• Aydın15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aydınlılar Derneğinden Yerel Seçim Açıklaması
16 Nisan 2019 Salı 17:54

Aydınlılar Derneğinden Yerel Seçim Açıklaması

Aydınlılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Halil APAYDIN Aydın 31 Mart Yerel Yönetimler seçim sonuçları Türkiye’mize ve Aydın’ımıza hayırlı olsun dedi.

Aydınlılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Halil APAYDIN Aydın 31 Mart Yerel Yönetimler seçim sonuçları Türkiye’mize ve Aydın’ımıza hayırlı olsun dedi.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan ve milli iradenin tezahürü olan yerel yönetimler seçim sonuçlarının Türkiye’miz ve Aydınımız için hayırlı olmasını diliyoruz. İlimiz yerel yönetim seçimlerinde seçmenimiz demokratik hakkını kullanarak sandık başına gitmiş ve ilimizde yerel yönetim seçimleri %86,4 katılım oranı ile Türkiye ortalamasının üstünde büyük bir olgunluk içinde gerçekleşmiştir. 31 Mart yerel yönetim seçimlerinde ilimize hizmet etme yarışına girmiş Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve muhtarlık için aday olan tüm adaylara gösterdikleri çaba ve çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz.

İlimizde gerçekleşen yerel yönetim seçim sonuçlarına göre Sayın Özlem ÇERÇİOĞLU yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. İlçelerimizde ise Buharkent Belediye Başkanlığına Sayın Mehmet EROL, Çine Belediye Başkanlığına Sayın Enver Salih DİNÇER, Didim Belediye Başkanlığına, Sayın Ahmet Deniz ATABAY, Kuyucak Belediye Başkanlığına Sayın Metin ERTÜRK, Sultanhisar Belediye Başkanlığına Osman YILDIRIMKAYA 31 Mart seçimlerinde yeniden Belediye Başkanı seçilmişlerdir. Diğer ilçelerimizden Efeler Belediye Başkanlığına Sayın Mehmet Fatih ATAY, Bozdoğan Belediye Başkanlığına Sayın Ufuk ALTINTAŞ, Germencik Belediye Başkanlığına Sayın Fuat ÖNDEŞ, İncirliova Belediye Başkanlığına Sayın Aytekin KAYA, Karacasu Belediye Başkanlığına Zeki İNAL, Karpuzlu Belediye Başkanlığına Sayın Hilmi DÖNMEZ, Koçarlı Belediye Başkanlığına Nedim KAPLAN, Köşk Belediye Başkanlığına Sayın Nuri GÜLER, Kuşadası Belediye Başkanlığına Sayın Ömer GÜNEL, Nazilli Belediye Başkanlığına Kürşat Engin ÖZCAN, Söke Belediye Başkanlığına Levent TUNCEL, Yenipazar Belediye Başkanlığına Mehmet Yürsan ERDEN seçilmişlerdir. Büyükşehir ve ilçe Belediye Başkanlıklarına seçilen Belediye Başkanlarımızı kutluyor, ilimiz ve ilçelerimize yapacak olduğu hizmetlerde başarılar diliyoruz.

İlimizin insana, doğaya ve çevreye duyarlı, daha yaşanabilir bir kent haline gelmesi, eğitim, sanat, tarım, bilim, ekonomi ve teknolojik alanda gelişmesi, insan kaynaklarının daha verimli kullanılması gurbette yaşayan Aydınlılar olarak en büyük temennimizdir. Bu temennimizin en kısa sürede gerçekleşmesi Valimiz, milletvekillerimiz, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarımız başta olmak üzere kamu kurumlarının yerel yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarımız, üniversitemiz, belediye meclis üyelerimiz, muhtarlarımız, Aydında ve gurbette yaşayan Aydınlılar da büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bu kapsamda Aydınlılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği olarak bizler inanıyoruz ki; toplumsal uzlaşma içinde birlikte hareket edildiği takdirde Aydın’ımızın çözülemeyecek sorunu bulunmamaktadır.

Dernek olarak amacımız; Aydın ile Ankara hattında bir köprü vazifesini yerine getirerek hemşerilerimiz arasındaki birliktelik ve dayanışmayı daha ileriye taşımak, Aydın ve bölgemiz insanlarının yanında olmak ve sahip çıkmak, Aydın’daki kurum ve kuruluşlarımızla birlikte hareket ederek Aydın’ımızın gelişmesine ve her yönüyle tanıtımına katkı sağlamak, Ankara’da Aydın’ımızı güçlü bir şekilde temsil ederek Aydınımıza, Bölgemize ve Türkiye’mize hizmet etmektir.

Kadim uygarlıkların beşiği olmuş ve Türkiye Cumhuriyetinin aydınlık yüzü, yiğit efelerinin diyarı Aydınımızın ortak değerlerinin korunarak yaygınlaştırılması, kültürel mirasının korunması yeni nesillere tanıtılarak geliştirilmesi tüm Aydınlıların ortak sorumluluğudur. Aydın’ımızın bilinen ve çözülmesi gereken sorunlarının en kısa sürede çözümü, daha yaşanabilir bir şehir haline gelmesi, üretim alanlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda verimli kullanılması, üretilen ürünlerin çeşitliliği ve kalitesinin artırılması, katma değeri yüksek ürünlere işlenmesi ve ihracatının arttırılması, doğa ile barışık yatırım alanlarının oluşturulması ve kalkınma odaklı projeler üretilmesi, gelişen teknolojinin takip edilmesi ve uygulanabilmesi için ilimizin tüm kurum ve kuruluşlarla ve sivil toplum örgütleri ile birlikte ve tam uyum içinde çalışılması, yenilikçi fikirler üretmesi ve uygulaması gerekmektedir.

Bunun yanında siyasi ve bürokratik alanda Aydınlı insanımızın ülke yönetiminde daha fazla söz sahibi olması ilimizin gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağlayacaktır. Bürokraside,  siyasette, sivil toplum kuruluşlarında görev yapan Aydınlı insanımızın artması, iş dünyasında işadamlarımızın her alanda söz sahibi olması ve bu amaçla çalışılması Ankara’da faaliyet gösteren derneğimizin kuruluş gayelerinizden birisidir. Çünkü Aydın’ımızın insan potansiyeli yeterli bilgi, beceri ve donanıma sahiptir ve Aydın’ımız ve Aydın İnsanı bunu hak etmektedir.

İçinde bulunduğumuz bilgi çağında ülkemiz ve Aydınımızın kalkınması adına vizyoner projelerin geliştirilmesinde ideolojik ayrışmaları bir tarafa bırakarak siyasette, bürokraside, iş dünyasında ve sivil toplum kuruluşlarında yer alan hemşerilerimizin işbirliği içerisinde çalışarak Aydınımızın ve Aydınlının güçlenmesine destek vermenin bir görev olduğuna inanıyoruz.

Ankara’da faaliyet gösteren Aydınlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği olarak kuruluş gayemize uygun olarak Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarımızın Aydın’ımızın gelişmesi, kalkınması ve hak ettiği yere gelmesi için yapacak olduğu çalışmalarda her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini isteriz. Bizler, her türlü fikir, proje ve etkinliği gerçekleştirmede Belediyelerimizle birlikte el ele olmak ve Aydınımızı güçlendirmek arzusundayız. Bu noktada dernek olarak bize düşen her görevi yerine getirmek için çalışacağımızın bilinmesini isteriz

Bu vesile ile Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarımızı, Belediye Meclis Üyelerimizi ve muhtarlarımızı kutluyor, seçimlerin demokratik ortamda gerçekleşmesine katkı sağlayan kamu görevlilerine, siyasi partilerin yöneticilerine teşekkür ediyor, seçim sonuçlarının Milletimize, Türkiye’mize, Egemize ve Aydınımıza hayırlar getirmesini diliyoruz.

halil-apaydin-aydinlilar-dernegi-baskani-ankara.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1245 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim