• Aydın12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aydın İYİ Parti İl Başkanı Recep TANER 24 Haziran Seçimlerini Değerlendirdi
05 Temmuz 2018 Perşembe 13:33

Aydın İYİ Parti İl Başkanı Recep TANER 24 Haziran Seçimlerini Değerlendirdi

Turistik park toplantı salonunda düzenlenen istişare toplantısına parti yönetimleri ve üyeler katıldı.

Aydın İYİ Parti İl Başkanı Recep Taner 24 Haziran Seçimlerini Değerlendirme Toplantısı Düzenledi.

Turistik park toplantı salonunda düzenlenen istişare toplantısına parti yönetimleri ve üyeler katıldı.

 

Seçim ile ilgili açıklamalarda bulunan TANER;

Seçim sürecindeki partimizin yaptığı eksikleri ve hatalarını bu hataların sonucunda neler olduğunu tespit edebilmek için istişare toplantılarımızı yapıyoruz. Partimiz üyelerinden bu seçimler ile ilgili görüşlerini rapor haline getirmelerini ve İl Teşkilatımıza göndermelerini talep ettik.

Aydın Seçim Sonuçlarına Baktığımızda;

Aydın’da İYİ parti beklediğimizin aksine batı bölgesinden ziyade doğu bölgesinde daha başarılı çıktı,   Bu seçimlerin analizine baktığımızda AKP, CHP ve MHP’den oy aldığımızı görmekteyiz. Seçim günü akşamı partililerimiz sayesinde saat 01:00 civarında Aydın’da açılan sandıkların %90’nı civarındaki verileri kayda geçirmiştik

Millet İttifakındaki Partilere Eleştirim Var;

Bizler buralardan seçim verileri toplarken neden Türk Milleti Anadolu Ajansına mahkum edildi genel merkezlerimiz seçim verileri anında açıklamadı vatandaşın kafasında soru işaretlerinin olmasına sebebiyet verildi, bunun değerlendirilmesi lazım inanıyorum ki önümüzdeki toplantılarda bu hata düzelecektir ve vatandaşın kafasındaki soru işaretleri giderilecektir.

Aydın gibi  eğitim seviyesi yüksek olan bir ilde %2,5 (16.706) civarında geçersiz oyun çıkması, vatandaşların kafasında soru işaretleri bıraktı. Eğer YSK Sandıkların sayılmasına izin verseydi vatandaşın aklındaki bu soru işaretleri gitmiş olacaktı ama maalesef o imkanı bulamadık.

Bugün çıkan tabloya baktığımızda Aydın’da bir millet vekilimiz oldu Sayın Adnan Sezgin şuanda seçimler ile ilgili süreç sona erdiğinden Çarşamba günü mazbataları teslim edilecek ve bundan sonraki çalışmalarına devam edecek.

Yerel seçimler normal şartlarda yapılırsa 2019 mart aydında yerel seçimler var Aydın’da 17 ilçeden 10 ilçesinde iyi adayların tespit edilmesi halinde seçimlerde şansı  olabileceği ve kazanabileceği gözükmekte. Eksiklerimizi belli edip giderdikten sonra artık yapılacak olan yerel seçimlere odaklanmamız gerekmekte

haber-baslik-01.jpg

Bu haber toplam 2771 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim