• Aydın18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gökhan BOZKURT Yargı Reformunu Değerlendirdi
24 Eylül 2019 Salı 15:16

Gökhan BOZKURT Yargı Reformunu Değerlendirdi

Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt Yargı Reformunun 1. Paketine dair değerlendirmede bulundu.

Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt Yargı Reformunun 1. Paketine dair değerlendirmede bulundu.

YARGI REFORMUNUN 1. PAKETİNE DAİR KÜÇÜK BİR DEĞERLENDİRME:

1- Yargı Reformu'nun birinci paketi ortaya çıktı. Birinci olduğuna göre, içinde avukatlık mesleğinin ve avukatların en acil sorunları ile çözümleri vardır diye bakınca gördüm ki: Avukatlık Sınavı ile ilgisi olmayan Hukuk Mezunları Sınavı ve 15 yıl kıdemi olan avukatlara yeşil pasaport. Hayrını görün.

2- Ayrıca; Pasaport Kanunu'nun değişiklik yapılması düşünülen 14. maddesinde, yeşil pasaport alabilecek olanlar sayılırken genel olarak "VERİLİR" yazarken, avukatlara gelince "VERİLEBİLİR" ibaresinin bulunmasının ne anlama geldiğini birileri sanırım açıklamalı. Neden?

3-Hukuk Mezunları Sınavı denilen sınavı kolay yaparsınız, herkes 70 puanı alır. Sonra, hâkim/savcı olmak isteyenler ayrı bir sınava daha girmek zorundayken, avukatlığa yine açık kapı sistemi ile giriş devam edecek. Noterlerin zaten kotası var. Yani bu sınav AVUKATLIK SINAVI DEĞİLDİR!

4- Öngörülen, üstelik Avukatlık Sınavı olmayan sınavdan, halen öğrenimine devam eden 80.000 hukuk öğrencisi de muaf tutulacak yazıyor. Bu durumda, sayısı 200.000'i geçmiş olacak avukatlara ve avukatlık mesleğinin kalitesine, ayrıca vatandaşların hukuk güvenliğine bu reformun ne faydası olacak?

Av. Gökhan BOZKURT

AYDIN BAROSU BAŞKANI

yargi.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 706 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim