• Aydın29 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aydın Vatan Partisi : ÇiftçiTopraklarını Kaybediyor
10 Aralık 2016 Cumartesi 11:22

Aydın Vatan Partisi : ÇiftçiTopraklarını Kaybediyor

Vatan Partisi Aydın Köylü Bürosu 'Türk çiftçisi bankalara borçlandırılıp topraklarını kaybediyor' diyerek alanlara indi.

Vatan Partisi Aydın Köylü Bürosu 'Türk çiftçisi bankalara borçlandırılıp topraklarını kaybediyor' diyerek alanlara indi.

Kuyucaklı çiftçilerle buluşan Köylü Bürosunun üyeleri, 'Hukukçularımızla birlikte köylümüzün yanındayız' mesajını verdi.

                Vatan Partisi Aydın Köylü Bürosu üyeleri 'Atatürk'ün milletin efendisidir dediği köylü şimdi yanlış politikalar nedeniyle üretemez hale gelmiş, ürettikleri para etmeyen köylü bankaların pençelerine teslim edilmiştir' vurgusuyla bir kampanya başlattı.

                Kuyucak'ta bir zeytin bahçesinde bir araya gelen Vatan Partisi üyeleri ve köylüler, bankaların köylüler üzerinde çeşitli oyunlar oynadığını iddia ederek şunları söyledi: 'Merkez Bankası'ndan çiftçiyi desteklemek üzere kaynak alan bankalar, bu kaynakları düşük maliyetli tarımsal destek kredisi olarak açıp, çiftçinin anlayamayacağı biçimde ticari kredilere dönüştürmektedir. Üstelik bu krediler banka yetkililerin ısrarı ile çiftçinin zor durumundan faydalanılarak verilmektedir. Zaten zor durumda olan çiftçi kredi kullanmaya kalktığında kendisini bir cenderenin içinde bulmaktadır.'

                Çiftçinin ağır borçlar altında ezilip tarlasını ve üretim araçlarını kaybettiğini söyleyen Vatan Partisi Köylü Bürosu Başkanı İrfan Ülkü şöyle konuştu: "Banka kullandırdığı kredi tutarının çok üzerinde değeri olan gayrimenkuller üzerine ipotek tesis etmektedir. Kredi ile ipoteklenen arazilerin değeri arasında uçurumlar olmasına rağmen her seferinde bir başka araziye ipotek koyarak arazilerin tamamını ipoteklemekte, bu da yetmeyip yasalara aykırı olarak açık senet veya senetler imzalatmaktadır. Üzerine de ipoteksiz taşınmaz kalmadığında banka krediyi kesmekte, çiftçiyi tam bir açmaza sokmaktadır. Bankalar borçları her defasından farklı hesaplar üzerinden karıştırıp takibi zorlaştırırken, yapılan ödemelere dekont verilmiyor."

                Çeşitli yöntemlerle bu tuzağa düşürülen ve toprakları elinden alınan köylülere yardım etmek istediğini vurgulayan Köylü Bürosu üyeleri, "Tarladan sesleniyoruz, yalnız olmadığını bilin. Hukukçularımızla birlikte size yardım etmek istiyoruz. Bizlere ulaşın, bu problemleri aşalım, arazilerinize sahip çıkalım" dedi.

AydınÖzel

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1285 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim