• Aydın18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALİ ÇANKIR : EMEKLİYE VERİLEN ZAM  ANLAMINI YİTİRMİŞTİR
02 Eylül 2019 Pazartesi 23:41

ALİ ÇANKIR : EMEKLİYE VERİLEN ZAM ANLAMINI YİTİRMİŞTİR

CHP Aydın İl Başkanı Ali ÇANKIR, Emekliye verilen zam anlamını yitirmiştir dedi.

CHP Aydın İl Başkanı Ali ÇANKIR, Emekliye verilen zam anlamını yitirmiştir dedi.

Elektrik ve doğalgaza Temmuz ayında gelen %15’lik zamdan bu yana, doğalgaza ikinci kez zam yapılmış ve son bir yılda sadece doğalgaza yapılan zam oranı %55’İ bulmuştur. Daha dün memura ve emekliye verilen %4’lük zam oranları anlamını yitirmiştir.
Enerji fiyatları enflasyondaki artışın da temel nedenidir. Dolayısıyla doğal gaz fiyatlarındaki artış başka birçok ürün ve hizmetin fiyat artışlarının da sonucu olacağından enflasyon oranı yılsonu itibariyle % 30’ları aşacaktır.
Elektrik, doğalgaz, barınma ve iletişim en doğal insan hakkıdır. Aylık zaruri aile giderleri göz önüne alındığında bu oranlarla halkımız çok zor durumda kalmıştır.  Bu zamlarla ücretli,esnaf,çiftçi çalışarak ev geçindiren halkımızın barınma, eğitim, sağlık ve sağlıklı beslenme gibi temel ihtiyaçların karşılanması mümkün görünmemektedir.
Enflasyondan işsizliğe, yoksullaşmadan, ekonomik durgunluğa kadar hayatlarımızı her alanda kâbusa çeviren kapsamlı bir ekonomik kriz derinleşerek devam ediyor.
Türkiye’nin sorunu kötü yönetim, müsriflik ve yolsuzluktur
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçeli 14 ayı geride bıraktık. Son bir yılda millet hayat pahalılığı ve işsizlik arasında sıkışmış, ekonomik krizin altında ezilmiştir. Dahası göstergeler, krizin yükünün giderek daha da artan şekilde milletin sırtına yüklendiğini göstermektedir.
Çözüm demokrasi, hak, hukuk ve adalet içerisinde halkımızın ekonomik dertlerine çözüm bulan yönetimleri bir an önce iş başına getirmektir.

412b59a3-2a6e-487d-99e0-2d6bc474a92a-001.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 724 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim