• Aydın17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan ÇANKIR : Saldırıyı Bir Camiaya Yüklemek İstemiyoruz
08 Ekim 2019 Salı 12:07

Başkan ÇANKIR : Saldırıyı Bir Camiaya Yüklemek İstemiyoruz

CHP Aydın İl Başkanı Ali ÇANKIR, İlçe Başkanları ile birlikte Polat Bora MERSİN'i evinde ziyaret ettikten sonra Basın Mensuplarının karşısına çıktı.

CHP Aydın İl Başkanı Ali ÇANKIR, İlçe Başkanları ile birlikte Polat Bora MERSİN'i evinde ziyaret ettikten sonra Basın Mensuplarının karşısına çıktı.

CHP Aydın İl Başkanı Ali ÇANKIR, 

Değerli Misafirler, Kıymetli Basın Emekçilerimiz;
Efeler İlçe Başkanımız Polat Bora Mersin'e yapılan planlı saldırının ardından örgüt olarak teyakkuz halindeydik. Olayın hemen akabinde kendisini hastanede ziyaret etmiştik. Öncelikle ilgi ve alakalarını esirgemeyen tüm sağlık çalışanlarına, adli vakanın araştırılmasında ve zanlıların yakalanmasında ehemmiyet gösteren emniyet mensuplarımıza teşekkür ediyorum. 
Bugün 16 İlçe Başkanımız, Gençlik ve Kadın Kollarımız ile birlikte Polat başkanı evinde ziyaret ettik. Örgütlerimizin geçmiş olsun dileklerini ilettik. Kendisinin durumu iyi. Tüm örgütümüze, Aydınlı hemşehrilerimize selamlarını iletti. Siz değerli basın emekçilerine de hassasiyetlerinizden ve şiddeti kınayan tutumlarınızdan dolayı bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.
Bizler Cumhuriyet Halk Partisi'nin örgüt temsilcileri olarak alçakça yapılan bu saldırının Cumhuriyet Halk Partisi'ne yapıldığını; Aydın'ın huzuruna, kardeşliğine ve demokrasi iklimine yapılmış planlı bir eylem olduğunu biliyoruz. 
Bu eylem şu anda yargıya intikal etti. Biz Türk adaletinin eşit, adil ve tarafsızlığına mağduru koruyacağına  inanıyoruz. Ancak siyasi olarak bulmak ve anlamak zorunda olduğumuz konular var. Aydın'ın birlik ve berberliğine kast eden menfur saldırıyı; ziyaret ederek, basın açıklaması veya sosyal medya paylaşım yoluyla ve yahutta telefonla arayarak kınayan sivil toplum kuruluşlarımıza, odalarımıza, kamunun tüm paydaşlarına teşekkür ediyorum. Net olarak duruş gösteren, siyasi etik ve nezakete uygun davranan  İYİ Parti İl Başkanlığı'na, AK Parti İl Başkanlığı'na, HDP İl Başkanlığı'na, Saadet Partisi İl Başkanlığı'na, Özgürlük ve Dayanışma Partisi İl Başkanlığı’na ve Emek Partisi İl Başkanlığı’na sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Onlar Aydın'da demokrasiye sahip çıkarak bu minvalde görüşlerini ve temennilerini beyan ettiler.
İlçe Başkanımızın yargıya intikal eden verdiği ifadeleri doğrultusunda 'Hareketin Lideri' diye başlayan sloganlar atarak İlçe Başkanımızı darp eden şahısların kimlikleri ve mensubu oldukları adresler belli oldu. Biz Cumhuriyet Halk Partisi gelenekleri içerisinde hiçbir zaman genelleme yaparak hareket etmedik. Kimseyi ötekileştirmedik. Milletimizin bağrından kopan Millet İttifakı'nda olduğu gibi; birçok ülkücü, milliyetçi kardeşimizle de yol yürümekten gurur duyuyoruz. Ancak ilgili muhataplardan kurumsal bir kınama işitemediğimiz için Aydın kamuoyu önünde bu olaya ilişkin kendilerinin görüşlerini soruyoruz. Sessizliğe mi bürünecekler, yoksa bu planlı saldırıyı kınayacaklar mı? 
Bugün ve bu saatten sonra artık sorumluluk makamındakiler kullandıkları dile özen göstermelidirler.
Bu memleket geçmişte ne çektiyse bilgisiz ideolojiden, asıl azmettiricilerin korkaklığından ve şiddet eğilimini teşvik eden ya da göz yuman siyasetçilerden çekti. 
O nedenle kişiler, şahıslar geçicidir. Mesele memleketse, mesele Aydınsa ilkelerle, ülküler birdir. Hepsi Cumhuriyet'in filizleridir. Önce bunun altını kırmızı kalemle çizeceğiz. Sonra yol ortasında, kalleşçe, bir insanın arkasından vurarak kaçanlara da tüm kamuoyu önünde kalleştir diyeceğiz. Bunda  hemfikir olacağız.
Sevgili Aydınlılar;
Planlı ve organize olarak yapılmış bu olayın azmettiricilerinin kendi başına buyruk birileri olduğunu düşünmek istiyoruz. Kamuoyunun siyasi olarak aydınlatılmasını bekliyoruz.
Güç sadece fiziki kapasiteden değil, boyun eğmeyen iradeden gelir. Bu irade 97 yıldır dimdik ayakta. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurucusu olduğu, Kuvay-ı Milliye'nin mimarı CHP, CHP Aydın Örgütü sadece zeybek oynarken diz çöker. O nedenle ya susacaksınız tarafınızı seçeceksiniz. Ya da memleketimiz için ortak ilke ve ülkülerde buluşacağız dedi.

dsc03142.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 761 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim