• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aydın AK Parti İl Başkanlığı Kahvaltıda Buluştu
07 Aralık 2016 Çarşamba 13:16

Aydın AK Parti İl Başkanlığı Kahvaltıda Buluştu

Ak Parti Aydın İl Başkanı Ömer ÖZMEN Basın Mensupları ile Aydın Gar Park Restaurantta kahvaltı eşliğinde buluştu.

Ak Parti Aydın İl Başkanı Ömer ÖZMEN Basın Mensupları ile Aydın Gar Park Restaurantta kahvaltı eşliğinde buluştu.

Toplantıya Efeler İlçe Başkanı Aytaç ARSLAN, İl Kadın Kolları Başkanı Seda SARIBAŞ, Ak Parti Aydın Medya Tanırımdan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Gökhan ÖKTEN, Bir dönem Partiden İhraç edilen Eski İl Başkanı İsmail Hakkı ESER ve İl Yöneticileri katıldı.

Ak Parti Aydın İl Başkanı Ömer ÖZMEN şu konulara değindi.

Ömer ÖZMEN : Anayasa Değişikliği Teklifi

Yaklaşık 1- 1 buçuk aydır Anayasa değişikliği ile ilgili gündemimiz zaten. Ülkenin yoğun gündem meselesi şuan.  Cuma gününe kadar Sayın Başbakanımız dünkü açıklamasını da göz önüne alırsak AK Partinin Anayasa değişikliği teklifi inşallah meclise sunulmuş olacak. İçerik ile ilgili bizimde bildiklerimiz sizin bildikleriniz kadar basına yansıyanlar kadar bilgimiz var. Metin resmi olarak sunulmadığı için. İnşallah metin netleştikten sonra üzerine tekrar açıklayıcı, kapsayıcı açıklamalarla yine sizlere paylaşırız.

Ömer ÖZMEN : Sayın Devlet Bahçeli ve Ülkücü Camiaya Teşekkür Ediyoruz

Burada belirtmek istediğimiz ve özellikle altını çizmek istediğim husus şudur. Anayasa teklifi ile inşallah istikrara yönelik önemli bir adım atılmış olacak. Bu noktada daha öncede ifade ettiğimiz gibi Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ ’ye ve ülkücü camiaya biz teşekkürlerimizi buradan ifade etmek istiyoruz tekrardan. Çünkü ülkenin sıkıştığı, geçtiği zor dönemdeki davranış göz önüne alındığında gerçekten elini taşın altına koyan bir yaklaşım.

Ömer ÖZMEN : Milletimize Hayırlı Olacaktır

Bu bakımdan inşallah neticede de milletimize hayırlı olacaktır. Biz buna böyle inanıyoruz. Ama dediğim gibi detaylar henüz belli değil. İnşallah Cuma günü meclise sunulduktan sonra hep beraber bizlerde oturup sizlerle paylaşırız. Tabi biz bu süreçte AK Parti camiası olarak sadece teşkilatlar demiyorum, camia diyorum ve Aydın diyorum. Aydın STK’ları, Aydındaki diğer odalarla birlikte.

Ömer ÖZMEN : İstişare Toplantıları Yapıyoruz

Bu süreci nasıl geçireceğimiz noktasında çalışmalara başladık. Partimizin kuruluşundan bu yana görev yapmış İl Başkanları, İlçe Başkanları, İlçelerdeki yöneticiler, ve yine diğer ilçe teşkilatlarımızda bulunan arkadaşlarımız ile istişare toplantıları yapıyoruz. Referandum sürecinde bize nasıl katkı sağlayacaklarını noktasında ciddi bir çalışmanın içerisindeyiz.

Ömer ÖZMEN : AK Parti Seçimden Seçime, Referandumdan Referanduma

15 yıllık bir partiyiz. Ciddi bir insan kaynağımız oluşmuş durumda. AK parti sadece seçimden seçime, referandumdan referanduma çalışan bir parti olmayacağı için bundan sonraki süreçte de böyle. İnsan kaynağımızı en verimli şekilde kullanma gayreti içerisindeyiz. Daha önce Nazilli ilçemizde yaptık, Kuşadası ilçemizde yaptık, daha önce Efelerde de yapmıştık. Tekrardan yapacağız inşallah önümüzdeki hafta içerisinde.

Ömer ÖZMEN : Aydında Elimizden Gelen Gayreti Göstereceğiz

Tüm ilçelerimizde hem STK ve oda yöneticilerimizle hem Partimizin kuruluşundan bu yana görev almış yöneticileri, Belediye Başkanları, İlçe Başkanları ile sürecin inşallah Aydında güçlü bir şekilde yürütmenin gayreti içerisinde olacağız. Burada özellik altını çizmek istediğim listenin başından şu geliyor. Anayasa değişikliği sadece AK Partinin meselesi değildir. Anayasa değişikliği milletin bir meselesidir. Bu bakımdan bu noktada Türkiye de güçlü bir Cumhurbaşkanlığı sisteminde olmasını düşünen  bütün hemşerilerimizi bu çalışmalarımızı paydaş kurmak istiyoruz. Beraber çalışmak istiyoruz. Aydında da çok güçlü bir çalışma ekibi oluştu. Yüksek bir oranda evet çıkması içinde Aydında da elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz.

Ömer ÖZMEN : Geçen Hafta Kadın Kolları İlçe Başkanları Atamaları Yapıldı

Yine değerli arkadaşlar kadın kollarımızın Efeler ilçesinde , Buharkent ilçesinde ve Karpuzlu ilçesinde uzun zamandır bekleyen ilçe başkanlıkları görevine geçen hafta içerisinde atamalar yapıldı. Ben görev alan bütün bayan arkadaşlarımıza tekrardan hayırlı uğurlu olsun diyorum. Çok zor bir süreçten önce görev aldılar. Referandum süreci Türkiye’nin içinde bulunduğu süreç göz önünde bulunduğunda yapılacak iş çok tabi.

Ömer ÖZMEN : Türkiye’yi Diz Çöktürtmeye Çalışılıyor

Yine 15 Temmuz girişiminden sonra hepimizin karşı karşıya kaldığı ve bugünlerde de hissettiğimiz bir husus. Türkiye’yi ekonomik anlamda diz çöktürmeye çalışan bir gayret var. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın önderliğinde de bu ekonomik krizi de inşallah yine teğet geçeceğine inanıyoruz.

Ömer ÖZMEN : Teşkilatımız Olarak Dolar Bozdur Kampanyasına Destek Veriyoruz

Özellikle dolar noktasında ülkemizde yapılmaya çalışılan operasyon milletimizin sağlını tamamen bertaraf edilmek üzere 2 gün içerisinde ciddi bir gerileme tekrarı yaşandı dolarda biliyorsunuz. Bu bakımdan bizde AK Parti Aydın Teşkilatı olarak dolarını bozdur kampanyasına destek çıkıyoruz.

Ömer ÖZMEN : Aydınlı Destek Veriyor

Özellikle Diyanetin hac parasını TL üzerinden alma hesaplaması çok isabetli bir davranış oldu bu süreçte. Yine Aydındaki esnaf kardeşlerimizde bu sürece destek verdiğini açıklamalarını görüyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. Aydınlı insanının ekonomisine, ülkesine destek çıktığını hep beraber görüyoruz. Tabi 15 Temmuz sürecinde başaramadıklarını bu sefer ekonomik olarak milletimizi ve ülkemizi diz çöktürmeye çalışıyorlar.

Ömer ÖZMEN : Kanımızın Son Damlasına Kadar

Allah’ın izni ile bunun üstesinden de geleceğiz. Ekonomi Koordinasyon Kurulumuz toplandı geçen hafta içerisinde. Bugünlerde büyük ihtimalle net sonuçları açıklanır. Orada alınan kararlar milletimize vatandaşlarımıza paylaşırız diye düşünüyoruz. İnşallah Mart- Nisan başı artık takvim ne zaman uygun olursa neyse ki çıkacak çalışmalardan yapılacak referandumdan sonra da biz milletimizin daha güçlü bir şekilde yerine devam edeceğine inanıyoruz. İnşallah daha kararlı adımlar atacağımıza inanıyoruz. Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın verdiği mücadelede biz başından beri olduğu gibi bundan sonra da tüm desteğimizi terimizin son damlasına kadar gerektiğinde kanımızın son damlasına kadar milletim için ülkem için sağlamaya devam edeceğiz.

Ömer ÖZMEN : Su Zammına Karşılık Dava Dilekçemiz Hazır

Yerelle ilgili birkaç hususu paylaşmakta yarar var. Biliyorsunuz geçen ay 17 Kasımda Büyükşehir Belediyesi Meclisi bir su zammı yapmıştı. Biz bununla ilgili dava dilekçemizi tam anlamıyla hazırladık. Tabi buradan son kez sizlerin aracılığı ile çağrıda bulunmak istiyoruz. Halk İster Büyükşehir Yapar gibi bir sloganla yola çıktı biliyorsunuz bir kamu bankasının sloganını kopyalayarak yaptı bu işi. Bizim sloganlarımızı da kopyalayarak zaten bu işi yapıyor Büyükşehir Belediyesi.

Ömer ÖZMEN : Büyükşehir Belediyesine Su Zammını Geri Alması İçin Çağrıda Bulunuyoruz

Aydınlılar su zammının geri alınmasını istiyor. Biz burada tüm personellerimiz adına Büyükşehir Meclisine, Büyükşehir Belediye Başkanına bu zammı geri alma noktasında bir çağrıda bulunuyoruz. Aksi taktirde dava noktasında da İl Başkanlığımızdan da isteyen arkadaşlarımıza dava dilekçelerimizi vereceğiz. Bu noktada hukuki yardım isteyen, dava açma isteyen arkadaşlarımız vereceğiz.

Ömer ÖZMEN : Efeler Belediyesi Katı Atığa % 30 Zam Yaptı

Yine evvelsi gün akşamında Efeler Belediye Meclisinde alınan bir kararla katı atığa da %30 oranında bir zam yapıldı. Tabi zammın gerekçesi çok ilginç. Askeri ücrete de zam yapıldı. Bu mantığı çözmek mümkün değil. Bir açıklama daha var oda zararına zam. Mali müşavir arkadaşımız görüşüyoruz zararına zam diye ben bunca yıldır çalışıyorum ama zararına zam diye bir kavram ilk defa gördüm. Eksik zam, yarım zam olurda diyor zararına zam diye bir husus bizim literatürümüzde yok diyor. Tabi Aydında CHP’li Belediyelerle biz daha birçok kavram tanışacağız gibi görülüyor. Bunlarda ilkleri Aydının.

Ömer ÖZMEN : Geçen 7 Yıl; Aydının Kayıp Yılları

Tabi diğer yapılan hizmetler, yapılamayan hizmetler zaten hepinizin gözü önünde. Aydının her tarafı kapaklarla doldu zaten. Bilmiyorum tekerlerini kestiren, patlatan var mı. Gerçekten çok ciddi bir sıkıntı. Aydının özellikle 2009’dan bu yana geçen 7 yıllık dönemini tanımlamamız ifade etmemiz gerekirse ben buna kısaca Aydının kayıp yılları diyorum. Aydın gerçekten 7 senedir  kaybediyor maalesef. Yani seçim vaatlerinden bırakın Büyükşehir için vaat edilenleri 2009 da vaat ettiklerinden daha henüz tamamlayabildikleri bir şey yok.

Ömer ÖZMEN : Labirent Gibi Yollardan Eve Gitmeye Çalışıyoruz

Umudumuz şu kalan 2 yıllık süreçte daha iyi çalışır gayret ederde en azından 2019 da iktidara gelecek Belediye Başkanı rahat eder. Yoksa 2019 da göreve gelecek kimse gerçekten işi çok zor. Aydının ciddi bir mana da toparlanmaya ihtiyacı var. Plansız programsız yapılan işlerden dolayı zaten Aydın hemşerilerimiz bıktı. Yol asfaltlama çalışması yapılıyor, labirent gibi sokaklardan evimize gitmek zorunda kalıyoruz. Bu sorun sadece benim değil bütün Aydınlının şikayeti. Biz bu noktadan tekrar Aydın halkının kaynaklarının imkanlarının heba edilmemesinin gerektiğine inanıyoruz. Bu noktada yatırım önceliklerinde de hata yapıldığını tekrarlıyoruz.

Ömer ÖZMEN : Aydında Su Fiyatları Ortalamanın Üzerinde

Özellikle de şu su zammının geri çekilmesi noktasında çağrımızı yenilemek istiyoruz. Komşu ilimiz İzmir de bile su zammı ancak %10. Biliyorsunuz AK Parti Büyükşehir Meclisine, grubumuz hiç zam yapılmaması noktasında önerge vermiştir. Ancak sayısal çoğunluğumuz yetmediği için bu önergemiz kabul edilmedi. Aydında su fiyatları zaten ortalamanın üzerinde. Bunun aynı noktada sabit kalması açısından teklifimiz vardı kabul görmedi. İnşallah bu süreçte vatandaşımızın mağdur olmaması adına böyle bir çalışma yapılması gerekiyor. Ümit ediyoruz bekliyoruz.

Ömer ÖZMEN : Slogan Çalmakla Hizmet Olmaz

Şunu da söylemek istiyorum. Slogan çalmakla maalesef hizmet olmuyor. Sadece slogan atmakla, afişleri doldurmakla, Aydının billboardlarını kendi resimlerinizle kendi sloganlarınızla donatmakla  Aydın bir adım ileriye gitmiyor. Bunu üzülerek söylüyorum. Algı Belediyeciliği Aydın buraya kadar gelebildi. Bundan sonra bir adım dahi gitmesi mümkün gözükmüyor değerli arkadaşlar. Bu bakımdan biz Aydındaki Büyükşehir Belediyesinin yaptığı icraatları takdirini milletimize bırakıyoruz.

Ömer ÖZMEN : Az Yapılan İşi Çok Yapılmış Gibi Göstermek

Bugün sabah bir haber gördüm. 40 yıllık sorun çözüldü başlığı. Merak ettim ASKİ 40 yıllık özlemi gidermiş. İçeriğine baktım. Bir vatandaşın evine kanalizasyon bağlanmış. Sadece bu. Haberleri çok ilginç. Az yapılan işi çok yapılmış gibi bir gayrette var bunu da görüyoruz. Ama dediğim gibi neticede vatandaşın takdirinde olan bir şey bunlar. Hepinize teşekkür ediyorum sorularınız var ise sorularınızı alabilirim.  

Ömer ÖZMEN : Efelik Yapmasaydı

Başka Büyükşehirlerin içerisinde Aydından pahalı olanlara baktık. Ama biz Aydında yaşadığımız için diğerleri ile kıyaslama yapmamız bence doğru değil bu noktada. Aydında Büyükşehir Belediyesi birçok su kaynağı hazır buldu. İkizdere Barajı ile Aydınımızın su ihtiyacı büyük ölçüde karşılandı. Dandalaz Barajı ile Nazilli bölgemizin, Karacasu bölgemizin su ihtiyacı önemli ölçüde karşılandı. Eğer Büyükşehir Belediye Başkanı efelik yapmasaydı kendince Sarıçay Barajını da Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu halledip bitirecekti onu ve teslim edecekti. Ama DSİ kim biz yaparız onu deyince, onu da yapmasını bekliyoruz. Aydındaki su maliyeti de, diğer Büyükşehirlerin su maliyetinden daha farklı bunu göz önünde bulundurmak gerekir.

Ömer ÖZMEN : Devlet Memurları Kanunu İle İleriye Gitmek Mümkün Değil

Şimdi şunu ifade etmek lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız bu mücadelesini gösterirken dikkat ediyorsanız bir çok ifadesinde şunu kullanıyor. Mevcut Devlet Memurları kanunu ile, mevcut bürokratik yapı ile bir adım daha ileriye gitmemiz mümkün değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle Devlet Memurları Kanunu değiştirme noktasında çok ciddi bir gayreti, teşviki var. Kendileri de bu sistemden şikayetçi. 15 yıldır icranın en başında olan birinin tecrübesi ile bu söyleniyor.

Ömer ÖZMEN : Ya Ayak Uyduracak, Ya Ayak Uyduracak

Diğer hususta da şunu söylemek isterim. Önümüzdeki süreçte AK Parti iktidarının çalışmalarına ayak uyduramayan bürokratlarda ya ayak uyduracak ya ayak uyduracak. Bunun başka çaresi yok. Bu noktada bize de zaman zaman sıkıntılar geliyor. Biz insanların sıkıntılarını, vatandaşlarımızın sıkıntılarını ölçüp aşmaya çalışıyoruz. Tabi en büyük sıkıntımız görebildiğimiz kadarı ile devleti hala daha eski soğuk yüzlü devlet olarak görmesinden kaynaklanıyor. Devlet o kadar eskisi gibi değil. Uzun süredir değişim süreci yaşanıyor. Milletimiz yavaş yavaşta istemeyi öğrendi. Benim yanımda birçok arkadaşımız KOSGEB’den destek alarak kurs açan arkadaşlarımızı da biliyoruz. Eğer bu konularda sıkıntı yaşayanlar varsa bunlar içinde inşallah çalışmalar yapılır diye ümit ediyoruz.

Ömer ÖZMEN :  Son Kararı Bakanlık Verecek

Şimdi bina yapılırken SGK binası olarak yapıldı. Yeni atanan İl Müdürümüz taşınmaya başladı. Bu konuda son kararı Bakanlık verecek. Bu noktada iki kurumda Bakanlığa yazı yazdı. SGK bu bizim binamız diyor. İŞKUR’da biz neticede aynı Bakanlığa bağlıyız. Yaptığımız işler birbirimiz ile bağlantılı işler. Bu bağlamda ikimizde aynı binada olsak iyi olur diyor. Yani son kararı Bakanlık verecek arkadaşlar.

Ömer ÖZMEN : Aydında Sabah ve Akşam Trafiği En Büyük Şikayetimiz

En son adliyedeki yetkililer ile görüşmemizde bu Mimar Sinan Mahallesindeki eski Aydın Spor kompleksi ile ilgili bir görüşme yapıldı ifade edildi tarafımıza. Oranın adliye binası olması Aydının şehir içi trafiği yükünü ne kadar etkiler ne kadar etkilemez bence bunların tartışılması lazım. Bizim en büyük şikayet ettiğimiz husus Aydındaki sabah ve akşam trafiği. Gerçekten bazen içinden çıkılmaz bir hal alıyor. O bölgede de ciddi bir nüfus yoğunluğu var bizim aydında. Caddede ana arterlerden birisi oldu. Orda adliyenin olması Aydınlımızın ne kadar menfaatine olur ne kadar olmaz bence tekrar tartışılması lazım. Bu noktada karar vericilerin tekrar düşünmesi gerekiyor. Aydında çok alternatif var. Özellikle şehir içine bu yapının yapılmaya çalışılmasını ben şahsen doğru bulmuyorum.

Ömer ÖZMEN : 14 Yılda 14 Milyar Lira Yatırım Yapıldı

Çevre yolu Aydının yıllardır ihtiyacı olan ve Aydında yaptığımız birçok yatırımdan bir tanesi. Biz 14 yıllık iktidarımız döneminde Aydına 14 Milyar Liralık eski para ile 14 Katrilyonluk bir yatırım yaptık. Çevre yolu da viyadük bağlantılı tüm düzenlemeleri bize ait ve 178 Milyon Lira. Ana çevre yolu itibari ile sadece 90 Milyon Lira mal olan bir yatırım. Bu kadar yatırımın içerisinde muhakkak hakkedeceği yeri alacaktır. Ama önce tamamlandığında biz orayla ilgili bir açılış yapmayı düşünüyoruz. Bizi oradaki asıl niyetimiz yan yollarla bağlantının bir şekilde sağlanması. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bütün mitinglerinde açıkladığı 30 büyük şehre Bölge Hastaneleri. İnşallah önümüzdeki yıl onun temelleri atılacak. İzmir Aydın Otoyolunun Denizli’ye kadar uzanan ardından Antalya’ya kadar gidecek kısmı da bizim için önemli. Bunlar ivedilikle tamamlanması gereken ve bütün milletvekillerimizin bizimde takip ettiğimiz şuan önceliğimiz olan projeler. İnşallah hayırlı olur.


Ömer ÖZMEN : Çıldır Havaalanı Açılışı 2017’de Olmayabilir

Çıldır havaalanın açılması ile ilgili geçen seçim kampanyasında milletvekillerimiz bu noktada taahhütte bulundular. Bizde bu taahhütlerin arkasındayız. Aydında bir Uluslararası Havaalanı yapılması gerektiğine yani mevcut havaalanı bu hesapta büyütülmesi gerektiğine bizde inanıyoruz. Belki 2017’nin içerisinde olmayabilir ama önümüzdeki yılların programı içerisinde olacaktır. Çünkü şundan dolayı Aydındaki halk için bu havaalanının büyütülmesi sadece yolcu taşımacılığı için değil aynı zamanda bazı meyve, sebze ve çiçekçilik sektörünün büyütülmesi ile birlikte kargo taşımacılığını göz önünde bulundurarak yapılacaktır bu çalışma.

Ömer ÖZMEN : Aydınlı Hemşerilerimiz Akıllı İnsanlar

 Bu yıllardır Ticaret Odasının, Sanayi Odasının, diğer meslek odalarının ve siyasetin gündemin olan bir mesele. Tabi ben sadece şundan endişeliyim. Aydınlı hemşerilerimiz Aydındaki uçak biletlilerini mi tercih ederler yoksa İzmir yakın nasıl olsa 45 dakika İzmir’e mi giderler ben ondan endişeliyim. Çünkü İzmir’den kalkan uçak kadar kalkmayacak buradan. Dolayısı ile havayollarının maliyetlerinde bir artış olacaktır. Ben bu noktada Aydınlı hemşerilerimiz ne kadar sahip çıkacak ben onu merak ediyorum. Çünkü hemşerilerimiz ekonomilerini düşünen akıllı insanlar.

Haber / Fotoğraf : Osman ÇELİKKOL

_dsc4110.jpg_dsc4113.jpg_dsc4116.jpg_dsc4118.jpg_dsc4122.jpg_dsc4127.jpg_dsc4130.jpg_dsc4133.jpg_dsc4134.jpg_dsc4136.jpg_dsc4139.jpg_dsc4149.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8293 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim