• Aydın21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Online Bilgisayar Sahibi Mustafa Kemal Yılmaz Röportajı
02 Aralık 2016 Cuma 18:52

Online Bilgisayar Sahibi Mustafa Kemal Yılmaz Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Hasret VAROL, Online Bilgisayar Sahibi Mustafa Kemal YILMAZ ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Hasret VAROL, Online Bilgisayar Sahibi Mustafa Kemal YILMAZ ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

Hasret VAROL: Merhaba Mustafa Bey öncelikle nerelisiniz ne iş yapıyorsunuz?

Mustafa Kemal YILMAZ : Para Biriktirmekten Çok, İnsan Biriktirmeyi Tercih Ederim

1977 Aydın doğumluyum, aslen Muğlalıyım. 1998 yılından beri bilişim sistemleri üzerine çalışmaktayım. Evliyim Poyraz adında bir oğlum ve Beril adında bir kızım var kızım bir hafta önce Dünya’ya geldi. Eşim Köşk’te öğretmenlik yapıyor. 10 yıllık öğretmen 9 yıldır evliyim çok mutlu bir evliliğim var. Kendimi bildiğimden beri insan ilişkilerine önem ve değer vermişimdir. Para biriktirmekten çok, insan biriktirmeyi saygı ve sevgiyi her zaman ilke edinmişimdir.

Mustafa Kemal YILMAZ : DYP Çatısı Altında Siyasete Girdim

2000 li yılların başlarında DYP çatısı altında siyasete girdim. DYP’ li il gençlik kolları başkanlığı ve daha sonraki yıllarda da DYP yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevlerini yürüttüm. Gençlik kolları başkanlığım süresince Ankara da DYP genel idare kurulunda görev aldım. Daha sonraları da işlerimin yoğunluğundan ve siyasi konjonktürden dolayı siyasete ara verdim. 3 Dönemdir AYTO da Bilişim sektörü meclis üyesi bulunmaktayım. Aydınımız için, Aydın ekonomisi için elimizden geldiğince Proje üreten ve Aydın ticaretine fayda için koşturan kişilerle birlikte bir meclis çatısı altında bulunmaktan onur duyuyorum.

Hasret VAROL : Bilişim sistemleri üzerine eğitim aldınız mı?

Mustafa Kemal YILMAZ : Deri Teknikerliği Eğitimim De Var

Bilgisayar operatörlüğü eğitimim var onun haricinde deri teknikerliği eğitimim var ama bilgisayar sektöründe ilerlemek istedim ve o şekilde de devam ediyorum.

Hasret VAROL : İşe ilk nasıl başladınız, başkasının yanında çalışarak mı?

Mustafa Kemal YILMAZ: 3 Ortak İle Başladık.

Bu işe merak ile başladım. Bilgisayara ve bilişime olan bir merakla başladık 3 ortak ile başladık 2004 yılından sonra tek başına devam ettim ve tek başına devam etmekteyim.

Hasret VAROL: Buraya gelen tamir için mi geliyor malzeme satışı mı yapıyorsunuz?

Mustafa Kemal YILMAZ: Servis Konusunda Kendimize Çok Güveniyorum

Genelde servis üzerine çalışıyoruz, malzeme satışı da yapıyoruz ama serviste daha iddialıyız. Servis üzerine memnuniyeti baz alırsam müşterilerden memnun olmayan ya da şundan memnuniyetsizim diyenlerin oranı belki %1’dir. Belki o kadar bile yoktur. Servis konusunda kendimize çok güveniyorum. Çünkü müşteri memnuniyeti laf olsun diye değil de gerçekten çok önemli. Servisimizde hiçbir sıkıntı yaşamadık bugüne kadar yaşayacağımızı da sanmıyorum.

Hasret VAROL: Sektörünüzde hangi bölümler ile ilgileniyorsunuz?

Mustafa Kemal YILMAZ: Anlaşmalı Olduğumuz Kurumlar Var

Genelde bilgisayar üzerine notebook üzerine her şey, güvenlik kameraları alarm sistemleri yazılım işlemleri web tasarımı yani bilişim sektöründeki her şeyi yapmaktayız. Anlaşmalı olduğumuz kurumlar var anlaşmalı olduğumuz firmalar var müşteri ayırmaksızın hizmetler veriyoruz.

Hasret VAROL: İleriye yönelik olarak planlarınız var mı?

Mustafa Kemal YILMAZ: O Riske Girmek İstemiyorum

İleriye yönelik olarak aşırı büyümek gibi bir hedefim yok. Türkiye şartlarında yerimde saymadan küçük adımlarla hareket ediyorum. Çünkü ne kadar çok dallanıp budaklanırsak o kadar çok risk teşkil eder. Burada ne kadar çok risk alırsak müşteri memnuniyetinin de o kadar riskini almış olacağız. O riske girmek istemiyorum. Yapabileceklerimizi, verebileceklerimizi verip onun ötesini zamana bırakıyorum.

Hasret VAROL: Bu sektör dışında farklı bir sektöre yatırım yapmayı düşünüyor musunuz?

Mustafa Kemal YILMAZ: Soyut Sermayenin Memnuniyetini Heba Edemem.

Burayı gözüm kapalı birine bırakmadığım sürece kesinlikle olmaz. Çünkü bu gene müşteriye dayalı oluyor. Başka bir iş yapıp belki daha farklı bir sektörde daha farklı, daha yüksek kazançlar elde edebilirim ama bugüne kadar yatırmış olduğumuz soyut sermayenin memnuniyetini heba edemem. Onları heba edemeyeceğim için de şu anda öyle bir şey düşünemem. Başka bir işi yapıp da burayı yapmamak demek burayı aksatmak demek, burayı aksatmak demekte memnuniyetsizlik demektir.

Hasret VAROL: Yanınızda çalışan personeller yetiştirdiğiniz gençler var bunları da sizinle aynı çerçeve üzerinde mi yetiştiriyorsunuz?

Mustafa Kemal YILMAZ: Müşterinin İsteği Doğrultusunda Hareket Ederek Çalışıyoruz.

Çalışan personelimizin müşteri memnuniyetini önemseyecek şekilde yetişmesine çabalıyoruz. En azından buraya giren bir iş hayır olmadı bunu kesinlikle yapamıyoruz cevabı ile değil bunu müşteri ile bire bir konuşarak şu şekilde hallolur, fiyatı şudur şunlar yapılması lazım deyip müşteriye önceden bilgi verip ona göre müşterinin isteği doğrultusunda hareket ederek çalışıyoruz ben ve çalışanlarım.

Hasret VAROL: Türkiye’deki ekonomik krizlerden etkilendiniz mi?

Mustafa Kemal YILMAZ: Etkilenmedim Diyen Esnaf Sayısı Çok Azdır.

 Türkiye’deki bütün esnaf gibi bizde etkilendik sizde etkilendiniz mesela sigaraya zam geldi. Türkiye’ye giren ihraç ve ithal edilen her şey dolar üzerinden dolar endeksli dolarında son zamanlarda yüksek olmasından dolayı etkilenmedim diyen esnaf sayısı çok azdır. Eskisi gibi para döngüsü hareketli olmuyor yavaşladı daha da yavaşlayacağını düşünüyorum. Karamsar değilim bir süreçten geçiyoruz bu süreçten birlik içerisinden belki zor olacak ama inşallah hasarı çok az düzeyde olarak hepimiz atlatırız ve ileride daha güzel yarınlara uyanırız.

Hasret VAROL: Esnafsınız Aydın’da yaşıyorsunuz Aydın’daki yerel yönetimlerin çalışmalarından memnun musunuz? Görmüş olduğunuz eksiklikler şu şöyle olsa daha güzel olurdu diyebileceğiniz bir şeyler var mı?

Mustafa Kemal YILMAZ: Aydın’a Havaalanı Yapılamaması Hepimizi Üzmektedir

242 bin nüfuslu Karaman’a 420 bin nüfuslu Yozgat’ a havaalanı yapılacakken, 1 milyonun üzerinde nüfusa sahip Aydına Havaalanı yapılamaması hepimizi üzmektedir. Oysaki Aydın Havaalanı Aydın ekonomisinin, Aydın turizminin gelişmesi için çok önemli bir unsurdur.

Mustafa Kemal YILMAZ: Ticaret Odası Başkanımız Hakan Ülken Yoğun Şekilde Koşturmakta 

Aydın’da yıllardır bir havaalanı özlemi ve havaalanı isteği bulunmakta bunu Ticaret Odası başkanımız Hakan Ülken yoğun şekilde koşturmakta ve yoğun şekilde vakit harcamakta ama ancak bunu asıl yapması gereken milletvekillerimizin bu kadar çaba harcadığını ya da vakit harcadığını göremiyorum bu üzüntü verici.

Hasret VAROL: Hakan Ülken Bey Çıldır havaalanı için çok çabalıyor milletvekillerimiz o kadar çabalamıyor. Milletvekillerinin bu konuya el atmamasının sebebi sadece milletvekili seçileyim düşüncesiyle mi yoksa başka bir düşünceleri var mı?

Mustafa Kemal YILMAZ: Avantajlarımızı Kullanamıyoruz

Hayır. Siyasette genelde Türkiye’ de şu mevcut. İnsanlar milletvekili seçilinceye kadar vaatte bulunup ondan sonra yapmıyor değiller. Tabi ki milletvekili seçilinceye kadar sözler veriliyor yapılabilenler yapılıyor yapılamayanlar yapılmıyor. Belki Türkiye’nin yakın dönemde yaşamış olduğu bir darbe sürecinden geçtiği için bazı şeyler yerine gelmiyor ya da yerine getirilemiyor. Ancak şu var Aydın olarak aslında öyle güzel bir yerdeyiz ki birincisi her yere yakın olmamızın verdiği bir avantaj ikincisi yine büyük illere yakın olduğumuz için vermiş olduğu bir dezavantaj bulunmakta. Dezavantajları bir kenara bırakıyorum avantajlarımızı kullanabiliyor muyuz hayır kullanamıyoruz.

Mustafa Kemal Yılmaz: Tralles’i Bugüne Kadar Tanıtabilen Yada Çalışmasını Yapabilen Kurum Ticaret Odası.

Tralles’ ten örnek vermek istiyorum. Tralles’ i bugüne kadar tanıtabilen ya da çalışmasını yapabilen kurum Ticaret odası dışında çok olmamıştır. Bugün Aydın’da sahil kenarındaki ilçeleri olsun içerideki, ilçeleri olsun tarım olsun çok güzel yerlerde olmamız gerekirken değiliz. Örnek vermek istiyorum kestane Aydın’da üretilir. Bursa’da şekeri yapılır çok duymuşsunuzdur. Aydın’da büyük girişimciliğin olmadığı kanısındayım. İleride bunlar yıkılır diye düşünüyorum.

Mustafa Kemal Yılmaz: Nike Amblemi

Sanat tarihine çok meraklıyım. Mesela bilmezdim ben Nike ambleminin Nike tanrısından geldiğini ve Efes Harabelerinde de o amblem vardır bunlar çok çok güzel şeyler. Aphrodisias mesela çok fazla kişi bilmez. Bu sadece yerel yönetimdekilerin onların bunların değil hepimizin genel olarak bir meraksızlığı mı reklamının yapılamaması mı ya da teşvik edilememesi ya da parantez içinde eğitim eksikliğimiz.

Mustafa Kemal Yılmaz: Eğitim Eksikliği Hat Safhada.

Eğitim eksikliği hat safhada. Bugüne kadar hepimiz okullarda İngilizce öğrendik. Hangimiz What is your name veya how are you dışında konuşabiliyoruz? Bugün bir turist gelince karşımıza ki sahil kentinde oturuyoruz. Kitleniyoruz sağımıza solumuza bakıyoruz. Elle, kolla hareket ediyoruz. Bunların hepsinin Türkiye’deki eğitim eksikliğimizden kaynaklan bir olay olduğunu düşünüyorum.

Mustafa Kemal Yılmaz: İnsan Sağlığına Etkisini Kaç Kişi Biliyor

Aydın’ın hem tarihi hem görsel olarak çok güzel bir yerdeyiz. Bunun yanında dediğim gibi yine son 5-6 yıldır ara ara mutlaka sizde kükürt kokusunu alıyorsunuz. Jeotermallerden kaynaklanan ve jeotermallerin o dumanın insan sağlığına etkisini kaç kişi biliyor. Nihayetinde bunu soluyoruz. Filtreleme sistemi kullanılıyor mu kullanılmıyor mu? Avrupa standartlarında mı değil mi? Hadi geçtim Avrupa standartlarını belki Avrupa standartları da iyi değildir. Ölçüm yapılıyor mu, yapılmıyor mu, denetleme yapılıyor mu, yapılmıyor mu? Bir takım şeyleri Aydın’ın kazanması gerekirken ve doğru şekilde kazanması gerekirken kazanılamadığını düşünüyorum.

Mustafa Kemal YILMAZ: Bürokraside Farklı Olan Kesimler Birlik Olsa

 Zeytinimiz var, incirimiz var,  pamuğumuz var kestanemiz var. Çok güzel ürünlerimiz var ama bunu sunabiliyor muyuz, pazarlayabiliyor muyuz? Hayır. Aslında incir olarak Dünya sıralamasında çok ileri yerlerdeyiz, çok güzel yerlerdeyiz. Sadece Aydın’da bir takım bürokraside birbirine farklı olan kesimler biraz daha yakın olsa birlik içinde çok daha güçlü olacağına inanıyorum.

Mustafa Kemal YILMAZ: Günahlarını Almayayım

Aydın için yapılacak çok şey var. Benim Aydın’da bir esnaf olmam ya da herhangi birimizin bir iş yapıyor olması değil. Gelecekte nasıl bir Aydın düşündüğümüz önemli olan. Nihayetinde çocuklarımızı burada yetiştireceğiz. Benim en çok düşündüğüm şeylerden birisi de hava kirliliğidir. Dibimizde iki tane büyükşehir termal firması var. Günahlarını almayayım belki çok iyi bir şekilde filtreleme sistemleri vardır belki bilmiyorum, çok amanda aman bir sağlığa zararı yoktur. Ama bunlar nedir ne kadardır bunlarla ilgili bir çalışma yapılmış mıdır? Bunlar sadece söylenti bunların iyi bir şekilde araştırılıp en azından Aydın halkına sağlıklı bir şekilde iletilmesini istiyorum.

Hasret VAROL: Aydın ili hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Mustafa Kemal YILMAZ: En Büyük Miraslarımızdan Biri

 Aydın ilimiz bizlerin sadece yaşadığı, çalıştığı bir yer değil, ileride çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miraslardan biridir. Bu yüzdendir ki en ufağımızdan, en büyüğümüze kadar Aydın için ve Aydının geleceği için, birlik, beraberlik ve özveri içinde hareket etmeliyiz. Eğer bunu başarırsak daha yaşanası ve gelişmiş bir şehri çocuklarımıza gönül rahatlığıyla emanet edebiliriz

Mustafa Kemal YILMAZ: Aydın İnciri Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tesciline Sahip

Ticaret odamızın girişimleriyle AYDIN İNCİRİ Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahiptir. 2015 yılında yanlış hatırlamıyorsam 35 bin tonun üzerinde kuru incir ihraç edilmiştir. Ve dolayısıyla hem ilimiz ekonomisine, hem de ülkemiz ekonomisine önemli bir değer katmıştır. O yüzdendir ki incirimizin ve toprağımızın kıymetini bilmeliyiz.

Röportaj : Hasret VAROL

_dsc3626.jpg_dsc3633.jpg_dsc3636.jpgmasss.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7009 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim