• Aydın19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ERDEM : Sarıçay ve Beşparmak Barajı’nın Akıbeti Ne Olacak?
16 Aralık 2016 Cuma 16:20

ERDEM : Sarıçay ve Beşparmak Barajı’nın Akıbeti Ne Olacak?

Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet ERDEM yaptığı açıklamada ERDEM : Sarıçay Barajı ve Beşparmak Barajı’nın Akıbeti Ne Olacak? dedi.

Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet ERDEM yaptığı açıklamada ERDEM : Sarıçay Barajı ve Beşparmak Barajı’nın Akıbeti Ne Olacak? dedi.

Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet ERDEM, ayrıca şunları söyledi.

2014 yerel seçimlerinden önce Aydın Büyükşehir Belediye  Başkanı Sn.Özlem ÇERÇİOĞLU Söke Sarıçay Barajı ve Didim Beşparmak Barajı’nı yapacağı vadinde bulunmuştu.

Hatta konu yerel ve ulusal medyada « ÇERÇİOĞLU Baraj Yapacak! » manşetleriyle yer almıştı. Aslında bu haberler medyaya yansıdığında, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü barajların yapımıyla alakalı proje ve etüt çalışmalarını çoktan başlatmıştı.

DSİ’den aldığımız bilgilere göre Sarıçay Barajı Kuşadası ve Söke yöresine yılda 20,75 Milyon m³ içme suyu sağlayacaktır. Baraj 124,5 metre gövde yüksekliğine ve 66,81 Milyon m³ su tutma kapasitesine sahip olacaktır. Yine Didim ve Akbük Yöresinin içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılacak olan Beşparmak Barajı bölgeye yılda 7,8 Milyon m³ içme suyu sağlıyacaktır.45 metre gövde yüksekliği olacak barajın su tutma kapasitesi 36,06 Milyon m³ olacaktır.

Projeleri DSİ tarafından hazırlanmış olan bu iki barajın yatırım programına teklif edilebilmesi için Aydın Büyükşehir Belediyesi ile DSİ arasında bir protokol imzalanması gerekmektedir. Eğer bu barajlar Aydın Büyükşehir Belediyesi’nce inşa edilecekse de belediyenin inşaatı kendisinin yapacağını ivedilikle ve resmi olarak DSİ’ye bildirmesi şarttır.

Zira bu barajların yapımı gecikirse Söke, Kuşadası ve Didim Bölgelerinde önümüzdeki yıllarda su sıkıntısı yaşanması kaçınılmaz olacaktır.

Bu nedenle Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sn.Özlem ÇERÇİOĞLU, 2014 yerel seçimleri öncesindeki vaatleri ile alakalı kararını bir an önce vermelidir. Bu barajların yapımı Aydın Büyükşehir Belediyesi’nce üstlenilmeli, eğer belediye bu işi üstlenemiyor ise DSİ ile gerekli protokolü imzalayarak barajların DSİ tarafından yapımının önünü açmalıdır. Aksi takdirde Söke, Kuşadası ve Didim ilçelerimizde önümüzdeki yıllarda yaşanacak su sıkıntılarının vebali Sn. ÇERÇİOĞLU’nun omuzlarına kalacaktır.

AydınÖzel

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2391 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim