• Aydın24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BİZ BİR GECE RÜYASINA YATIP ERTESİ GÜN UYGULAMA YAPANLARDAN DEĞİLİZ
28 Nisan 2020 Salı 20:58

BİZ BİR GECE RÜYASINA YATIP ERTESİ GÜN UYGULAMA YAPANLARDAN DEĞİLİZ

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer GÜNEL, tek yön uygulamasına yönelik eleştirilere cevap verdi.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer GÜNEL, tek yön uygulamasına yönelik eleştirilere cevap verdi.

Saygıdeğer Hemşehrilerim;

Son günlerde şehrimizde uygulamaya koyduğumuz “TEK YÖN “ trafik  uygulaması hususunda birçok eleştiri ile karşılaşmaktayız. Ancak bazı kesimlerce eleştirilerin halkı yanıltmaya yönelik, gerçeklere ve bilimselliğe aykırı olarak yapılması üzerine bu açıklama tarafımızca zaruri görülmüştür. Öncelikle şunun net olarak bilinmesini isterim ki bizler “Bir gece rüyasına yatıp, ertesi gün hayalini uygulamaya kalkışanlardan” değiliz. Seçim kampanyamız süresince de belirttiğimiz üzere biz kentimizin sorunlarını bilerek ve çözüm projelerini de hazırlayarak bu göreve talip olduk.  Siz değerli hemşehrilerimizin takdiri ile de görevi devraldık”. 

İlçemizde kent trafiğini rahatlatma projesi olarak uygulamaya konan tek yön uygulaması yaklaşık bir yıldan fazla bir süre bilim insanları tarafından çalışılarak hazırlanan  kentimize özel bir projedir.  

Öncelikle tek yön uygulamaları için hiçbir kent ve hiçbir uygulama örnek olarak alınamaz. Tabi ki uygulama örnekleri, tecrübeleri değerlendirilebilir. Her kentin dinamikleri ve kent yerleşik dokusu farklıdır. Biz Kuşadası’nda terzi işi bir çalışma yaparak kente uygun bir elbise ürettik. Tek yön trafik uygulamasına örnek verilen kentler ile Kuşadası’nın hiçbir ortak özelliği yoktur. Londra kenti dünya metropollerinden birisidir ve Kuşadası ile bu kenti mukayese etmek ne nüfus ne de kent trafik yönetimi açısından mümkün değildir. Londra’da tek yön uygulaması 1617 yılında başlayan bir uygulamadır. Bodrum kenti de yine Kuşadası  ile mukayese edilemez. Bodrum kent merkezinde düşük yoğunluklu bir yapılaşma bulunmaktadır. Kuşadası sahili ve merkezi dokusu 7-8 katlı yaşam ve ticaret aktivitelerinin yoğun olarak oluştuğu bir yerleşimdir. Bu nüfusun hareketliliği ve yine yaz aylarında kente gelen turizm nüfusunun etkisi ile kent merkezi trafik yoğunluğu açısından Bodrum kenti ile mukayese edilemez edilmemelidir. Önemli belirtmek isterim ki projemiz tamamen kentimizin trafik dinamiklerine göre dizayn  edilmiştir. 

Kent trafik dolaşımı nihai durumu öncelikle nasıl olacağı projenin tüm aşamalarında tespit edilmiştir. Mevcutta yapılan tüm çalışmalar ve tasarımlar bu duruma erişmek için yapılmaktadır. Eleştirilere konu olan kademeli geçiş işte bu noktada zaten  uygulanmaktadır. Tek yön projesinde bulvar bulvar devreye alınması gibi bir kademelenme asla yapılmaz. Böyle bir durumda kent merkezi bütünü için uygun bir dolaşım planı uygulanması mümkün olamaz. Bütünü görmeden parçalar halinde yapılacak tüm çalışmalar kentimize zarar verecekti. Bu sebeple trafik sirkülasyonu kent merkezindeki dolaşımı sağlayacak şekilde sağlanmıştır. 

Projemiz 6 etaptan  oluşmaktadır. İlk 3 etap tamamlanmıştır. 4’üncü etap olan Candan Tarhan Bulvarı üzerindeki kavşakların kalıcı düzenlemelerinin yapılması devam etmektedir. 5’inci etap ise  Candan Tarhan Bulvarı’nın Gençlik Caddesine kadar çift yönlü trafiğe açılmasıdır ki kalıcı düzenlemeler sonunda yapılacaktır.  Kemal Arıkan  Caddesi ise sadece yaya trafiğine açık olarak yeniden düzenlenecektir. Projenin son etabı ise Atatürk Bulvarı ve Sahil projesinin kalıcı olarak hayata geçirilmesidir. Bu çalışma ise Turizm sezonu sonrasında yapılacaktır. Böylelikle projemiz tam anlamıyla hayat bulmuş olacaktır. 

Bu haber toplam 1130 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim