• Aydın26 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP’Lİ BÜLBÜL SKANDAL TALEBİ MECLİS’E TAŞIDI
10 Mayıs 2020 Pazar 08:00

CHP’Lİ BÜLBÜL SKANDAL TALEBİ MECLİS’E TAŞIDI

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü, öğrencilerin dua ve hadis okuyarak video çekmelerini istedi. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül de İl Milli Eğitim Müdürünün bu skandal talebini Meclis’e taşıdı.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü, öğrencilerin dua ve hadis okuyarak video çekmelerini istedi. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül de İl Milli Eğitim Müdürünün bu skandal talebini Meclis’e taşıdı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Bülbül, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ramazan ayının başlamasıyla birlikte “Eğitimde Ramazan Günlükleri” adıyla etkinlik düzenlendiğini ve proje kapsamında dua ve hadis okuma, kapı süslemesi gibi etkinlikler yer aldığını belirtti. İlçe Müdürlüklerine “Öğrencilerimizin yapacağı bu etkinliklerin bir fotoğrafını sosyal medya hesaplarımızda ve Aydın Öğrenci Akademisi web sitesinde yayınlamak üzere öğretmenlerimizin göndermesini rica ederim… Dua videolarımız da gelmeye başladı. Hayırlı Ramazanlar Dilerim” şeklinde mesaj gönderildiğini belirten Bülbül, “Gönderilen bu mesaj, çağdaş, bilimsel ve laik eğitime aykırı olduğu gibi öğrencilerin evde devam ettikleri eğitim sürecine katkı sağlamamaktadır. Yapılan bu etkinlik Milli Eğitim Bakanlığına bağlı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün değil Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı kurumların işi olmalıdır” dedi.

Bülbül önergesinde şu soruları yöneltti:

 

  1. Bu proje hangi müfredata dayanarak yürütülmektedir? Söz konusu projeden Bakanlığın bilgisi var mıdır?
  2. 18 yaşından küçük çocukların yüzlerini ve kimlik bilgilerinin de yer alacağı videolarının yayınlanacağı proje ile ne amaçlanmaktadır?
  3. Öğrencilerin yayınlanacak videoları sonrasında oluşacak herhangi bir sorunda hukuki sorumluluk Bakanlığınız tarafından alınacak mıdır?
  4. Uygulama projeye katılan ve katılmayan öğrenciler arasında bir ayrıma yol açmayacak mıdır?
  5. Bu proje bilimsel, çağdaş ve laik eğitim sistemine ne kadar uygundur?
  6. Bakanlığa bağlı il/ilçe müdürlüklerinin özellikle evde eğitime yeni yeni alışmaya başlayan öğrenciler için eğitimden kopmamalarını sağlayacak, yaratıcılıklarını geliştirecek, araştırma ve eleştirel düşünme yeteneklerini arttıracak etkinlikle yapması gerekirken adeta Diyanet İşleri Başkanlığı gibi çalışması Milli Eğitim Bakanlığının misyonuna aykırı değil midir?
Bu haber toplam 574 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim