• Aydın5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK PARTİ'DE BAŞKANLAR DEĞİŞMEYE BAŞLADI
01 Ocak 2020 Çarşamba 16:27

AK PARTİ'DE BAŞKANLAR DEĞİŞMEYE BAŞLADI

Ak Parti Delege Seçimlerinin ardından İlçe Kongrelerine gidilme aşamasında görevini bırakacak İlçe Başkanlarından İlki Söke İlçe Başkanı Namık YILDIRIM tekrar aday olmadığını açıkladı.

Ak Parti Delege Seçimlerinin ardından İlçe Kongrelerine gidilme aşamasında görevini bırakacak İlçe Başkanlarından İlki Söke İlçe Başkanı Namık YILDIRIM tekrar aday olmadığını açıkladı.

Ak Parti Genel Merkezi Tek Lİste Halinde İlçe Kongrelerine gitme Tamayülü gereği görevden aldığı İlçe Başkanlarına Aday Olmayacağını açıklaması halinde kamuoyu nezdinde tepkileri hafifletme politikasını Ak Parti Söke İlçe Başkanı Namık YILDIRIM'dan başlattı.

Ak Parti Söke Teşkilatında Başarılı işler yapan Söke İlçe Başkanı Namık YILDIRIM'ın tekrar aday gösterilmemesi şaşkınlık ile karşılandı.

Ak Parti Söke İlçe Başkanı Namık YILDIRIM'ın Aday olamdığını belirten açıklaması :

Ak Parti Söke İlçe Başkanı Namık YILDIRIM, 

Saygı Değer Sökeli Hemşehrilerim;
AK Partimize gönül vermiş, Reisimiz ve Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan sevdalısı, AK Parti ailemizin değerli üyeleri;
AK Parti ailemize katıldığım andan itibaren 2002 genel seçimleri hariç bütün yerel ve genel seçimler ile referandumlarda sırasıyla parti üyesi, yönetim kurulu üyesi, teşkilat başkan yardımcısı, seçim işleri başkan yardımcısı ve son olarak da siyasi ve hukuk işleri başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum.
2010 yılında yapılan referandum öncesi, haziran ayında genel merkezimizin teveccühü ile ilçe başkanı olarak görevlendirildim.
2010 yılı Eylül ayında yapılan referandumda 20150 oy, 2011 yılı Haziran ayı genel seçimlerinde ise Söke şehir merkezinde 10 bin oyun üzerinde olmak üzere, toplamda 21017 oy alarak bir önceki seçime göre oylarımızı 6 bin oy arttırdık.
24 Haziran 2018 genel seçimleri öncesi mevcut ilçe başkanımızın milletvekili aday adayı olması nedeniyle, genel merkezimizin bir kez daha teveccühü ile önce vekaleten daha sonra ise asalaten ilçe başkanlığı görevine getirildim. 24 Haziran 2018 seçimlerinde Söke’den de bir vekilin seçilebilmesi amacıyla seçim kampanyası sürecinde ben ve teşkilatım tüm samimiyetimizle çalışıp Sayın MKYK Üyemiz Metin Yavuz’u 21450 oyla Ankara’ya göndermeyi başardık. Söke’den İktidar Partisi olarak bir hemşehrimizi Ankara’ya vekil olarak göndermek ben ve ilçe teşkilatımıza nasip oldu.
Sayın Cumhurbaşkanımıza 24 Haziran 2018 seçimlerinde 25.550 oy çıkmıştır. 2019 yerel seçimleri öncesi genel merkezimizin aldığı karar doğrultusunda Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte Cumhur İttifakı adayı ile seçimlere katıldık. Milliyetçi Hareket Partisi’yle yürüttüğümüz seçim kampanyası sürecinde, Cumhur İttifakı olarak sadece Aydın’da değil tüm Türkiye’de örnek gösterilebilecek bir uyum içinde çalışan ilçelerden biri olarak seçim kampanyasını sürdürdük. Sökemiz’de sayın Cumhurbaşkanımızın aldığı 25.550 oyu baz alıp, teşkilat olarak hedeflerimizi ona göre belirlemiştik. Söke’de Cumhur İttifakı adayımız Sayın M. Beliğ Azbazdar 27.487 oy almış, Büyükşehir adayımız Sayın Mustafa Savaş 30 binin üzerinde oy almasına rağmen maalesef seçim kaybedilmiştir.
Yetkili olmadığım süre içinde yapılan 2015 yılı milletvekilliği seçimlerinde hem Haziran ayında hem de Kasım ayında 2 kez milletvekili aday adayı olarak partimize olan aidiyetimi yerine getirdim.
O hain 15 Temmuz gecesinde, tarafıma gelen mesaj üzerine Marmaris’e gitmek üzere eşimle birlikte yola çıktım. Yolda aldığımız haber üzerine Aydın’a geri dönerek demokrasiye sahip çıkan vatandaşlarımızla birlikte Aydın Kent Meydanı’nda sabahladık. Söke’ye döndükten sonra Cumhuriyet meydanında başlatılan demokrasi nöbetlerinde 29 gün boyunca eşimle birlikte eksiksiz olarak yer aldık.
Ben Namık Yıldırım olarak 30 yılı aşkın bir süredir aktif siyasetin içinde yer almaktayım. Söke’de doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi Söke’de aldım. Ticari ve siyasi hayatımı Söke’de sürdürmekteyim. Nasip olursa da Söke’de öleceğim.

Ticari ve siyasi hayatımda vermiş olduğum tüm maddi ve manevi taahhütlerimi yerine getirdim. Yanımda çalışan işçi kardeşlerimizden müşterilerimize, iş yaptığımız esnaflarımızdan iş adamlarına kadar, babam Süleyman Yıldırım’dan ve benden şahsi ya da kurumsal olarak hiç kimsenin bir lira alacağı bulunmamaktadır.
İlçe Başkanlığım süresince yapılan 2011 ve 2018 genel seçimleri ile 2019 yerel seçimlerinde milletvekili aday adaylarımız ile kesinleşen milletvekili adaylarımızdan, belediye başkanı aday adaylarımız ile belediye meclis üyesi aday adaylarımızdan hiç bir bağış kabul edilmemiştir. Hiç bir şahıstan da bağış alınmamıştır. Bütün seçim kampanyalarımızı Söke İlçe Teşkilatı olarak AK Parti’ye yakışır bir şekilde gerçekleştirdik.
AK Parti Söke’ye ne yaptı diyenlere,
2011 yılından itibaren gündeme aldığımız 500 kişilik öğrenci yurdunun faaliyete geçirilmesi, Söke Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin büyütülerek hizmete sunulması, Milli Eğitim Müdürlüğümüz’e ayrılan ödenek ile 2 no’lu sağlık ocağının yerine bir ortaokul ile bir ilkokulun yapılması, Lisanslı depoculuk için 2011 yılında başlattığımız çalışmaların Sökemizin vekili Sayın Metin Yavuz’un katkılarıyla 2019 yılında da gündeme alınarak resmi prosedürlerinin yerine getirilmesi, Sazlıköy ve Söke tren garlarının restorasyon işlerinin gündeme alınması, Sazlıköy tren garının tamamlanması öke tren garının bu sene tamamlanmak üzere olması, Söke Çayı Projesi’nin Sayın Metin Yavuz’un özel ilgisi ile hızlandırılarak ihaleye çıkarılması, Aydın milletvekillerimizin girişimleriyle Sarıçay Barajı’nın yapımına başlanılması hep benim ilçe başkanlığım dönemlerime nasip olmuştur.
Bu yapılan icraatlar AK Partimizin Sökemize kazandırdıklarının bir kısmıdır. Bu vesile ile siz hemşehrilerimize Söke için yapılanların hepsini sayamasak da bir kısmını hatırlatmak istedim.
Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, AK Partimiz ile Reisimiz, Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey’e destek olmalıyız. İçeride ve dışarıda düşmanlarımızla baş edebilmemiz için birlik ve beraberliğimizi vatanımız, bayrağımız, milletimiz ve devletimiz için tek bir vücut olarak mücadele etmemiz gerekmektedir. AK Parti ailesi olarak bunu başaracak ve nifak tohumu ekmeye çalışanlara gerekli dersi verecek güçteyiz.
Ak Partimiz’de kongrelerimiz başlıyor.
Ak Parti’de kongreler bir şölen havasında gerçekleştirilir. Şubat ayı içinde gerçekleşmesi beklenen kongrede,
AK PARTİ GENEL MERKEZİMİZİN DE UYGUN GÖRMESİ HALİNDE, YAPILACAK OLAN AK PARTİ SÖKE 7. OLAĞAN İLÇE KONGRESİ’NDE İLÇE BAŞKAN ADAYI OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM.
Maddi ve manevi görevlerimizi yerine getirmiş olmanın huzuru ve gönül rahatlığıyla yapılacak olan kongreyi Söke İlçe Teşkilatımız’a yakışır bir şekilde gerçekleştirerek bu süreci tamamlayacağız. Yapılacak olan kongrelerin ülkemize, Aydınımıza, Sökemize ve Partimize hayırlar getirmesini temenni ederim dedi.

1398239_1381169575507788_28200885871093567_o.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 883 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim