• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP'Lİ HÜSEYİN YILDIZ TBMM'DE AYDIN HAVAALANINI SORDU
20 Kasım 2020 Cuma 21:34

CHP'Lİ HÜSEYİN YILDIZ TBMM'DE AYDIN HAVAALANINI SORDU

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ Ulaştırma Bakanı'na Soru Önergesi verdi.

19.11.2020 PERŞEMBE GÜNÜ 

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçe görüşmeleri…
Not : Plan Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına     
soru önergesi verdim.  

Biliyorsunuz 2015’te Aydın ile Denizli arasındaki otoyolu defalarca gündeme getirmemize rağmen 7 sefer iptal 8. de iadesi oldu. Değerli arkadaşlar Sayın Bakanım, 2-3 soru soracağım bununla ilgili;

  • Daha önce yapılan ihalede bir Çin firması ile ortak bir firma bu ihaleyi almıştı uygun bir fiyata, fakat ne hikmetse 6 ay sonra bu ihaleyi iptal edip iade yaptınız. Bu ihalede de kilometre başı 5.2 Euro olarak anlaşma yaptınız. Yani 35.000 bin araba garantisi vererek, 17 yıl anlaşarak yılda yaklaşık 92 Milyon Euro şeklinde bir anlaşma yaptınız. Sayın Bakanım, biz bu yatırımlara karşı değiliz, bu yolun yapılması gerektiğini her zaman savunduk ama bu yolu maliyetiyle verdiğiniz parayla Aydın’dan Antalya’ya kadar otoyol yapma imkanımız vardı devlet olarak yapsaydık ve ya ihalesini yap- işlet-devret olarak değil de normal olarak yapsak. Türkiye’nin en büyük makine takımı Karayollarında. Yani biz bu devletin bu milletin parasını birilerin cebine koymak istemiyoruz.
  • Şimdi ben Aydınla Denizli arasındaki yapılan otoyolun aynı km. İzmir’e Aydın’a çıktığında 6 lira para ödüyorsun. Şu an yeni yapılacak yolda aynı kilometreyle  Aydın’da adam Denizli’ye gittiğinde 60 TL ödeyecek arkadaşlar… Yani on misli daha pahalı. Şimdi ben size soruyorum siz 35 bin araba garantisini veriyorsunuz, şuan Aydınla İzmir arasındaki en yoğun zamanda 22 bin araba geçiyor. Bunun içinde Bodrum var, Milas var, Didim var, Söke var, Kuşadası var. Bunu çıkardığını zaman bur da bu ne demektir ? Aydınla Denizli arasında 15 bin araba demektir. Yani 20 bin araba parasını bu gariban, yoksul insanlar ödüyor. Her şey den önce bunu bilmenizi istiyorum. Birde bu yapılan ihalelerin yolun üzerindeki işletme yani tesisleri kim işletecek? Devlet mi yoksa bakanlık mı ve ya tekrar yeni ihalesi mi olacak?Bunu bir sefer daha gündeme getirmek istedim.
  • 2002’den beri AKP her seçim döneminde Aydın’a gelip bütün Genel Başkanlarınız gelir gelmez 6 ay içerisinde mevcut olan Aydın havaalanını, sivil havacılığa açacağını sözünü verdiniz, tam 18 yıl oldu. Yani 30 tane Büyükşehrimiz var arkadaşlar.30 büyükşehir de havaalanı olup da sivil havacılığa açılmayan tek havaalanı Aydın havaalanıdır. Ve orası yer olarak Mustafa Çıldır Allah rahmet eylesin, o dönemde rahmetli Menderes döneminde hibe etmiş 70 bin hektar. Burası sivil havacılıkla açılsın diye imzalamışlar ama biz ne yapıyoruz biz bu mevcut havaalanını götürdük vatandaş hibe etti. Ama biz götürdük Türk hava yollarına kiraya verdik o yüzden sayın bakan;

SORU ÖNERGESİ

  1. Aydın Havaalanını Sivil havacılığa ne zaman açılacak ?
  2. Dalyanla Didim arasındaki çevre yolu 15 yıldan bekliyoruz maalesef bir temel atılmadı. Ne zaman yapacaksınız ?
  3. Sayın bakanım bir de her yere afiş astınız Denizli, Aydın ve İzmir arasını hızlı tren projesini gerçekleştirecek misiniz bunu yapacak mısınız ?
  4. Aydın ve Çine arasındaki demiryolu ne zaman yapılacak ?

CHP AYDIN MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN YILDIZ

Bu haber toplam 7489 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim