• Aydın12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ESNAF VE ÇİFTÇİ SİCİL AFFI İSTİYOR
23 Şubat 2020 Pazar 11:19

ESNAF VE ÇİFTÇİ SİCİL AFFI İSTİYOR

MHP Aydın İl Başkanı Haluk ALICIK, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

MHP Aydın İl Başkanı Haluk ALICIK, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Efeler diyarımızda ; Zeybekleri, Yörük Ali Efe’nin ahfadını, Demirci Mehmet Efe’nin manevi mirası cennet Aydın'ımız için çalışıyoruz.

Kamu kurum ve kuruluşlarımız, emniyet teşkilatımız, hemşerilerimiz, esnaf ve sanatkarlarımız, çiftçilerimiz ile bir araya geliyor, dinliyor , yetkin ve konularında uzman arkadaşlarımız değerlendiriyoruz.

Öncelikle şunu güçlü şekilde ifade etmek isterim ki;  hemşerilerim geleceğe coşku ve ümitle bakıyor, gelişmeleri şuurla okuyor, iyimserlikle yorumluyor.

Aydın ve Ayınlıların gönlünde; Hamd olsun Cumhur İttifakı kök tutmuş, efelerimizin nezdinde takdir görmüş, siyasi ve ahlaki yönlerden teyit edilmiştir.

Ziyaretlerimiz sırasında hemşerilerimizin üç temel isteği öne çıkmıştır.

Ticaret ve meslek erbabımızı, esnafımızı ve çiftçimizi rahatlatacak esnaf ve çiftçiyi rahatlatmak, ekonomiye canlılık kazandırmak, yeni kredilerin ve yatırımların önünü açmak amacıyla sicil affının mutlaka çıkarılması istenmektedir. Tarımsal krediler ile esnaf kredilerinin faiz oranlarının düşmesi çok olumludur. Fakat faiz oranları düşmekle birlikte kara listede yer alan birçok esnaf ve çiftçi uygun kredi şartlarından maalesef yararlanamamaktadır. Esnaf ve çiftçi verilen kredilere ulaşamadıktan sonra var olan borçlarını ödemekte zorlandığı süreçte faiz oranlarının düşmesinin onlar için hiçbir anlamı kalmamaktadır. Esnaf ve çiftçimizi rahatlatmak, ekonomiye canlılık kazandırmak, yeni kredilerin ve yatırımların önünü açmak amacıyla sicil affı mutlaka çıkarılması en çok talep edilen bir durumdur. 

Çiftçilerimizin kullandığı mazot üzerindeki vergilerin kaldırılması; tohum, fide, gübre ve ilaç gibi girdilerde vergi yükünün daha bir azaltılması; yine sulama ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV alınmaması durumunda , çiftçimiz daha fazla üretecek ve ekonomik büyümeye daha fazla katkı sağlayacaktır.

2B arazileri olarak değerlendirilen araziler köylülerin, bu insanlar buralara büyük emekler verdi, çileler çekti. Ya bedelsiz , ya da çok cüzi bir miktarla köylülere verilmesi konusunda ilk günden beri ne diyorsak bu gün de aynı yerdeyiz. Bu durumun köylümüzün ve hak sahiplerinin lehine tekrar değerlendirileceğini bekliyoruz.

Cumhur ittifakı disiplininde,

Bizim, yüreğimizde Allah inancı,

Arkamızda şehitlerin duası,

Yanımızda efelerimiz, kıymetli hemşerilerimiz ,

Elimizde üç hilal,

Önümüzde ise dava arkadaşlarımız ile marka kent Aydın için çalışıyoruz.

Bu vesile ile bize kucağını açan, buluşma fırsatını veren Aydınlı hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum.

Hepinize ayrı ayrı sağlık, mutluk ve esenlik dolu günler diliyorum

Haluk Alıcık - MHP Aydın İl Başkanı

whatsapp-image-2020-02-22-at-14.52.38.jpeg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1202 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim