• Aydın21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kıvanç ÖZEL : Şuan Türkiye’de Korku Sarmalı Oranı %33 +-
28 Ocak 2017 Cumartesi 17:51

Kıvanç ÖZEL : Şuan Türkiye’de Korku Sarmalı Oranı %33 +-

Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kıvanç ÖZEL, Aydın’ın popüler mekânlarından 5ARLO’da Kahvaltılı bir Basın toplantısı düzenleyerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kıvanç ÖZEL, Aydın’ın popüler mekânlarından 5ARLO’da Kahvaltılı bir Basın toplantısı düzenleyerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Adalet Partisi Genel başkan Yardımcısı Mehmet Kıvanç ÖZEL, Aydın’ın çok önemli bir yer olduğunu Demokrasinin Beşiği Aydından İktidar Ateşini yaktıklarını söyledi.

Ayrıca Adalet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Vecdet ÖZ’de Telefonla bağlanarak bir konuşma yaptı ve Gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Samimi ortamda geçen Kahvaltılı Basın Toplantısında Adalet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Vecdet ÖZ ve AP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kıvanç ÖZEL Anayasa Gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundular..

Adalet Partisi Genel başkan Yardımcısı Mehmet KIVANÇ ÖZEL’in konuşmasında ki Satır başlıkları Şöyle;

Değerli basın mensupları, hanımefendiler ve beyefendiler. Öncelikle bu davetimize icap ettiğiniz için  hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.  Pazar gününüzü bize ayırdınız. İnşallah kahvaltıdan memnun kalmışsınızdır.

Kıvanç ÖZEL : Sağda Merkez Bir Partiye İhtiyaç Var

Benim buraya gelmemdeki en büyük amaçlardan bir tanesi öncelikle adalet partisinin 1961 Adalet Partisi yani Süleyman DEMİREL’in çalışmaları ile başlayan ve devam eden Adalet Partisinin devamı olduğumuzu ve yeniden Türkiye’deki konjonktürün müsait olduğundan, yani sağda merkez bir partiye ihtiyaç olduğundan dolayı böyle bir girişime fasıl olduk.  Mutlak zamanlarda Aydında genel başkanımızın katılımı ile çeşitli toplantılar, çeşitli basın toplantıları yapacağız.

Kıvanç ÖZEL : Gündemimiz Yeni Anayasa

Gündemimizin yeni anayasa olmasından dolayı ve arkamda gördüğünüz Adalet Partisi bayrağındaki sembol kitapçığın anayasa olması nedeniyle memleketim Aydın’da başlamak üzere Türkiye’nin bütün il ve ilçeleri ben ve benim gibi arkadaşlarımız geziyoruz. Doğrusu eğrisi ile bunları değerli halkımıza anlatmaya çalışıyoruz.  İçinde bulunduğumuz bu günler tabi ki zor günler. Birlik ve beraberliğe çok fazla ihtiyacımız olduğu günler.

Kıvanç ÖZEL : Bizler Kuvay-i Milliye Ruhu İle Yola Çıktık

Bizim hedefimizde Ak Partinin seçmeni veya Ak Partililer veya CHP’liler veya MHP’liler yok. Biz vatan sevdalısıyız. Biz bir Kuvay-i Milliye ruhu ile yola çıkmış insanlarız. Ben daha önce Aydın’dan belediye başkan adayı idim. Hiçbir parti hakkında aleyhine bir tek kelimem olmamıştır. Hiçbir zaman kimseyi incitecek herhangi bir girişimde bulunmadık ve bulunmayacağız da.  Ancak halkımıza doğruları da anlatmazsak gerçekleri anlatmazsak buda sorumluluktan kaçmış manasına gelir ve bizim yola çıkma sebebimize aykırı olduğunu düşünüyorum.

Kıvanç ÖZEL : Yeni Anayasa Türkiye’ye Ne Getirecek, Ne Götürecek

Öncelikle Anayasa Türkiye’ye ne getirecek, ne götürecek. Bunları çok iyi analiz etmemiz gerekiyor. Şöyle söylemek gerekirse ben halkımıza daha rahat anlaması için özel bir çalışma yaptırmıştım. Bu çalışma zaten televizyonlarda da yayınlandı. Ben bunu bir şematik düzenler çıkartarak değerli basın mensuplarına, öncelikle çok çok önem verdiğim yerel basın mensuplarına dağıtmak istiyorum.

Kıvanç ÖZEL : Halkın Özgür İradesi Ne Olacak

Adalet Partisinin rengi ne olacak seçimlerde. Tabi ki biliyorsunuz bir oy çokluğu var ve artık demokratik seçim olduğuna inanmıyorum. El kaldıran, el indiren insanlar ortak menfaat çıkarlar doğrultusunda bir uzlaşmaya varmışlar. Bu uzlaşma sonunda da Meclisten yeni anayasayı geçirdiler. Artık bundan sonra nihai karar halkımızın halkın özgür iradesini sağdan yansıması ile olacak. Ancak halkın özgür iradesi bu şartlarda sandığa nasıl yansıyacak bu bir soru işareti.

Kıvanç ÖZEL : Olağanüstü Hal’de Toplantılar Nasıl Yapılacak

Olağan üstü hal var iken kimi yerlerde izin verilir iken kim yerlerde izin verilmezken bu toplantıları nasıl yapacağız. Diyeceksiniz ki bu toplantıyı nasıl yapıyorsunuz. Biz bu toplantıyı basın toplantısı olarak yaptığımız için hiçbir şeye gerek yok. Bu bir dost meclisidir. Onun içinde bir izin talebinde bulunmadık. Sağ olsun emniyetteki arkadaşlarımız çok iyi çalışıyorlar. Geldiler, ziyaret ettiler ve görevlerini yapıyorlar. Ancak bunun yaygın hali Türkiye genelinde seçim ortamında, bir olağan üstü hal seçim ortamında, nasıl olacağı ne kadar demokratik olacağı bunları tartışmamız lazım. Evet veya hayır çıkar. Bunları ben size anlatacağım. Son yapılan kamuoyu araştırmalarından ve bu bilgilerden ne getirecek, ne götürecek bunu anlatacağım.

Kıvanç ÖZEL : Çok Dikkat Etmemiz Gereken Konular Var

Mevzu Sayın Cumhurbaşkanının Başkan olması değil. Mevzu Türkiye Cumhuriyetinin üniter yapısının bozulup bozulmaması ile ilgili. Burada çok dikkat etmemiz gereken bir konu var. Şimdi bir liste hazırlattım. Sayın Cumhurbaşkanının Anayasa’dan sonra eğer referandumda geçerse neler getirip neler götüreceğini kısaca size izah edeceğim.

Kıvanç ÖZEL : Cumhurbaşkanı Yasamayı Kontrol Edebilecek

Cumhurbaşkanı yasamayı kontrol edecek. Demokrasiyi, Devleti şekillendirecek. Yargıyı şekillendirecek. Uluslararası ilişkileri şekillendirecek ve belirleyecek. Madde madde açarsak; Yasamayı kontrol edecek dedik. Cumhurbaşkanı genel başkan olarak milletvekili listesini kendi yapacak. Ne değişti eski ile. Değişen bir şey yok. Başbakan yapıyordu. Şimdi Cumhurbaşkanı kendi listesini kendi yapacak.

Kıvanç ÖZEL : Cumhurbaşkanı Kanunları Veto Edebilecek

Cumhurbaşkanı meclisi fesh edebilecek. Cumhurbaşkanı tek taraflı olarak Başkanlık sistemi olan diğer ülkelerde çift taraflı fesh vardır. Bizde tek taraflı fesh var. Yani Cumhurbaşkanı istemiyorum dediği andan meclisi fesh edebilecek. Bütçeyi hazırlayacak. Cumhurbaşkanımız kararnameler ile kanun alanlarını değiştirebilecek. Cumhurbaşkanı kanunları veto edebilecek. Bu yasama ile ilgili konuları.

Kıvanç ÖZEL : Cumhurbaşkanı İstediği Bakana İstediği Yetkiyi Verebilecek

Bakanları atayacak. Bakanlıkları kuracak ve yetkilendirecek. Yani istediği zaman istediği bakana istediği yetkiyi verecek, istediği zamanda istediği bakanı yerinden alacak ve istediği yere koyacak. Ne değişti. Ülkemizde başbakanı bile alıp yerine başbakanı verdik. Onca sorunumuz varken, onca ekonomik sorunumuz varken, önümüzde dev gibi Kıbrıs sorunu varken, bir ırak sorunumuz varken, bir Suriye sorunumuz varken, Amerika ile ciddi sıkıntılar yaşarken, bunun gündeme gelmesini çok doğru kabul etmiyorum. 

Kıvanç ÖZEL : İsterse Üniversite İsterse İlkokul Mezununu Atayabilecek

Türk üst düzey kamu yöneticilerini atayacak. Merkezi idare yöneticilerini tek bir kararname ile, tek bir yazı ile, tek bir imza ile bunu yapabilecek. Tüm atametlerini kendi belirleyecek. Yani isterse üniversite mezununu atayabilir, isterse ilkokul mezununu bu adam çok becerikli diye atayabilir. Böylede bir yetkisi var.

Kıvanç ÖZEL : AYEM 15 Üyesinin 12’ini Cumhurbaşkanı Seçecek

Eğitimi şekillendirecek Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK ve Rektörlerden oluşacak tüm kararları, kendi atayacak. Orduyu şekillendirebilecek. Bu bahsettiğim konular devleti şekillendirmeye yönelik kısa alıntılardır. HSYK başkanını atayacak. HSYK’nın 6 üyesini kendi belirleyecek. 3 tanesini mevcut olduğu siyasi parti belirleyecek, geri kalanını seçimle yapacaklar. AYEM 15 üyesinin 12’ini Cumhurbaşkanı kendi atayacak.

Kıvanç ÖZEL : Uluslararası Antlaşmaları Kimseye Danışmadan İmzalayabilecek

Uluslararası ilişkileri belirleyecek. Yani Cumhurbaşkanımız uluslararası antlaşmaları tek başına meclise getirmeden istediği gibi onay verecek. İsterse İncirlik Üssünü kapatacak. İsterse İncirlik Üssü yerine Ankara’nın göbeğinde üs verebilecek. Cumhurbaşkanımız büyükelçilerin tamamını hiçbir kararnameye gerek kalmaksızın kendi yetkisi ile atayabilecek.

Kıvanç ÖZEL : Denetim Mekanizması Olmadan Yapılacak

Şimdi şartlar böle iken burada demokrasinin nerede olduğunu biraz araştırmamız lazım. Bu Türk tipi, tabi tepki olduğu için bu Türk Cumhurbaşkanlığı sistemine  çevrildik. Yani Hasan Ali, Ali Hasan fark etmiyor. Yalnız bu gelişmelerden sonra bu tür yetkiler tek başına herhangi bir denetim olmadan kullanacak. Yargı denetimini dağıtabilecek. Tek denetim mekanizması 400 milletvekili yüce divana sevk. Tabi ben bunları size dağıtacağım. Bunları size niye anlattım. En iyi şekilde çıkarılmış Cumhurbaşkanı yetkileridir.

Kıvanç ÖZEL : 400 Milletvekili Olunca Yargılanabilecek

İnsanların anlattığı gibi değil. 400 milletvekili ile beni yargılayabilirsiniz. Ancak savaş suçu, devlete yönelik suç haricinden yargılayamıyorsunuz. Sadece Cumhurbaşkanını değil yardımcılarını da yargılayamıyorsunuz. Demokrasi bunun neresinde ben çok merak ediyorum. Çünkü siz milletvekillerini kendiniz atıyorsunuz. Bu yolda yürüyeceksiniz ve zaten 400 milletvekiliniz var. Hiçbir şekilde 400 milletvekili kazanıp ta sizi yargılama şansına sahip değiliz. Hiçbir parti bu konuda sizi yargılayamaz. Bu tamamen önünü kapattığınız bir sistem.

Kıvanç ÖZEL :  Cumhurbaşkanlığı Seçimi Yaptık, Başkanlık Değil

Siz seçim barajını aşağıya indirirseniz veya kaldırırsanız o zaman karşınızda muhalefet olan bir durum olacaktır. Benim tek görüşümde bu değil. Aynı  zamanda şunu da düşünüyorum. Biz bundan 3 sene önce Cumhurbaşkanlığı seçimi yaptık. Cumhurbaşkanlığı seçimi yaptık, başkanlık seçimi yapmadık.

Kıvanç ÖZEL : 2019’u Beklemeden Seçime Gidilmeli

Diyelim ki bu anayasa referandumda evet oyu çıktı ve gündeme girdi. Bu dakikadan sonra sayın Cumhurbaşkanı ve meclis müflis olmuştur. Yani iflas etmiştir. Yetkileri bitmiştir. Hemen acil bir seçim ihtiyacı vardır. Yani 2019’u beklemeksizin bir seçim yapılması gerekmektedir. Bu yetkileri kendileri koymuşlardır. Bu kabul edildikten sonra biz Cumhurbaşkanı olarak seçtik, başkan seçmedik. Öncelikle hızlı bir şekilde hemen 2019 öncesi seçime gidilmeli.

Kıvanç ÖZEL : Türkiye’nin En Büyük 3 Anket Firması Sonuçları

Türkiye’nin en büyük 3 anket firmasının sonuçları şu; Ak partiye çok yakın olan, Ak partinin içerisinden olan anket firmasının sonucu %52’ye %48 bunun evet olarak geçeceğini bahsediyor. Ama daha merkezde sol araştırması tam tersi %52’ye %48 hayır kazanacağını söylüyor. Biraz daha merkezde ortada olan bir araştırma şirketi de kararsızlığın artmadığından %33 - %33 başlı başına olduğunu söylüyor.

Kıvanç ÖZEL : Aydın Genel Olarak Hayır Verecek

Aydın’ın geneline bakarsanız hayır olduğunu biliyoruz. Türkiye geneline bakarsanız aynı hava Türkiye genelinde de var. Aydında siyaset biraz farklı olduğu için Türkiye siyasetine göre, Türkiye siyaset ile iliştirmeye çalışıyorum ama genel olarak kanaatim hayır olacağı yönündedir. Bizim parti olarak görüşümüz genel kurul toplantısının sonuna kadar evet mi vereceğiz hayır vereceği z tabi bunlar şartlara bağlı değerlendiriyoruz. Çünkü anayasa profesörlerimiz var. Çok geniş bir hukukçu çevresine sahibiz. Bunları inceliyorlar. Bizde bunun sonucunda kararımızı açıklayacağız.

Kıvanç ÖZEL : Anayasa Değişikliği Çalışmalarını Ak Parti Hukukçuları Yaptı

Bu Anayasa Değişikliğinin çalışmalarını Ak Partinin hukukçuları yaptı. Türkiye de sadece Anayasa Profesörü Burhan KUZU yoktur. Bu yüzden gönül isterdi ki madem demokratız, madem demokrasiyi savunuyoruz, madem Anayasanın ilk dört maddesi değişmeyecek, Üniter bir Devlet isek o zaman; biz bunu daha çok profesörün olduğu yerde yapmadık. Tabi mecliste biz temsil edilmediğimiz için bunları ancak halkımızın yanına giderek anlatmaya çalışıyoruz.  Tek tek anlatıyoruz, tek tek dokunuyoruz ve tek tek ikna etmeye çalışıyoruz ve değerli basın gruplarına anlatıyoruz ve onlarda halka anlatıyorlar ve bu şekilde bir yol yürüyoruz.

Kıvanç ÖZEL : Adalet Partisi, 1980 İhtilalinde Kapatılmıştır

Benim Anayasa Değişikliği ile alakalı anlatacağım çok şey vardır. Ancak bu günde bunları çok sık bir şekilde dile getirmek istemiyorum ve ben biraz Adalet Partisinden, Genel Başkanımızdan ve biraz da Türkiye’nin ekonomisinden bahsetmek istiyorum.1965 yılında kurulan Adalet Partisi, 1980 İhtilalinde kapatılmıştır.

 Kıvanç ÖZEL : İsim Hakkı Hiç Kimseye Verilmemiştir

Süleyman DEMİREL’in başbakanlığı dönemimde kapatıldı ve akabinde de Doğru Yol Partisi kuruldu. Ancak bu partinin kapatılma Kongresinde Sayın rahmetli Süleyman DEMİREL isim hakkını hiç kimseye vermemiştir.

Kıvanç ÖZEL :  Süleyman DEMİREL’e Parti Kuracağımızı Söyledik

Bundan 2 yıl önce biz Genel Başkanımız ile rahmetli Süleyman DEMİREL’i ziyarete gittiğimiz zaman biz dedik ki, Sayın Cumhurbaşkanım biz bir parti kurmak istiyoruz, merkez sağda bir partiye ihtiyaç var dedik ve bizi kafasıyla onayladı. Biz bir parti kurmak istiyoruz ne önerirsiniz diye kendisine sorduk. Gayet normal bir şekilde parti kurmuyorsunuz kardeşim dedi.  Türkiye zaten parti mezarlığı olmuş durumda dedi.

Kıvanç ÖZEL :  ‘’Sizin Bir Partiniz Var’’ Dedi

Tabi biz önce ciddi anlamda bozulduk sonra gözümüzün içine bakarak kızdınız mı? Diye sordu. Bizde yok efendim dedik. Ben neden böyle dedim biliyor musunuz, biz niye efendim dedik. Zaten sizin bir partiniz var, dedi.

Kıvanç ÖZEL :  Biz Parti Kurmadık, Partinin Kapılarını Yeniden Açtık

Bu partinin de tüm hakları bende ve ben sizin için avukatıma talimat veriyorum, bu hakları sizin üzerinize devretsin ve siz partinizi kurmayın, kapılarını yeniden açın dedi.  Bizde partinin kapılarını yeniden açtık. Biz parti kurmadık, yeni arkadaşlarımız ile yeni ekibiz ile tekrardan yola çıktık.

Kıvanç ÖZEL :  Yeni Yüzleri Türk Siyasi Hayatına Kazandırmak İstiyoruz

Şimdi bana basındaki arkadaşlar sizde tanınmış yüz kim var diye soruyorlar.  Ben de diyorum ki şu yüze bir bakın, tanıdınız mı işte tanınmış yüz budur diyorum. Yani biz tanınmış yüz yerine; yeni gençleri göstererek ve yeni yüzleri Türk Siyasi Hayatına kazandırmak istiyoruz. Partimiz, şuanda Türkiye’deki ilk 5 parti içindedir. Hem de ekonomik olarak da gücümüz iyi durumdadır. Ciddi güzel bir genel merkezi vardır ve Lideri Profesör Dr. Vecdet ÖZ’dür.

Kıvanç ÖZEL :  Vecdet ÖZ Anadolu İnsanıdır

Kendileri Türkiye de Adli Tıp’ın kürsü başkanlığını yapmış, emekli olmuş ve Türk Siyasi Hayatına girmiştir. Kendileri aynı zamanda CHP Beylikdüzü adayı olmuştur. Hani trafoya kedi girmişti, 350 oy ile kaybedilen seçimde Belediye Başkanı adayıydı. Kendisi Milliyetçi, Muhafazakâr, Atatürkçü, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı ve her şeyden önce çok değerli bir bilim insanıdır. Aynı zamanda da bir Anadolu insanıdır.

Kıvanç ÖZEL :  Türkiye’nin Aradığı Liderdir

Samsun’un Çarşamba İlçesindendir. Esnaflığı da bilir, köy çocukluğunu da bilir ve Akademisyenliği de bilmektedir. Yani masanın her iki tarafını da bilir. İşte bu yönleriyle Türkiye’nin aradığı liderdir. Cesurdur, yüreklidir ve böyle bir dönemde ortaya çıkıp ta bir parti ile yürümenin ne kadar zor olduğunu herkes tahmin ediyordur.

Kıvanç ÖZEL : Korku Sarmalı

Anketör arkadaşlarla konuşmalarım sonucunda bir deyim öğrendim. Korku sarmalı diye bir şey varmış, anket yapıyorlarmış ve yaptıkları ankette korku sarmalı çıkıyormuş. Bana bu korku sarmalını anlatmalarını rica ettim. Ankette 3 tane soru vardır. Evet-Hayır-Kararsız olmak üzere ve bir de bu 3 soruya cevap vermek istemeyenler vardır. İşte bu korku sarmalıdır.

Kıvanç ÖZEL : Şuan Türkiye’de Korku Sarmalı Oranı %33

Bu korku sarmalını da İktidara yakın olan anket firmasından öğrendim. Türkiye de şuan korku sarmalı %33’dür. Türkiye de şuan fikrini dahi söylemek istemeyen ve belki sandıkta cevabını verecek 100 kişiden 30 kişi var, çok ciddi bir rakamdır. 

Devam Edecek

Haber / Fotoğraf : Sedat ÜNLÜ

manset-061.jpgdsc_3318.jpgdsc_3383.jpgdsc_3321-001.jpgdsc_3367.jpgdsc_3362.jpgdsc_3359.jpgdsc_3358.jpgdsc_3351.jpgdsc_3344.jpgdsc_3341.jpgdsc_3332.jpgdsc_3332.jpgdsc_3326.jpgdsc_3325.jpgdsc_3324.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9818 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim