• Aydın17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ak Parti Siyaset Akademisine Aydında Başlıyor
12 Ocak 2017 Perşembe 21:58

Ak Parti Siyaset Akademisine Aydında Başlıyor

Ak Parti Aydın İl Başkanlığı adına İl Başkanı Ömer ÖZMEN yeni başlayacak olan Ak Parti Siyaset Akademisi Programı hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Ak Parti Aydın İl Başkanlığı adına İl Başkanı Ömer ÖZMEN yeni başlayacak olan Ak Parti Siyaset Akademisi Programı hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

AK Partinin Geleneksel 17.Dönem Siyaset Akademisi eğitim programı Temmuz 2016 döneminde ilk başlama duyurusunu yapmamıza rağmen ülkemizin yaşadığı 15 Temmuz Felaketinin ardından tekrar sosyal dengelerin yerini bulması ve Büyük Türkiye yolculuğundaki adımlarından biri olan Cumhurbaşkanlığı sistemini anlatabilmek için derslerine ilimizde 14-01-2017 tarihinde başlayacaktır.

Siyaset Akademilerini partimizin Ar-Ge Başkanlığı düzenler ve başkanlığımız toplumsal sorunları tanımlayıp, halkın beklenti ve ihtiyaçlarına göre çözümler geliştirmek ve bunu toplumdan uzak bir şekilde değil toplumun içerisinde yer alan kişiler, kurumlar ve diğer aktörlerle birlikte yapma yöntemlerinden biridir.

Siyaset Akademisinin düşünsel anlamda temelinin atılması ve uygulamaya konması partinin Kurucu Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’IN talimatları ile olmuştur.

2016 Ekim ayının ilk haftasından itibaren katılımcı sayısı 100 kişiyi geçen illerde akademinin 17'inci dönemi başlamıştır. 

İlk etapta İstanbul, Ankara ve İzmir’inde yer aldığı 28 il de tamamlandı ikinci etapta Aydın’ın da yer aldığı 10 ili kapsayan eğitim programı 14.01.2017 saat 18.00 de Aydın Halk Eğitim Merkezi’nde 180 katılımcı ile başlayacak olup. Dersler 18.00-21.10 arasında 2 ders olarak her cumartesi pazar toplam 6 saat olmak üzere 8 hafta devam edecektir. 05.03.2017 Pazar günü toplam 48 saat olarak verilecektir.

Eğitmen kadromuz; Gazeteci Yavuz DONAT, Prof Dr Beril DEDEOĞLU, Hukukçu Kezban HATEMİ, Dr Osman COŞKUN, Prof. Dr. Şükrü KARATEPE ve Gazeteci Mahmut ÖVÜR’ ÜN de yer aldığı birbirinden değerli araştırmacı ve eğiticilerinde yer aldığı 30 eğitmenimizin katılımda bulunacağı eğitim programımıza dersler teorik ve uygulamalı olarak dört temel başlık altında, yaklaşık 60 alt başlık olarak toplanmıştır. 8 hafta boyunca dersleri takip edecek olan katılımcılarımız, Türk Siyasetine Giriş, Siyasal Sistemler ve İdeolojiler, Siyasal Strateji ve İletişim Becerileri başlıklarına ek olarak bu yıl deneyim paylaşımları bölümünde demokratik bir platformda daha fazla tecrübe ve siyasi hikâyeye birinci ağızdan da şahit olma şansını elde edeceklerdir." 

Haftada 2 saat ilk defa uygulanacak olan uzaktan eğitim dersleri de verilecektir.

Gelenek olduğu üzere dönem sonunda ülke genelinde aynı anda yapılacak sınav sonucunda il bazında ilk 3'e giren katılımcılara Genel Başkanımız ve Başbakanımız Binali YILDIRIM tarafından başarı belgesi ve plaket verilecektir.

AydınÖzel

omer-ozmen-ak-parti-aydin-il-baskani.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1193 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim