• Aydın25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAYDAR : GATA'NIN KAPATILMASI HANGİ AKLA HİZMETTİR?
25 Aralık 2016 Pazar 04:21

BAYDAR : GATA'NIN KAPATILMASI HANGİ AKLA HİZMETTİR?

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi BAYDAR, Başbakan Binali YILDIRIM'a GATA'NIN KAPATILMASI HANGİ AKLA HİZMETTİR? dedi.

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi BAYDAR, Başbakan Binali YILDIRIM'a GATA'NIN KAPATILMASI HANGİ AKLA HİZMETTİR? dedi.

CHP AYDIN MİLLETVEKİLİ PROF. DR. METİN LÜTFİ BAYDAR'IN, BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM TARAFINDAN YANITLANMASI İSTEMİYLE TBMM BAŞKANLIĞINA SUNDUĞU SORU ÖNERGESİ EKTEDİR.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

        Aşağıda yer alan sorularımın Başbakan Sn. Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

                                                                                                Prof. Dr. Metin Lütfi BAYDAR

                                                                                                          Aydın Milletvekili

Türkiye özellikle son iki yıldır, içte ve dışta; askeri, diplomatik ve siyasi olarak çalkantılı bir pozisyonda. İçte ve dışta çeşitli askeri operasyonların yoğunlaştığı bir dönemde, askeri sağlık sisteminin çökmesi demek olan; tüm askeri hastanelerin ve askeri tababetin ortadan kaldırılması ve GATA’nın Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi ile birlikte, hayati sorunların baş göstereceği bilinen bir gerçekti. Nitekim son olarak, Suriye El Bab’da askerlerimize karşı gerçekleştirilen saldırılarda, bunun olumsuz sonuçları ile karşılaştık. Bu çatışmalarda, şehit düşen askerlerimizin yanında çok sayıda askerimiz de yaralanmıştır. Ancak, anlaşılmaktadır ki; yaralı askerlerimize, hayati önem taşıyan “ilk müdahale”, sonuç alıcı bir verimlilikle yürütülememiştir. Yine askeri sağlık sistemi çöktüğü için bölgeden gelen yaralıların hangi hastanelere sevk edildiği belirlenememektedir.

  1. Türkiye’nin yoğun bir askeri operasyon sürecine girdiği bir dönemde, askeri sağlık sisteminin çökmesi demek olan GATA’nın kapatılması, hangi akla hizmettir?
  2. Çatışma alanında yaralanan askerlerimize, ilk tıbbi müdahalenin yapılamamış olmasının askeri sağlık sisteminin çökmesiyle bir ilişkisi var mıdır?
  3. Bölgeden gelen yaralı askerlerimizin hangi hastanelere sevk edildiğinin bilinemiyor olmasının ve bu alandaki karmaşanın, Türkiye’de askeri tababetin 3. ve 4. basamaklarını kaldırmış olmanızdan kaynaklı olduğunu kabul ediyor musunuz?
  4. GATA’nın sıradan bir Sağlık Bakanlığı eğitim hastanesine ve askeri hastanelerin sıradan bir devlet hastanesine dönüştürülmesi yanlışından ne zaman vazgeçeceksiniz?

AydınÖzel

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3139 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim