• Aydın21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP’Lİ BÜLBÜL: BUNA İKİYÜZLÜLÜK DENİR
02 Nisan 2020 Perşembe 03:22

CHP’Lİ BÜLBÜL: BUNA İKİYÜZLÜLÜK DENİR

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, illerde kurulan pandemi kurullarına Türk Tabipleri Birliği’nin çağırılmamasını eleştirdi.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, illerde kurulan pandemi kurullarına Türk Tabipleri Birliği’nin çağırılmamasını eleştirdi.

“Halk sağlığı söz konusu iktidar hala siyaset yapılıyor” diyen Bülbül, “Büyükşehirlerde kurulan pandemi kurullarına ticaret ve sanayii temsilcileri katılırken Türkiye’nin en büyük sağlık örgütü olan Türk Tabipler Birliği’nin davet edilmemesinin izahı yoktur. Hal böyleyken Bakan kameralar karşısına çıkıp ‘Biz halk sağlığı için çalışıyor’ diyemez. Buna ikiyüzlülük denir. İlk günden beri iş birliğine açık olduklarını söyleyen, çözüm önerileri sunan ve uyarılarda bulanan Türk Tabipleri Birliği’nin görmezden gelinmesi siyasi çıkar ve tutumun sonucudur. Bu yaklaşımla salgının önüne geçilemez” dedi.

“Kurullara, Türk Tabipleri Birliği temsilcilerinin alınmaması bir şeyleri halktan gizlemek için mi?” diye soran CHP’li Bülbül, Bakanlık tarafından yapılan açıklamaların toplumun geniş kesimini tatmin etmediğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Salgınla mücadelenin birinci kuralı halkın doğru bilgilendirilmesidir. Ancak açıklanan bilgiler arasında ki tutarsızlıklar Devlete olan güveni sarsmaktadır. İllerde oluşturulan Kurulların görevi doğru çözüm yollarını ortaya koymak ve gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamaktır. Ancak Türk Tabipleri Birliği temsilcilerinin Kurullara alınmaması ve bu konudaki çağrılara kulak tıkanması tolumda soru işaretleri oluşturmaktadır. Türk Tabipleri Birliğinin bilgisi de tecrübesi de deneğimi de kurullarda olan diğer kişilerden daha fazladır. Bu soru işaretlerini ortadan kaldırmak için bir an önce Türk Tabipleri Birliği temsilcileri kurullarda yer almalıdır.”

Bu haber toplam 986 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim