• Aydın25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bayram İNCİ : Tek Adam Rejimine Hayır Diyeceğiz
01 Şubat 2017 Çarşamba 15:04

Bayram İNCİ : Tek Adam Rejimine Hayır Diyeceğiz

Chp İlçe Başkanlarının da katılımı ile gerçekleşen basın toplantısında Chp Aydın İl Başkanı Bayram İnci açıklamalarda bulundu.

CHP Aydın İl Başkanı Bayram İNCİ, Partisinin İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Anayasa Referandumu öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

CHP İlçe Başkanlarınında hazır bulunduğu toplantıda önümüzdeki hafta İlçe Başkanlarımız ile Ankara'ya gideceğiz ve Anayasa Refearndumu Startını vereceğiz dedi.

Bayram İNCİ açıklamasında;

Bayram İNCİ : Rejim Değişikliği Değildir Denilsede Rejim Değişikliğidir

Çok değerli basın mensupları. Biz burada İlçe başkanlarımız ile önümüzdeki referandum sürecini değerlendirmek ve birlikte hareket tarzımızı belirlemek üzere toplanmış bulunuyoruz. Biliyorsunuz bugün her ne kadar rejim değişikliği değildir denilse de, bu bir rejim değişikliğidir. Çünkü kuvvetler ayrılığı dediğimiz demokrasi olmazsa olmaz koşulu olan yasama, yürütme ve yargının birbirinden ayrı çalışması olan sistemin tek adamda tek kişide toplanması, kendisinin belirlediği 400 milletvekillerinin oluşturduğu bir mecliste, 1 kişinin soruşturulmasının, sorgulanmasının sadece 400 milletvekilinin kararı ile olabildiği,  tamamı ile bütçeyi istediği gibi kullanan tek kişi yönetimidir.

Bayram İNCİ : Herşey Tek Elde Toplanmaktadır

Dediğim gibi bir kişi kendisine istinat edilen bir suçtan hesap vermez iken, bu kendisinin belirlediği 400 milletvekilinin bu kişileri, kendisinin yargılanmaya gönderilmesinin önünü kapatacak, meclisi fesh etme yetkisi tek kişide toplanmaktadır. Tüm kararları kendisi vermektedir. Hükümet olma, hükümet, meclis ve yargı tek elde toplanmaktadır.

Bayram İNCİ : Milli İradeyi Fesh Etme Yetkisi Var

Biliyorsunuz Anayasa Mahkemesinin 15 üyesinin 12’ini direk atamaktadır. 3’ünüde kendisinin çoğunlukta olduğu, kendisinin belirlediği meclisteki milletvekilleri seçmektedir. Bütçeyi dediğim gibi istediği gibi kullanmaktadır ve bu bütçe denetime tabi değildir. Nereye kullandığını, nasıl kullandığını, ne için kullandığını kimse hesabını soramayacak durumdadır. 5 yılda 1 başkanı ve milletvekilleri seçiyorsunuz. Bu milletvekillerini gensoru verme durumu yok. Hesap sorma durumu yok. 5 yılda bir başkanlığı ve milletvekillerini seçiyorsunuz. %51 ile gelecek bir başkan meclisin tamamını oluşturduğu milli iradeyi fesh etme yetkisi var.

Bayram İNCİ : Milli Egemenliği Tek Bir Elde Toplamak İstiyorlar

Bu yüzden biz parlamenter sistemden yanayız. Baktığımız zaman, bu zamana kadar ülkede şimdiki cumhurbaşkanımızdan önce ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere 11 Cumhurbaşkanımız görev yapmıştır. Darbeler görmüştür, savaş dönemlerinden geçmişlerdir. Hiç birisi parlamenter sistemden, milli iradeden, milli egemenlikten vazgeçmemiştir. Şimdi neden milli egemenliği tek bir elde toplamak isteyen bir irade var. Bunu bütün vatandaşlarımızın sorgulamasını istiyoruz. Bu şimdiki Cumhurbaşkanının meselesi de değildir. Bundan sonraki gelecek Cumhurbaşkanlarının nasıl bir kişiliği olacağı, nasıl olacağı belli değil.

Bayram İNCİ : Bu Kadar Yetkinin Toplanması Ülkeyi Felakete Götürür

Bu kişilerin elinde bu kadar yetkinin toplanması ülkeyi felakete götürür. Sorunları derinleştirir. 15 yıldan beri tek partili, tek adamlı ülkeyi yönetenler, ülkenin en önemli sorunu olan işsizlik, terör ve ekonomik sorunların hangisini çözmüşlerdir. Bu sorunlar giderek derinleşecektir. Bu referandumda bu sorunlardan hesap vermekten kaçan zihniyetin dayattığı bir referandumdur.

Bayram İNCİ : Parlamenter Sistemi Sonuna Kadar Savunacağız

Biz parlamenter sistemi sonuna kadar savunacağız. Aynı anda baktığımız zaman bugün referanduma giderken eşit şartlarda gidemiyoruz. Bazı Valiler, Kaymakamlar üzerindeki baskıdan dolayı Rektörler hep Evet yönünde olacaklarını söylemekteler. Üzerindeki baskılardan dolayı ve bu kamuoyunda bir yılgınlığa neden olmaktadır.

Bayram İNCİ : Herkes Geleceğini Oyluyor

Biz vatandaşlarımıza şunu söylüyoruz. Herkes geleceğini oyluyor. Türkiye’nin geleceği söz konusudur. O yüzden vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olacağını söylüyorum. Aynı zamanda da bu vatandaşlarımızın üzerinde de baskı oluşturulmaktadır. Bizim gençlerimiz Barış MANÇO’nun ‘’ hayır hayır yüz bin kere hayır ‘’ pankartını taşıdılar diye gözaltına alınmaktadırlar. Romenler , Romen Çalıştayı yapıyoruz diye, görüyorsunuz AKP’nin en büyük özelliği seçimlere gitmeden önce Çalıştay yapması. 15 yıldan beri Romen Çalıştayı yapıyorlar, Kürt Çalıştayı yapıyorlar. Hangi sorunu çözmüşler.

Bayram İNCİ : Sera KADIGİL Yaptığı Bir Çağrıdan Dolayı Gözaltına Alınmıştır

Bunlar insanları oyalama, onların sıkıntılarını almaya dönük çalışmalardır. İnsanlar bunları ciddiye alıyor bizde bunları ciddiye almıyoruz. Bugün yine son kez parti meclis üyemiz Sera KADIGİL sosyal medya yaptığı bir çağrıdan dolayı, hayır çağrısından dolayı gözaltına alınmıştır.

Bayram İNCİ : Bu Ülkeyi, Egemenliği Saraydan Alarak Millete Verdik

Arkadaşlar gördüğünüz gibi burada önemli olan ülkenin nereye götürülmek istendiğidir. Cumhuriyet Halk Partisi tek partili döneminde de tek amacı vardı. Toplumu bilgilendirmek, eğitim seviyesini arttırmak ve parlamenter sistemin çok partili sistemi hayata geçirmekti. Biz bu ülkeyi egemenliği saraydan alarak millete verdik. Şimdi yapılmak istenen egemenliğin milletten alınıp saraya vermektir. Biz egemenliğin milletten alınıp saraya verilmesine sonuna kadar karşı çıkacağız. Bunun mücadelesini yapacağız.

Bayram İNCİ : Tek Adam Rejimine Hayır Diyeceğiz

Baktığınız zaman eğitim sisteminden tutun, ekonomik sistemden tutun, çıkan yasalardan tutun, ülkenin götürülmek istenilen yeri görürsünüz. Demokrasinin olmazsa olmaz koşulları fikir özgürlüğü, inanç özgürlüğü, ifade özgürlüğünün bugün yok edilmiştir. Birçok gazetecimiz de  tutuklanmış, birçok gazetecimizde işinden olmuştur. Biz ülkedeki sıkıntıların parlamenter sistemin daha güçlü kılınarak , özgürlüklerin daha çok verilerek yapılacağını düşünüyoruz ve bunu savunuyoruz. İlçe başkanlarımız, ilçe örgütlerimiz, Aydın il örgütü olarak kapı kapı tek tek dolaşarak vatandaşlarımıza ülkenin bölünmek istediğini anlatacağız. Tek adam rejimine hayır diyeceğiz. İnşallah bu çalışmalarımızla Aydın için milletimiz için ve ülkemiz için hayırlı olacaktır. Teşekkür ederim.'' dedi.

AydınÖzel

 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4245 defa okunmuştur
YORUMLAR
Dikta
Hasan YAŞARGİL
Sayın başkan, siz diktayı CHP li büyükşehir belediye otobüslerinin bir bilet parası için milleti esir eden otobüs şöförlerinizden mi öğrendiniz. Önce siz belediye şöförlerinize diktatörlüğü bırakmayı öğretin. Milleti bir bilet parası için rezil rüsva eden bayan şöförleriniz kimin dikta olduğunu cümle aleme gösteriyor mazallah. Sizden zemzem olsa milleti zehirlersiniz be...
27 Temmuz 2017 Perşembe 21:43
212.252.100.253
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim