• Aydın15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ UZAĞI YAKINLAŞTIRIYOR
22 Temmuz 2020 Çarşamba 22:42

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ UZAĞI YAKINLAŞTIRIYOR

Yol bir yerden bir yere gitmek için aşılan uzaklık demek, ancak o yolu kullananlar için sadece bu anlama gelmiyor.

Yol bir yerden bir yere gitmek için aşılan uzaklık demek, ancak o yolu kullananlar için sadece bu anlama gelmiyor.

Eğrikavak ve Musluca mahalleleri arasındaki yolun yapımı ile hem süreler kısaldı, hem de Aydın’ın markası "incir"in o civardaki ürünlerindeki kalitesinin artması bekleniyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler Eğrikavak ve Musluca mahalleleri arasındaki yolda çalışmalarını bitirdi ve 8.5 Km’lik hat ulaşıma açıldı.

İki mahalle muhtarı da yapılan yol çalışması ile ilgili görüşlerini belirtirken, mahallelerinde ticaretin hızlandığını, ürünlerin kalitesinin artacağını ve arazilerinin artık daha değerli hale geldiğine değindi.

“Seçim olsa da olmasa da hizmetine devam etti”

Eğrikavak Mahalle Muhtarı Muhsin Kıyar, 50 yıldır bu yolun kullanıldığını ve artık daha konforlu hale geldiğini belirterek “Yapılan bu yoldan dolayı, oradaki yerlerimizin değeri artmaya başladı. En önemlisi köyümüz Aydın’a 35 km uzaklıktaydı. Sağolsun Özlem Başkanımız bu yolu yapmakla Aydın merkeze yakınlaştırmış oldu. Ayrıca burası üretim yolu olduğu için tozdan dolayı mahsulümüz neredeyse yarı yarıya zarar görüyordu. Bu yolla birlikte incirimizin kalitesi ve rekoltesinde verim artacak. Başkanımız seçim var diye hizmet yapmadı. Seçim olsa da olmasa da hizmetine devam etti. Vermiş olduğu hizmetler için çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Bu yolla ticaretimiz hızlandı”

Musluca Mahalle Muhtarı Hayati Kor, iki mahallenin bu yola uzun yıllar emek verdiğini ve artık daha kullanışlı hale geldiğini belirterek “Bahçe sahipleri incirimiz tozlanıyor, ürünlerimizin kalitesi düşüyor diye üzülüyorlardı. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu bu isteklerimiz yerine getirdi ve yolumuz yapıldı. Bölge halkına çok faydalı oldu ve bu yolla birlikte ticaret biraz daha hızlandı. Belediye başkanımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

egrikavak_musluca_muhtar_1.jpg

Bu haber toplam 1519 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim