• Aydın28 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aydın BŞB Meclis Üyesi Necmettin ÜNÜVAR'dan Basın Açıklaması
25 Ocak 2017 Çarşamba 16:24

Aydın BŞB Meclis Üyesi Necmettin ÜNÜVAR'dan Basın Açıklaması

Necmettin ÜNÜVAR; Kuşadası Kaymakamı Hacı Feyzullah mahallesinde yaşanan toprak kayması nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımıza destek olacağına topu başka kurumların üzerine atmaktadır.

''Kuşadası Kaymakamı Hacı Feyzullah mahallesinde yaşanan toprak kayması nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımıza destek olacağına topu başka kurumların üzerine atmaktadır. Kuşadası Kaymakamına tavsiyemiz yasa ve kanunları bir kere daha okumasıdır. Kolaylık olması nedeniyle kendisine ilgili mevzuatı biz buradan hatırlatalım. Kentlerde herhangi bir alanda gerek doğal afet gerekse plan proje veya uygulama hatalarından kaynaklanan ve bir bölgeyi bütün olarak etkileyen müessir bir olay yaşandığında alınacak tedbirlere ilişkin düzenlemeler 7269 sayılı kanun ile belirlenmiştir. Söz konusu kanuna göre böyle bir müessir olay yaşandığında alınması lazım gelen tedbirleri almaya olaydan etkilenenlere bütün imkan ve vasıtalarla yardımda bulunmaya ve buna ilişkin tüm iş ve işlemleri yürütmeye kaymakam yetkili kılınmaktadır. Buna göre afet kapsamına giren söz konusu olay gerçekleştiğinde Kuşadası Kaymakamının acilen gerekli yardımları organize ettikten sonra olaya ilişkin gerekli tespitleri yaptırarak binaların tamirine veyahut yıkımına karar aldırması gerekirdi. Daha sonrada binaların tamiri veya yıkımına ilişkin giderlerinafet fonundan karşılanmasını sağlaması gerekirdi. Kuşadası kaymakamı kanunla kendisine verilmiş olan görevler bu kadar açık ve netken, sanki sorumluluk büyükşehir belediyesindeymiş gibi, suçluluk psikolojisiyle sorumluluğu büyükşehir belediyesine atma çabası içine girmiştir.

Kuşadası Kaymakamı Aydın Valiliğine ve Büyükşehir Belediyesine akıl vereceğine kendi işini layıkıyla yapmaya çalışmalıdır.Kuşadası Kaymakamı görev yaptığı ilçenin sorunlarını çözmek yerine Valilik, Büyükşehir Belediyesi gibi kurumlara görevler biçip talimatlar vererek haddini aşmaktadır. 

Kuşadası’na yaptığımız Atatürk 1 ve Atatürk 2 köprülü kavşakları trafik sorununa kalıcı çözüm getirmiş ve şoför esnafımız ile Kuşadası halkı tarafından takdir edilmiştir.

Vatandaşa hizmet etmek ne zamandan beri cinayet olmuştur. Yapılan hizmetleri böyle yakışıksız bir biçimde adlandırmak ancak vatandaşa hizmet derdi olmayan kişilerin söylemleridir. Kaymakamın görevi kentteki asayişi ve huzuru sağlamaktır. Kaymakam asli görevi ile ilgilenmeli yüreği vatandaşa hizmet aşkı ile çarpanların işine takoz olmamalıdır.

Kuşadası kaymakamı herhalde siyaset yapmayı düşünüyor. Kendisi ya Kuşadası belediye başkan adayı ya da vali olmak istiyor ki yapılan bir hizmeti cinayet olarak adlandırabiliyor. Yapılan bir hizmetin cinayet olarak nitelendirebilmesi için insanın şuurunu kaybetmiş olması gerekir.'' dedi.

AydınÖzel

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1587 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim