• Aydın25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AYDIN BŞB’NİN ÇALIŞMASINI KÖŞK BELEDİYESİ START VERDİ
07 Ağustos 2017 Pazartesi 11:51

AYDIN BŞB’NİN ÇALIŞMASINI KÖŞK BELEDİYESİ START VERDİ

30 Mart seçimlerinden sonra büyükşehir statüsün kavuşan Aydın’da, büyükşehir belediyesinin sorumluluk alanlarında halen daha yeterli gelmediği gün geçtikte ortaya çıkmaya devam ediyor.

İlçe Belediyesinden Köşk’te Büyükşehir Belediyesi Hizmeti

30 Mart seçimlerinden sonra büyükşehir statüsün kavuşan Aydın’da, büyükşehir belediyesinin sorumluluk alanlarında halen daha yeterli gelmediği gün geçtikte ortaya çıkmaya devam ediyor. Aydın Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında, 12 metreyi geçen yolların yapımı ve bakımı konusunda yetki alan BŞB, ilçelerde yapımı beklenen cadde, sokak ve yollara hizmet götüremeyince olan vatandaşlara oluyor.

 

AYDIN BŞB VATANDAŞLARIN TALEBİNDE ÇARESİZ KALDI!

Köşk ilçesinde yaşayan vatandaşların Aydın BŞB’nin parke taşı döşeme çalışmalarının yetersizliğinden şikayetçi olduklarını dile getiren Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri KILINÇ,” 30 Mart seçimlerinden bu yana Köşk’te tamamlanması beklenen yollar ve özellikle kilitli parke taşı döşeme çalışmalarının yapılması gereken cadde ve sokaklar var. Bizler hiçbir zaman Aydın Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk sahasında olup da vatandaşları hizmetten yoksun bırakan zihniyetten yana olmadık. Aydın Büyükşehir belediyesinin kendi sorumluluk sahasındaki alanda kilitli parke taşı döşeme çalışmasını gerçekleştirerek Köşklü hemşehrilerimizin hizmetine sunarak; hiçbir zaman vatandaşlarımızı sorumluluk sahası adı altında mağdur rolü oynamadık, hiçbir zaman da oynamayacağız. Bizde ağlama edebiyatı yoktur; çözüm odaklı hizmet vardır. Aydın Büyükşehir belediyesinin Köşk’te kilitli parke taşı döşeme çalışmasında çaresiz kaldığı aşikârdır. Vatandaşlarımızın bir an önce bu yolu kullanabilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. ”dedi.

 

AYDIN BŞB’NİN ÇALIŞMASINI KÖŞK BELEDİYESİ START VERDİ

Köşk’te, Aydın Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk sahası alanında olan ve bir türlü yapılamayan kilitli parke taşı döşeme çalışmasına daha fazla seyirci kalamayacaklarını açıklayan Köşk Belediye Başkanı Rifat Kadri Kılınç, “Büyükşehir Belediyesi’nin yerine getirmediği görevi, mahalle sakinlerimizin talepleri neticesinde; Köşk Çarşı Mahallesi Mahmut Şen Bulvarı’nın kuzey cephesinde bulunan Avcı ve Kanuni Sokak’ta kilitli parke taşı döşeme çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Aydın Büyükşehir belediyesinin sorumluluk alanı sorunları bitmemektedir. Ayrıca ASKİ’nin yapmış olduğu kazı ve çalışmalarda bozulan yollar ve sökülen parke taşları gerek vatandaşlarımızın gerekse sürücülerin can ve mal güvenliği hiçe sayılarak aylarca atıl bir vaziyette bekletilmekte ve Köşk Halkının can güvenliği hiçe sayılmaktadır. BŞB ve ASKİ sorumluluk sahasındaki görevlerini yapamayacaklarsa açıkça ifade etsinler, biz yaparız ve Köşkümüze hizmet yapmaktan da gurur duyarız ” dedi.

 

ONLAR KONUŞUR, BİZ YAPARIZ!

Görev ve sorumlulukları göz ardı ederek sorumluluk alanı çalışmalarını öteleyen Aydın Büyükşehir Belediyesinin görevini, Köşk Belediyesi olarak vatandaşlarının refahı doğrultusunda çalışmaları hızlandırdıklarını söyleyen Başkan Kılınç; “Büyükşehir belediyesi sınırları içinde bulunan imar planında genişliği 12 metre ve üzeri olan caddelerde 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 7. maddesindeki görev ve sorumlulukların (g) bendi gereği;  “Büyükşehir belediyesinin yetki alanındaki meydan, bulvar, cadde ve ana yolları yapmak, yaptırmak, bakım ve onarımını sağlamak, kentsel tasarım projelerine uygun olarak bu yerlere cephesi bulunan yapılara ilişkin yükümlülükler koymak;  ilân ve reklam asılacak yerleri ve bunların şekil ve ebadını belirlemek; meydan, bulvar, cadde, yol ve sokak ad ve numaraları ile bunlar üzerindeki binalara numara verilmesi işlerini gerçekleştirmek” Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin görev ve sorumlulukları kapsamındadır. Gelin görün ki tabela vaadinden öteye geçememiştir.” diye konuştu. 

koskhaber.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3797 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim