Baykalcı ise Kılıçdaroğlu sizin mantığınızla çarpı üç kere Baykalcıdır.Çünkü Baydar Deniz BAYKAL döneminde sadece bir dönem milletvekilliği yapmıştır. KILIÇDAROĞLU ise BAYKAL döneminde 3 defa üçünde de atama ile yapmıştır. Baydar son seçimde atama ile değil. Aydın’da ön seçimde 1. olmuştur. Şimdi nasıl BAYKAL yaptı nasıl KILIÇDAROĞLU yaptı.

Etem MUTLU : Örgüt BAYKAL’a Vefasını Ödemiştir

 Ayrıca Deniz BAYKAL’ın ön seçiminde Deniz BAYKAL liste dışına çıksın diye,Deniz BAYKAL’ın adam ettiği Mustafa AKAYDIN gibi büyükşehir belediye başkanları yırtınmışlardır Deniz BAYKAL olmasın diye. Ama örgüt BAYKAL’a vefasını  ödemiştir.

Etem MUTLU : GÜNAY Genel Başkan Olamayınca Ak Parti’ye Biat Etmiştir

Bir de BAYKAL, KILIÇDAROĞLU’na hiçbir dönemde muhalefet olmamış hep yardımcı olmuştur. Deniz BAYKAL genel başkanken BAYKAL’ı demokrat bulmayanları gördük. BAYKAL’ın karşısına aday olan Ertuğrul GÜNAY’ı. BU PARTİ’de 300 delegenin oyunu almıştır. Genel başkan olamayınca Ak Parti’ye biat etmiştir. Sığınmıştır, bakan olmuştur.

Etem MUTLU : CHP’de Atatürkçülük Yarışı Yapan CHP’li Değildir

 BAYKAL’ın karşısına aday olan hangi kişi partiden kovulmuştur. Yani bu partide demokrasi konuşacaksak ve gerçek Cumhuriyet Halk Partili olacaksak, CHP ahlakıyla,etiğiyle yaşayacaksak  ATATÜRK, İsmet İNÖNÜ, Bülent ECEVİT VE Deniz BAYKAL ,hatta kısa bir dönem olmasına rağmen o makamın onurlu bir temsilcisi olarak Altan ÖYMEN ve en sonki genel başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU; bunların arasında sevgi, saygı, demokrasi, sosyal demokrasi,Atatürkçülük yarışı yapan, benim için CHP’li değildir. Ben CHP’de bağımsız bir insanım. Hiçbir ünvanım makamım yok.

Etem MUTLU: Kemal Bey’e Köstek Olmamıştır

Benim tek ünvanım ve makamım CHP’dir. CHP’de hiçbir yerel başkanı ayıran CHP’ li değildir olamazda.  CHP kurultayı  kime görev verdiyse hepsi aynıdır. Artık bundan Atatürk’le Baykal’ı kastetmiyorum konu CHP ise hepsi genel başkandır. O makamda da  hepsi eşittir, hepsi  demokrattır, kimsenin kimseden aşağı kalır yanı yoktur. Kemal Bey’e de köstek olmamıştır hep destek olmuştur. Duydunuz mu BAYKAL’ ın  genel başkan hakkında bir kötü demecini duydunuz mu? Genel başkan Deniz BAYKAL’ ken kendisine neler dendi. SARIGÜL küfretmedi mi? Ertuğrul GÜNAY küfretmedi mi? Küfür diyorum bakın eleştri demiyorum.

Sedat ÜNLÜ : SARIGÜL, Türkiye değişim hareketini  kurmak üzereydi tarihi belliydi. Deniz BAYKAL ‘ın istifası gerçekleşince o dönemde hafta sonu parti kurmak için Ankara’ya giden SARIGÜL çıktı dedi ki sorun giderilmiştir. Biz artık CHP’de siyasete devam edeceğiz. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

 Etem MUTLU : Onu Belediye Başkanı Yapan Deniz BAYKAL’ dır

O zaman da şunu sorarım ben size. Baykal’ın kasedi çıktığında Baykal’ı Angora evlerinde ilk ziyaret eden Seyfi OKTAY, ikinci ziyaret eden Mustafa SARIGÜL’dü. Bırakmayın sayın genel başkanım demişti. Sarıgül’ün lakabı pastacıdır. Bunu aşağılamak için demiyorum,  Şişli’de bir pasta dükkanını işleten esnaf iken Fatma GİRİK sonrası önce ilçe başkanı sonra belediye başkanı atamayla,vurgulayarak söylüyorum atamayla  onu belediye başkanı yapan Deniz BAYKAL’dır. Sarıgül taki bir sürece kadar Deniz BAYKAL benim babam hocam demiştir.

Etem MUTLU : CHP’de Tek Şansı Kurultay Delegesi Verir

Deniz  BAYKAL  bu konuya hiç girmemiştir, girmez de. Babaydı, anneydi böyle kutsal kelimeleri siyasete karıştırmaz. Deniz BAYKAL sadece gülümsemekle yetinmiştir. Kendisi BAYKAL’a karşı genel başkanlık yarışına girmiştir. Çok demokrat bir biçimde BAYKAL’la yarışmıştır. Deniz BAYKAL hiç engellememiştir. Kaybetmiştir. Kaybettikten sonra başka bir hareket kuracağım demiştir. Kurmuştur. Kuruluş aşamasında Kemal KILIÇDAROĞLU’na bir şans verelim gibi bir ifade kullanmıştır. Bence bu kelime tarihi bir hatadır. CHP’de kimse kimseye şans vermez. CHP’de tek şansı kurultay delegesi verir.

Etem MUTLU :  Kurultay Delegesi Ne Emrederse O Olur

Bakın arkadaşlar bişeyi kaçırıyoruz. Bülent ECEVİT genel sekreterdi, milli şef İsmet İNÖNÜ’nün  CHP’ye Atatürk kadar emeği vardır. CHP’nin milli şefidir. En uzun süreli genel başkanıdır. CHP’yi CHP yapan adamdır. Milli şefi ECEVİT kurultayda devirmiştir 1972’de. Ve genel başkan olmuştur. Ve milli şef şapkasını alıp çıkarken bütün CHP’nin üst düzey ağır abileri “bu oyuna gelme, gitme, ECEVİT kim oluyormuş , milli şef devrilir mi” dediğinde İsmet İNÖNÜ’nün meşhur bir lafı vardır. Kurultay delegesi ne emrederse  olur demiştir. Meşhur bir laf vardır. Herkes bunu DEMİREL’in lafı diye bilir. “Artık şapkayı alıp pembe köşke gitme vakti geldi” demiştir.

Etem MUTLU : Bu Partide Kimse Kimseye Şans Vermez

ECEVİT kurultay kazanmıştır. İsmet İNÖNÜ’yü kurultayda yenmiş genel başkan olmuştur. Ve bu parti milli şefi nasıl devirdin dememiştir. ECEVİT’e Karaoğlan deyip sahip çıkmıştır. Ve 1974’te ECEVİT başbakan olmuştur. Bu partide kimse kimseye şans vermez. Bu SARIGÜL’ün haddi değildir, çapı da değildir. Kemal KILIÇDAROĞLU’na şansı ne SARIGÜL ne de BAYKAL vermiştir. Kurultay delegesi büyük bir oy çokluğuyla genel başkanı seçmiştir. Ve Deniz BAYKAL ismi geçtiğinde niye genel başkanlık tartışıyoruz ki.

Etem MUTLU : O Bizim Onursal Başkanımızdır

Deniz BAYKAL, bu partinin eski genel başkanıdır. Bizim için onursal genel başkanımızdır.MYK’ da tescillemiş tescillememiş  hiç umurumda değil. Özellikle bizim kuşağı 25 yıl etkilemiş, 18 yaşlarında bizi almıştır. Kırk yaşlarına kadar getirmiştir. Biz buraya onunla geldik.  Metin Lütfi BAYDAR çok yakın çalışma arkadaşımız biz sadece sempatizanıyız. Benim Deniz BAYKAL ile ilişkim tamamen siyasetim, gençliğim  onun genel başkanlığı döneminde geçmiştir.

Etem MUTLU : Dünyanın En Zengin Lideri Olmadı

Birileri gibi yırtık ayakkabıyla geldik deyip Türkiye’nin en zengin dünyanın en zengin lideri olmadı. Tempra arabasıyla geldi. Şu anda da o zamanın temprası  sınıfında bir yerli arabasıyla, mütevazi bir eviyle, iki tane okuttuğu evladıyla,ikisi de akademik kariyerinde profesör olmuş iki çocuk yetiştiren  ve şimdi de torununu yetiştiren ülkesini vatanını millletini seven çırpınan bir adam olarak görüyoruz. Yoksa genel başkanımız Kemal KILIÇDAROĞLU’dur.

Etem MUTLU : Şu anki Genel Merkezin Yapısını Beğenmiyorum

Yarın kurultay toplanır X birini seçer onun yanında Deniz BAYKAL dönerse sevinirmisin diye soracaksan ben çok samimi söylüyorum çok sevinirim. Çünkü şu anki genel merkezin yapısını hiç beğenmiyorum. Yani  10 yıl genel merkezde çalışmış biri olarak şu anda Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezini hiç beğenmiyorum.Bunuda söylemek hakkım. Beğenmiyorum derken saygısızlık anlamında söylemiyorum bunu.

Sedat ÜNLÜ : Aktif siyaseti devam etmemeniz gündemdemi hala?

Etem MUTLU : Çözemedikleri Bir Sürü Sorun Var

Hayır tamamen bireysel hatalarım ve yaşamın getirdiği bazı sürüklediği olaylardandır hiç alakası yok. Biz Seyfi bey dönemindede genel merkezden memnun değildik mücadele ediyorduk şimdide memnun değiliz mücadele ederiz ama etmememizin sebebi hayretle izliyoruz ; ülkede hergün birşey olduğu için. Zaten çözemedikleri bir sürü sorun var. Siz sormadan anlatayım mesela Aydın’ da çok rahatsız olduğum şeyler var belediyede Kuşadası belediyesinde çok rahatsız olduğum şeyler var. Bunlar bile genel merkeze bağlı.

Etem MUTLU : Kimse Kimseyi Ezemez

Bir Deniz BAYKAL  genel başkanlığında hiç bir belediye başkanı il başkanını ve ilçe başkanlarını örgüttü ezemezdi. Şimdi maşallah bizim belediye başkanları örgütü CHP’ yi hiçe sayan uygulamalar yapıyorlar. Siz bunun adını demokratlık diyorsanız bence Kemal bey demokrat olamaz. Eğer bunun adıysa demokratlık otorite boşluğuysa, disiplinsizlikse örgütü ayak altına almaksa demokratlık olmaz. Ülke ne kadar demokratta CHP ne kadar demokrat olacak mantığına gider bu.

Etem MUTLU : Türkiye’de  En Büyük Ünvanı Atatürk’ ün Ünvanıdır

Bugün demokratlık,  istenen belediye başkanının örgüte saygısızlık yapması mıdır bugün demokratlık yıllardır iktidar yüzü görmeyen CHP gençliğinin işten atılıp ülkücü insanlara belediyelerde müdür yapıp CHP’ li gençlere sövdürmekmidir demokrasi. Demokratlık koskoca Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanının çıkıp en büyük ülkücü benim demesimidir? Cumhuriyet Halk Partisinin genel başkanı en büyük ülkücü ben derken böyle bir ünvana ihtiyacımı vardır. Türkiye’ nin en büyük ünvanı Atatürk’ ün ünvanıdır. Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanından daha yüce bir makam varmıdır da sen ülkücüyüm yok türkücüyüm yok şuyum buyum olayına giriyorsun.

Etem MUTLU : CHP Örgüttür Örgütcülüktür

Sen öyle yaparsan senin belediye başkanında tescilli ülkücüleri tescilli AKP’lileri getirir belediye şirketlerinin başına koyar. Onsan sonrada CHP’ nin gençlik kollarındaki çocuklar askeri üçretle 24 saat çalışan çocuklar o işçi başlarının o parti dışından gelen insanların koplekslerini egoistlerini çekmek zorunda kalır. Böyle bir saçmalaık varmı? Cumhuriyet Halk Partisi öncelikle örgüttür örgütçülüktür. Bunu sağlayacaksın. Yoksa demokratik olma adına ülkücü danışmanlar yok efendime söyliyeyim geçmişte AK Partiye hizmet etmiş belediye şirketinde iki üç tane koltuk kapma sevdasına CHP’ ye üye olmuş CHP ile hiç alakası olmayan faşist kafalı insanları getirip demokratlık adına yerleştirmek değildir.

Etem MUTLU : Kimse Örgütü Ayaklar Altına Alamaz

 Bu konuda ben hiç kusura bakmayın hiç unvanım makamım olmayan biri olarak söylüyorum;  Cumhuriyet Halk Partisinin acil özellikle belediyelerde disipline ihtiyacı vardır. Bir kere CHP genel başkanları kim olursa olsun hiçbirine düşman değilim hepsine saygı duyarım hadlerini bilmeleri lazım. Önemli olan örgüttür örgütü iller ve ilçeler temsil eder. Parti yemeklerinde toplumsal eylemlerde bayramlarda törenlerde belediye başkanlarını görüyorum örgütü ayaklar altına alıyorlar. Örgüt başkanları sindirilmiş belediye başkanlarının iki dudağından çıkan laflara bakıyorlar. Böyle birşey yok.

Etem MUTLU : CHP Olmazsa Bu Ülke Olmaz

Bizim için iktidar önemli değil,  zaten uzun yıllar gelemiyoruz. Bizim için belediye makamları yerel iktidarlar önemli değil bizim için önemli olan parti. CHP olmazsa bu ülke olmaz. CHP herşeyden önemli bu röportajda öne çıkaracağınız birşey varsa bence bu olmalıdır.

Etem MUTLU : CHP Tabandan Yönetilir

Cumhuriyet Halk Partisi’ nin bakın bir özelliği vardır ; Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezinden yönetilmez. Tabandan yönetilir CHP’nin şu anda en büyük sıkıntısı örgüt ve örgütçülüktür. Beni eski bir CHP’li olarak endişelendiren eski CHP’li diyorum şimdi yeni CHP  moda,  herkes bir halt yiyiyor. Yeni CHP, hayır ben eski CHP’liyim, eski CHP  gibi  olmalı kurtuluş ondadır.

Etem MUTLU : CHP Dengesi Olmasaydı Kıyı Kesimler Kazanamazdı

 Çünkü önce kendi evimizi temizlemezsek ülkeyi temizleyemeyiz. Önce Cumhuriyet Halk Partisi bi kendine gelecek.Çok açık birşey diyorum yazarsanızda sevinirim Cumhuriyet Halk Partisi olmasaydı CHP’nin batı illerindeki ülkenin konjektürel durumundan dolayı batı ve kıyı kesimdeki CHP dengesi refleksi olmasaydı ne Kuşadası’nda, ne Didim’de ne de Aydın Büyükşehir'de hiç kimse kazanamazdı.

Etem MUTLU : Aydın’daki Oylar ÇERÇİOĞLU’nun Değildir

 Yani ne demek istiyorum Cumhuriyet Halk Partisi olmasın şu an belediye başkanları mahallesinde muhtar , ilçe belediye başkanlarıda oturdukları apartmanın sitesinin yönetimine giremezlerdi. Bu kadar iddealı konuşuyorum. Aydın’daki o oylar Özlem ÇERÇİOĞLU’nun değildir. Kuşadası’ ndaki oylarda öyle. Cumhuriyet Halk Partisinindir. Muğla’daki oylar da keza öyle.

Etem MUTLU : Kimse Kendini Örgütten Üstün Göremez

Bütün Ege'deki Trakya'daki oylar kimi aday gösterse CHP kazanır üç aşağı beş yukarı. Kimse kendini bunu niye söylüyorum belediye başkanlarımızı aşağılamıyorum hiçbir belediye başkanları kendisini örgütten üstün görmeyecek. Örgütten üstün görmezse de böyle abuk subuk atamalar yapmayacak.

Etem MUTLU : Ben Demiyorum Diğer Partilere İş Verme

 Ben demiyorum  MHP’lilere iş verme,  AKP’lilere iş verme, demiyorum verilmesin. Ne zaman verirsin, kendi örgütünü senin için gece gündüz çayda çamurda çalışan insanların beklentilerini giderdikten sonra verirsin. İş verirsin ama onları getirip işçi başı yapmazsın. O taşaron şirketlerinde derebeyi yapmazsın.

Etem MUTLU : Tık Yok Bizim Belediye Başkanlarımızda

 Bir tane faşist müdür alıyorlar; o faşist müdür tam 12 akrabasını işe yerleştiriyor, bunu sosyal medyada yazıyoruz tık yok bizim belediye başkanlarımızda. İşte onun için diyorum CHP genel merkezi kendine çeki düzen verecek. Sayın genel başkanım en büyük ülkücü benim derse senin kıytırık belediye başkanların kıytırık kelimesini özellikle söylüyorum getirir ülkücü işçi başkanlarını o ülkücü işçi başlarıda benim solcu gençlerime benim devrimci gençlerime Ozan ARİF  dinleyeceksiniz lan diyebilir. 

Etem MUTLU : Demokratlık Övünülecek Bir Şey Değil

Demokratlık bir yaşam biçimidir. Bu öğünülecek birşey değil.  Ne Kemal bey, ne  Deniz bey ne de başka bir genel başkan ben çok demokratım diye övünmesine gerek yok. Olmak zorundasın zaten kardeşim.

Sedat ÜNLÜ : Süreç gerektiren bir durum olamaz mı? Misal İstanbul’da Mustafa SARIGÜL’ün aday gösterilişi. Mustafa SARIGÜL Türkiye’nin birçok yerinde yıllardır öyle bir algı oluşturmuş ki kendisini başbakan gören bir adamdı. Kemal bey ne yaptı “gel İstanbul’u al bakalım” dedi. Ve SARIGÜL’ ü bitirdi. Bu süreçte demokrasi uygulayarak bazı şeyleride halka göstere göstere geleceği ekmek doğru olmaz mı?

Etem MUTLU : İstanbul’daki  Oy Çıkışını Hesaplayalım

Kendide alamamıştı İstanbul’u. Kemal bey de alamamıştı. Bu dediğiniz başarılı olursa ikiyüzyıl sürer. Yani İstanbul’daki oy çıkışına bakarsan hemen hesaplayalım ikiyüzyıl sürer alışa alışa. Doğru mantıklı ikiyüzyıl sonra Recep Tayyip ERDOĞAN ölür. Onun yerine kızını hazırlıyor kızı alır o ölür, torunu olur. CHP’li devrimci insanların alıştıra alıştıra, gülümseye gülümseye bakınız ; biz bişeyi karıştırıyoruz CHP, CHP duruşunu göstersin iktidar olur olamaz bu çok geniş bir süreçtir tartışılır.

Etem MUTLU : Sempatik Olalım Alıştıra Alıştıra Dersek Kimliğimizi Kaybederiz

Biz alıştıra alıştıra sempatik olalım diye başlarsak bakın kimliğimizi kaybediyoruz Ankara’ya geçmişte solculara silah çeken bir ülkücü militanı aday yaptık. Mahsur beyi çok severim hemşerimdir. Ama birde benim bu söylediklerimden ülkücü düşmanı yada herhangi başka bir parti düşmanıdır olarak algılamayın. Kardeşim farzedin CHP benim evladım ya da benim babam ailem. Ben kızımı, oğlumu kime istersem ona veririm. Ülkücüleride çok seviyorum. Bir çok ülkücü arkadaşım var ama gitsin kendi evinde mücadele etsin.

Etem MUTLU : Başka Belediyeleri Eleştirmiyorum  Çünkü

Mesela Nazilli Belediyesi’ni niye eleştirmiyorum ülkücü militanları işe alıyor diye çünkü doğru yapıyor. Germencik keza öyle. Ben neye kızıyorum ne işi var CHP’li belediyelerde. Mesela araştırdım Nazilli’de bir tane solcu işçi başı yok. Mesela araştırdım Germencik’te solcu çöpçü yok. Hepsi kanalizasyonda, asvaltta en ağır işte doğru mu değil. Bizimkilerin yaptığı doğrumu değil. Tamam insancıl demokrat bakarsan doğrudur. Hayır öyle birşey yok. Bir realite var. Senin % 63 oy almışşın Kuşadası’ında bir tane belediye şirketi açıyorsun 200 tane adam alacaksın. Bunun 100 tanesi CHP düşmanı.

Etem MUTLU : Ben Hep Partizan Oldum

Bakın CHP’li olmayan demiyorum. Facebookta, twitterda sosyal medyada CHP de küfür eden adamları eş dost ilişkileri ile işe alıyorsun. Böyle bişey yok. Ben hep partizan oldum. Sosyal hayatta sağcı arkadaşlarım olur gezerim, tozarım camiyede giderim arkadaşlıkta  yaparım. Ama siyaseti emek feva denkleminde yaparım. Bizim belediye başkanları kendi örgütlerindeki gençliği önce bir ekmek sahibi yapsınlarda kadro artarsa ülkücüde alsınlar başkalarınıda alsınlar beni ilgilendirmiyor.

Etem MUTLU : Siyasi Görüşü Ne Olursa Olsun Herkesin İşi Olsun  Aşı Olsun

Önce kendi vefanı  belediye başkanlarımı aşalamak için demedim CHP olmasın apartmanlarında site yöneticisi olamazlar dedim bakın başkanı demedim. Seni kazandıran zaten bu örgüt. Sen bu örgütü çiğneyip başka örgütlerden başka teşkilatlardan adam alamazsın. Yoksa tabi ülkücüsüde ekmek yesin. Bu ülkede kimse aç fakir kalmasın kardeşim. Bu ülkede kimse işsiz kalmasın, siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin işi olsun aşı olsun. Ama her belediye başkanıda örgütüne sahip çıkmak zorunda.

Röportaj : Sedat ÜNLÜ 

Devam Edecek...dsc_2311.jpgethem-bey.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 12516 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim