• Aydın13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP Kuşadası İlçe Başkanı Nail ÖZAZMAN Röportajı
20 Ocak 2017 Cuma 14:29

CHP Kuşadası İlçe Başkanı Nail ÖZAZMAN Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Sedat ÜNLÜ CHP Kuşadası İlçe Başkanı Nail ÖZAZMAN İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Sedat ÜNLÜ CHP Kuşadası İlçe Başkanı Nail ÖZAZMAN İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

 

Sedat ÜNLÜ : CHP Kuşadası İlçe Başkanı olarak önümüzde bir referandum gözüküyor. Çalışmalar  başladı mı?

Nail ÖZAZMAN : Anayasa Oylamasının Bitmesini Bekliyoruz

Biz örgüt olarak genel merkezimizin talimatıyla 6 ay öncesinden örgütlenmemizi tamamlamaya başladık. Bu süreçte üç buçuk aydır her hafta sonu  bir mahalleyi toplayarak , kahvaltı yaparak  gönüllü arkadaşlardan mahalle temsilcilikleri sandık çevresi sorumlularını tesbit etmeye çalıştık. Anayasa oylamasının bitmesini bekliyoruz.

Nail ÖZAZMAN : Herkesi Birlikte Olmaya Davet Ediyoruz

Bu anayasa oylaması eğer meclisten geçerse biz hemen sokağa çıkmaya hazırız. Örgütlenmemiz tamamlandı. Biz bu mücadeleyi CHP’nin mücadelesi  olarak düşünmüyoruz. Bu yurtsever, demokrat, hukuka saygılı her vatandaşın içinde olması gereken bir mücadele. Onun için herkesi de birlikte olmaya davet ediyoruz.

Sedat ÜNLÜ : Kuşadası meclis üyesiniz aynı zamanda. Burada Kuşadası’nda nasıl etkinlikler , projeler gerçekleştiriyorsunuz?

Nail ÖZAZMAN : Kuşadası Belediyesi Denk Bir Bütçeye Ulaştı

Belediye’yi aldığımızda bütçe dengesi çok bozuktu. Yani ciddi anlamda özel kişilere ve devlete  vergi ve sigorta olarak borcumuz bulunuyordu. Özer başkanımız gerçekten olağanüstü bir çaba göstererek  özel şahıslara olan geçmişten gelen  borçları tamamen bitirdi. Devlete olan vergi ve sigorta borçlarını yapılandırdı. Kuşadası Belediyesi denk bir bütçeye ulaştı.

Nail ÖZAZMAN : Özer Başkan Belediye’de Kurumsallaşmayı Yapmaya Çalıştı

Tabi Özer başkanın sürekli yapmaya çalıştığı başka birşey daha var. Belediye’de kurumsallaşmayı yapmaya çalıştı. Geçmişten gelen alışkanlıklar değiştirilmeye çalışıldı. Bu süre içinde çok zaman kaybetti.  Yani sürekli Belediye’nin içinde faaaliyet göstermesi  dışarda çok görüntü vermemesi en çok eleştirilen konu ama bu dönem içerisinde Kuşadası Belediyesi’nin düze çıkması anlamında olağanüstü işler yaptı.

Nail ÖZAZMAN : Yapmayı Düşündüğümüz İki Önemli Proje Var

Yapmayı düşündüğümüz iki önemli proje var. Biri eski toprak saha dediğimiz Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin satın aldığı Tariş arazisinin yanındaki spor ve rekreasyon alanı imarı. Orayı alt katlarını otopark , sokaklarda araçların park etmesini engellemek için, orta kat ve üst kat  spor ve rekreasyon alanına uygun , işte kafeteryalar oyun alanları yapmayı düşünüyoruz.

Nail ÖZAZMAN : Kuşadası Kent Meydanı İçin Adım Atmayı Düşünüyoruz

Onun için bugüne kadar Kuşadası Belediyesi malları üzerindeki kamu hacizleri nedeniyle yapılamadı. Ama son dönemde  işte bu kamu hacizlerinin belli gayrimenkulleri üzerinde kaldırarak, belli yerlerde toplayarak  kredi alabilir hale geldi Kuşadası Belediyesi. Yakında orası başlayacak. Bir diğeri de Kuşadası Belediye Binası’nı taşıyıp, seçimlerde söz verdiğimiz Kuşadası Kent Meydanı oluşturulması için adım atmayı düşünüyoruz.  Ama önümüzdeki seçimler ve ortam izin verdiği ölçüde.

Sedat ÜNLÜ : Kuşadası’na Büyükşehir Belediyesi’nden yatırımlar oldu mu?

Nail ÖZAZMAN : Batık Uçak,Dünyanın Kuşadası’nı Konuşması Açısından Önemliydi

Büyükşehir Belediye Başkanımız  Kuşadası’na  hizmet etmeye çalışıyor. Neler yaptı mesela geçmiş 3 yıllık dönemde uçak batırmayla başlayan dünyanın Kuşadası’nı konuşması açısından, turizm açısından önemli bir hamleydi. Onu başardılar. Daha sonra Salı pazarı Kadınlar Denizi güzergahında trafiği rahatlatmak için alt geçit çalışması yapıldı. Şimdi de ASKİ tarafından kentin temiz su ve yağmur suyu  boruları tamamen baştan sona yenileniyor.  Tabi bu yenilenme bittikten sonra  yolların asfalt kaplaması işi yapılacak.

Nail ÖZAZMAN : Hizmetler Yapılırken Kamuoyu Araştırması Gerekiyor

Büyükşehir Belediyemizin bize siyasi olarak yansıyan eksisi bu hizmetler yapılırken halkın önceden bilgilendirilmesi konusunda bir sıkıntı var. bu alt geçit yapılırken ciddi anlamda bir kamuoyu araştırılması yapılması gerekiyordu. Bunlar yapılmadan bu hizmetlerin yapılması bir takım tepkilere ve sıkıntılara yol açtı.

Nail ÖZAZMAN : O Yola Yürüyen Merdivenli Bir Üst Geçit Lazım

Ben bunu dile getiriyorum ama bir de sizin aracılığınız ile dile getirmek istiyorum. Salı pazarı civarında alt geçit nedeniyle yapılan yolda kenti bir anlamda o bölgede ikiye böldü. Bir tarafta okul var diğer tarafta Belkentlerin olduğu bölgede ciddi bir öğrenci kitlesi var. O yoldan geçerken ciddi sıkıntılar oluşuyor. Allah korusun kazalar olabilir. Orası çok hızlı bir yol haline geldi. Oraya yürüyen merdivenli bir üst geçit yapılmak zorunda. Yoksa önümüzdeki yaz sıkıntı yaşayabiliriz diye düşünüyorum.

Sedat ÜNLÜ : Kuşadası’na doğalgaz geliyor diye bir duyumumuz oldu. Bu konuda bir bilginiz var mı?

Nail ÖZAZMAN : Şirket İkna Edilerek Yatırıma Başlandı

Kuşadası’na  doğalgaz, Kuşadası Belediye Başkanı’nın  girişimleriyle , Kuşadası’ndaki meclis üyelerinin  girişimiyle geçen yıl doğalgazı Kuşadası’na getirecek şirketle ilişkiye geçildi. O şirket doğalgazın gelmesi için belli bir talep, otellerden bir talep olmup olmadığı konusunda bir tahaattüt istendi. Yine belediyenin öncülüğünde otellerden bir talep toplandı. Ve şirket ikna edilerek  yatırıma başlandı. Sahil sitelerine kadar geldi. Önümüzdki günlerde bu doğalgazla ilgili çalışmalar devam edecek.

Nail ÖZAZMAN : Doğalgazın Bir An Önce Gelmesini İstiyoruz

 Ama ekonomik kriz de bir anlamda bu çalışmaları olumsuz yönde etkiledi diye düşünüyorum. Biz Kuşadası’nı yönetenler olarak doğalgazın bir an önce gelmesini istiyoruz. Şöyle bir ihtiyaç var özellikle emekli olup yazın burada yaşan insanlar kışın da burada kalmak istiyorlar. Ama bunun için de doğalgaz ile ısınmak istiyorlar. Bu şekilde o insanlar yaz kış burada kalacaklar. Bunun Kuşadası ekonomisine ciddi bir katkı olacağını düşünüyorum.

Sedat ÜNLÜ : Ülkemizde ekonomik kriz var bu kapsamdada turizm kenti olan Kuşadası’nın etkilendiğini düşünüyormusunuz,turizmde düşme var mı?

Nail ÖZAZMAN :  Turizmde Dramatik Anlamda Bir Düşüş Var

Çok ciddi, yani çok dramatik anlamda bir düşme var. Kuruvaze gemisi dediğimiz yolcu taşıyan gemiler önümüzdeki  2017 de hiç yok. 17 gemiden falan bahsediliyor. O hiç dikkate alınacak birşey bile değil. İşin kötüsü bu turizm olayı sadece  2017’ den itibaren önümüzdeki 3 yılı etkileyeceği söyleniyor. Bu 3  yıldan sonra ancak tekrar olağan üstü çabalar harcanarak yabancı turistin getirilebileceğinden bahsediliyor. Önümüzdeki dönemde Kuşadası ‘nın yerli iç turizm ile ilgili çalışma göstermekten başka bir çaresi gözükmüyor. Ama 2017,2018 hatta 2019’ da yabancı turist olmayacak gibi gözüküyor. Bu da birçok iflaslar bir çok işsizlikler demek. Şu anda Kuşadası ‘ında işsizlik en önemli sorun. İnsanlar ekonomik anlamda çaresiz.

Sedat ÜNLÜ : Siz turizmdeki bu dramatik düşüşü neye bağlıyorsunuz?

Nail ÖZAZMAN : Yurt Dışında Çok Ciddi Bir Negatif Algı Var

Türkiye ‘de ardı ardına yaşanan katliam veya bombalı eylemler,  15 Temmuz olayları, siyasi iktidarın söylemleri de bunda etkili oldu . Yani şu anda yurtdışında, Türkiye’ den çok Türkiye’ yi yönetenlere karşı çok ciddi bir negatif algı var. bu negatif algı, Türkiyeyi gelmeyi düşünenleride olumsuz etkiliyor. Yani bu sadece benim siyasi parti başkanı olarak ön yargı ile söylediğim birşey olarak düşünülebilir.

Nail ÖZAZMAN : Güvenli Ülke Algısını Tesis Etmemiz Lazım

Ama Türsab’ ın veya turizm operatörlüğü yapan  şirketlerin yaptıkları verdikleri röportajlardan,onlardan öğrenerek söylüyorum. Buralarda bunlar dile getiriliyor. Türkiye kötü yönetiliyor. Kötü bir algı var. Bir yanda terör, iç karışıklık, iç savaş... Türkiye’ de bir iç savaş yaşanıyor. Kendi uçaklarımızla ülkemizin bir kısmını bombalıyor. Türkiye başka bir ülkeye girdi. Reina saldırısı,en ses getireni. Güvenli ülke algısını tekrar tesis etmemiz lazım.

Sedat ÜNLÜ : Sadece siyasi olaylardan sonramı başladı bu düşüş yoksa genel olarak var mıydı?

Nail ÖZAZMAN : Bedelini Tüm Türkiye Olarak Ödüyoruz

Asıl terör olayları ; Doğuda, Güneydoğu’da bazı yerler biliyorsunuz aylarca kuşatıldı. Sokağa çıkma yasakları oldu, kentler yıkıldı. Hendek savaşları yaşandı. Bunlar yaşanması gerekiyordu.Eleştiri anlamında söylemiyorum. Türkiye’nin içinde, teröristlerin üstlendiği şehirleri asla kabul edemeyiz. Bizim eleştirdiğimiz, bu teröristler buralara üst kurarken,  hendekler kazılırken, bombalar döşenirken göz yumulmuş olmasını eleştiriyoruz. Orada bir sıkıntı var. Ama madem bu olaylar buraya geldi onların temizlenmesi gerekiyordu. Ama onun bedelini tüm Türkiye olarak ödüyoruz.

Sedat ÜNLÜ : Şimdi eğer tamamıyla maddeler geçerse bir referandum gözüküyor. Mesela neden partiniz hayır diyor yada vatandaşlarımız neden hayır desin yani neden evet demesin? Başkanlık sistemine mı karşısınız yada  bu tarzda bir başkanlık sistemine mi karşısınız?

Nail ÖZAZMAN : Cumhuriyet  Kazanımları 200 Yıllık Bir Birikimin Sonucu

Şimdi İlhan KESİCİ’nin verdiği bir röportaj var. Orada açıkladığı, tarif ettiği şey benim de çok hoşuma gidiyor. Cumhuriyet kazanımları ikiyüzyıllık bir birikimin, mücadelelerin sonucu. Bu ülke Osmanlı’ nın kötüye gitmesinden itibaren, batma süreci başladığı andan itibaren, bu ülkenin insanları aydınları iki yüzyıl boyunca düşünmüşler ve çözüm olarak parlementer sistemin olduğu bir demokratik laik hukuk sistemini dile getirmişler ,uygun görmüşler.

Nail ÖZAZMAN : Herkesin Düşündüğünü Söyleyebilmesi Lazım

Biz o sistem kurulduktan sonra da bu güne kadar Türkiye  aslında başarılı işler yapmıştır, gelişmiştir. Orta Doğudaki İslam ülkeleri içinde en ileri seviyededir. Biz birazdaha gayret etsek şu anda G20 içerisindeyiz. Daha ileri gitmemiz mümkündür. Ama bunların olabilmesi için bir tek şeye ihtiyaç var Demokrasiye, şeffaflığa herkesin düşündüğünü söyleyebilmesi lazım. Her yapılan işin vatandaş tarafından denetlenebilmesi lazım. Bunun için şeffaflık gerekiyor.

Nail ÖZAZMAN : Meclis Denetimi Olmadan Ülkenin Yönetilmesi Sözkonusu

Bize Türk tipi başkanlık sistemi diye dayatılan, yasamanın, yürütmenin ve yargının tek bir adama verildiği, kanun hükmünde karanamelerle meclis denetimi olmadan ülkenin yönetilmesi bir şey sunuluyor bize. Biz buna başkanlık sistemi veya demokrasi değil, diktatörlük olarak adlandırıyoruz.

Nail ÖZAZMAN : Halkımız Buna Dur Diyecektir

 Bu yapıda Türkiye, iki yüz yıllık kananımlarının hepsini kaybeder, hepimiz kaybederiz. Yani biliyorsunuz çok tartışıldı, konuşuldu, yeni referandumdan sonra çıkacak modelde, devlet başkanı veya Cumhurbaşkanı bütün yargıçları atayabilecek, yasama görevini kendi yapabilecek ve yürütmede yine kendi elinde ve bu adamın bir sorumluluğu yok, yargılanamaz. Böyle bir sistem olmaz diye düşünüyorum. Yürüyebileceğine de inanmıyorum. Halkımız buna dur diyecektir.  Kuşadası olarak da buradan  % 70’in üzerinde hayır çıkaracağız.

Sedat ÜNLÜ : Nail Bey Kuşadası’yla ilgili ya da ülke günedmi ile alakalı bizim aracılığımızla kamuoyuna aktarmak istediğiniz son cümlelerinizi alabilir miyiz?

Nail ÖZAZMAN : Bütün Herkesi Bu Mücadeleye Davet Ediyorum

Şimdi anayasa değişikliklerine karşı en çok sesi çıkan yapı olarak Cumhuriyet Halk Partisi var, biz varız. Ama tekrar tekrar söylüyorum bu bizim meselemiz değil, bu MHP’linin de meselesi, AKP’linin de meselesi değil. Bu ülkede yaşayan herkesin ama herkesin bu ülkeyi seven herkesin hep birlikte anayasaya karşı hep  birlikte omuz omuza mücadele etmesi lazım. Biz Kuşadası ilçe örgütü olarak bizim dışımızdaki örgütlerle, yapılarla da birlikte olmaya hazırız. Bu anlamda hiçbir kompleksimiz hiçbir ön yargımız yok. Lütfen el ele bu ülkeyi 1923’te nasıl  kurduysak ,bu ülkeyi  bu beladan lütfen el ele vererek  kurtaralım. Bütün herkesi bu mücadeleye davet ediyoum. 

Röportaj : Sedat ÜNLÜ

dsc_3158.jpgdsc_3169.jpgmanset-059.jpg

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7513 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim