Değerli okurlarımız bugünkü yazımı Aydın Bedesten İş Merkezi hakkında yazacağım.
Bilindiği üzere Bedesten İş Merkezi Aydın Ramazan Paşa Mahallesinde Maliye binasının yanında olup Aydınımızın köklü sorunlarından birine sahip bir İş Merkezidir.
Bugün Aydın Bedesten İş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı F. Coşkun IRMAK Bey ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret ettim.
Coşkun Irmak ve yönetimi görevi yeni devraldı, Genel Kurul da 2 liste girilen seçimle iş başına geçmiş, Bedesten İş Merkezinin sorunlarını çözmeye talip akil insanlardan oluşmaktadır.
Bedesten Çarşısı 4 kattan oluşmakla birlikte 180 civarında dükkan bulunmaktadır.
Üst taraftaki 2 katın ruhsatı var ancak Bodrum ve Zemin Kattaki dükkanların ruhsatı yok..
Neden mi ?
Bedesten İş Merkezi içinde bulunan Tarihi Hamam ın restarasyonu yapılmadan ruhsat verilmemesi için Aydın Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından Aydın Belediyesi ne bir yazı gönderilmiş. Aydın Belediyesi bu yazıya istinaden Ruhsat verememektedir.
Birincisi 4 katlı binanın 3 ve 4 katının ruhsatlı ancak 1 ve 2. katının ruhsatsız olduğu başka bir yapı düşünemiyorum.
Şimdi 1 ve 2. katın ruhsatı verilmese yıkım kararı alınsa 3 ve 4. kat nasıl ayakta duracak soruyorum.
İkincisi Madem tarihi bir Hamamımız var ve restarasyonu yapılması gerekiyor bunu neden Devlet yapmıyor da Ruhsatı vermeyecek kadar kural koyarak Bedesten İş Merkezi sakinlerine ödettirilmek isteniyor.
Bedesten İş Merkezinin kalkınması, Aydınımıza faydalı hale gelmesi için acilen 1 ve 2. katlardaki dükkanların ruhsatları verilmelidir. Devletimiz İnsanlarımızın işlerini zorlaştırmak yerine kolaylaştırmak için vardır.
www.aydinozel.com Adnan Aytaşkın Genel Yayın Yönetmeni
Bu yazı toplam 702 defa okunmuştur.