• Aydın10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BÜYÜKŞEHİR VE EFELER’DEN ORTAK SAĞLIK EĞİTİMİ
18 Temmuz 2019 Perşembe 14:55

BÜYÜKŞEHİR VE EFELER’DEN ORTAK SAĞLIK EĞİTİMİ

Aydın Büyükşehir ve Efeler Belediyeleri’nin ortaklaşa yürüttüğü ‘Hemşire Yara Bakım Eğitimi’ başladı.

Aydın Büyükşehir ve Efeler Belediyeleri’nin ortaklaşa yürüttüğü ‘Hemşire Yara Bakım Eğitimi’ başladı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Efeler Belediyesi ortak çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. İki belediye de geride bırakılan üç aylık sürede vatandaşa fayda sağlayacak birçok proje ve ortak çalışma gerçekleştirildi. Belediyeler bu çalışmalara bir yenisi daha ekleyerek, hemşirelerin daha donanımlı hâle gelmeleri içi bir eğitim programı hazırladılar.

 

Eğitimlere Aydın Büyükşehir ve Efeler Belediyeleri’nin bünyesinde çalışan hemşirelerin katıldı. Turistik Park VIP Salonu’nda gerçekleşen eğitimlerde, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Yara Bakım Merkezi’nden Prof. Dr. M. Bülent Ertuğrul, Dr. Maksat Boobekov, Uzm. Hem. Füruzan Bozkurt Kozan, Hem. Hatice Çalışkan alanlarındaki gelişmeleri sağlık personeline aktardılar.

 

Sürekli olarak sahada çalışan hemşirelere, özellikle evlerde yapılan uygulamalar ve bu uygulamaları bilimsel yöntem ve doğru teknikler ile gerçekleşmesini sağlamaları anlatıldı. Eğitme katılan hemşireler; çok yararlı bilgiler öğrendiklerini, saha çalışmalarında pratik uygulamalar olduğunu ve farklı konularda da eğitimlerin gerçekleştirilmesini istediklerini dile getirdiler.

 

İlk etapta hemşirelere yara bakımı olarak verilen eğitimler, ikinci etapta ise Eylül ayında hasta bakıcıları ve hasta yakınlarına verilecektir.

img_2138.jpg

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 672 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim