• Aydın15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Gürşat KALE 30 Ay'da 30 Proje Açıkladı
08 Kasım 2016 Salı 19:46

Başkan Gürşat KALE 30 Ay'da 30 Proje Açıkladı

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat KALE; Aydın ilinde bulunan Basın Mensupları ile Park İncirliova'da Kahvaltı eşliğinde bir araya geldi.

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat KALE; Aydın ilinde bulunan Basın Mensupları ile Park İncirliova'da Kahvaltı eşliğinde bir araya geldi.

Toplantıya İncirliova Belediye Başkanı Gürşat KALE, Belediye Başkan Yardımcıları Yalçın SARI, Baki ASLANTAŞ, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amileri ve Basın Mensupları katıldı.

Samimi bir ortamda geçen Toplantıda Gürşat KALE; 30 ay içerisinde İncirliovada gerçekleştirdiği Projelerden bahsettikten sonra Gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İşte Gürşat KALE'nin açıkladığı Projeler..

30 AYDA 30 PROJE

Gürşat KALE : Proje 1 - PARK İNCİRLİOVA SOSYAL TESİSLERİ

2014 yılında modernizasyon çalışması başlattığımız Park İncirliova Sosyal Tesisleri (Kültür Park) içerisinde yürüyüş yolları, kır düğün alanları, tiyatro ve konser alanları, yemekhane, aile çay bahçesi, kafeterya, otopark, çocuk oyun alanları ve spor üniteleri, yeşil alan, süs havuzları, yerel ürün satış ofisleri, serpme kahvaltı mutfağı ve alanlarını oluşturarak siz değerli vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. 2017 yılı içerisinde üçüncü etap çalışmalarını gerçekleştireceğimiz bu tesisimize hayvanat bahçesi, basketbol ve voleybol sahası, gençlik merkezi, restaurant  ve süs havuzlarını da ekleyerek siz değerli ilçe halkımızın hizmetine tahsis edeceğiz. Park İncirliova tesislerimizdeki çalışmalarımız tamamlandığında binlerce vatandaşımızın aynı anda kullanabileceği bir dinlenme alanına dönüştürmüş olacağız.

Gürşat KALE : Proje 2 – ACARLAR KAPALI PAZAR YERİ

Büyük Şehir Yasası öncesi Merhum Acarlar Belediye Başkanı Yunus Şentürk tarafından arazisi kamulaştırılan ve yine Merhum Acarlar Belediye Başkanı Cafer Yıldırım tarafından yapımına başlanılan ancak aradan geçen süre içerisinde bir türlü tamamlanamayan Acarlar Kapalı Pazar Yerinin yapımını gerçekleştirerek mahalle halkımızın hizmetine açtık.

Yaklaşık 5 dönüm arazi üzerinde kurulan ve 800 bin TL’ye mal olan Acarlar Kapalı Pazar Yeri içerisinde 19 işyeri ve 130 pazarcı esnafımızın yayılacağı şekilde tasarlanmıştır.

Gürşat KALE : Proje 3 – KENT ORMANI (MANGAL İNCİRLİOVA)

Her geçen gün gelişen ve büyüyen ilçemizde ihtiyaç duyulan sosyal tesis ve yeşil alanları oluşturmayı Mangal İncirliova Projemiz ile devam ettik. İlçemiz İstiklal Mahallesi Yalkıdere Mevkii’nde bulunan Atatürk Kent Ormanı’nı piknik ve mesire alanı olarak yeniden tasarlayarak hizmete açtık. Siz değerli vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla piknik yapıp stres atabileceğiniz bu tesisimiz ilçemizin ilk piknik ve mesire alanı olmaktadır. 

Gürşat KALE : Proje 4 – HAMAM KOMPLEKSİ İNCİRLİOVA

Yıllar önce yapımına başlanılan ancak aradan geçen 15 yılda tek bir çivi dahi çakılmayarak atıl bir halde kaderine terk edilen Hamam Kompleksini tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk.

Yaklaşık 750 bin TL’ye mal olan tesisimiz içerisinde hamam, sauna, düğün salonu, sosyal hizmetler birim ofisleri, otopark, teras kafeteryası bulunmaktadır. Tesisimiz aynı zamanda haftanın belli günlerinde bayanlara da hitap edecek şekilde hizmete sunulmuştur.

Gürşat KALE : Proje 5 – SOSYAL YAŞAM PROJESİ (İBSHA)

İncirliova Belediyesi olarak 30 aylık görev süremiz içerisinde temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal yardımlaşmaya büyük önem verdik. Belediyemiz bünyesinde geliştirdiğimiz İncirliova Belediyesi Sosyal Hizmet Ağı Projesi (İBSHA) ile ilçemiz genelindeki yaşlı, engelli, ihtiyaç sahibi ve bakıma muhtaç olan vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ettik.

İBSHA Projesi ile gıda, yakacak, sağlık hizmeti, ilaç, nakdi yardım, kırtasiye, kuaför ve berber desteği, hastane ulaşım hizmeti, iftar sofrası, kıyafet, inşaat malzemesi, tekerlekli ve akülü sandalye tahsisi gibi bir çok hizmeti ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sunduk.

Gürşat KALE : Proje BUGÜNE KADAR YAPILAN SOSYAL YARDIMLAR

(Renkli bir zemin üzerine bu şekilde maddeler halinde sıralayalım.)

* 4765 vatandaşımıza ilaç yardımı

* 1109 vatandaşa nakdi yardım

* 2585 kişiye evde sağlık hizmeti

* 2315 kişiye berber ve kuaför hizmeti

* Ramazan Ayı’nda her gün 1200 kişiye iftar yemeği

* 5617 vatandaşa hastane gidiş gelişi sağlayan ücretsiz ulaşım hizmeti

* 2718 aileye gıda yardımı

* 796 kişiye kıyafet yardımı

* 843 aileye yakacak yardımı

* 130 aileye inşaat malzemesi desteği

* 240 aileye Ramazan Ayında yemek

* 87 engelli sandalye

* 40 aileye ev eşyası

* 4 engelli ihtiyaç sandalyesi

* 4 adet engelli yürüme barı

* 2 vatandaşımız için görme engelli bilgisayar ve programı

Gürşat KALE : Proje 6 – TEMİZ KENT SAĞLIKLI GELECEK PROJESİ

Sağlıklı, temiz ve yaşanılabilir bir İncirliova için çevre temizliği ve çöp toplama hizmetlerine büyük önem veriyoruz. Büyükşehir Yasası sonrası hizmet alanı 28 mahalle ve 213 kilometre olan ilçemizde çevre temizliği ve çöp toplama hizmetlerinde 4 memur, 12 işçi, 85 temizlik personeli, 12 adet traktör, 12 adet kamyonla siz değerli halkımıza hizmet vermekteyiz. Yasa sonrası Aydın’da birçok ilçe belediyesi köy tüzel kişiliği ortadan kalkarak mahalle olan yerleşim birimlerine bu hizmeti götürmekte sorun yaşarken İncirliova Belediyesi olarak geliştirdiğimiz sistemle ilçe merkezimiz ve Acarlar’da haftanın her günü, köyden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerimizde ise haftanın iki günü düzenli olarak çöp toplama ve çevre temizliği hizmetini gerçekleştiriyoruz.

30 aylık görev süremiz içerisinde ilçemiz geneline 950 adet çöp konteynırı, 800 adet yarım çöp varili, 6 adet ayrıştırmalı çöp konteynırı alarak cadde ve sokaklarımıza yerleştirdik.

Gürşat KALE : Proje 7 – KENTİMİZ KÜLTÜRÜMÜZ PROJESİ

İncirliova Belediyesi olarak ilçemizin tanıtımını sağlamak, kültürümüzü ve sosyal faaliyetlerimizi gelecek nesillere aktarmak adına Kentimiz ve Kültürümüz Projesi’ni geliştirdik. Bu projemiz kapsamında il dışında düzenlenen organizasyonlara katılmanın yanı sıra milli ve manevi öneme sahip günlerde ilçemizde çeşitli etkinlikler düzenledik. İlçemizin, kültürümüzün ve yerel tarım ürünlerimizin tanıtılması için İNCİRLİOVA adında bir dergi ile deve güreşlerimizin tanıtımı için bir kitap hazırladık.

Gürşat KALE : Proje 8 – KENT FİDANLIĞI PROJESİ

Hacıaliobası Mahallemizde 4 dönüm açık alan bir dönümü de kapalı sera alanı olarak kurduğumuz İncirliova Kent Fidanlığı ile park ve bahçelerimizin yanı sıra cadde ve sokaklarımıza dikilecek olan çiçek ve ağaçları kendimiz üretmeye başladık.

Belediyemizin Ziraat Mühendisi Zeliha Uştuk ile Peyzaj Teknikeri Mine Sümbül Kaplan gözetiminde üretim yaptığımız fidanlığımız ilçemizde bir ilk olma özelliği de taşımaktadır.

Gürşat KALE : Proje 9 – ENGELSİZ YAŞAM PROJESİ

İlçemiz genelindeki engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel yaşama daha fazla dahil etmek için Engelsiz Ulaşım Projesini hayata geçirdik. Projemiz kapsamında gerek belediyemize müracaat eden gerek ise sosyal hizmetler birimimiz tarafından tespit edilen engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye, yürüme barı, akülü sandalye ve ihtiyaç sandalyesi temin ediyoruz.  Engelli vatandaşlarımızın evlerde hapis olmamaları için özel tasarlanmış bir adet aracımızı da hizmete sunduk. 2017 yılı içerisinde Kurtuluş Mahallemizde yapımını gerçekleştireceğimiz Engelsiz Yaşam Parkı ile birlikte engelli vatandaşlarımıza engelsiz bir yaşam sunmuş olacağız.

Gürşat KALE : Proje 10 – MODERN BELEDİYE GÜLERYÜZLÜ HİZMET PROJESİ

Aydın’ın büyükşehir olması ile birlikte hizmet alanı 25 kat artan ve yaklaşık 50 bin vatandaşımıza hizmet vermekle yükümlü olan belediye hizmet binamızda modernizasyon çalışması başlattık. Daha önce sadece zemin ve birinci katı kullanıma açık olan belediye hizmet binamızın beş katını da yeniden tasarlayarak kullanıma açtık. Çalışmalarımız kapsamında belediyemize ilk defa bir adet modern meclis salonu ve arşiv de kazandırdık. Bu hizmetimizle birlikte siz değerli vatandaşlarımıza sorunsuz ve güler yüzlü bir hizmet sunmak adına personellerimize de kurum içi hizmet eğitimleri vermeye önem veriyoruz.

Gürşat KALE : Proje 11 – HER MAHALLEYE ÇOCUK OYUN PARKI PROJESİ

Her geçen gün gelişen ve büyüyen ilçemizde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yükselen beton binalar arasında sıkışıp kalmaması için Her Mahalleye Çocuk Oyun Parkı Projesini hayata geçirdik. 30 aylık görev süremiz içerisinde ilçe merkezimizde Hilal Park, Cumhuriyet Park, Fırat Çakıroğlu Parkı, Yıldıray Yener Parkı, Cemal Toprak Parkı, Şaban Bozkurt Parkı, Şehit Polis Mehmet Pekdura Parkını tamamlayarak çocuklarımızın hizmetine sunduk. Bu parklarımızın yanı sıra köy tüzel kişiliği ortadan kalkıp mahalleye dönüşen 12 yerleşim birimimizde de çocuk oyun alanları ve parkları tamamladık. İnşallah 60 aylık görev süremiz içerisinde en az 32 adet yeni çocuk oyun parkını tamamlayarak çocuklarımızın hizmetine açmış olacağız.

Gürşat KALE : Proje 12 – SANDIKLI SOSYAL TESİSLERİ PROJESİ

Büyükşehir Yasası sonrası köy tüzel kişiliği ortadan kalkarak mahalleye dönüştürülen ve ilçe merkezimize en yakın olan Sandıklı Mahallemize kazandırdığımız Sandıklı Sosyal Tesisleri tamamlanma aşamasına geldi. Özellikle Cumhuriyet Mahallesi ile iç içe olan ve nüfusumuzun büyük bir bölümünü içerisine alacak olan Sandıklı Mahallemizde yapımı gerçekleşen sosyal tesislerimiz içerisinde kafeterya, yeşil alan, spor ünitesi, oyun alanları olacak şekilde tasarlanmıştır.

Gürşat KALE : Proje 13 – İKİZDERE SOSYAL TESİSLERİ PROJESİ

İkizdere Barajı’nın yapılmasından sonra mevcut yerleşim alanını boşaltan ve Karabağ Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bir alan üzerinde tekrar kurulan İkizdere, yeniden kurulduğu günden bu yana maalesef bir köy kahvesi dahi bulunmamaktaydı. Mahalle sakinlerimiz ve muhtarımızla yaptığımız görüşmeler sonrasında mahallemizin tüm ihtiyaçlarına yanıt verecek olan bir tesis inşa etmeye karar verdik. Geçtiğimiz Nisan ayında temelini attığımız İkizdere Sosyal Tesisleri içerisinde düğün alanı, kahvehane, doktor ve muhtarlık odası, yemekhane ünitesi, çocuk oyun alanını bulunmaktadır.

Gürşat KALE : Proje 14 – YAZIDERE SOSYAL TESİSLERİ PROJESİ

Köy tüzel kişiliği döneminde yapılan ancak kullanıma elverişli olmamasından dolayı atıl bir halde kaderine terk edilen Yazıdere Düğün Alanında modernizasyon çalışmalarımızı başlattık. Düğün alanının yanında bulunan ve mülkiyeti belediyemize ait arazi üzerine çocuk oyun parkı, voleybol ve basketbol sahası, yeşil alan, düğün organizasyonları yemekhanesini içerisinde barındıran bir tesisi mahallemize kazandırıyoruz.

Gürşat KALE : Proje 15 – TOZSUZ ÇAMURSUZ İNCİRLİOVA PROJESİ

İlçemiz genelinde başlattığımız yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarıyla vatandaşlarımızı çamurlu ve tozlu yollardan kurtarıyoruz. 30 aylık görev süremiz içerisinde ilçemizin genelinde 150 bin metrekare parke taşı döşeme işini tamamladık. Büyükşehir Yasası sonrası hizmet alanımızın 231 kilometreye çıkmasından dolayı özellikle köy tüzel kişilikleri ortadan kalkan yerleşim birimlerimizde yeni yolların açılması, istinat duvarlarının örülmesi, yağmur suyu ishale hattının döşenmesi, okul, cami, sağlık ocaklarının bahçelerinin düzenlenmesi ve parke taşı döşenmesi gibi hizmetleri de gerçekleştiriyoruz.

Mahalle Muhtarlarımız ve vatandaşlarımızdan gelen talepleri dikkate aldığımızda ilçemiz genelinde yaklaşık 300 bin metrekarelik bir yol yapım parke taşı döşeme işi olduğunu belirledik. İlk 30 ayımızda bunun 150 bin metrekaresini tamamladık. İnşallah önümüzdeki 30 ayda da kalan 150 bin metrekareyi de bitirerek vatandaşlarımızı tozlu ve çamurlu yollardan kurtarıp ulaşımlarını daha rahat yapmalarını sağlayacağız.

Gürşat KALE : Proje 16 –  ÖZÜMÜZ MANEVİYATIMIZ PROJESİ (CAMİ-MEZARLIK HİZMETLERİ)

İlçemiz merkez, Acarlar Mahallesi ile daha önce köy olan 21 yerleşim birimimizdeki tüm mezarlık ve camilerimizin bakım, onarım, bahçe düzenlenmesi, yollarının açılması, boya ve badana işlerinin ile ağaçlandırma çalışmalarının yapılması, oturma banklarının konulması, yabani ot temizliği, halı ve kilimlerinin temizliği gibi işlerin tamamını gerçekleştirmeye özen gösteriyoruz.

Gürşat KALE : Proje 17 – GELECEĞİNİZ GELECEĞİMİZDİR PROJESİ (EĞİTİM HİZMETLERİ)

İncirliova Belediyesi olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim ve öğretim hayatlarını sürdürmelerinde kendilerini destekliyoruz. Hazırladığımız Geleceğiniz Geleceğimizdir Projesi ile ilçemiz genelindeki tüm okullarımızın fiziki şartlarının yenilenmesi, okul bahçelerinin bakım ve onarımlarının yapılması, çiçek ve ağaç dikimlerinin gerçekleşmesi, çeşmelerin yenilenmesi, spor üniteleri ile oturma banklarının konulması gibi birçok hizmeti belediye olarak üstleniyoruz. Bu hizmetlerin yanı sıra okullarımızda düzenlenen sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra eğitimsel faaliyetlerinde kendilerine maddi ve manevi desteklerde bulunuyoruz. Yine tüm okullarımızda gerçekleştirilen yıl sonu etkinliklerinde yanlarında bulunup başarılı olan öğrencilerimizi ödüllendirmeye özen gösteriyoruz.  Bunlarla birlikte zaman zaman düzenlediğimiz eğitimsel tiyatro gösterileri ile müze gezileriyle de çocuklarımızın sosyalleşmelerine büyük katkı sağlıyoruz. İncirliova Belediyesi olarak bundan sonra da eğitime, öğretime ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza destek vermeye devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki eğitime ve öğretime yapılan yatırım ülkemizin geleceğine yapılmış bir yatırımdır.

Gürşat KALE : Proje 18 – SPORA VE SPORCUYA DESTEK PROJESİ

2014 yılından bu yana ilçemiz genelindeki tüm amatör spor kulüplerine malzeme ve ulaşım desteğini sağlıyoruz.  30 aylık görev süremiz içerisinde açtığımız üç yaz spor okulunda toplam 850 çocuğumuzu voleybol, basketbol, hentbol, yüzme gibi branşlarla tanıştırdık. Yaz spor okullarımıza katılan tüm öğrencilerimize sportif araç gereç ve kıyafetleri de kendilerine ücretsiz sunduk. Yaz spor okullarımızın yanı sıra ilçemiz genelindeki tüm okullarımıza satranç takımı, sportif araç gereç, kıyafet ve çeşitli müsabakalara katılmaları için ulaşım desteği sağladık. Müsabakalarda dereceye giren öğrencilerimize bazı ödüller vererek onları motive ettik.

Gürşat KALE : Proje 19 – BEYAZ GELİNCİK (KIR DÜĞÜN ALANLARI) PROJESİ

Yıllardır sorun olan ve bir türlü çözüm üretilemeyen düğün salonu ve kır düğün alanı problemlerini ortadan kaldırdık. Belediyemize ait Park İncirliova Sosyal Tesisleri’nde Menekşe, Manolya, Lale, Orkide isimlerini verdiğimiz dört adet kır düğün alanını oluşturduk. Ayrıca, belediyemize ait Hamam Kompleksinde yaptığımız Hayal Düğün Salonu ile de kapalı düğün salonu problemini ortadan kaldırdık.

Gürşat KALE : Proje 20 – KÖYÜMÜZ KENTİMİZ PROJESİ

Aydın’ın büyükşehir olmasıyla birlikte 21 köyümüzün köy tüzel kişilikleri ile Acarlar Beldesi’nin belediyeliği düşerek mahalle statüsüne alındı. Hazırladığımız program kapsamında bu yerleşim birimlerimizdeki yolların parke taşı döşenmesi, yeni yolların açılması, istinat duvarlarının örülmesi, köprü ve yağmur suyu isale hatlarının yapılması, çocuk oyun parkları, cami, okul ve sağlık ocaklarının bahçe düzenlemeleri ile binaların fiziki şartlarının iyileştirilmesi, yemekhane, muhtarlık ve doktor odaları ile dere ıslah çalışmalarının yapılması gibi birçok hizmeti gerçekleştirdik.   

Gürşat KALE : Proje 21 – ÇÖP DEPOLAMA ALANLARI ISLAHI PROJESİ

İlçemiz genelinde bulunan vahşi çöp döküm alanlarını kaldırarak çevre temizliği ile birlikte doğanın korunması için çalışmalarımızı başlattık. Bu kapsamda İncirliova Merkez, Erbeyli, Yazıdere Mahallemizdeki tüm çöp döküm alanlarının kapatılarak ıslah çalışması tamamlandı. Acarlar Mahallemizdeki çöp döküm alanı üzerinde ıslah çalışmalarımız sürdürülmektedir. Kapatılan ve ıslah çalışmaları tamamlanan çöp döküm alanlarımızın ağaçlandırma çalışmalarına da önümüzdeki günlerde başlayacağız.

Gürşat KALE : Proje 22 – BİR OLACAĞIZ BERABER OLACAĞIZ PROJESİ

İncirliova Belediyesi olarak, ilçemizin tamamına eşit şekilde hizmet götürdüğümüz gibi, dini ve manevi günlerimizde vatandaşlarımızla bir olmaya beraber olmaya da özen gösteriyoruz. Bu kapsamda özellikle Ramazan Ayı boyunca organize ettiğimiz Ramazan İftar Sofrası ve Ramazan Eğlenceleri düzenliyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın da destek verdiği İftar soframızda her gün yaklaşık 1200 vatandaşımızla birlikte iftarımızı açıyoruz. Ayrıca çeşitli nedenlerden dolayı iftar soframıza katılamayan yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi 200 vatandaşımızın evine de sıcak yemek servisi yapıyoruz. Kurban Bayramında hayırsever vatandaşlarımızla birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza et hayrını gerçekleştiriyoruz. Kadir Gecesi başta olmak üzere tüm dini günlerde çeşitli etkinlikler düzenleyerek vatandaşlarımızla bir araya gelmeye önem veriyoruz.

Gürşat KALE : Proje 23 – HASTA ULAŞIM PROJESİ

İlçemizdeki yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik başlattığımız Hasta Ulaşım Projesi ile bugüne kadar 5617 vatandaşımızı ücretsiz Aydın Devlet Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi, Aydın Dış Hastanesi, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile ilimiz genelindeki diğer sağlık kuruluşlarına ücretsiz gidiş gelişlerini sağlıyoruz.

Gürşat KALE : Proje 24 – EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ PROJESİ

Hasta, yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik Evde Sağlık Hizmetleri Projesini hayata geçirdik. Bu kapsamda belediyemiz bünyesinde görevli sağlık personeli arkadaşlarımız vasıtasıyla vatandaşlarımızın pansuman, iğne, tansiyon ölçümü gibi temel sağlık ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu projemiz kapsamında 30 aylık görev süremiz içerisinde 2585 vatandaşımıza evde sağlık hizmetini verdik.

Gürşat KALE : Proje 25 – KONTEYNIR EV PROJESİ (ÇADIR KENTİN KAPATILMASI)

İlçemiz Hürriyet ve Kurtuluş Mahallesi sınırları içerisinde çadırlarda yaşayan vatandaşlarımıza yönelik hayata geçirdiğimiz Konteynır Ev Projesi ile yılların sorununa çözüm bulduk. Vatandaşlarımız ve Aydın Kamuoyu tarafından Çadırkent olarak anılan alanı ortadan kaldırdık. Bu alan üzerinde çadırlarda yaşayan vatandaşlarımıza konteynır evler tahsis ederek onların çadırlarda yaşamalarını önledik. Böylece her seçim dönemlerinde gündeme gelen Çadırkent Sorununa da kalıcı çözüm üretmiş olduk.

Gürşat KALE : Proje 26 – KOCA ÇINAR PROJESİ

İlçemiz genelinde bulunan yaşlı vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ediyoruz. Bazı dini ve özel günlerde kendilerini belediyemize ait sosyal tesislerde ağırlayarak onların hayat tecrübeleri ile ilçemize yapılabilecek olan çalışma ve hizmetlere ilişkin görüş alışverişinde bulunmaya özen gösteriyoruz.  Bu kapsamda bugüne kadar 3952 vatandaşımızı evlerinde ziyaret ettik.

Gürşat KALE : Proje 27 –  İKİNCİ BAHARDA TARİHE YOLCULUK PROJESİ

İlçemiz genelindeki 65 yaş ve üstü vatandaşlarımıza yönelik hayata geçirdiğimiz İkinci Baharda Tarihe Yolculuk Projesi ile bu vatandaşlarımız

65 yaş ve üstü vatandaşlarımıza yönelik olarak hayata geçirdiğimiz İkinci Baharda Tarihe Yolculuk Projesi ile tüm mahalle

Gürşat KALE : Proje 28 – GÜNEŞ ENERJİSİ ELEKTRİK ÜRETİMİ

İncirliova Belediyesi olarak park ve bahçelerimizin yanı sıra sosyal tesislerimiz ile Acarlar Kapalı Pazaryerinin ihtiyaç duyacağı elektriği güneş enerjisinden elde etmeye başladık. Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenen ve yaklaşık 740 bin TL mal olan projemiz kapsamında ilk etapta ilçemiz merkezine 55 adet direk ve lamba, 6 adet güneş ağacı ile Acarlar Kapalı Pazaryeri Üzerine 100 Kv’lık elektrik santralinin kurulumunu gerçekleştirdik. Böylece Belediyemizin ihtiyaç duyacağı elektriği kendimiz üretme şansını elde ettik. Ayrıca projemiz kapsamında önümüzdeki aylarda daha yüksek kilovatlık elektrik üretiminin gerçekleştirilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir.

Gürşat KALE : Proje 29 – BEYAZ MASA PROJESİ

Adaletli bir yönetim ve güler yüzlü hizmeti kendisine prensip edinmiş olan belediyemiz de ilk defa Beyaz Masa adında bir projeyi hayata geçirdi. Projemiz kapsamında vatandaşlarımızdan gelen sorun, şikayet, öneri ve taleplerin ilk adımda kayda alınması ve ilgili birimlere birinci adımda aktarılarak çözüm üretilmesi sağlanılmıştır. Ayrıca, projemiz kapsamında vatandaşlarımızın belediyemize yaptığı müracaatın konusu itibariyle belediyemizde yapılan iş ve işlemler takip edilerek vatandaşlarımıza gerek telefon gerek yüz yüze bilgiler aktarılmaktadır.

Gürşat KALE : Proje 30 – KENT GÜVENLİĞİ HALK SAĞLIĞI PROJESİ

İlçemiz genelinde belirlenen önemli noktalara güvenlik kameraları yerleştirilmiş olup Ayrıca araç trafiği güvenliğini sağlamak üzere şehrimizin giriş ve çıkışlarına trafik takip sisteminin de kurulması çalışmaları başlatılmıştır. Belediyemize ait hizmet binaları ile sosyal tesislerimiz vatandaşlarımız can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından özel güvenlik sistemi devreye sokulmuştur. Söz konusu projeler kapsamında belediyemiz zabıta ekipleri belli aralıklarla imalat yapan ve bunun satışını gerçekleştiren işyerlerine yönelik denetimleri sıklaştırmıştır. Söz konusu iş yerlerine ihtar ve çeşitli cezai işlemler uygulanarak kent güvenliği ve halk sağlığı sağlanmıştır.

AydınÖzel

_dsc1724.jpg_dsc1725.jpg_dsc1726.jpg_dsc1729.jpg_dsc1730.jpg_dsc1731.jpg_dsc1736.jpg_dsc1739.jpggursat.jpg

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6446 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim