• Aydın23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aydında Ak Parti Aday Listesi Kaç Vekil Çıkartır
27 Mayıs 2018 Pazar 21:42

Aydında Ak Parti Aday Listesi Kaç Vekil Çıkartır

Aydında Ak Parti Aday Listesi Kaç Vekil Çıkartır

Değerli okurlarımız bugünkü yazımda Ak Parti Aydın Milletvekili Aday listesini değerlendireceğim.

Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki Cumhurbaşkanı Adayı ve Milletvekili Adayı için ayrı oy kullanılacağı için artık Milletvekili Aday listesi önceki dönemlere göre daha önemli hale geldi.

1 - Mustafa SAVAŞ : Aydın'ın Abisi.. TBMM Hafızası gereği Önceki Mİlletvekillerinden birisi göreve devam etmesi gerekiyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız Mustafa SAVAŞ'ı tercih etmiştir. Beklenen sonuçtu. Başarılı bir İnsan. Görev Adamı.. Doğru Tercih yapılmıştır..

2 - Bekir Kuvvet ERİM : Sayın Cumhurbaşkanımız 2. sırayı İsabeyli Eski Belediye Başkanı Bekir Kuvvet ERİM'e vermiş. Beklenen değildi. Bence hata yapıldı. Nazilli'de Ak Parti'nin oyunu toparlayabilecek birisi değil. Şuanda Milletvekili gibi davranmaya başladı. Hayırlı olsun kendisine sunulan Altın Tepsideki Milletvekiliği...

3 - Metin YAVUZ : Aydın ve Söke'de tanınmış İşadamı.. Halkta var mı onu bilemem. Söke Belediye Başkan Adaylığı döneminde 3. sırada kalmış birisi.. Yinede Metin YAVUZ kötü bir aday değil. Allah Yardımcısı olsun, Şans Ayağına kadar geldi. İnşallah Milletvekili olur. Söke'de Ak Parti yıllardır 2 parça.. Metin YAVUZ grubu İle Söke İlçe Teşkilatı grubu'nun farklı düşünüyor olması. Söke'de birlikteliğin oluşmasına engel olacaktır. Ak Parti Genel Merkezi ya İlçe Teşkilatını Metin YAVUZ'a yakın isimlerden oluşturcaktı yada Milletvekili Adayını Söke İlçe Taşkilatının istediği birisini yapacaktı. Genel Merkez'in bu hatası Söke'de her zaman sıkıntı çıkarıyor. Geçtiğimiz Belediye seçimlerinde olduğu gibi.. 

4 - Rıza POSACI : Siyaset ve Bürokratik Tecrübesi olan Başarılı bir Siyasetçidir. Halkta vardır. Gördüğüm kadarıyla iyi çalışıyor. Heyecanlı.. Şu Konjenktörde 4 Milletvekili zor gözüküyor. Ancak Metin YAVUZ eğer seçilirse, seçilmesinde en büyük pay sahibi olacak. Ak Parti Genel Merkezinin Efeler Belediye Başkan Adayı Yalçın PEKGÜZEL yerine 1. sıra Belediye Meclis Üyesini Milletvekili Adayı yapması eğer seçilmezse ilk seçimlerde Rıza POSACI'nın Efeler Belediye Başkan Adayı olacağını düşünmek çokta zor değil. Başarılar diliyorum.

Diğer Adayları Değerlendirmeye Gerek Duymuyorum.

5 - Ersin ESENLİK 

6 - Ahmet Tarık SARI 

7 - Seda KANAT

8 - Yasemi SARIÇİÇEK

Diğer adayların seçilme şansı olmadığı için çok değerlendirmeye gerek duymuyorum. Ancak Ak Parti Milletvekili Adaylığı listesinde isimlerinin olması Siyasi gelecekleri adına önemli bir gelişmedir. Başarılar diliyorum.

Bence bu liste 3 Milletvekili Çıkartır.

İyi Parti'nin, MHP'nin yada HDP'nin oy oranına bağlı olarak 2 veya 4 olma şansıda yok değil..

Adnan AYTAŞKIN - AydınÖzel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni

adnanadaylistesiakparti-001.jpg

adnan-aytaskin2-024-002.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2710 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim