• Aydın12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP’Lİ BÜLBÜL: GAZETECİLER BASIN BAYRAMI KUTLAMAZ
24 Temmuz 2019 Çarşamba 12:44

CHP’Lİ BÜLBÜL: GAZETECİLER BASIN BAYRAMI KUTLAMAZ

TBMM Adalet Komisyonu üyesi CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, 24 TemmuzBasın Bayramıyla ilgili

TBMM Adalet Komisyonu üyesi CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, 24 Temmuz
Basın Bayramıyla ilgili “Gazeteciler cezaevindeyken, işsiz gazetecilerin sayıları çalışanları geçmişken, gazeteler ekonomik sıkıntılar nedeniyle kapanırken basın bayramı kutlanmaz” dedi.


CHP’li Bülbül yaptığı yazılı açıklamada, Anayasal hak olan düşünce ve ifade özgürlüğünde Türkiye‘nin 180 ülke arasında 157. Sırada olduğunu hatırlatarak, “İktidarın gazetecilere yönelik düşmanlaştırıcı tavrının sonucu itibarsızlaştırma, işten çıkarma, şiddet, gözaltı ve hapis cezalarıdır. Anayasa’ya göre; Devlet, basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirler almak zorundayken, bugün Türkiye’de Saray’ın yandaşlığını kabul etmeden halkın haber alma özgürlüğüne hizmet yönünde mesleğini icra ettiği için 134 gazeteci hapis, yüzlercesi de yargı kıskacındadır” dedi.


“EKONOMİK BUHRAN GİDERİLMELİ”
Anadolu basının ise ekonomik sorunlar yaşadığını belirten Bülbül, “Anadolu basını gelirlerini büyük ölçüde karşılayan ilanlarla ilgili kanunların koyduğu hükümler nedeniyle sıkıntılar yaşamakta, güçlükle ayakta durmaktadır. Yaşanan bu ekonomik buhran bir an önce giderilmelidir. Halk ekonomik sıkıntılar nedeniyle haber alma hakkından mahrum kalmamalıdır. Basın emekçilerine, sansür, yargı kıskacı, işsizlik ve hükümet baskısı ile zulmedilmediği, ekonomik sıkıntılar nedeniyle gazetelerin
kapanmadığı özgürce kutlayacağımız bayramlarımız olmalı. Böyle giderse Türkiye’de
bir daha hiç basın bayramı kutlayamayacağız” dedi.

suleyman-bulbul5.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 635 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim