• Aydın16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yusuf GÜNAL : Önümüzdeki Yıl İçin Güzel Projelerimiz Var +-
18 Şubat 2017 Cumartesi 12:10

Yusuf GÜNAL : Önümüzdeki Yıl İçin Güzel Projelerimiz Var +-

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Sedat ÜNLÜ Sökespor Kulüp Başkanı Yusuf GÜNAL İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Sedat ÜNLÜ Sökespor Kulüp Başkanı Yusuf GÜNAL İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi 

Sedat ÜNLÜ : Yusuf Bey sizi biraz tanıyabilir miyiz?

Yusuf GÜNAL : 2001-2002’den Beri Müteahhitlik Yapıyorum

Söke’liyim.  1971 doğumluyum. Lise mezunuyum. Karadeniz Teknik Üniversitesi Gümüşhane’ de 4 yıllık işletmeyi kazandım ama gitmedim. Ticaret hayatına atılmayı tercih ettim. Pişman değilim, iyikide böyle birşey yapmışım diyorum. Okumak güzel birşey tabi ama ben dediğim gibi ticaret yapmayı tercih ettim. 7 yaşından bu yana çıraklık, kalfalık çeşitli işlerde çalıştım. En son askere gitmeden önce sigortacılık mesleğine girdim. Askerden sonra kendim ofis açtım. Daha sonra yatırım amaçlı 1-2 katlı ev yapalım dedik. Müteahhitlik oradan başladı diyebilirim. Takriben 2001 -2002 yılından bu yana müteahhitlik yapıyorum. Söke’ de yaptığım daireler 500’ü geçmiştir.

Yusuf GÜNAL : Takdir  Söke Halkı ve Taraftarın

Sökespor’la geçen sene tanıştım yönetime girdim. Israr üzerine girdim. Çünkü, benim kulüp işleriyle uğraşmak için, pek vaktim yoktu. Ama sevdim. Bu iş zaten aşı işi. Aşıyı aldınız mı bırakamazsınız. Daha sonra nasip oldu. Bu sezon için Sökespor’un başkanı oldum. İyiki de olmuşum. Şu an için bir başarı var diye düşünüyorum. Tabi bunun takdirini yine Söke halkı ve Söke taraftarı yapar. Önemli olan işin sonunda başarılı olabilmek. Şu anda güzel, iyi gidiyor. İşin sonunda bu takımı başarıya 3. Lige çıkarmak.

Sedat ÜNLÜ : Şu andaki Sökespor’un durumundan biraz bahseder misiniz?

Yusuf GÜNAL : Önümüzde 8 Tane Zorlu Maç Var

Şu anda lideriz. En yakın takipçimizle aramızda 3 puan var. Yani bir puanla lideriz ama maç fazlası var o takımın. Onlar dinlenecekler, bay takım olacaklar. Bay takım olduklarında, biz galip geldiğimiz taktirde o takıma 4 puan fark atmış oluyoruz. Önümüzde 8 tane zorlu maçımız var. Puan kaybı yaşamazsak diğer rakiplerimizin galip ya da mağlup, berabere kalması bizi çok ilgilendirmiyor. Önemli olan bizim bu 8 maçtan galip çıkmamız. Onun içinde elimizden gelen her türlü gayreti, özveriyi gösteriyoruz.

Yusuf GÜNAL : Her Maç Ayrı Bir Final

Herşeyden önemlisi futbolcularımız teknik heyet bu şampiyonluğa inanmış durumda. Yönetim ve taraftarda yine aynı şekilde. Ben çok aceleci davranmayı sevmeyen bir yapıya sahibim. Yani bazen kulağıma geliyor. Söke’yi süsleyelim anlamında. Henüz değil. Dediğim gibi daha 8 tane macımız var. her maç ayrı bir final. Çünkü en zayıf diye gördüğünüz takımlar dahi Sökespor’a karşı farklı futbol oynuyorlar. Bunları canlı yaşıyoruz, görüyoruz. O yüzden bazı şeyleri garantilemeden ben işin eğlence kısmına girmek istemiyorum, düşünmüyorum.

Sedat ÜNLÜ : Başkanlığa ne zaman başladınız? Geldiğinizde neler yaptınız?

Yusuf GÜNAL : İnsanlara Yaklaşım Çok Önemli

Başkanlığa 2 Temmuz’da seçimle 2016-2017 sezonunda başladım. Başarımı istemeye ve inanmaya borçluyum. İnanmak başarınız %99’unu oluşturur. Yöneticilik çok farklı birşey. Patron gibi yönetirsen başarılı olamazsın. Ama bir baba, bir abi, bir kardeş gibi yönetirsen bence başarılı olursun diye düşünüyorum. Ben öyle yaptım, yapıyorum. Kulüpte aşçısından tutun masörüne kadar futbolcular dahil hiçbirine yukarıdan bakmadım. Hep onların seviyesinde baktım. İnsanlara yaklaşımın çok önemli.

Sedat ÜNLÜ : Sökespor’da maddi yada manevi hangi zorluklarla karşılaştınız?

Yusuf GÜNAL : Of Diyeceğim Bir İşe Girmem,Girersem de Of Demem

Maddi bir zorluğumuz yok çok şükür. Sağolsun belediye başkanımız Süleyman TOYRAN   elinden gelen yardımı yapıyorlar. Bizde zaten bilerek girdik bu işe. Benim karakterimin özelliğinden biridir of diyeceğim bir işe girmem. Girersem de of demem. Şu ana kadar girdiğim hiçbir işi yarım bırakmadım. İnşallah bunu da bırakmayacağız.

Sedat ÜNLÜ : Sökespor’un kadrosu hakkında bilgi verir misiniz? Kadroda siz başkan olduktan sonra değişiklikler oldu mu?

Yusuf GÜNAL : Futbolcularımızın Hepsi Birbirinden Değerli

25 Tane futbolcumuz var şu anda. Hepsi de birbirinden değerli benim için. Teknik direktörümüz, yardımcı hocamız, kaleci hocamız, sportif direktörümüz bir spor kulubünde olması gereken ne varsa tam kadro hepsi mevcut. Geçen yılki kadrodan 9 futbolcumuzu bünyemizde barındırdık. Ben başkan olduktan sonra transfer dönemi başladı çünkü. Futbolcularda benim başkan olmamı beklediler, gitmediler başka kulübe. Bunun için de ayrıca teşekkür ediyorum onlara. Sağolsunlar özveride bulundular. İnandılar çünkü.

Yusuf GÜNAL : Yeni Transferler Gerçekleştirdik

9 kişinin haricinde diğer futbolcuları takviye yaptık. Yeni transferler gerçekleştirdik.Alt yapıdan da 4 tane futbolcumuz var. Onları da seneye inşallah, bu sene 3. Lige çıktığımız takdirde profesyonel ligte futbolculara çok önem veriyorlar. Çünkü federasyon tarafından bu gençlere bizim ihtiyacımız var. Şimdiden onları alıştırmaya çalışıyoruz.

Sedat ÜNLÜ :  Alt yapıyla ilgili çalışmalarınız oldu mu ya da  olacak mı?

Yusuf GÜNAL :  Alt Yapı Sabır İsteyen Bir Süreç

Alt yapıyla ilgili bugüne kadar pek önem gösterilmemiş. Biz bu sene üsüne basarak önem gösteriyoruz. Bu süreç zaman ister. Yani şampiyonluğu oynayan bir takım Söke’nin çocuğu alt yapıdan çıksın oynasın diye oynatamıyorsun. Sabır isteyen bir süreç. Çok zorlu maçlarımız geçiyor. Tabi ki gönül ister hepsini alt yapıdan oynatalım, transfer parasına vermeyelim, ama bu iş böyle olmuyor. Alt yapı bambaşka. Alt yapıda yani 20 tane futbolcun varsa 20’sine çıkamaz. Bunların içinden en yeteneklileri çıkacak. Çıkıyor da yavaş yavaş.

Yusuf GÜNAL : Önümüzdeki Yıl İçin Güzel Projelerimiz Var

Önümüzdeki yıl için alt yapı ile ben devam edersem başkanlığa, beni uygun görürlerse seçerlerse tekrar daha farklı projelerimiz var. Sökespor Okulu kurmayı, alt yapı sayısını arttırmayı, 3 kulvarda değil de, 6 kulvarda müsabakalara katılmayı düşünüyoruz. Tabi bunlar söylemde kalsın istemiyoruz. Ben tek başıma da yapamam bunu, yönetim olarak da istemek lazım. Söke olarak istemek lazım. Söke Spor Okulu’nu açtık tamam zor bişey değil. Sen bana çocuğunu göndermediğinde ben açsam ne olacak. Gençler istesin,biz yapalım. Talep olduğu takdirde niye başka branşlar açmayalım.

Devam Edecek...

Röportaj : Sedat ÜNLÜ

dsc_4848-001.jpgdsc_4845.jpgdsc_4852.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5181 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim