• Aydın12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP'li BAYDAR'dan Ak Parti'li ERDEM'e Cevap
12 Ocak 2017 Perşembe 23:19

CHP'li BAYDAR'dan Ak Parti'li ERDEM'e Cevap

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi BAYDAR, Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet ERDEM'e cevap verdi.

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi BAYDAR, Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet ERDEM'e cevap verdi.

‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ derler. Mehmet Erdem’in son açıklamalarını okuyunca aklıma gelen ilk cümle bu oldu. Bugün AKP’ye ve yürüttüğü politikaya dair söylenecek en uygun laf budur. Buradaki “hırsızlık”, sadece mecaz anlamda değil, aynı zamanda kelimenin gerçek anlamındadır da. Sağır Sultan bile bu hırsızlığın boyutlarını biliyor artık. Konumuz bu olmadığı için detaya girmeyeceğim.

Mealen diyor ki Mehmet Erdem, ‘CHP’liler PKK’lı teröristlerin cenazesine katıldı’. Tam bir “yavuz hırsızlık” örneği. Memlekette AKP milletvekillerinin ve parti yöneticilerinin PKK’lı teröristlerin cenazelerine katıldığına dair çarşaf çarşaf haberler yayınlandı. Günlerce bu mesele tartışıldı. Dış basına bile konu oldu. Buna dair öyle derin araştırmaya falan da gerek yok. İnternette yüzeysel bir araştırma yapacak herkes, çok rahat bir şekilde bu bilgiye ulaşır. Buna rağmen, Erdem ev sahibini bastırmaya yelteniyor.

 

Yavuz hırsız diyorum, çünkü AKP’lilerin davranış örüntüleri tam olarak budur. Ne yapar yavuz hırsız? Kendi kusurunu ve suçunu gizlemek için, suçsuz ev sahibine bağırır/saldırır, suçu onda arar. AKP de tam olarak bunu yapıyor. Bu kadar çok bağırarak konuşmalarının, sürekli sağa sola çamur atmalarının nedeni de bu.

Şimdi Erdem’e ve AKP’lilere soruyorum; bu kadar bağırıp çağırmanızın nedeni, yavuz hırsız gibi suçlarınızı ört pas etmeye çalışmak mı?

 

Memleketin ekonomik olarak dibe çökmesinin baş sorumlususun.

 

Türk Lirasının değerini dünyada iki paralık etmişsin.

 

Başkanlık sevdası yüzünden Dolar gün aşırı rekor üstüne rekor kırıyor, Euro 4 lirayı aşmış durumda.

 

Turizmciyi, çiftçiyi/ziraatçıyı, endüstriciyi iflasın eşiğine getirmişsin.

 

Sağlık, eğitim, spor, kültür ve bilim alanlarında ülkeyi dünyanın en geri ülkeleri arasına sokmuşsun.

 

Milyonlarca insanı yoksulluk sınırında yaşamak zorunda bırakmışsın.

 

Ülkeyi yakın ve uzak tüm "komşularla" kanlı bıçaklı hale getirmişsin, bir yılda en az üç kez 180 derece (fırıldak gibi) dış politikada dönmüşsün.

 

Kanunsuz KHK’larla binlerce masum insanı işinden atmış, yüzbinlerce insanın geleceğini karartmışsın.

 

Ülkenin, demokrasi ve insan hakları alanlarında, Afrika’nın kabile yönetimleriyle aynı kümede değerlendirilmesine neden olmuşsun.

 

Gazetecileri, politikacıları, öğrencileri, ilericileri ve aydınları cezaevlerine doldurup; çocuk tecavüzcülerinin cezalarının affedilmesi için yasa tasarıları hazırlamışsın.

 

Ülkeyi iç savaşın eşiğine getirmişsin; toplumsal alanda ahlaki ve insani tüm değerlerde büyük bir çöküntüye neden olmuşsun.

 

Günaşırı büyük şehirlerde; meydanları, alışveriş merkezlerini, toplu taşıma araçlarını ve kalabalıkları bombalı saldırılara hedef haline getirmişsin.

 

Bunların baş sorumlusu olan bir partinin milletvekili nasıl olur da hala bu kadar üst perdeden bağırmaya cüret eder? İnsanın biraz yüzü kızarır. AKP’liler ve Erdem, önce yarattıkları bu tablonun hesabını versinler, sonra bizimle polemiği hak ederler.

AydınÖzel

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1224 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim