• Aydın17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Voobee Coffee İşletmecileri Ali AKGÜL, Ömer YILDIZ Röportajı
20 Aralık 2016 Salı 00:14

Voobee Coffee İşletmecileri Ali AKGÜL, Ömer YILDIZ Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Muhabirlerinden Emrullah TURGUT, Voobee Coffee İşletmecileri Ali AKGÜL, Ömer YILDIZ ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Muhabirlerinden Emrullah TURGUT, Voobee Coffee İşletmecileri Ali AKGÜL, Ömer YILDIZ ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

Emrullah TURGUT : Kendinizi tanıtır mısınız?

Ömer YILDIZ : Kahve Merakımız Olduğu İçin Böyle Bir Girişimde Bulunduk

2003 yılında lisans eğitimim için Aydın’a geldim. Eğitimimi tamamladıktan sonra burada kaldım. Biyolog’um ama zaman zaman farklı sektörlerde çalıştım. Lisans döneminde de bu tür işlerde vakit harcadığımız için, bu tür işlere yatkınlığımızdan dolayı ve kahve merakımızda olduğu için böyle bir işe girişimde bulunduk.

Ömer YILDIZ : Aydın’da 3. Nesil Butik Kahveciliği İlk Biz Yapıyoruz

Yaklaşık 1 buçuk, 2 yıl işi araştırdıktan sonra faaliyete atıldık. Biz bu işte de oldukça iddialıyız. Aydın’da 3. nesil butik kahveciliği ilk biz yapıyoruz. Şuan 3 ortağız. İşletmede aktif olarak Ali beraber ilgileniyoruz.

Emrullah TURGUT : 3. nesil kahvelerin özelliklerinden bahsedebilir misiniz?

Ömer YILDIZ : Nitelikli Kahve Çekirdekleri Kullanılmalı

3. nesil kahve de öncelikli olarak nitelikli kahve çekirdeklerinin kullanılması, bu nitelikli kahve çekirdeklerinin özel demleme ekipmanlarıyla tekniğine uygun bir şekilde demleniyor olması önemlidir.

Ömer YILDIZ : Dünya’da ve Türkiye’de Hızla Yayılıyor

Aydın’da bu işi önemseyerek yapan tek kahveci biziz. Dünya ya bakacak olursak 2-3 yıldır böyle bir akım var. Ülkemizde de ilk olarak İstanbul’da bu akım başladı. Geçtiğimiz yıl İzmir’de bu iş üzerine 2-3 tane Cafe varken İzmir’de bu yıl 10-15 butik 3. Nesil Cafe var. Bu akım Türkiye’ye ve dünyaya hızla yayılıyor.

Emrullah TURGUT : İsim size ait sanırım? Voobee’nin bir anlamı var mı?

Ömer YILDIZ : İsim Duyulduğunda Biz Akıllara Gelelim İstedik

Marka bizim markamız. Voobee’nin bir anlamı yok. Kelimeyi ortaya çıkarırken bizde çok çalıştık. Marka nasıl yaratılır bunun araştırmalarını yaptık. Anlamı da yok. Anlamı olmasın, duyulduğunda biz akıllara gelelim dedik. Bu yüzden anlamı olmayan bir isim türettik. Kulağa da hoş geliyor, akılda da kalıcı bir isim.

Ömer YILDIZ : Kahve Kavurmaya Başlayacağız

Butik 3. nesil kahve akımında birde şu ön plana çıkıyor; nitelikli kahve çekirdeği demiştik, bize benzer birçok Cafe kahve çekirdeğini kendisi kavuruyor. Bizde buna önümüzdeki dönemlerde başlamak istiyoruz. En baştaki hedefimiz de buydu ama biraz erteleyelim dedik. 1-1 buçuk yıl sonra kahve kavurmaya da başlayabiliriz. Bunu çok istiyoruz.

Ali AKGÜL : Araştırmalarımızda Akılda Kalıcı İsim Deniliyordu

Bir sürü kitap okuduk, internetten araştırma yaptık. 1000’in üzerinde isim türettik. Okuduğumuz kitaplarda, internet sitelerinde kulağa hoş gelmesi, akılda kalıcı olması önemli deniliyordu. Biz bunun üzerinden giderek bir şekilde Voobee ismini türettik.

Ali AKGÜL : 2 İsmin Birleşiminden Voobee İsmi Ortaya Çıktı

1000 tane isim arasından 2 tane ismi seçerek onların birleşimi şeklinde ortaya Voobee ismi çıktı. Günümüzdeki marka isimlerine baktığımız zaman anlamı olmayan birçok marka ismi var. Bunlardan bir tanesi de neden biz olmayalım dedik.

Emrullah TURGUT : Kahve satışlarınız var mı?

Ömer YILDIZ : Ambalajlı Satışlarımıza Önümüzdeki Dönemde Başlayacağız

Kahve satışlarımız var. Şuan ambalajlı olarak kahve satmıyoruz ama almak isteyenler kendi ambalajıyla gelirse şu kahveden şu kadar almak istiyorum derse evinde veya ofisinde neyle demleyecekse ona uygun şekilde öğüterek satışını yapıyoruz. Planlarımız arasında kahve satışımızı ambalajlı bir şekilde gerçekleştirmekte var.

Emrullah TURGUT : İleri dönemde Aydın’ın başka bir yerinde şube açmayı düşünüyor musunuz?

Ali AKGÜL : Başka Bir Şehirde Şube Açabiliriz

Biz bu işe başlarken şubeleşme düşünceyle başladık ama Aydın’ın başka bir yerinde şube açma düşüncemiz şimdilik yok. Türkiye’de başka şehirlerde olabilir. Şube açma şeklinde de olabilir, Franchising de verebiliriz. Şimdilik kesinleşmiş bir şey yok buna zaman içerisinde karar vereceğiz. Birçok yöntem var. Zaman içerisinde ne şekilde bir yol izleyeceğimizde netleşecektir.

Emrullah TURGUT : Müşterilerinizin en çok talep ettiği kahveler hangileri?

Ömer YILDIZ : Dönemsel Olarak Değişiyor

Dönemsel olarak değişiyor. Yaz aylarında Cold Brew dediğimiz soğuk demleme yöntemi ön plana çıkıyor. Hem yazın soğuk tüketilebilecek bir kahve, hem de demleme istasyonunun görseli insanlara çok ilginç geliyor. Yaz aylarında daha çok tercih ediliyor. Kış aylarında sıcak olan 3. Nesil kahve demleme yöntemlerinden Syphon daha çok tercih ediliyor. Chemex daha çok tercih ediliyor.

Emrullah TURGUT : Alkollü kahvelerinizde var onlardan bahsedebilir misiniz?

Ömer YILDIZ : 6 Çeşit Alkollü Kahvemiz Mevcut

Kahve işi yaparken alkollü kahvelere de el atmak istedik. Şuan menümüzde 6 çeşit alkollü kahvemiz var. Bunların sıcak olanları soğuk olanları var. Sky coffee, Irısh coffee gibi sıcak olanları var. Espresso, Martini, Coffee Bond gibi soğuk olanları da var. En çok bu kahve çeşitlerimiz tercih ediliyor. Müşterilerimiz çok beğendiler, zevkle tüketiyorlar. Hiç denememiş olanlarda var, merak ediyorlar.

Emrullah TURGUT : Başka ne tür içecekleriniz var?

Ömer YILDIZ : İthal Biralarımız Var

Bünyemizde ithal biralarda bulunduruyoruz. Biralarımız 33 cl, küçük biralar. Konseptimizde öncelikli olarak biz kahveciyiz diyoruz. Daha çok kahvelerimize vurgu yapıyoruz. 3. Nesil kahveciyiz.

Emrullah TURGUT : Menünüzde yiyecek olarak neler var?

Ali AKGÜL : İtalyan Mutfağını Örnek Aldık

Yiyecek olarak İtalyan mutfağını örnek aldık; makarna, pizza, tost, hamburger ve bunların çeşitleri var. Makarna da; Penne Romano, Pesto soslu spagetti olarak iki çeşit makarna servisimiz var. Pizza yine iki çeşit; Mista pizza, Vejeteryan pizza. Birayla tüketilebilecek yiyecekleri seçtik.

Ali AKGÜL : Alternatif Tatlara Yer Vermeyi Planlıyoruz

Tatlı olarak krep yapıyoruz, Waffle’a alternatif olarak. Her yerde Waffle var. Waffle hamuruna çok yakın kreple, Nutella ve taze meyvelerle çok güzel bir tatlı yapıyoruz. Bizim sayemizde aydın’da çok sevildi. Birkaç defa Pankek denememiz oldu, ilerleyen günlerde menümüze Pankek ekleyeceğiz. Her geçen gün kendini yenileyen ve geliştiren bir işletmeyiz, daha çok alternatif tatlara yer vermeyi planlıyoruz.

Ali AKGÜL : Tüketebileceğimiz Kadar Sipariş Veriyoruz

Birlikte çalıştığımız butik bir pastacımız var. Günlük Makaron, Brownie, Cheesecake ve çikolatalarımızı buradan tedarik ediyoruz. Tüketebileceğimiz kadar sipariş veriyoruz. Her daim tazeliğini koruyor ürünlerimiz.

Emrullah TURGUT : İtalya’dan getirdiğiniz bir çikolatanız var ondan bahseder misiniz?

Ömer YILDIZ : Gianduıotto Çikolatasını Müşterilerimizde Çok Sevdi

Özellikle 3. Nesil kahvelerin yanında ikram olarak veriyoruz. Pernigotti markasının küçük çikolatasını, Gianduıotto çikolatasını kahvelerin yanında ikram olarak veriyoruz. Müşterilerimiz tarafından da sevildi, hiç değiştirme kararı almadık. Aydın’da bu çikolatayı veren tek cafe biziz. Sanırım maliyetinden kaynaklı olarak tercih etmek istemiyorlar. 

Röportaj : Emrullah TURGUT

_dsc5064.jpg_dsc5071.jpg_dsc5080.jpgmnset-005.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7958 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim