• Aydın12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AYFER ELMASTAŞOĞLU: ALTAY’IN YERİ SÜPER LİG
20 Haziran 2020 Cumartesi 08:00

AYFER ELMASTAŞOĞLU: ALTAY’IN YERİ SÜPER LİG

Altay’ın efsane isimlerinden Ayfer Elmastaşoğlu, Altay’ın kalan 6 maçta en iyi sonucu alarak Süper Lig’e yükseleceğine inandığını söyledi.
Altay’ın efsane isimlerinden Ayfer Elmastaşoğlu, Altay’ın kalan 6 maçta en iyi sonucu alarak Süper Lig’e yükseleceğine inandığını söyledi.
Altay TV’de Kurumsal İletişim Direktörü Can Erbesler’in sunduğu programa katılan Elmastaşoğlu, Siyah-beyazlı takımın Süper Lig şansı ve futbol hayatına dair açıklamalarda bulundu.
ÖZGÜR EKMEKÇİOĞLU’NA TEŞEKÜR EDİYORUM
Başkan Özgür Ekmekçioğlu ve yönetimine takıma zor günlerde sahip çıktığı için teşekkür eden Elmastaşoğlu, “Gaziemir Vali Kutlu Aktaş Tesisleri’ne gelince her zaman mutlu oluyorum. Başkan Özgür Ekmekçioğlu ve ekibi kulüp daha da zor duruma düşmeden sahip çıktılar. Şu anda kulübü en iyi şekilde yönetiyorlar. Başkan ve ekibinin bundan sonra daha güzel hizmetler yapacağına inanıyorum. Özgür Ekmekçioğlu Büyük Altay’ı Süper Lig’e çıkartacaktır” dedi.
SÜPER LİG’E ÇIKACAĞIMIZA İNANIYORUM
Siyah-beyazlı takımın Teknik Direktör Yalçın Koşukavak ile iyi bir çıkış yakaladığını hatırlatan Altay’ın efsane ismi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Korona virüs süreci tüm futbol takımlarını etkiledi. Bu süreci iyi geçiren takımlar başarılı olacaktır. Altay’ımızın bu süreci iyi geçirdiğini biliyorum. Takımımız yeni teknik direktörümüz ile iyi bir çıkış yakaladı. Kaliteli oyunculara sahibiz. Son 6 haftada şampiyonluğu yakalayıp Süper Lig’e çıkacağımıza canı gönülden inanıyorum”
Elmastaşoğlu, Altay’ın kalan 6 maçta alacağı sonuçlarla kendi kaderini çizeceğini vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti: “Kalan 6 maçımız camiamız adına çok önemli. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Kalan maçların hepsini kazanırsak Süper Lig’e yükseliriz. Her zaman söylediğim bir şey var. Camia olarak birinci hedefimiz direkt Süper Lig’e çıkmak. Eğer bu olmuyorsa Play-off’tan Süper Lig’e yükselmeliyiz.”
Altay’da 1961-76 yılları arasında 15 yıl forma giyen ve 350’ye yakın maçta 70 gol atan Ayfer Elmastaşoğlu, “Benim çocukluğum bu kulüpte geçti. Altay’ı daha iyi yerlerde görmek istiyorum. Çok sevdiğim bir kulübe futbolcu ve teknik adam olarak hizmet ettim. İki tane de Türkiye Kupası kazanma onuru yaşadım. Benzer mutlulukları inşallah yakın zamanda yeniden yaşayacağız.’’ şeklinde konuştu.
TÜRKİYE KUPASI’NI KAZANDIĞI YILLAR
Altay’ın efsane ismi, 1966-1967 ve 1979-1980 sezonunda kazanılan Türkiye Kupaları ile ilgili olarak şunları dile getirdi: “Göztepe karşısında kazandığımız maçta ben askerlik vazifesi için Sivas’taydım. Beklenen izin bir türlü gelmiyordu. Maça birkaç gün kala izin çıktı. Maçtan bir gün önce gelip takımla kampa girdim. Sabaha kadar uyuyamadım. O gün zor bir maç oynadık hatta o maçta bir penaltı kaçırmıştım fakat kupayı kazandık. Daha sonra 1979-1980 sezonunda bu defa teknik direktör olarak Türkiye Kupası’nı kazanma sevinci yaşadım. Galatasaray ile oynadığımız final maçı Galatasaray seyircisine yakışmadı. O gün maçta istenmeyen olaylar oldu. Mustafa Denizli Türkiye Kupası’nı soyunma odasında kaldırdı ve sonrasında zafer turu attık”
ALTAY ŞAMPİYON OLABİLİRDİ
Altay’ın 1969-1970 sezonunda şampiyon olabileceğini hatırlatan Elmastaşoğlu, “Bizim zamanımızda yöneticilerimiz şampiyonluk planlaması yapmıyordu. Altay’ı ligde tutacak puanları alalım yeter diye düşünüyorlardı. Türkiye Kupası’nı kazanmak için planlar yaptığımız için 7 tane final oynadık iki tane kupa kazandık. Şampiyonluk için gerekli planlamalar yapılmadığı için şampiyonluk gelemiyor. 1969-70 sezonunda ilk yarıyı gol averajı ile ikinci bitirdik. Gerekli planlamalar yapılmadığı için şampiyonluk gelmedi. Belki o dönemlerde bir şampiyonluk yaşasak hem İzmir futbolu hem de Altay için çok farklı bir dönemeç olabilirdi. Maalesef tam şampiyonluk hedefi konulmadı.’’ dedi.
ALT YAPILAR ÖNEMLİ OLACAK
Korona virüs sürecinden sonra alt yapıların daha da önemli hale geleceğini vurgulayan Elmastaşoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Alt yapı bizim her şeyimiz. Altyapıya çok değer vermeliyiz. Yaşanan yeni süreçte alt yapılar daha da önemli hale gelecek. Herkes kendi yetiştirdiği oyunculara dönmek mecburiyetinde kalacak. Alt yapıya en önemli yatırım yapan kulüplerden Büyük Altay’ımız alt yapısından yetiştirdiği oyuncuları hem oynattı hem faydalandı hem de sattı ve para kazandı”
Bu haber toplam 23353 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim