• Aydın24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eskidji Gayrimenkul Söke Bölge Ortağı Mehmet KOYUNCU Röportajı
11 Şubat 2017 Cumartesi 02:40

Eskidji Gayrimenkul Söke Bölge Ortağı Mehmet KOYUNCU Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Sedat ÜNLÜ Eskidji Gayrimenkul Söke Bölge Ortağı Mehmet KOYUNCU İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Sedat ÜNLÜ Eskidji Gayrimenkul Söke Bölge Ortağı Mehmet KOYUNCU İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi

Sedat ÜNLÜ : Mehmet Bey Biraz kendinden bahseder misiniz?

Mehmet KOYUNCU : Ailesine Oldukça Düşkün Genç Yaştaki  Dedelerdenim

Sökede doğmuş,İzmir’de okumuş  ve yetişmiş ,iş hayatına ve politikayada Söke’de genç yaşta (22) atılmış, bir Söke sevdalısı iş adamıyım.İki oğul ve bir torun sahibiyim.Ailesine oldukça düşkün genç yaşlardaki dedelerdenim.İş hayatına 6 yaşında rahmetli Azmi YÜCEL’in ve sertler manifaturanın saraçlar caddesindeki arastasında çıraklık hünerlerimle başladım ve hala devam ediyorum.Şuanda Türkiye’nin her yönden lokomatif sektörü olan  emlak ve inşaat  sektöründe 14. Yılımı tamamladım. Bildiğiniz gibi  Eskidji Gayrimenkul Pazarlama aş. SÖKE BÖLGE ORTAĞI olarak, hem aracılık, hem proje danışmanlığı ayrıca yatırım danışmanlığı konusunda hizmet vermekteyiz.

Sedat ÜNLÜ : Eskidji Gayrimenkul Söke Bölge Ortağı olarak sektördeki faaliyetlerinizden ve sektörün şu anki durumundan bahseder misiniz?

Mehmet KOYUNCU: İhtiyaç Fazlası Üretim En Büyük Sorun

Gerek ilçemizde gerek sahil kesimlerinde Kuşadası, Çeşme, Bodrum gibi bölgelerde alıcılı ve satıcılı olarak portföy sahibiyiz. Şu anda  Türkiye genelinde kısmi bir duraklama dönemine girmek üzereyiz. Tabiî ki  bunun çeşitli faktörleri var ,birincisi; ihtiyacın çok fazlası üretim. Bu en büyük sorun.İkincisi; ihtiyaç sahiplerine hitap etmeyen lokasyon ve astronomik fiyatlar,yatırım için konut alan müşterinin talebi çok ayrı, oturmak için konut almak isteyen müşterinin talebi daha farklıdır.

Mehmet KOYUNCU : Söke’de 150-200 Bin TL Arası  3+1 Daireler Revaçta

 Genelde şu anda oturmak için konut almak isteyen müşteri kitlesinde orta halli fiyatlarda ; örneğin Söke’de 150 bin tl ile 200 bin tl arasında 3+1 daire talebi revaşta ,sebebine gelince gelir düzeyi yüksek olan 300-500 bin tl ‘ye ev alacak olan müşteri kitlesi zaten birinci ikinci hatta üçüncü evini almış durumdadır.

Mehmet KOYUNCU : Gerçek Talepkar  Aylık 5-10 Bin TL Arası Geliri Olanlar

Gerçek talepkar, yukarıda da bahsettiğim gibi, ayda 5 bin ile 10 bin tl arası geliri olan ,biraz peşinatla ayda 1500- 2000 tl taksit ödeyerek kredili ev alabilicek müşteri kitlesi var.Zaten bu, gerek Söke’de gerek başka merkezlerde kendini gösteriyor.

Mehmet KOYUNCU : Projelerimiz Tüm Söke’lilerin Takdirini Toplamıştır

Örneğin ; Söke’de bizim proje danışmanlığını ve satış aracılığını üstlendiğimiz , bu tip projelerin hepsi çok kısa zamanda hem satış hem de imalat dönemini çok kısa zamanda başarıyla tamamlamıştır.Söke Park Evleri, Bey Konutları, Bey City Plus gibi komplike projelerin satış ve imalat konusundaki başarı grafikleri ortada olmakla birlikte talepkar’larında Tüm Sökelilerinde takdirlerini toplamış durumdadır.

Mehmet KOYUNCU : Genç Müteşebbisler İhtiyaca Uygun Proje Üretmeli

Bunun içindir ki ; genç müteşebbislere tavsiyem, lüks ve pahallı konutlar yerine, gerek yatımcıya yönelik gerekse oturmak için ihtiyaç sahiplerine hitap eden projeler üretmeleri,ayrıca proje ve pazarlama  konusunda muhakkak profesyonel kurumsal  firmalardan  yardım almaları.Sahip olduğum tecrübemle bunu tavsiye ediyorum.

Mehmet KOYUNCU : Önümüzdeki Aylarda Lüks Projelere Rağbet Azalacak

Önümüzdeki  aylardan  itibaren Türkiye genelinde lüks ve abidevari projeler satış ve pazarlama konusunda rağbette gerilerde kalmaya başlıyacaktır.  Bu konuda meslektaşlarıma ve müteşebbüslere dikkat ve dikkat diyorum.

Mehmet KOYUNCU : Karamsarlık Üretmeye Çalışanlara Aldırış Etmeyelim

Piyasalarda da karamsarlık üretmeye çalışanlara da lütfen aldırış etmiyelim ,çünkü Türkiye’deki şu andaki ekonomik konjektör gerek konut kredisi faiz oranlarının düşüklüğü ,gerekse ekonomik halk tipi konuta rağbetin fazlalığı piyasaları 2017’de de doyuracak ve akıllı projeleri real hedeflere götürecektir.

Sedat ÜNLÜ : Bu sektörde Eskidji Gayrimenkul’ü tercih etmenizin sebebi nedir?

Mehmet KOYUNCU : Eskidji Emlak Sektöründe İlkleri Başarmıştır

Eskidji Gayrimenkul bambaşka bir ailedir,Türkiye’de emlak sektöründe kurumsallaşmayı gerçek anlamda ilk uygulayan  ve koymuş olduğu kendi etik kuralları, olmazsa olmazları ,disiplin ,hoşgörü,dürüstlük profesyonolite ,çoğulculuk ,müzayede ve toplu konut satışındaki başarıları tartışılmaz vazgeçilmezleridir.Bu özellikleriden dolayı ,yarattığı apayrı bir ekolde, bizi Eskidji Gayrimenkul ailesinin 14 yıllık en eski fertlerinden biri yapmıştır.

Sedat ÜNLÜ : 2 Bey Yapı’ya satış stratejisi ve lojistik konusunda verdiğiniz destek,diğer projelerde de devam edecek mi?

Mehmet KOYUNCU : 2 Bey Yapı Doğal Partnerimizdir

2 bey yapıya satış stratejisi ve lojistik konusunda verdiğimiz destek,tabiî ki 2 Bey Yapı’nın tüm projelerini üretmede ve satış konusundaki lojistik destektede her zaman olduğu gibi bundan sonrada yanı başlarında olacağız ,çünkü onlar bizim doğal partnerimizdir. İş aleminde yola  çıkmış her müteşebbisin başarısının daim olması en büyük dileğimizdir.

Sedat ÜNLÜ : Mehmet Bey bize biraz siyasi hayatınızdan da bahseder misiniz?

Mehmet KOYUNCU : Siyasi Hayatım 1985 Yılında Ana Vatan Partisi’nde Başladı

Siyasi hayatımız 1985 yılında Söke de Ana Vatan  Partisi’nde başladı. 1989 ve 1995 yılları arasında 6 yıl bilfiil yönetim kurulu üyeliği ve ilçe başkan yardımcılığı yaptım. 1995 yılı aralık ayı seçimlerinde Anavatan Partisi Aydın milletvekili adayı oldum. Anavatan Partisi kapandıktan sonra sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Adalet ve Kalkınma Parti’sine gönül verdik. Burada da 2015 genel seçimlerinde Aydın’dan milletvekili aday adayı olduk. Bundan sonrada Ak Parti’nin bir neferi olarak ülkemiz için ve yeni  Türkiye için geçmiş tecrübelerimle siyasi çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Sedat ÜNLÜ : Büyükşehir Belediyesi ve Söke Belediyesi’nin hizmetlerini değerlendirir misiniz?

Mehmet KOYUNCU : Demokrasilerde Aslolan Kişilerin Değil Halkın Tercihleridir

Söke Belediyesinin ve Aydın Büyük  Şehir  Belediyesinin çalışmaları ortadadır bunun taktirini ve notunu seçim zamanı halkımız sandıklarda cevaplandıracaktır, bu konuda yorum yapmak  benım  prensiplerim dışandadır.Çünkü  demokrasi de  aslolan  kişilerin değil, halkın tercihleridir.

Sedat ÜNLÜ : Şu an ülkemiz bir referandum sürecine girdi. Bu konudaki görüşleriniz nelerdir?

Mehmet KOYUNCU : 93 Yıllık Sistemin Artık Tıkandığını Düşünüyorum

 Evet,şu anda ülkemizin gündeminde referandum süreci var. Bu konuda da ben şahsım olarak 93 yıllık cumhuriyet tarihinde çalışan sistemin artık tıkandığını ve vesayet rejimi ana yasasından kurtulma zamanı geldiğini, halkın özgür iradesi ile seçilen bir partili cumhurbaşkanının, özgür iradeye sahip yasamayı yürütecek olan bir parlamentonun, seçilmişlerin üzerinde olmaması gereken bir bürokrasi, amir ve idare yapısının, ülkemizi dünyanın en güçlü ülkeleri arasındaki kategoriye taşıyacağı temenni ve dileklerine sahibim. Bundan dolayıdır ki  referandum neticesinin de, halkımızın demokratik gücünün etkisiyle, çoğunlukla evet olacağı kanaatini taşıyorum.

Sedat ÜNLÜ : Son olarak kamuoyuna bizim aracılığımızla iletmek istediğiniz mesajlarınız nelerdir?

Mehmet KOYUNCU : Yaşasın Tam Bağımsız Yeni Türkiye Diyorum

Son olarak şunu söylemek isterim, bu ülkede hangi siyasi görüşe , hangi mezhebe,hangi benlik ve etnik kökene sahip olursa olsun, herkesin ortak paydalarda,eşit olarak yaşaması gerektiği Türkiye Cumhuriyeti’nde, bayrağıyla, bölünmez bütünlüğüyle ve kuvayi  milliye sınırlarıyla tartışılmaz kılacak görüşe sahip bir millet olarak, çok yakında huzur ve refahın bu ülkede en yüksek mertebesine gelmesi için çok çalışarak, birlik beraberlik içerisinde yaşamanın olmazsa olmaz olduğunu savunuyor ve yaşasın tam bağımsız yeni Türkiye diyorum.

Röportaj : Sedat ÜNLÜ

dsc_4272-004.jpgdsc_4269-001.jpgdsc_4267-003.jpg

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8700 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim