• Aydın24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAŞKAN NEDİM KAPLAN GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ
30 Ekim 2019 Çarşamba 17:24

BAŞKAN NEDİM KAPLAN GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim KAPLAN geçen haftaki Ankara Ziyaretlerinin ardından ilk defa basının karşısına çıkarak Ankara Ziyaretinin püf noktalarını açıkladı.

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim KAPLAN geçen haftaki Ankara Ziyaretlerinin ardından ilk defa basının karşısına çıkarak Ankara Ziyaretinin püf noktalarını açıkladı.

NEDİM KAPLAN : ANKARA'DA NELER OLDU

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim KAPLAN, geçen haftaki Ankarada geçirdiğimiz 4 günlük mesainin değerlendirme, Kamuoyunun beklentileri, Ankara'da neler oldu, sorularına cevap verme adına bugün bu basın toplantısını düzenlemiş bulunmaktayız.

Katılımınızdan ötürü hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ben inanıyorum ki bir sürü meseleyi başta Koçarlı olmak üzere Aydın ve hatta Türkiyeye örnek olabilecek düzeydeki projeleri de kamuoyuyla birazdan paylaşacağım. 

NEDİM KAPLAN : PAYLAŞACAĞIM PROJELER NETLEŞEN PROJELER

Bu Paylaşacağım Projeler bizim aklımızdan geçenler değil, aklımızdan geçipte netleşen Projeler, sizlerden zamanla şunu istiyorum zaten şuanda herkes kayıttasınız bunları takip edip hangi proje başarıldı, hangi proje başarıldı bunu da hiç tereddütsüz bir Siyasetçinin yapamayacağı bir cesaret ile de sizlerle paylaşıyorum. Saydığım Projeler net projeler ve önümüzdeki zaman içerisinde bir bir hayata geçirilecek kesinleşmiş işlerdir. Bunun haricinde yapmayı düşündüğümüz projeleri bugünkü basın toplantısında girmeyeceğim. Onlarıda önümüzdeki dönem içerisinde netleştikçe, kesinleştikçe ilgili Bakanlarla en üst düzeyde görüştükten sonra siz değerli basın mensuplarıyla paylaşmak düşüncesindeyim. 

NEDİM KAPLAN : 4 VEKİLİMİZ VE BEN BAKANIMIZ SÜLEYMAN SOYLU İLE GÖRÜŞTÜK

Ben hemen söze girip geçen haftanın değerlendirilmesini yapmak istiyorum. Geçen hafta yoğun bir Ankara mesaisi harcadık. Bürokrat arkadaşlarımda bana eşlik ettiler. Buradaki en önemli kamuoyunun beklediği İçişleri Bakanımız Süleyman SOYLU ile olan görüşmedir. Birebirde yapmış olduğumuz, 4 Milletvekilimiz ile birlikte yapmış olduğumuz bir görüşmedir. Milletvekilimizin hazır bulunduğu şahsımında katıldığı bir toplantıdır. 

NEDİM KAPLAN : 32 ANA BAŞLIKLI PROJELERİMİZİ DAHA ÖNCE PAYLAŞMIŞTIK

Zaten biz Kamuoyu ile yapmayı düşündüğümüz Projeleri 32 ana başlık altında paylaşmıştık. Basın ile de paylaşmıştık. Bu Projeleri önümüzdeki 5 yıl içerisinde Koçarlı halkımızın hizmetine sunacağımızı beyan ettik. Yani sözün özü şu, Seçimden önce ne dediysek aynen seçimden sonra da Proejlerimizin arkasında dimdik durarak yolumuza devam ediyoruz.

Evet İçişleri Bakanımız Süleyman SOYLU ile bir görüşme gerçekleştirdik. Aydın'ı ve Aydın Sİyasetini değerlendirdikten sonra Koçarlı'yı ilgilendiren kısım şuydu.

NEDİM KAPLAN : BELEDİYE; EMNİYET VE JANDARMA HİZMET BİNASINDA SON AŞAMAYA GELDİK

Koçarlı'da Sayın Bakan Süleyman SOYLU bir ziyaret gerçekleştirdi seçim öncesinde, bir miting gerçekleştirdi o mitingte verdiği sözler vardı. Belediye Hizmet Binası, Emniyet Hizmet Binası ve Jandarma yeni Hizmet Binası, bu üç projede son aşamaya gelindi. İçişleri Bakanlığıda bununla ilgili kısmi ödeneği göndermişti, şimdi ikinci bir ödenek gönderiyor Aydın Valiliği Yatırım İzleme Yatırım Koordinasyon Maarifetiyle bu üç binamız, inşallah Belediye Hizmet Binamız içerisinde Misafirhanesi ve Restoranı olan devasa bir Konferans salonu ile bir Kompleks.

NEDİM KAPLAN : YILBAŞINA DOĞRU HİZMET BİNALARI İHALEYESİNE ÇIKACAĞIZ

Biz bunu geçmişte Kamuoyu ile paylaşmıştık, ayrıntıya girmeyeceğim. Bu konuda bir sıkıntı yok. Yasal süreç şuanda işlemekte, tahmin ediyorum Kasım ayı sonu itibariyle yıkıma başlarız, Yılbaşına doğru da hedefimiz Belediye Hizmet Binası, Emniyet Hizmet Binası ve Konferans salonunun ihalesine çıkmak. 

NEDİM KAPLAN : JANDARMA HİZMET BİNASI BÜYÜKDERE'YE YAPILACAK

Jandarma Hizmet Binasının yeri değişiyor, Büyükdere Mahallemizde bir alan Milli Emlak'ta orası İl Jandarma Alay Komutanlığı ve Merkez komutanlıktarafından uygun görülen bir yerdir. Bu Projeninde inşallah yılbaşına kadar ihalesini gerçekleştirmek düşüncesindeyiz. 

NEDİM KAPLAN : KOÇARLI'NIN BİRİNCİ GÜNDEM MADDESİ KANALİZASYON

Tabi ki Koçarlının en önemli birinci gündem maddesi Seçim Beyannamemizde belirttiğimiz gibi ve son dönemde de basına konu olan Kanalizasyon Meselesidir. En fazla merak edilen konu eminim budur. Biz bununla ilgili süreci başlatmıştık zaten. 5393 sayılı Belediyeler Yasasının 57. Maddesine istinaden Kamuoyuylada bunu paylaştık.

Biz Koçarlının Kanalizasyonunun yapılmasını Aydın Büyükşehir Belediyesinden istedik. Onlarda Yaptıkları anlamında bir görüş belirttiler bir kısmını. Koçarlı'da Kanalizasyon olmadığını Aydın İl Koordinasyon Toplantısında ve diğer toplantılarda kendilerine ilettik.

NEDİM KAPLAN : KANALİZASYON YAPIMI 2020 YILINDA BAŞLAYACAK

Geldiğimiz nokta itibariyle o süreci başlattık. İçişleri Bakanlığımız ilgili birime İller İdaresi Genel Müdürüne talimatı verdi. Bu konuyu ya çözün ya çözün dedi. Ve bununla ilgili diğer Müdürlükler ile de ilgili detaya girmeyeceğim, görüşmeleri yaptık, süreç işlemektedir. Biz en kısa sürede buradan bir sonuç alacağız. Koçarlının Kanalizasyon ve Arıtma meselesini hep birlikte sizlerinde şahitliğinde sizlerinde gözleri önünde çözeceğimizden hiç kimsenin endişesi olmasın. Çünkü 1. önemli maddemiz Alt yapı sorunuydu seçim beyannamemizde bunu da gerçekleştireceğiz. Tahmin ediyorum, 2020 yılı başlarında bununla ilgili gerekli işler başlar.

NEDİM KAPLAN : KANALİZASYON MESELESİNİ SÜLEYMAN SOYLU ÇÖZECEK

Bu sorun çözüldükten sonra zaten İçişleri bakanımız Süleyman SOYLU'nun yakinen takip edeceği bir konu olduğu için artık bizden top Sayın Süleyman SOYLU'dadır. Sayın Süleyman SOYLU bu konuyu İller İdaresi Genel Müdürü ve İlgili Genel Müdürler her gördüğünde artık birinci sorusu Koçarlı'nın Kanalizasyon Meselesini ne yaptınız olacaktır. Bu şekilde beyanatları var bizede, bu meseleyi çözecektir Sayın Süleyman SOYLU. 

NEDİM KAPLAN : SÜLEYMAN SOYLU'NUN KOÇARLI SEVDASI FAZLADIR

Tabi Önemli bir kaç konu daha İçişleri Bakanımız ile görüştük. aynen dedi ki Kaymakamlık binanız nasıl, bunu yanlış yazan yada yanlış anlayan arkadaşlar oldu geçmişte şunu söyleyeyim, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU'nun Koçarlı Sevdası oldukça fazladır.

NEDİM KAPLAN : MENDERES MÜZESİ AÇILIŞI MAYIS'TA ANLAMLI OLUR 

İçişleri Bakanımız Süleyman SOYLU, Adnan Menderes Müzesini sordu, biz bitme aşamasında olduğunu Sayın Valimizin yakinen takip ettiğini söyledik, inşallah yılbaşında biter dedik, Açılışı ne zaman yapalım dedi, Ocak ayıda olabilir Mayıs ayıda olabilir, Mayıs ayı oldukça önemli bir ay, İktidara gelişi malum 14 Mayıs, 27 Mayıs ihtilal tarihidir, bu bağlamda ben ihtilal tarihini doğru bulmuyorum, 14 Mayıs'ın daha anlamlı ve önemli olduğunu düşünüyorum. Rahmetli Demokrasi Şehidi Adnan Menderes'in İktidara gelişi ama sayın Valimiz ve Zataliniz uygun tarihi belirlersiniz dedim çünkü beni aşan bir konuydu arkadaşar. 

NEDİM KAPLAN : KAYMAKAMLIK BİNAMIZ MENDERES'İN HATIRASI

İçişleri Bakanımız Süleyman SOYLU, bunun haricinde ne meseleniz var dedi, çözmek istiyor Sayın Bakan, dedik ki başka sizi ilgilendiren bir meselemiz yok, Kaymakamlık binanız nasıl dedi, iyi dedim Adnan Menderes'in hatırası. 60 yıllık binalar artık eski bina Türkiye'de ve hızla yenilenme ve rehabilitasyona tabi tutulan binalar konumunda ancak biz Adnan Menderes'in hatırası Hükümet Binamızın yıkılmasına ve yerine yeni bir bina yapılmasına sıcak bakmadığımızı kendilerine ifade ettik. Dedik ki çatı bakımı ve onarımı gerekli, hemen talimatını verdi, Modernizasyonu, rehabilitasyonu ve yenilenmesi için Mali ve Destek Hizmetler Şube Müdürlüğünü bizzat yanımda arayarak talimatı verdi, Koçarlı Kaymakamlığını da biz daha Ankara'dan gelmeden aramışlar, bu noktada gerekli kaynağı göndereceğini ve takip edeceğini beyan etti.

Nedim KAPLAN : SOYLU KOÇARLI PROJELERİNİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU ile olan görüşmenin özeti budur, Siyasi kısmı da bizde kalsın arkadaşlar. Tabi son vedalaşmada aynen şu ifadeyi kullandı, Koçarlı'ya ne yapsak azdır, aynen iki eliyle elimi tuttu ve Koçarlı'ya ne yapsak azdır dedi. Projeleri yakinen takip ettiğini şuradan anladım, Makam girdiğimde ne oldu ihaleler, Belediye, Emniyet, Jandarma diye direk bu soruyu sordu daha hoşgeldin faslına girmeden, ne kadar konuya hakim ve vakıf olduğunu net şekilde sizlere ifade edebilirim. 

NEDİM KAPLAN : BAKAN İLE TÜRK TARIMINI KONUŞTUK

Oradan Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir PAKDEMİRLİ'ye bir görüşme gerçekleştirdik. Birinci ayağı Türk Tarımının nereye gittiği hangi adımların, neler yapılması gerektiği, sıkıntıların neler olduğu noktasında bir görüşme bütün Genel Müdürlerin, Bakan Yardımcısının hazır bulunduğu önemli bir toplantıydı. 53.29

74626995_2405503649725837_9133966490087718912_n.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 816 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim