• Aydın13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aydın BŞB Meclis Üyesi Ünal SARIOĞLU Röportajı
10 Kasım 2016 Perşembe 23:19

Aydın BŞB Meclis Üyesi Ünal SARIOĞLU Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Emrullah TURGUT; Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Yenipazar Belediyesi Meclis Üyesi Ünal SARIOĞLU İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Emrullah TURGUT; Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Yenipazar Belediyesi Meclis Üyesi Ünal SARIOĞLU İle Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

Emrullah TURGUT : Kendinizi tanıtır mısınız ? Ne işle Meşgul sünüz ?

Ünal SARIOĞLU : Avukatlık yapıyorum

2000 yılında Kocaeli Hukuk Fakültesini tamamladım ve Avukatlık mesleğine başladım.

Emrullah TURGUT : Siyasetle bağlantınız ne zaman başladı ?

Ünal SARIOĞLU : Ortaokul Yıllarımda Siyasete İlgim Vardı

Siyasetle bağlantım aslında ortaokul ve lise yıllarından siyasete bir ilgim vardı bu ailemde siyasetle ilgilenen babam olduğu için de olabilir ama kendimin de ülke sorunlarına ve yaşadığım yerin sorunlarına yönelik bir ilgimin olduğu yadsınamaz. Tabi Hukuk Fakültesi'nde okuyunca da ülke sorunlarından da uzak kalamıyorsunuz doğal olarak demokrasi ile sorunlarla uğraşıyorsunuz bu bir toplumsal bilinç halinde size yerleşmiş oluyor zaten.

Emrullah TURGUT : Bu döneme kadar hangi partilerde görev aldınız ?

Ünal SARIOĞLU : 2003 Yılında Ak Parti’ye Üye Oldum

2003 yılında ilk defa siyasi parti olarak AK Parti'ye üye oldum. AK Parti Üye olduktan sonra o zaman için Gençlik Kolları Başkanlığı tarafıma tebliğ edildi. Bir müddet Gençlik Kolları Başkanlığını yürüttüm.

Ünal SARIOĞLU : Türkiye’nin En Genç İl Genel Meclis Üyesiydim

2004 yılındaki yerel seçimlerde İl Genel Meclis Üyesi adayı gösterildim. Tabi o zaman Türkiye'nin en genç İl Genel Meclis Üyesiydim. Çünkü 25 yaşını yeni doldurmuş seçilebilme kabiliyetini yeni almıştık, 1 dönem İl Genel Meclis Üyeliği yaptık bitirdik. 2009 yılında tekrar aday olduk, 2009'da da yeniden seçildik bir dönem daha İl Genel Meclis Üyeliği yaptık.

Ünal SARIOĞLU : 4 Yıl İlçe Başkanlığı Yaptım

Bu arada 2010 yılında AK Parti İlçe Başkanlığı görevi ilçemde Yenipazar'da tarafıma tebliğ edildi daha sonra Olağan Genel Kongre vardı, Kongrede İlçe Başkanı olarak tekrar seçildim ve bu 2014 yerel seçimlerine kadar İlçe Başkanlığı Görevine devam ettim.

Ünal SARIOĞLU : Bağımsız Büyükşehir Meclis Üyesiyim

2014 yerel seçimlerinde de Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi adayı oldum, Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak da görevime devam etmekteyim. 2016 yılı Nisan ayında Ak Parti'den istifa etmiş durumdayım şu anda bağımsız olarak Aydın Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği görevini sürdürmekteyim.

Emrullah TURGUT : Ak Parti den ayrılma sebebiniz neydi ?

Ünal SARIOĞLU : Bağımsız Olarak Hizmetlerime Devam Ediyorum

AK Parti'den ayrılma sebebim orada 2014 seçimlerinde 2016 seçimlerinde Yani meclis toplantısına geç kalmamdan kaynaklanan bir Polemik üzerine yaşanan bir sıkıntı oldu ve bir sıkıntı üzerine de istifa etme kararı aldım, bir arkadaşımla birlikte istifa etme yolunu seçtim ve halen de bağımsız olarak hizmetlerime devam etmeye çalışıyorum. Meclis toplantısına 5 dakika geç kalmamızdan dolayı farklı manalar yüklenilmeye çalışıldı. Bizde ani bir karar ile istifa etmeyi tercih ettik.

Ünal SARIOĞLU : Seçilme Amacımız Bölgemize Hizmet Etmek

Bağımsız Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak seçmen bölgemize köylülerimize yereldeki insanlarımıza hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. Çünkü bizim seçilme amacımız yerel bir siyasetçi olarak seçildiğimiz bölgeye hizmet etmek ve ben şu anda da bu konuda yoğun bir çalışma içerisinde olduğumu ifade etmek isterim ve bunu da vatandaşlarımızda görmektedirler, her türlü altyapı üstyapı olsun bir Yenipazar’da hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz.

Emrullah TURGUT : Bu zamana kadar yapmış olduğunuz çalışmalardan bahseder misiniz ?

Ünal SARIOĞLU : Yenipazar’da Yolu Olmayan Köy Bırakmadık

Yenipazar'da 2004 yılına dönmemiz gerekir. 2004 yılında Yenipazar'da parke taşı olmayan köylerimiz vardı, O derece Yenipazar’ımız geri kalmış durumdaydı. Asfaltlanmayan yollarımız vardı, Su Şebekesi olmayan köylerimiz vardı o süreçte İl Özel İdaresinin de yapılan reformla kendi içinde bir adet özerkliğe kavuşmuş olması ve sonradan da bütçe imkânlarının artmasıyla beraber biz Yenipazar’da köy yolu olmayan, şu şebekesi olmayan köy bırakmadık.

Ünal SARIOĞLU : Köprü Vazifesi Görüyoruz

Parke taşı döşenmemiş köylerimizin birçok parke taşı sorunu çözdük. Onunla beraber birçok hizmeti gerçekleştirdik. Halı sahasından tutunda spor sahasına, futbol sahasında kadar düğün salonlarına kadar çatılı düğün salonlarına kadar yani yemek yenilen yerlere kadar köylülerimizin ihtiyacı olan her alanda hizmet üretme gayreti içerisinde olduk. Şimdi de Büyükşehir'den aynı imkânları köylülerinize yansıtmaya çalışıyoruz tabi insan yaşadığı müddetçe hizmetlerin sonu yok, devamlı sorunlar doğuyor yeni ihtiyaçlar baş gösteriyor ve biz de o ihtiyaçlara cevap verebilmek için köprü vazifesini görüyoruz.

Emrullah TURGUT : Büyükşehir Belediye Başkanımızın ilçelere yaptığı yardımlar ne seviyede yeterli mi ?

Ünal SARIOĞLU : Özlem Hanım Diyaloğa Açık Bir İnsan

Aydın Büyükşehir Belediye başkanımız Özlem Hanım’ın diyaloğa açık bir insan olduğunu düşünüyorum. Diyaloğa girildikten sonra hizmet üretme noktasında kesinlikle taraf ya da partizan bir yaklaşım içerisinde olmadığını kendi gözlerim ile müşahede ediyorum. Yenipazar’ımızla da ilgili olarak ben bizzat sorunları Aydın Büyükşehir Belediye Meclisinde ya da Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ifade ettiğimde dile getirdiğimde her zaman çözüm aramanın içerisinde olmuştur gayreti içerisinde olmuştur ve şuanda da bunları bizzat Yenipazar’da gerçekleştiriyoruz. Farklı bir Partiden Belediye olmasına rağmen.

Emrullah TURGUT : İlerleyen dönemlerde yapmak istediğiniz bir proje var mı ? Varsa bahsedebilir misiniz ?

Ünal SARIOĞLU : Siyasette Halkımız İstediği Müddetçe Olacağız

Evet, tabi, Şu an için Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliğim ve Yenipazar Belediye Meclis Üyeliğim devam ediyor. Allah ömür verirse 2019 yerel seçimlerine kadar da devam edecek. Büyükşehir Belediyesinde bu süreç içerisinde azami derecede hizmet etmenin gayreti içerisinde olacağız. Vatandaşlarımız önümüzdeki süreçlerde bizlere bazı görevleri layık görürlerse yine de hizmet üretebilmek için hizmet yapabilmek için çalışmalar yapacağız. Siyasetinde asıl amacının hizmet olduğunu düşünüyorum. Uygun olan yerlere mutlaka aday olacağız ve devam edeceğiz. Siyasette halk istediği müddetçe olacağız. Bir girince bir daha çıkmak mümkün olmuyor. Biz halkımızı memnun etmenin gayreti içerisinde olacağız.

Emrullah TURGUT : Siyasetten Beklentiniz Nedir ?

Ünal SARIOĞLU : Makam Mevki peşinde Değiliz

Olaya şöyle bakmak lazım. Futbol tabiriyle anlatayım. Biz önümüzdeki maçlara bakıyoruz. Önümüzdeki günlerde uzun soluklu hedeflerimiz yok. Biz önümüzdeki imkânları değerlendirip vatandaşa hizmet üretmenin derdindeyiz. İlla da Makam mevki peşinde değiliz, illa Milletvekili olayım, Belediye başkanı olayım derdinde hiç olmadık, olmayacağız da. Ama vatandaşımıza yaşadığımız yere, Ülkemize, Aydınımıza nasıl hizmet edebiliriz.

Ünal SARIOĞLU : Hizmet Etme Rolünü Üstlenmeye Hazırız

Hizmet etme yönünde nerede bir rolümüz olur, o rolü her zaman üstlenmeye hazırız.  Bu siyaset içerisinde olmaz sivil toplum örgüt içerisinde olabilir, siyasi parti sayesinde olabilir başka mekanizmalar içerisinde olabilir biz hizmet etme derdindeyiz ve bu imkân verildiği müddetçe de hizmet üretmeye devam edeceğiz.

Emrullah TURGUT : Ne İş Yapıyorsunuz ? Geçim kaynağınız nedir ?

Ünal SARIOĞLU : Geçim Kaynağım Avukatlık

Ben kendim Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra 2003 yılında Yenipazar ilçesinde Serbest Avukatlığa başladım ve hala Avukatlık yapmaya devam ediyorum geçim kaynağım Avukatlık ve Özgür bir biçimde de Avukatlık mesleğini yapmaya devam ediyoruz.

Emrullah TURGUT : Güncel siyasi meselelerle ilgili düşüncelerinizi alabilir miyiz?

Ünal SARIOĞLU : Biz Siyasetçi Değiliz Hizmet Gönüllüsüyüz

Genel siyasetle ilgili konularda şu an için cevap verme niyetinde değilim. Çünkü Genel Siyaseti Milletvekillerimiz yapsın, İl Başkanları, İlçe Başkanları yapsın. Ben kendimi daha çok yerel yönetici olarak görüyorum. Yerel bir siyasetçi olarak hizmet etmenin gayretindeyiz, bu tarz sorulara şuan için cevap vermeyeceğim ama elbette mutlaka bu konularla ilgili görüşürüz vardır ama bunlara cevap vermeyeceğim çünkü o işi siyasetçiler yapsın bir siyasetçi değiliz şu an için hizmet gönüllüsüyüz. 

Emrullah TURGUT : Bizim sorularımız bu kadar kamuoyuna açıklamak istediğiniz bir şey var mı ?

Ünal SARIOĞLU : Güzel Bir Yenipazar İstiyoruz

Güzel bir Aydın, Güzel bir Yenipazar istiyoruz. Siyasi ayrım gözetmeksizin tüm Devleti yönetenler, Valisiyle, Kaymakamıyla, Büyükşehir Belediye Başkanıyla, Belediye Başkanıyla birlikte diyalog içerisinde olmak şartıyla ki son dönemde bunun ufak ufak izlenimlerini alıyoruz. Güzel Projelere imza atmanın derdinde olmalıyız. Çünkü Aydınımız güzelliklere layık. Aydın gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü. Bu güzel yeryüzünü daha iyi nasıl yapabiliriz. Çünkü artık yıllar geçiyor artık şehirler birbirleriyle yarışıyor. Bu yarışta geri kalmamız lazım, bu yarışta geri kalmamamız içinde Proje üretmek ve Projeleri hayat geçirmek zorunluluğumuz var.

Emrullah TURGUT : Aydın Büyükşehir Belediyesinin şuanda yapacak olduğu çok büyük bir proje var mı ? Bildiğiniz. Bizim bildiğimiz bu kavşaklar, battı çıktılar var ama bunun haricinde diğer şehirlerin önüne geçebileceğimiz projemiz var mı bizim.

Ünal SARIOĞLU : Vaat Edilen şeyleri Gerçekleştirmek gerekiyor

Valla Büyükşehir Belediye Meclisine geldiği müddetçe biz bir değerlendirme yapıyoruz ama Kendilerinin seçime girerken taahhüt ettikleri projeler var. Bu Projeleri de gerçekleştirmek üzere bildiğim kadarıyla çalışmalarını yürütüyorlar. Tabi Siyasette Yüzde 100’ünü gerçekleştirebilmek bazen mümkün olmaya biliyor. En üst düzeyde vaat edilen şeyleri gerçekleştirmek gerekiyor ve bunları da halk bir daha ki seçimde değerlendiriyor.

Ünal SARIOĞLU : Birinci Unsur Seçmen İradesidir

Demokrasilerde en önemli şey birinci unsur seçmenin iradesidir. Tabi demokrasiler sadece Millet İradesine de dayanmıyor. Bunun yanında Demokrasinin yerelleşmesinde ki unsurları var. Ondan sonra hukukun üstünlüğü var bu gibi şeyler önemli. Demokrasiler yerelleşmeli, bunun altını çizmek istiyorum ama yerelleşirken de yerel siyasetçilerinde demokrasi bilincine sahip olmaları demokrasiyi içselleştirmeleri gerekir. Demokrasi içselleştirilmedikten sonra başarılı olmak mümkün değildir diye düşünüyorum.

Emrullah TURGUT : Zamanında Denizli Belediyesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi o kadar battı çıktı yapıldı diye örnekler veriliyordu ya şu an bizde de yapılmaya başlandı yani biz isteriz ki Aydın’ımız hep bir üst noktaya gelsin o yüzden battı çıktıların bir an önce bitmesi ve dediğiniz gibi Aydın’ı öne geçirebilecek bir projenin olması gerekiyor. Mutlaka Aydın Büyükşehir Belediyemiz bu konuda çalışıyordur ama sizin bildiğiniz herkesten önce millete yansıtabileceğimiz bir şey var mı?

Ünal SARIOĞLU : Büyükşehir’in Projelerini Açıklama Yetkim Yok

Bildiğimiz projeler mutlaka vardır fakat bunları açıklamak Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kendi yetkisinde kendi ukdesinde olan bir görevdir diye düşünüyorum. Benim onların projelerini mega çaplı da olsa küçük çaplı da olsa açıklamak üzere bir yetkim, görevim yok diye düşünüyorum. Onların kendisini münhasır olarak bu yetkiyi barındıramaz.

Emrullah TURGUT : O zaman Aydın’ın bir vatandaşı olarak soralım size, Aydın’da en çok olmayıp ta görmek istediğiniz nedir? Aydın’da yaşayan bir vatandaş olarak meclis ve belediye üyeliğinizi karıştırmadan yani ben Aydınlıyım Aydın’da şunun daha çok olmasını isterim dediğiniz bir şey var mı?

Ünal SARIOĞLU : Aydın Tarım’ıyla Turizm’iyle Olağanüstü Bir Şehir

Aydın Tarımıyla turizmiyle ile olağanüstü bir şehir, Aydın’ın tarım potansiyelini kullanmamız lazım. Turizm potansiyelini üst düzeyde kullanmamız lazım ve bunlar içinde örnek şehirler var bir Antalya var biz Antalyalılardan niye geri kalalım, turizmde bunu zorlayacak projeleri gerçekleştirmemiz lazım.

Ünal SARIOĞLU : Tarımsal Sanayi’de Geri Kalmışlığımız Var

Tarımda da öyle tarımsal sanayide geri kalmışlığımız var tarımsal Sanayi hükümet bu konuda birçok destekler yapıyor Onu biliyoruz işin açıkçası tarımsal potansiyelimizi de en üst düzeyde kullanmış olmamız lazım bununla ilgili de projelerimiz var.

Ünal SARIOĞLU : Aydında ki Tarihi Kazılar Biran Önce Yapılmalı

Mesela biz turizmle ilgili İl Genel Meclis Üyesi iken Efes Kongre Merkezi'ni tamamlamak üzere çok büyük bir çaba sarf ettik ve şu anda tamamladık. Niye bir Kongre Merkezi olmasın, Aydın’da niye tarih bu kadar tarihi eski yani yerleşim yeri var. Bunlar bir an önce turizme kazandırılmalı, hemen hemen her yerimiz de yarım kalmış kazılar var. Bu kazılar bir an önce yeryüzüne çıkartıp turizme açılmalı. Bununla ilgili birçok şey söylenebilir. Aydın'ın potansiyeli hakikaten çok yüksek bunları maksimum düzeyde kullanmış olmanız lazım ancak henüz yeterince kullanamadığını düşünüyorum. Aydın aslında dinamik bir şehir insanları da yani çalışkan bir halk aslına bakarsak ama bu potansiyeli şu anda yeterince değerlendiremiyoruz bunu üst düzeye taşımamız gerekir.

 

Emrullah TURGUT : Eksiklerden biri de aslında havaalanı Aydın’da.

Ünal SARIOĞLU : Şüphesiz Aydın’da Havaalanı eksik

Şüphesiz Aydın’da Havaalanı eksik. Bu konu üzerinde çok tartışılıyor yıllardır bu konuda bir talep var ama nedense bir çözüm yoluna ulaşamıyoruz. Bu konuda Ticaret Borsası, Ticaret Odaları, Meslek Odaları bir çok defa girişimlerde bulundu bizde İl Genel Meclis üyesiyken önergeler hazırladık, önergeler verdik ancak henüz bu konuda Merkezi idareden olumlu bir cevap alamadık. Bununla ilgili sinyal alıyoruz ama gerçekleşen bir şey henüz göremedik.

Emrullah TURGUT : Peki, neden gerçekleşmiyor bu durum? Yani bu durum önünde ne gibi engel var.

Ünal SARIOĞLU : Aydın’ın Potansiyeli Havaalanı İçin Hazır

Valla aslında bir engel yok. Aydın’ın potansiyeli her şeyi buna hazır yeter ki büyüklerimiz bunu istesinler acaba Denizli’nin İzmir’in Muğla’nın arasında kısmış olmak mı buna engel diye düşünüyorum. Ama bu engel olmamalı

Emrullah TURGUT : Aydın’ın bir havaalanına ihtiyacı var. Dediğiniz gibi bir havaalanı yapılırsa eğer Turizm potansiyeli de artar.

Ünal SARIOĞLU : Ürettiğimizi Pazarlamak Adına Havaalanı Önemli

Turizm potansiyeli de tarımsal potansiyel de ürettiğimiz ürünleri pazarlayabilmek açısından da çok büyük önem arz ediyor. Bu bilinen bir şey tabi yolların yapılması Denizli’ye kadar ve devamında Antalya’ya kadar onunla da ilgili hükümetimizden açıklamalar duyuyoruz ihale edileceğine yönelik ama yıllardır söylenti halinde ve bir an önce hayata geçirilmesi gerekir. Bir an önce ama çünkü biraz önce de dediğim gibi artık şehirler birbirileri ile yarışıyorlar bu yarışta geri kalmamamız lazım.

Emrullah TURGUT : Evet, doğru şu an Aydın birkaç yıl geriliğimiz var. Yani bir İzmir’e yakınımıza Denizli’ye ya da Muğla’ya baktığımız zaman en önemlisi zaten havaalanı onu geçtiğimiz zaman bu battı çıktıların bir an önce bitmesi yani bu sıkıntıları bir an önce aşmamız gerekiyor.

Ünal SARIOĞLU : Aydında Birlik Ruhu Eksik

Aydın’da eksik olan ne var biliyor musunuz? Biraz önce söylemeyi unuttum Aydın’da eksik olan birlik ruhu var. Bu birlik ruhunu yakalarsak bence birçok şey rahatlıkla gerçekleşir. Ancak her siyasi patinin içinde birbirini çekememezlik, ayrımcılık olduğu gibi siyasi kararlar arasında da birliktelik yakalayamıyoruz. Bu birlikteliği siyasetçisi ile Devlet idarecisi ile farklı siyasi partileri ile sivil toplum örgüleri ile yumruğumuzu bir yere vurduğumuz takdirde ve ben başaramayacağımız bir şeyin olmadığını düşünüyorum.

Emrullah TURGUT : Aslında her şey birleşmekten geçiyor.

Ünal SARIOĞLU : Denizlililer Birlik Olmayı Başarmışlar

Birleşmekten geçiyor çünkü bunu mesela en basit örneğinden Denizli’de verirsek Denizlililer bunu başarabilmişlerdir. Siyasi ayrım yapmadan Denizli’yi kalkındırmak adına her türlü faaliyette bulunduklarını biliyorum. Müşahede ediyorum. Ancak bizim yöremizde maalesef bu siyasi uçurumlar biraz daha yani ayrımlar uçurumlar haline dönüşmüş bunları kaldırıp ve hep beraber olmalıyız ve bir olmalıyız.

Emrullah TURGUT : Mesela bir havaalanı yapılması Yenipazar’ı etkileyecektir. Yani Yenipazar pidesini yemek isteyen, gelmek isteyen birçok insan vardır belki?

Ünal SARIOĞLU : Atilla KOÇ’un Turizm Yolu Projesi Yarım Kaldı

Günlük olarak gönderebiliriz yani Yenipazar pidesini her gün, dediğiniz doğru ama yani bunlar turizm potansiyeli yani burada insanlar gelecek mesela bir ring oluşturulur orada Yenipazar’ın pidesini de buradan Afrodisias’a kadar. Yenipazar, Karacasu vs. Atilla Koç’un daha önceki Turizm yolu olarak gerçekleştirmek istediği proje yarım kalmıştır. Gerçekleştirse Yenipazar da bundan çok etkilenecek. Yarım kalmış durumda yani   

The End

Röportaj : Emrullah TURGUT

unalmanset.jpg_dsc1984.jpg_dsc1970.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8645 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim