• Aydın5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BÜLBÜL : MAĞDUR AVUKATLIĞI YAPANA PASAPORT YOK
11 Ekim 2019 Cuma 13:31

BÜLBÜL : MAĞDUR AVUKATLIĞI YAPANA PASAPORT YOK

Ak Parti’nin sunduğu kamuoyunda yargı paketi olarak bilinen kanun teklifinin Meclis Genel Kurulunda görüşmelerine devam edildi.

Ak Parti’nin sunduğu kamuoyunda yargı paketi olarak bilinen kanun teklifinin Meclis Genel Kurulunda görüşmelerine devam edildi. CHP Aydın Milletvekili Avukat Süleyman Bülbül, teklifin “reform” olmadığını belirterek, avukatlara pasaport verilmesi düzenlemesinin teklifteki haliyle Anayasa'nın eşitlik ilkesine, masumiyet karinesine, seyahat özgürlüğü düzenlemesine aykırı olduğunu belirtti.

Soruşturması ya da davası olan avukatların haklarında takipsizlik ya da beraat kararı verilebileceğini vurgulayan Bülbül, “Bu aşamada pasaport vermemek ciddi bir hak ihlalidir” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Biz avukatlara pasaport hakkı getiriyoruz ama hepsine değil” sözlerini hatırlatan Bülbül, “Yani ‘Benim siyasi görüşüme uygunsanız pasaport var, uygun değilseniz pasaport yok’ diyorsunuz. Avukatların meşru profesyonel faaliyetlerini suç haline getirmek için terörle mücadele kanununu kullanıyorsunuz. Çağdaş Hukukçular Derneği yöneticilerinden Selçuk Kozağaçlı ve onlarca avukat bu yüzden cezaevinde. Yani Soma’da Çorlu’da Aladağ’da Havalimanında mağdurların avukatlığını yapanlara pasaport yok diyorsunuz” dedi.

“TEK ADAM REJİMİNDE REFORM OLMAZ”

Avukatlığa giriş sınavı hakkında da konuşan Bülbül, “Sınav hakkı 2001 yılında getirildi, beş yıllık bir geçiş döneminden sonra "Patron emretti" diye kanun kaldırıldı. Ne değişti? O zaman 70 bin avukat vardı, şimdi 125 bin avukat var. Şimdi yeniden getiriyorsunuz ama “Hemen uygulanmayacak” diyorsunuz. Kimlerden çekiniyorsunuz?” diye sordu.

“Demokrasi, özgürlükler, insan hakları ve adil yargılanma hakkı konusunda anayasal değişiklikler olmadan yargı reformu olmaz” diyen Bülbül, “Tek adam rejiminde yargı reformu olmaz, iki dudak arasında yargı reformu olmaz, hâkimlere ve savcılara talimatla açılan soruşturmalar, kovuşturmalarla yargı reformu olmaz. Genel Başkanımıza yönelik açılan tazminat davalarında, hakaret davalarında hâkimlerin değiştiğini biliyoruz. Eren Erdem'in durumunu biliyoruz” dedi.

bulbul-002.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 696 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim