• Aydın9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Zincir marketler ürün satış sınırlaması
13 Şubat 2021 Cumartesi 23:06

Zincir marketler ürün satış sınırlaması

Didim Ticaret Odası Zincir Marketlere Getirilecek Sınırlamaların Genişletilmesini İstiyor

Didim Ticaret Odası Zincir Marketlere Getirilecek Sınırlamaların Genişletilmesini İstiyor

 

Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan ve yakında Meclis gündemine getirilmesi beklenen Perakende Satış Yönetmeliği taslağında zincir marketlerin kurulduğu alan ve satacağı ürünlere yönelik sınırlamalar yer alması Didim Ticaret Odası Yönetimi ve Üyelerini memnun etmekle beraber yetersiz kaldığı değerlendirildi. 

 

Yaşanan mağduriyetlerin tamamının giderilmesi için satışı kısıtlanan ürün kapsamının genişletilmesi için harekete geçen Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu ilgili karar alıcılara aktarılması için Birlik Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na iletilmek üzere bir yazı kaleme aldı. Sigara, mobilya, cep telefonu ile elektronik ve beyaz eşya satılamayacağı belirtilen ve marketlerin açılış saatlerinde düzenleme yapılan yasa taslağına  kırtasiye, halıcılık, züccaciye, muhtelif ev gereçleri, elektrik malzemeleri, tekstil, konfeksiyon, hediyelik eşya, ayakkabı ve spor malzemelerinin de eklenmesi talep edildi. 

 

Pandemi koşullarında ticaretin zorlaştığı ve üyelerin ekonomik sıkıntılarla baş etmeye çalıştığı dönemde önerilerinin dikkate alınmasının çok önemli olduğunun altı çizildi. Okulların kapalı olması sebebiyle Özellikle kırtasiyecilerin daha büyük sıkıntılarla mücadele ettiği vurgulandı.  

 

Girişimlerimizin Sonuç Vermesinden Memnunuz

 

Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu 2019 yılında 6.Meslek Komitesinin Zincir mağazaların yerel satıcılara verdiği zararlara dikkat çektiği çalışma üzerine, başta kırtasiye, dayanıklı tüketim malları, züccaciye, elektrik, elektronik, cep telefonu ve kuyumculuk olmak üzere tekstil, hediyelik eşya, ayakkabı ve spor malzemeleri vb. kalemlerde yaptığı satışlar nedeniyle üyelerin yaşadığı mağduriyetleri anlatan bir yazı hazırlamıştı.

 

Başkan Hilmi Erbaş’ın öncülüğünde Yönetim Kurulu Üyeleri 11.11.2019 tarihindeki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ziyaretinde Birlik Başkanı  M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na zincir marketlerin sayısındaki artışın ve bu marketlerin hemen her kalemde yaptıkları satışların üyelerimizi mağdur ettiğini ve bu mağduriyeti engellemek için zincir marketlerin sayısında ve satış yaptıkları ürünlerin  sınırlandırılmasına yönelik çözüm önerileri içeren raporu sunmuştur.

 

Sunulan raporla birlikte 6.Meslek Komitesini temsil eden Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Kartal tarafından Hisarcıklıoğlu bilgilendirilmişti.

zincir-market.jpg

Bu haber toplam 12714 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim