• Aydın24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gökhan BOZKURT'tan İstanbul Seçimi Açıklaması
10 Nisan 2019 Çarşamba 22:47

Gökhan BOZKURT'tan İstanbul Seçimi Açıklaması

Aydın Barosu Başkanı Gökhan BOZKURT İstanbul Seçimlerine dair açıklamada bulundu.

Aydın Barosu Başkanı Gökhan BOZKURT İstanbul Seçimlerine dair açıklamada bulundu.

Yaptığı açıklamada;

Avukatlık Yasası'nın 95. maddesinin yüklediği görev ve demokratik hukuk devletine olan inancımız gereğince kamuoyuna duyuruyoruz:

Anayasamızın 6. maddesinin ilk cümlesi "Egemenlik, kayıtsız şartsız Milletindir.", son cümlesi ise "Hiçbir kimse veya organ kaynağını Anayasadan almayan bir Devlet yetkisi kullanamaz." şeklindedir.

Yine, 2972 Sayılı Yasa'nın "Belediye başkanlıklarına seçilenlerin tespiti" başlıklı 22. maddesinin son cümlesi de "Büyükşehir belediye başkanı seçimlerine ilişkin ilçe birleştirme tutanakları ilçelerden il seçim kuruluna gönderilir. İl seçim kurulu tarafından bu tutanaklar birleştirilerek en çok oy alan aday, büyük şehir belediye başkanlığına seçilmiş olur." şeklindedir.

Oy sayımına, sandık sonuçlarına karşı itiraz ve şikayet hakları, kullanılmasının şartlarına ve uygulanacak usullere dair hususlar kanunla belirlenmiştir. Yine Seçim kurulları ile YSK'nın görev ve yetkileri, görev ve yetkilerinin kapsamı, sınırları, Anayasa ve yasalarla düzenlenerek çerçevesi çizilmiş, koruma altına alınmıştır.
Bağımsız ve tarafsız yargı, hukuk devletinin de, demokrasinin de temelidir. Seçim sonuçlarının açıklanmasının üzerinden 10 gün geçmesine rağmen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen aday koltuğuna oturamamış, görevine başlayamamıştır. Milli iradeye ve sandıktan çıkan sonuçlara saygı duymak, hepimiz için, herkes için bir zorunluluktur ve demokrasinin de en temel gereğidir. Birleştirme tutanağına göre, bir tane bile fazla oy almış bulunan aday yasaya göre Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Gereği Anayasamızın 79. maddesi uyarınca Seçim Kurulu tarafından artık yerine getirilmeli, Milletimiz iradesinin tecellisini görme hakkına eriştirilerek, oluşturulan gerginlik ve kutuplaşmadan kurtarılıp huzura kavuşturulmalıdır. dedi.

gokhan-bozkurt.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 957 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim