• Aydın23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇOCUKLARA BİLİM AŞILAMAYA DEVAM EDİYOR
22 Temmuz 2019 Pazartesi 14:11

ÇOCUKLARA BİLİM AŞILAMAYA DEVAM EDİYOR

Çocuklar modern bilimin temellerini deneylerle öğrendiAYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN BİLİM EVİ ÇOCUKLARA BİLİM AŞILAMAYA DEVAM EDİYOR

Kurulduğu 2013'ten bu yana her yıl artan sayıda toplam 70 bin çocuğa bilim aşılanan Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait Bilim ve Deney Evi'nde yeni yaz döneminde de çocuklar bilimle buluşmaya devam ediyor. Yapılan deneylerden ve öğrendikleri bilgilerden dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen çocuklar, kendilerine böyle bir imkân verdiği için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür etti.

Onlarca deney yaptılar

Çocuklara eğitimler üçer haftalık periyotlar halinde veriliyor. Geçen hafta sonu eğitimini tamamlayan çocuklar üç hafta süren eğitimlerde doğal sabun yapımı, kan grubu testi, sigaranın zararları, asit-bazlar, iyotun süblimleşmesi, turuncunun dansı (potasyum iyodür ile civa klorür tepkimesi), enerji testi, optik deneyleri, sesin ne olduğu ve nasıl oluştuğu gibi birçok deney yaptı. Çocuklara katılım belgeleri eğitmenleri tarafından verildi.

Kimyadan biyolojiye, astronomiden fiziğe birçok konunun anlatıldığı üç haftalık eğitimin çok verimli geçtiğini belirten çocuklar, tekrar gelmek istediklerini belirtti. Bilim ve Deney Evi'ni çok sevdiklerini, burada bilmedikleri birçok konuyu eğlenerek öğrendiklerini söyleyen çocuklar, arkadaşlarını da beraberlerinde getirdiklerini söyledi. 

Bilim için 60'tan fazla düzenek

Efeler Mimar Sinan'daki Yüksel Yalova Kültür Merkezi'nde yer alan Bilim ve Deney Evi'nde çocuklara bilim yasalarını anlatmak için 60'tan fazla düzenek yer alıyor. Çocuklar bir taraftan bu düzeneklerle bilim yasalarını öğrenirken bir taraftan da deney evindeki malzemelerle yeni deneyler yapıyor.

Bilim ve deney evinin amacı, fırsat eşitliği sağlayarak Aydınlı her çocuğun bilim merakını gidermek ve onlara bilim aşılamak. Bilim evinde en önem verilen konu ise, bu deneylerin günlük hayattan örneklerle yapılarak çocukların daha iyi kavramalarını ve konuların akıllarında kalmalarını sağlamak. Yedinci yılını dolduran Bilim ve Deney Evi'de çocukların çok daha fazla duyu organına hitap edilip öğrendikleri bilgileri kalıcı hale getirmeye çalışılıyor.

Başkan Çerçioğlu: Bütün öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi bekliyoruz

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydınlı çocukların başarılı bir geleceğe sahip olmaları için Bilim ve Deney Evi'nin yıl oyu açık olduğunu belirtip bütün öğretmenleri ve öğrencileri buraya beklediklerini söyledi.

bld_4517_1620x1080-crop.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 905 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim