• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ERDEM : Gurur Yılımız Hafızalarımız da Kalacak
31 Aralık 2016 Cumartesi 23:49

ERDEM : Gurur Yılımız Hafızalarımız da Kalacak

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem 2016 yılı ‘Darbeye karşı Türk Milletinin destansı direnişi karşısında gurur yılımız olarak hafızalarımız da kalacak diyerek şunları söyledi;

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem 2016 yılı ‘Darbeye karşı Türk Milletinin destansı direnişi karşısında gurur yılımız olarak hafızalarımız da kalacak diyerek şunları söyledi;

 Kötü bir yıl olarak hafızamızda kalacak, ama diğer taraftan halkın, ‘Türk milletinin o destansı direnişi ve darbeye karşı duruşu da yine bizim gurur yılımız olarak hafızalarımız da kalacaktır.

 2016 YILI TÜRK SİYASİ TARİHİ İÇİN DÖNÜM NOKTASI

2016 yılı Türk siyasi tarihi, Türkiye Cumhuriyeti tarihi açısından dönüm noktası bir yıldır, başka bir bakış açısıyla çünkü bu kötü olaydan sonra, Türkiye'nin demokratikleşmesi açısından bu önemli adımlar atıldı. Türkiye'nin her türlü vesayet anlayışından kurtulması için çok önemli adımlar atıldı, bu adımların atılmasında en büyük kararlılığı gösteren, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ve Ak Parti hükümeti bu kararlı adımları attılar. Ben ülkemiz adına her türlü vesayet anlayışının bertaraf edilmesi için ve demokratikleşme ile ilgili, bu kararlı adımların çok önemli olduğunu düşünüyorum.

2017 YILI BÜYÜK UMUTLARLA GELİYOR

İnşallah 2017 büyük umutlarla geliyor, ülkemiz açısından yeni bir hükümet sistemi arayışı, Anayasa da yapacağımız değişiklikler, bunun Türkiye Büyük Millet Meclisinde oylanması, halkın takdirine sunulması sonuncunda 2017'de, Türkiye'nin dünyadaki hak ettiği noktaya gelebilmesi için dünyanın en iyi 10 ülkesi arasına girebilmesi noktasında, çok daha hızlı hareket edebilmesi lazım.

Siyasi krizlerle, çekişmelerle vakit kaybedilmemesi lazım. Geçmişte tabi mevcut şuan ki uygulamakta olduğumuz sistem siyasi krizleri, Cumhurbaşkanları ile Başbakanlar arasındaki çekişmeler, koalisyon hükümetleri tablosu çıkması sebebiyle seçim sonucunda, koalisyon hükümetlerinin siyasi çekişmeleri bunlar geçmişte bize zaman kaybettirdi. Yeni hükümet sistemimizde inşallah Cumhurbaşkanı, Başbakan gibi geçmişte yaşanan krizler geride kalacak.

 MİLLİ İRADE ÜLKE YÖNETİMİNDE DAHA FAZLA SÖZ SAHİBİ OLACAK

Cumhurbaşkanlığı tek başlı sistem haline geliyor ve ondan sonra da hükümet sistemi olarak, Başkanlık modelini uygun bir şekilde Parlamento da çıkarılan bir hükümet değil, vatandaş ülkeyi yönetecek, yürütme kadrosunun Başkanının şahsında seçmiş olacak. Diğer taraftan da mecliste tüm siyasi partilerimizin temsilcisi olabilecek, çünkü yüzde 10 seçim sistemi barajı büyük bir ihtimalle yeni bir sistemle beraber kalktıktan sonra, Meclis de çok daha demokratik bir tablo oluşmuş olacak.

TERÖRLE MÜCADELE DEVAM EDECEK

Bu asil millet her daim mazlumun, mağdurun, yetimin ve kimsesizlerin yanında ve yardımında olduğu için Allah’ta yardım etmiştir. Terörle mücadele de kararlılığıyla da devam ediyor. Bütün terör örgütleriyle FETÖ, PKK, PYD, DEAŞ ne kadar terör örgütü varsa kararlılıkla mücadele devam edecek. Devletin içerisindeki yapılanmaları temizlenecek ve Türkiye'nin neresinde olursa olsun bu faaliyetleri destekleyen veya içerisinde bulunanlar gereken karşılığını devletimiz tarafından görecekler.

2017 YILI UMUTLARLA GELİYOR

2016 yılı Darbeye karşı Türk Milletinin destansı direnişi karşısında gurur yılımız olarak hafızalarımız da kalacak. Ülke olarak, enerjimizi sonu gelmeyen tartışmalarda, gereksiz münakaşalarda israf etmeyecek; bundan sonra tüm gücümüzü ülkemizin kalkınmasına, milletimizin refahına seferber edeceğiz. Bu düşüncelerle 2017'nin hem ülkemiz, hem bölgemiz açısından tüm insanlık ailemi açısından hayırlar getirmesini 2016'dan çok daha huzurlu, bereketli, umut dolu olmasını, Ailenizle, sevdiklerinizle, huzurlu, barış, sıhhat ve afiyet içinde bir yıl geçirmenizi temenni ediyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.

AydınÖzel

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1259 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim