• Aydın25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Büyükşehir'in Yap(a)madığı Yayla Yolunu Köşk Belediyesi Yapıyor
02 Mayıs 2018 Çarşamba 12:48

Büyükşehir'in Yap(a)madığı Yayla Yolunu Köşk Belediyesi Yapıyor

Köşk Belediyesi, yaylasına ulaşım konusunda sıkıntılar yaşayan Kıran ve Ahatlar Mahallesi ile çevre yerleşim yerlerinde ikamet eden vatandaşlar için kolları sıvayarak Kıran ve Ahatlar Mahallesinden Çatma Mezarlığı Mevkiine (Aydın İl Sınırı) kadar olan yak

Köşk Belediyesi, yaylasına ulaşım konusunda sıkıntılar yaşayan Kıran ve Ahatlar Mahallesi ile çevre yerleşim yerlerinde ikamet eden vatandaşlar için kolları sıvayarak Kıran ve Ahatlar Mahallesinden Çatma Mezarlığı Mevkiine (Aydın İl Sınırı) kadar olan yaklaşık 18-20 km uzunluğundaki toprak ve kısmi stabilize yolun asfaltlama çalışmasına başladı.

Asfaltlama çalışması yapılan ulaşım ağının Aydın Büyükşehir Belediyesi ulaşım ağı sorumluluğunda olduğunu ifade eden Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç; "6360 sayılı Yasa ile bu mahallelerimizin ulaşım ağı Aydın Büyükşehir Belediyesine bağlanmıştır.  Kıran ve Ahatlar Mahallemizde ikamet eden vatandaşlarımızın gerek yayla tarımında elde edilen barbunya fasulyesi, kiraz ve kestane gibi ürünlerinin pazar piyasasına hızlı ve rahat ulaşım imkanlarının arttırılması gerekse çevre mahalle ve yerleşim yerlerine ulaşımlarının kolay sağlanabilmesi için sözlü ve yazılı olarak Aydın Büyükşehir Belediyesinden asfaltlama çalışmasının yapılması için taleplerimizi defalarca ilettik. Fakat burada ikamet eden vatandaşlarımızın %80'lik AK Parti oy oranı bulunması ve de merkez belediye olan Büyükşehir Belediyesinin ayrı parti (Chp) olması sebebiyle Aydın Büyükşehir Belediyesinden hiçbir zaman taleplerimiz değerlendirme aşamasında olmadı. Bizler, Köşk Belediyesi olarak Aydın Valiliğimizce yaptığımız çalışma neticesinde Kıran ve Ahatlar Mahallesinde yaşayan hemşehrilerimizin ulaşım sorununu merkezi hükümetimizin desteğiyle çözüme kavuşturduk. Hayırlı olsun." diye konuştu.

Köşk ve mahallerindeki yatırımların muhtarlar ve vatandaşlar ile yapılan istişareler neticesinde netleştiğini ifade eden Başkan Kılınç, “2016 yılında Yaz Projeleri kapsamında halısaha ve düğün salonu projelerini yapılan istişareler sonucunda vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz gibi Cumayanı Mahallesine ait yayla yolu asfaltlama çalışmasını da bu proje ile birlikte başlamayı hedefliyorduk. Ancak mahalle muhtarı Fikret Şahin’in ile görüşme neticesinde Cumayanı Mahallesi Yayla Yolu Asfaltlama Çalışmasının da Kıran ve Ahatlar Mahallemiz ile birlikte projelendirme talebimiz olduğunu kendisine ilettik. Lakin muhtarımızın, “Projeye dahil edilmesin, ben Aydın Büyükşehir Belediyesine yaptıracağım” ifadesi üzerine biz iki mahallemiz için asfaltlama çalışmasını başlattık. Cumayanı hemşehrilerimizden istirham ederek belirtmek isterim ki; bizler hiçbir zaman mahallerimize yapılan hizmetlerde ayrımcılık ve öteleme anlayışı içersinde olmadan vatandaşlarımıza hizmetkâr olma düsturu ile çalışmalarımız sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

BAŞKENT'TE KÖŞK'ÜN ADI: YATIRIM İLÇESİ

Bu güne kadar ilçeye kazandırılan yatırımların ve hizmetlerin merkezi hükümetin desteği ile sürdüğünü ifade eden Başkan Kılınç, Köşk isminin artık Ankara'da yatırım, hizmet ve proje ilçesi olarak geçtiğini vurguladı. Ahatlar ve Kıran Mahallesi arasında kalan 3 km'lik bağlantı yolunun kilitli parke taşı döşeme çalışmasının Fen İşleri Müdürlüğü tarafından programa alındığını aktaran Başkan Kılınç; yol tesviye ve düzenleme çalışmasının akabinde ekiplerin döşeme çalışmasına başlayacağını belirtti.  

 

Köşk için projelendirilen çalışmaların Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç ve Aydın Valisi sayın Yavuz Selim Köşger ile yapılan görüşmeler sonucu Köşk Belediyesi ile Aydın Valiliği arasında düzenlenen iş protokolleri çerçevesinde ilçeye kazandırılarak yapılan hizmetlerin Köşk ve mahallelerindeki hayat standartlarını ve yaşam kalitesini yükseltmek adına önemli olduğunu ifade eden Başkan Kılınç, "Bu projelerin hayata geçmesinde ve asfaltlama çalışmasının hemşehrilerimizin hizmetine sunulması konusunda desteğini esirgemeyen Köşkümüzün abisi, kıymetli büyüğümüz Atilla Koç başta olmak üzere Aydın Valimiz sayın Yavuz Selim Köşger'e, AK Parti Aydın Milletvekillerimiz sayın Mehmet Erdem, sayın Mustafa Savaş ve sayın Abdurrahman Öz'e şükranlarımı arz ederim." diyerek sözlerini tamamladı.

yollar2-(10).jpegyollar2-(6).jpegyollar2-(4).jpegyollar2-(3).jpegyollar2-(2).jpegyollar2-(1).jpegyollar-(4).jpgyollar-(3).jpgyollar-(2).jpgyollar-(1).jpgkosk-m.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7440 defa okunmuştur
YORUMLAR
HELAL
MEHMET
Köşk Belediyesine helal olsun. Çalişan personelinin maaşıni 18 aydır ödemiyor, personel maaşlarını vaatlerde kullanıyormuş. Ben hizmet falan istemyorum. Personelinin maaşını öde önce yazık hepsinin çocuğu ailesi var ev geçindiriyor.
25 Mayıs 2018 Cuma 10:44
88.225.107.135
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim