• Aydın17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ PSİKOLOJİK DESTEK
11 Şubat 2021 Perşembe 23:23

VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ PSİKOLOJİK DESTEK

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, ‘Marka Kent Efeler’ için önemli bir hizmeti daha hayata geçirdi;

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, ‘Marka Kent Efeler’ için önemli bir hizmeti daha hayata geçirdi; ihtiyacı olan vatandaşların ücretsiz psikolojik destek alabileceği ‘Kadın-Aile-Çocuk Psikososyal Destek Merkezi’ açıldı.

            Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, insan odaklı projelerini ardı ardına hayata geçirmeye devam ediyor. Göreve geldiği günden bu yana seçimden önce Efeler halkına söz verdiği projelere yaşam veren Başkan Atay, önemli bir projeyi daha vatandaşların hizmetine sundu. Kadın-Aile-Çocuk Psikososyal Destek Merkezi’nin açılış töreni, koronavirüs tedbirleri kapsamında Hasanefendi Mahallesi 1903 Sokak’taki adresinde düzenlenen törenle gerçekleşti. Açılış konuşmalarıyla başlayan program, Başkan Atay’ın davetlilerle birlikte açılış kurdelesini kesmesiyle devam etti. Efeler halkının ilgi gösterdiği törende; Başkan Atay merkezi gezerek, davetlilerle bol bol fotoğraf çektirdi.

            “MUTLU BİR TOPLUM YARATMAK ZORUNDAYIZ”

            “Bir sözümü daha yerine getirmenin mutluluğunu, onurunu, gururunu yaşıyorum.” diyerek konuşmasına başlayan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, şöyle konuştu:

            “Seçimden önce söz verdiğim hizmetlerin bir tanesi de buydu. Sorunlarımızın arttığı, hepimizin psikolojisinin bozulduğu, ekonomimizin dibe vurduğu süreç içerisinde, desteğe ihtiyaç duyduğumuz bir dönemi yaşıyoruz. Ekonomiyle ilgili sorunlar varken bir de üzerine pandemi dönemi içindeki olumsuzluklar da eklendi. Pandemi döneminde Efeler Belediyesi olarak sağlık çalışanlarının, doktorların kalabilmesi için otel kiraladık. Bu otelin bir bölümünü de pandemi döneminde şiddet gören kadınların kalabilmesi için ayırdık. Hiçbir kadının oraya ihtiyaç duyacağına ihtimal vermezken, odalarda yer kalmadı. Kadınlarımız çok aşırı şiddet gördü. O insanlarımızın sığınabilecekleri, eğitim alabilecekleri, sorunlarını çözme konusunda onlara yol gösterebilecek bir merkez şarttı. Belediye başkanı olarak toplumun sorunlarının çözümü konusunda verdiğim sözlerin biri buydu, yerine getirmekten mutluluk duyuyorum. Mutlu bir toplum yaratmak zorundayız. Mutlu toplum yaratamazsak geleceğimizle ilgili kuşkularımız olur, bir geleceğimiz de olmayabilir. Mutluluğu önce ailede kuracağız. Çocuklarımız, kadınlarımız mutlu ve umutlu olacak.”

            “EFELER HALKI İÇİN HER ŞEYE HAZIRIZ”

            Evin direğinin kadın olduğunu belirten Başkan Atay, sözlerine şöyle devam etti:

            “Evin direği kadın mutlu olmalı, şiddete maruz kalmamalı, ekonomik şartları uygun olmalı, ailesini bir arada tutabilmeli. Efeler Belediyesi olarak bütün politikamızı kadınların ekonomik durumlarının iyi olabileceği bir ortam yaratmak, üretimde olmalarını sağlamak, topluma kazandırılmasını sağlamak, aynı zamanda da onların ailelerini bir arada tutabilecek bir ortam yaratmak için belirledik. Kadın-Aile-Çocuk Psikososyal Destek Merkezimizin de amacı bu. Efeler Belediyesi olarak her şeye açığız, toplum için yapılması gereken ne varsa yapmaya hazırız. Tüm belediye meclis üyelerimiz burada. Diğer partilerdeki meclis üyesi arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum, çok teşekkür ediyorum kendilerine, meclisimizde kararlar oy birliği ile çıkıyor. Halkımız buradaki hizmetten ücretsiz olarak yararlanacak. Şuan bile merkezimizde 15 günlük randevu dolmuş durumda. Demek ki biz daha erken böyle bir hizmeti topluma kazandırmalıymışız. Bu özeleştiriyi de yapmak istiyorum. Merkezimizin Efeler halkına hayırlı olmasını diliyorum. Sorunlarımızı giderme konusundaki dayanışmamıza katkı yapmasını umuyorum, herkesi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.”

            “BAŞKAN ATAY ÇOK ÖNEMLİ BİR HİZMET GERÇEKLEŞTİRDİ”     

            Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakultesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yalçın Özdemir, açılışı yapılan merkezin Aydın için çok önemli bir hizmet olduğunu belirterek, “22 yıldır psikolojik danışmanlık işi içindeyim. Rehberlik Psikolojik Danışmanlık (PDR) Derneği Aydın Şubesi ve Gençlik ve Ergenlik Araştırmaları Derneği yönetimindeyim. Derneğin adını çok anlamlı buldum. Çocuklar ve kadınlar toplumun kırılgan kesimi gibi görünür ama en fazla değişime ve gelişime açık gruptur. Gençlerimiz mutsuz, gençlerimizin mutluluk düzeyi neredeyse son sırada. Şiddetlere üzülerek şahit oluyoruz. Yalnızlaşma, çocuk yetiştirmenin zorluklar gibi çok fazla konu var. Çocuk yetiştirirken bilmeyerek de olsa ev yapımı psikopatlar yetiştiriyoruz, daha sonra da yakınıyoruz. Bu hizmetler olmadan yakınmanın çok da bir anlamı yok. Eskiden geniş ailenin koruyuculuğu vardı,  bugün bu tür hizmetlere daha çok ihtiyacımız var. Toplumun geneline bakıldığında bu hizmetler kolay ulaşılabilir değil. Bu nedenle Efeler Belediyesi çok önemli bir hizmet gerçekleştirdi. Şiddet sonucuna kızmanın, öfkelenmenin yanında süreç için çalışmak önemli. Bu tür hizmetler devam etmeli. Psikolojik sorunların öncelenmediği ve bu konuda yardım almakla ilgili önyargıların olduğu bir toplumdayız. Böyle bir toplumda, bu merkez, onlara bakış açısının olumluya doğru yönelmesini sağlayacaktır. Bu nedenle Psikososyal Destek Merkezi çok önemli bir hizmet, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

            Programda konuşma yapan Hasan Efendi Ramazan Paşa Mahalle Muhtarı Ünal Aktaş ise, “Böyle bir hizmeti mahallemize kazandırdığı için, Efeler Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Atay’a çok teşekkür ederiz. Tüm ilçeye böyle güzel hizmetler yapacağından eminiz, çok teşekkür ederiz” dedi.

            PSİKO-SOSYAL DESTEK MERKEZİ NASIL HİZMET VERECEK?

            13 yaş ve üzeri çocuklar, ergenler, yetişkinler, çiftler ve ailelerin yararlanacağı Psiko-Sosyal Destek Merkezi’nde kişilere 45 dakika, çiftlere 90 dakikalık seanslarla ücretsiz psikolojik destek sağlanacak. Efeler Belediyesi’nde görevli Psikoterapist ve Aile ve İlişki Danışmanı Aytül Yurdakul’un danışmanlık yapacağı Psiko-Sosyal Destek Merkezi’nde; çocuklarını bırakacak yeri olmayan anneler destek alırken; onların çocukları, çocuk gelişimci gözetiminde seans boyunca çocuk oyun odasında vakit geçirebilecek. Psikolojik destek almak isteyen vatandaşlar ise, 0256 214 2999 numaralı telefondan randevu ve merkezle ilgili detaylı bilgi alabilecek.

            “ANNELER TERAPİ ALIRKEN ÇOCUKLAR OYUN ODASINDA EĞLENECEK”

            Terapilerde danışanların bilgilerinin tamamen gizli tutulacağını belirten Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, alanında profesyonel psikoterapist ve aile danışmanın görev yapacağı merkezde, destek almak isteyen fakat çocuğunu bırakacak yeri olmayan kadınları da düşünerek merkezi oluşturduklarını söyledi. Başkan Atay, vatandaşların çocuklarının seans boyunca çocuk gelişimci gözetiminde çocuk oyun odasında vakit geçirebileceğini de ifade etti.

img_9795.jpg

Bu haber toplam 12454 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim